Jump to content

Helly

Premium Members
  • Posts

    2.654
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Είδηση Comments posted by Helly

  1. Τα καλα CPU einai 10400f 10700k(f) στα sub 300 euro 10850κ μεχρι 350€ 5900x μεχρι 630€ και 5950x 830€

    Αν νομιζετε οτι ειναι σφερα φαντασιας τα εχω βρει ολα αυτα σε αυτες  τις τιμες παλιοτερα και ακομα χαμηλοτερα τα intel.

    • Like 1
  2. On 1/9/2021 at 6:20 PM, Seafalco said:

     

    Γιατί ενώ οι εταιρίες έχουν τα καρτέλ τους (χαλαρά σφικτά δεν είναι εκεί το θέμα) οι καταναλωτές -όλως τυχαίως ένα πράμα ρε παιδί μου!- ποτέ δεν "κατάφεραν" να έχουν μια συμπαγή καταναλωτική αντιπροσώπευση που να μπορεί να φέρει αποτέλεσμα !

     

    Σωστο το σκεπτικο σου αλλα θα διαφωνησω εν μερη στο θεμα οργανωσης καταναλωτων. Πιστευω οτι οι σαφως καλυτερες  και σιγουρα πιο ανταγωνιστικες σε θεμα προσφορων τιμες της αμερικανικης αγορας ,που εφτασε απο αρχες 2000 με αξια ισοτιμια ευρω =αξια  ισοτιμια δολαριου+μικρο ποσο μεσα σε 8 χρονια να ειναι $=1€ και μετα απο 12 χρονια $=€ +ΚΑΠΕΛΟ  ηταν καθαρα θεμα καταναλωτικης παιδειας του αμερικανικου κοινου. Εγω πιστευω οτι μια χρονια αν γινονταν το ελληνικο ψευτοBF Αμερικη πχ θα γινονταν εμφυλιος πολεμος στα πολυκαταστηματα θα τα σπαγαν κανονικοτατα.

    Εκει απλα οι αγοραστες ανεξαρτητως του μεγεθους της τσεπης τους δε συμπεριφερονται σα προβατα  και απαιτουν προσφορες,after sales premium support κλπ.

    Χαρακτηριστικα παραδειγματα του ποσο προβατο θεωρειται αναλογικα ο ευρωπαιος καταναλωτης σε σχεση με τον αμερικανο και τον ασιατη ειναι πολλα.

    π.χ

    SAMSUNG: Exynos επεξεργαστης μονο στην ευρωπαικη αγορα αφου πρωτα ξεκινησαμε hybrid(και τα 2)για δοκιμη λιγο καιρο ενω παντου αλλου βαζουμε το καλυτερο Snapdragon,τιμες με καπελο σε ολο σχεδον το hardware και καλα με την "vague" ορολογια δασμοι και αλλα πολλα αστεια.Επισης πιστευω οτι οι ευρωπαικες αλυσιδες καταστηματων εχουν νοοτροπια scalping Συγκρινετε πχ την γιγαντωση παλιοτερα φυσικων μαγαζιων ευρωπη οπως overclockers.co.uk και αργοτερα caseking.de (που αγορασε το και το πρωτο) με microcenter πχ Αμερικη .Και τι περιθωριο και ποσοστο εκπτωσης παιζει στο πρωτο σε προσφορες και τι στα αντιστοιχα ευρωπαικα(που συχνοτατα βλεπει και περιστατικα κανονικης αισχροκερδιας απροκαλυπτης) και που αν δεις πανω απο 15% εκπτωση σε νεο προιον κανεις ΤΑΜΑ. Για Ελλαδα δε μιλαω καν οπως παρατηρησες εκει ειναι αφρικανικα τα πραγματα και "κουφα" επισης σε μερικα πραγματα αν θελετε να σας αναλυσω το κουφα το επεκτεινουμε περαιτερω

    • Like 1
  3. Για καθε ενα συνειδητο αγοραστη high end hardware ξερετε ποσοι ασχετοι,υπερλεφταδες και ατομα ασχετα πλεον λογω καταστασεων covid που εχουν δει το pc σαν WOW νεο hobby αφου ειναι κλεισμενοι μεσα υπαρχουν??Για να μη βαλω scalper και bitcoin miners στο ισολογισμο.Μια χαρα οι τιμες, παμε για αναβαθμισεις σε κανα 2 χρονο παλι.

    • Like 2
  4. +400 mhz παντου

    π.χ 3950x max all core 4.5-4.6 αυτος 4.9 

    Με LN2 max average 5.6 ghz ο 3950x 6ghz αυτος

     

    CPU αρες ειναι παταναε intel 10xxx παντου.

    Αξιζουν σαν αναβαθμιση ναι για οποιανδηποτε εχει απο 8700κ 2700x και πισω και τα tech freaks που θελουν οτι καλυτερο.

    Τα GHz δε μας ενδιαφερουν οταν ειμαστε κοντα σε ψηλα clocks already το ipc μετραει ακομα και τα 10nm engineering sample της INTEL ειναι στα 4.8max ειναι λογικο(νεα αρχιτεκτονικη)

    Η AMD εξαλου εχει δωσει +800mhz με την ιδια αρχιτεκτονικη σε 3 χρονια μια χαρα την βλεπω να τα παει και εκει.

     

    Πιστευω μεχρι το 2022 τουλαχιστον θα ειναι μπροστα παντου η AMD στα CPU ενδοξες στιγμες που χαμε να δουμε απο εποχες A64

    • Like 1
  5. HSA ειναι το μελλον.Η intel εχει και το δυνατο χαρτι FPGA που δε πιανεται ακομα παραδειγμα τα gsync modules INTEL ALTERA 

    Aπο την αλλη η ARM θα παιξει μπαλα με hive computing δηλαδη LOW POWER LOW COST multichip intergration.

    To σιγουρο ειναι οτι η x86 αρχιτεκτονικη πνεει τα λοίσθια καθως δε μπορεί ποια να σωθεί απ τα instruction sets για βελτιωση του efficiency ειδικά με το κατα κόρον sloppy mainstream προγραμματισμό παγκοσμίως.

  6. Τραγικη τιμη.Με αυτα τα λεφτα αγοραζεις 2 OLED 55 C9 με παρομοια χαρακτηριστικα και καλυτερη αναλυση καλυτερη τεχνολογια απο VA σαφως.Kαι μιλαμε για την AOC που να γνωστη εταιρια για τις budget VFM λυσεις της που κανει πολυ δυσοιωνο το μελλον σε ultra wide all in one monitor.

    • Like 4
  7. Το αρχικο rumour για πιθανο July 2020 release μετα απο συνεντευξη με LisaSu

     https://www.tweaktown.com/news/68588/amd-confirms-ryzen-4000-series-coming-early-2020/index.html

    Θα συμφωνησω οτι διευκρίνησε mobile 4000 2020Q1

    το τελευταιο που κυκλοφορει παντου βεβαια τα site ολα αυτα ειναι τατιανες αλλα οπου καπνος συνηθως ....

    https://wccftech.com/amd-ryzen-4000-zen-3-cpus-and-x670-platform-q4-2020-launch-rumor/

  8. Σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν οι καταναλωτές είναι ευτυχισμένοι που η INTEL πηρε μαθήματα ( με σφαλιάρες ) πως να κάνει ulitize την l2-3 cache , το ρόλο της αρχιτεκτονικης τυπου infinity fabric και σοβαρό prefetech code routine χωρίς security flaws και να κατεβάσει επιτελούς καμιά λιθογραφία και τιμές,(sunny cove 2021) και η AMD ασχολήθηκε επιτελούς με IPC ,θερμική συμπεριφορά (Power Plan,TDP) και αν και με baby steps ακόμα προσπαθεί να ανεβάσει clocks και καλύτερο ulitization λειτουργικού. Να να  καλά τυπακια  άνεργα σαν το USMUS1 για το τελευταίο.

    Στο δικό μας σύμπαν κάτι καθυστερημενοι απαράδεκτοι αγοραστές τα έσκαγαν κάθε χρόνο για καινούριο intel με μηδαμινές αλλαγές για 7 χρονιά (ενώ πρακτικά με ένα 2600κ κάναν την ίδια δουλειά και γίνονταν beta testers  στα 3700x - 3900x με άπειρα  bugs με το αζημίωτο για να τιμωρήσουν την κακια intel.

     Προσωπική άποψη την έχω πει εδώ και χρονιά το διπωλιο και το μονοπώλιο δε ωφέλησαν πότε κανέναν ψωνίστε έξυπνα με εικόνα για βάθος χρόνου και γνώμονα τη χρηση του pc που κάνετε.

    • Like 1
  9. 10 ετια πες.Low End θα βγαλει μαλλον και σε 2η φαση οπως λεει και ο @gdp77 θα αντικαταστησει τα ενσωματωμενα της με κατι με μεγαλυτερο Performance.

    Οσοι περιμενετε προιον ακομα και επιπεδου  1060 - RX 580 θα μεινετε με την αναμονη.

  10. 43 minutes ago, gdp77 said:

    Εντάξει με μια Β450 ίδιο performance παίρνεις ή περιμένεις το Β550 αν θες pcie 4. Ήθελα να ήξερα τι σκατα είχαν στο.κεφαλι τους οι mobo εταιρείες και έφτιαξαν τέτοια overengineered και overpriced mobos ενώ τα CPU δεν παίρνουν manual oc. Με PBO παίζουν ακόμα και σε Β450. Εpic fail... Λογικά όλα τα x570 θα μείνουν στο ράφι εκτός και αν υπάρξουν κάποιες εκπλήξεις που δεν έχουν σκάσει ακόμα...

     

    Αν κρινω απ το double bluff με πτωση τιμων 5700 - xt μετα την παρουσιαση SUPER δε θα κουφαθω αν κρατανε κανα refresh στο τριμηνο λιγο μετα τον 3950x με τα αρχικα clocks που περιμεναμε 4.5-4.7.Φαση 4600,4700,4800 και λιγο πριν σκασει ο 10core icelake.

    Αλλιως οντως αψυχολογητο το τουμπανιασμα των x570 

  11. Βασικα διπωλιακες καταστασεις.

    Moνο Threadripper 3970Χ για δουλεια και PS5 για gaming με mouse πληκτρολογιο απο μενα.Να πανε να μ@$$#@ μ@μ#$ τα gaming desktop τους και το ηλιθιο fanbase καθε εταιριας του Κ@#

    400€ η MSI x590ACE 

    450-500 ASUS x590 HERO ,Gigabyte X590 MASTER

    Γελαει ο καθε πικραμενος...

    • Like 4
  12. Χοντρικα για καποιον που δε θα σκαλισει τιποτα @fatalaraειναι on par (παλιοτερες engines οριακα πισω νεες engine στα ιδια η μπροστα)με 9900k 9700k σε gaming ολοι απο 3600x οταν βγει και πανω.

     Σε 1% και ειδικα σε 0.1% low πανε εξαισια.

    Με overclock αστο λογικα εως 10-15% πισω

    • Like 1
  13. Παλι χρειαζονται τα GHz.Εγω βλεπω παλι τοιχο στα 4.3-4.4ghz με νερο αερα και ανεβασμα την cache αναγκαστικα μπας και ανεβουμε σε ipc στα games.Στο productivity δε το συζηταω σπερνουν.Για μενα τρομερη αγορα ο 3600 μαζι με ενα B450 για ενα entry gamer και το περισευμα για καλη καρτα γραφικων και περιφεριακα αλλα ως εκει.

    Ακομα και penalty να φαει η intel στα 10nm της ταξης των 200-300mhz που λενε τα rumour αλλα και  με του icelake και γενικα τους 10core που θα βγαλει συντομα στα 14nm παλι παλι μπροστα θα ναι .Αντιθετως 3 γενια ryzen και παλι το προβλημα των cloks παραμενει το ιδιο παρα την πτωση λιθογραφιας.Απογοητευτηκα λιγο.

     

    P.S Κερασακι στη τουρτα οι απαραδεκτες τιμες των motherboard vendros λογω και καλα των νεων features.

    • Like 2
  14. Ωραια διαμαχη γινεται.Προσωπικη αποψη ειναι οτι χρειάζονται και τα clocks για το σύνολο των εφαρμογών ακομα αλλα και οι πυρηνες και μιλαω και με την ιδιοτητα του προγραμματιστη.Το θεμα ειναι οτι οι Ryzen είναι μια cost effective συνεχώς αναπτυσσόμενη αρχιτεκτονικη(chiplets,CCX,cache size)η οποια εχει 2 βασικα προβληματα (internal latencies-Clock boost) τα οποια σε αυτη τα γενιά φαινεται οτι τα εχει καταπολεμήσει αρκετα περισσότερο τουλαχιστον τα memory latencies για τα clocks μετα το 16Core Ln2 5Ghz επιφυλασομαι.Απο την αλλη σαν εταιρια εχει κανει τρομερα πραγματα στο θεμα των τιμων(marketing και product finishing Π.Χ Soldered IHS )Τιμες δε σχολιαζω ακομα για τους 3000 φαινονται ακριβοι αλλα απο Σεπτεμβριο πιστευω θα ξερουμε που θα κατσουν.

    Τωρα οσων αφορα Intel ειναι αδιαμφισβητητα μια εταιρια κολοσσος σε R&D και κεφαλαιο.Αλλα εχει ιδιαιτερη στασιμοτητα σε εξέλιξη τεχνολογίας στα προϊόντα που πουλαει στην αγορά τοσα χρόνια .Κυριο προβλημα που αντιμετωπιζει 1 βασικα βρήκε TDP τοιχο στα 14nm. Kαι εμεινε πισω σε λιθογραφιας παραγωγης λόγω συμφωνιών ,μεγαλης ιδέας στο εαυτό της κλπ.Απο την αλλη ειναι ενα βημα πριν βγαλει 5+GHz  all core 8+Cοres κομματια που δε το λες και λιγο ιδιαίτερα για 14nm.Τα αρχνητικά τα ξέρουμε ξέρετε ολοι (τιμες,τρυπες ασφαλείας,μάπα IHS κλπ).

    Πιστευω οτι οπως εξελίσεται η φάση θα έχουμε καλο ανταγωνισμο τα επομενα 2 χρονια τουλαχιστον και θα δουμε τρομερα πράγματα για τον end user σε θέμα cost effectiveness και επιδόσεων.

    • Like 1
  15. Οι αμερικανοί είχαν 2 ατομικές στο πόλεμο.Ε τις εριξαν και της 2.Για να φτίαξουν backup θέλαν μηνες-χρονια . Oλοι οι άλλοι ήταν κοντά  στο R&D αλλά μόλις έσκασαν απλά τελος σιγη κλπ

    E αυτη η φάση ειναι πανω κάτω τώρα με AMD εχει έτοιμο το όπλο και χτυπάει με σφαίρες ένω ξέρει οτι ο αντίπαλος έχει R&D μεχρι τα 3nm ξερω γω απλά δε μπορεί να υλοποιήσει inventory στη παρούσα φαση και στις παρούσες λιθογραφίες - εταιρίες(TSMC κλπ).

    Ε δική μου λογική ειναι οτι πρεπει να χτυπήσει σε ολές τις κατηγορίες όπως το leak του AdoredTV και να τους κλείσει το μαγαζί και ας είναι για 6-12 μηνες.

    Πιστεύω οτι η είναι στημένη η φαση οπως το μακρυνό παρελθόν με τα comeback της intel σε συντομο διάστημα οταν η AMD επαιρνε τα σκήπτρα ή η AMD υπερτιμά την αρχιτεκτονική της και παράλληλα υποτιμά την δυνατότητα της intel να αντεπιτεθεί.

    Τελος πάντων όλα αυτα είναι αερολογίες 6 μήνες υπομονή το πολυ και θα ξέρουμε 

    • Like 1
  16.   Tο παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο mark my words.

     Κεφάλι AMD με μικρή υστέρηση σε gaming σε max overcloks η παραπάνω σε default clocks με τον νέο 3600-3600x κατά το καλοκαίρι.Ο οποίος με OC στα 4.6-4.8 all core θα είναι πάνω κάτω με 9900k στα 5-5.1 ξέρω εγώ.

    Βέβαια καθοριστικό ρόλο θα παίξει η τιμή.Γιατί αν σκάσει στα 300-320€ καταστήματα όπως ο 2700x θα πουλήσει σα ξεστα φρατζολάκια και με μόνο ,χαρτί to Pcix4 και backwards mobo compatibility είναι μια χαρά απέναντι σε intel.

     Bέβαια η AMD ξέρει οτι θα έρθει δυνατή απάντηση με sunny cove τέλος έτους αρχες 2020 στα 10nm οπότε αν όπως λένε τα leaks απο Intel summit ,έχει περίπου + 30%+ ipc τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να χτυπήσει με πυρήνες η AMD για να ναι ανταγωνιστική άρα ξανά μανά τα ίδια 1700x vs 7700k-8700k.

     Για μένα χάνει πολύ αυτή η τακτική και έχει λογική ψυχολογίας ηττημένου-2ου.

    Ξεχνάει το μεγάλο WoW factor που πρέπει να έχει στο industry.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΕΝΑ 16 CORE στα 5G οπως λένε στα leaks και ας ειναι και 150W όπως ήταν ο 9900k και σε τιμη κανα 400 άμεσα για να μαζέψει χαρτί και fans investor μετοχη να παρει τα UP της κλπ.

  17. Θελω ανοιχτα χαρτια που θα κατσει η μπιλια στο περιπου.Ειναι ουσιαστικα το πιο ωριμο βημα αυτη της αρχιτεκτονικης.Για το θεμα κατανάλωση λογικο.Για τις επιδοσεις επρεπε να ριχνει στα αυτια της Intel μιλαμε για 7nm vs 14nm++++ . Ασε που απο Oκτωβριο σκαει 10nm intel.Ειχαν μια ευκαιρια να χτυπησουν δυνατα για πιτα και βλεπω να την χανουν.

    Το TDP δε μου λεει κατι καθως τι να το κανω αν δε clockarei η αρχιτεκτονικη ενω εχω αρκετο TDP headroom δωρο αδωρο.

    • Like 1
  18. Εγω γιατι αισθανομαι παλι feeling underachiever.

    Δηλαδη βλεπω μια Vega2 να αγκομαχαει να πιασει μια καρτα 1080ti της nvidia που κλεινει 3ετια και σε τιμη μετρια προς κακη

    και ενα Ryzen που μαλλον παει παλι για 8/16 χωρις να μας δινουν clocks και ενα ξερο +12% πανω απο τον 2700x στο cinebench.Ουτε κουβεντα για single core performance η clocks.Δε τα βλεπω αισιοδοξα τα πραγματα δυστυχως...

    • Like 2
  19. Δεν αναιρει τιποτα διαβαστε πρωτα και μετα κραζετε απλα δε ειναι και οτι καλυτερο να εχουν φτασει οι οθονες 2500-3000€

    Freesync2 ειναι κοντα σε Gsync1 σε απoδοση  και δε το λες κακο σε καμια περίπτωση.,αλλα το Gsync HDR δε το ακουμπαει ουτε για πλακα με τετοιο FPGA πανω

    https://www.anandtech.com/show/13060/asus-pg27uq-gsync-hdr-review/2

    https://eu.mouser.com/Intel/Semiconductors/Programmable-Logic-ICs/FPGA-Field-Programmable-Gate-Array/Arria-10-GX-480-Series/_/N-3oh9p?P=1yh747fZ1yy6lwu

    Bέβαια δε ακουμπα και κανεις την  πλεον που βλεπω ευρώπη πηρε ανοδο πανω απο 1000 euro ανα module να ναι καλα η αγαπημενη INTEL μας

     

    gsynchdr.jpg

    • Like 2
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.