Jump to content

geoal

Premium Members
  • Posts

    945
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by geoal

  1. geoal

    Qualcomm Snapdragon 820, στο δεύτερο μισό του 2015 και στα 14nm FinFET

    ας βγαλει π
  2. geoal

    Quad Core των $5 από την Allwinner. SoCs με 10 και 12 πυρήνες από την Mediatek

    καλο ειναι να υπα
  3. geoal

    Qualcomm: Αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τα SoC φορητών συσκευών

    και η Mediatek φυσικα απο αυτες που πουλανε πολυ γιατι αλλιως υπα
  4. geoal

    Z97 mobo

    Αντε καλοδουλευτη ευχομαι να μεινει ευχαριστημενος εγω παραγγειλα την Ζ97-Α.
  5. geoal

    Z97 mobo

    το γνωριζω απλα ανεφερα τις καλυτερες επιλογες σε ASUS επειδη ρωτησε ποιο πανω το παλικαρι που ανοιξε το θεμα.
  6. geoal

    Z97 mobo

    σε Asus θα πηγαινα στην Maximus VII Ranger πολυ καλη τιμη και χαρακτηριστικα και σε κατι πιο ακριβο με περισσοτερα VRM υπαρχει η Asus Z97-Deluxe αλλα γαι εμενα αν δεν πας για extreme overclock με - θερμοκρασιες ειναι πεταμενα λεφτα μια και μεχρι τα 4,8Ghz ολες παιζουν καλα και σταθερα απο την φθηνοτερη μεχρι την ακριβοτερη.
  7. geoal

    Καλή Motherboard

    εγω θα πηγαινα στην Asus P8Z77-V LX για κοστος μεχρι 85 ευρω εφοσον μιλαμε για συχνοτητες μεχρι 4,5 Ghz απο εκει και πανω χρειαζετε πολυ καλη ψυξη, ψαξιμο και φυσικα περισσοτερο ρισκο μια και η ταση του επεξεργαστη θα πρεπει να ανεβει αρκετα αλλα βεβαια εξαρτατε και το ποσο καλο κομματι ειναι ο επεξεργαστης.
  8. geoal

    Καλή Motherboard

    αν πας σε καινουρια το Ζ77 ειναι μονοδρομος πλεον και φυσικα η καλυτερη επιλογη απο τα παλαιοτερα.
  9. geoal

    Καλή Motherboard

    φιλε μου η μητρικη σου δεν μπορει να κανει overclock κανεναν επεξεργαστη, θα χρειαστεις καποια με P67,Z68,Z77 chipset για να μπορεσεις να κανεις overclock.
  10. geoal

    Adaptive Voltage σε Ashrock H87 Extreme4

    Χριστος Ανεστη σε ολους! επανερχομαι στο θεμα μετα την απαντηση απο το support της Asrock : "Dear Valued Customer, Thank you for contacting ASRock Sorry it cannot adjust CPU voltage in that way you wish, so that's why we use override mode in EZ OC functions. Please refer below picture for the Adaptive mode and Override mode of Haswell CPU. and please also note that overclock and power saving is conflict, you may choose one of it according to your condition." ειναι πολυ περιεργο αυτο μια και οι υπολοιποι κατασκευαστες δεν φαινετε να εχουν προβλημα και πετυχαινουν αυτο που θελω να κανω. Ελπιζω συντομα να καταφερουν να το διορθώσουν τι να πω...
  11. geoal

    Adaptive Voltage σε Ashrock H87 Extreme4

    ωραιος, αλλα μην αγχωνεσε δεν ειναι δα και ζητημα ζωης και θανατου το εχω αφησει στα 4,2Ghz με adaptive για και δουλευει σχεδον οπως θελω (παιρνει λιγο παραπανω ταση σε full load αλλα ειναι ελαχιστες οι φορες που συμβαινει αυτο), απλα αν γινοταν να επαιζε με offset θα μπορουσα να ανεβασω λιγο παραπανω συχνοτητα και να ελεγχω την ταση καλυτερα. Θα δοκιμασω και την προηγουμενη εκδοση BIOS αυτη την φορα ομως με USB stick και οχι μεσω internet μπας και...
  12. geoal

    Adaptive Voltage σε Ashrock H87 Extreme4

    δεν προσβληθηκα απλα επειδη η διαδυκτιακη επικοινωνια στα φορουμ ειναι απροσωπη και ειναι αδυνατο να τους ξερεις ολους εγραψα καποια πραγματα για να γινει κατανοητο οτι ειμαι εμπειρος χρηστης στο χωρο και προφανως μπορω να δοκιμασω αρκετα πραγματα. Ισως επισης δεν εχει καταλαβει απο τα συμφραζομενα ακομα οτι manual τα παντα auto τα παντα αλλα και πολλους ακομα συνδιασμους τα εχω δοκιμασει πριν καν ανοιξω το τοπικ εδω και δεκαδες αλλους απο τοτε με το ιδιο αποτελεσμα παντα. Μια και λες οτι εχεις φιλο με την ιδια μητρικη δεν του ζητας να σου δωσει τις ρυθμισεις που εχει κανει μπας και τον συνδιασμο αυτο δεν τον εχω δοκιμασει. Απλα και για να μην ταλαιπωρουμαστε ολοι να ξεκαθαρισουμε οτι το ζητουμενο ειναι να λειτουργει το Speedstep/C-states σε κατασταση που εχουμε βαλει χειροκινητα max core&Ring bus multi μεγαλυτερο του 40. Και να εξηγησω ακομα μια φορα το ζητουμενο για εμενα ειναι να αλλαζει η ταση Vcore (των πυρηνων δηλαδη) αναλογα την συχνοτητα λειτουργιας την εκαστοτε στιγμη πχ 0,78V στα 800ΜΗΖ (8Χ multi), 1,00V στα 2500ΜΗΖ (25Χ multi), 1,20V στα 4200ΜΗΖ (42Χ multi) κτλ. Ευχαριστω για τον χρονο σας οσοι ασχοληστε με το προβλημα μου παντως.
  13. geoal

    Adaptive Voltage σε Ashrock H87 Extreme4

    σε διαβεβαιω οτι εχω κανει απειρες δοκιμες και το γεγονος οτι δεν γραφω την καθε δοκιμη που κανω ειναι λογω ελλειψης χρονου βλεπεις δεν ειμαι παιδακι που δεν εχει κατι αλλο να ασχοληθει αλλα εργαζομενος μεσήλικας και επειδη προφανως δεν με γνωριζεις να σου πω οτι ειμαι απο τους παλαιοτερους που ασχολουνταν ερασιτεχνικα με το overclocking απο την εποχη του hipro του Tasou του Stelara κτλ τους οποιους και ειχα την χαρα να γνωρισω και απο κοντα εκεινα τα χρονια, απλα λογω της ελειψης χρονου δεν μπορω να ψαχνω καθε φορα το παραμικρο οπως παλαιοτερα. Τελος να πω οτι πριν ανοιξω το θεμα εκανα ερευνα και σε φορουμ του εξωτερικου και πετυχα εναν αλλο χρηστη που ειχε ακριβως το ιδιο προβλημα με την ιδια μητρικη και τελικα αναγκαστηκε να αλλαξει μητρικη (μαρκα εννοω) για να παιξουν σωστα σε offset τα speedstep voltages. Ισως βεβαια και να εχεις δικιο και απλα να ειμαι ασχετος και απλα να μην ξερω τι βαζω στο BIOS...
  14. geoal

    Adaptive Voltage σε Ashrock H87 Extreme4

    το προβλημα μας δεν ειναι ο πολ/στης αλλα η ταση λειτουργιας σε καθε mode. Αυτα που λες τα γνωριζω και τα εχω ζησει μια και Ι7 2600Κ αλλα και Ι7 3770Κ ειχα και απο αυτους καλομαθα και θελω να λειτουργει ετσι και ο 4770Κ που πηρα. Ελα ομως που εχουν γινει αλλαγες τροπο τροφοδοσιας και κατα την γνωμη μου περισσοτερο κακο και μπερδεμα εχουν παρα καλο. Αν διαβασεις στα προηγουμενα ποστ μεχρι χθες χτυπιομουν να πετυχω να πεφτει το vcore οταν πεφτει και ο πολ/στης, αυτο γινετε με το νεο adaptive mode που υποστηριζουν οι Haswell αλλα η υλοποιηση του τουλαχιστον οπως εγω την εχω καταλαβει ειναι λαθος.
  15. geoal

    Adaptive Voltage σε Ashrock H87 Extreme4

    λοιπον επειδη μιλαω και με το support της Asrock (γρηγοροι και εξυπηρετικοι φαινονται μεχρι τωρα) μου ειπαν να δοκιμασω το adaptive mode το οποιο τελικα δουλεψε αλλα εχει αρκετους περιορισμους μια και δινει την εξτρα ταση οχι οταν ο πολ/στης βρισκετε στην υψηλοτερη τιμη αλλα οταν ο επεξεργαστης κανει βαριες εργασιες. Για να το τσεκαρω μαλιστα αυτο ετρεξα μια παλια εκδοση του prime95 (V26,5) και την τελευταια (V28,4) στην παλια εκδοση που δεν υποστιριζει AVX και γενικα ηταν για Pentium4 επεξεργαστες η ταση των πυρηνων ειναι στο 1.154V στα 4,2Ghz που εχω βαλει το max multi. Οταν τρεχω ομως την νεα εκδοση η ταση εκτοξευετε στα 1,257V (λογω του adaptive voltage). Οπως ειναι κατανοητο το συγκεκριμενο adaptive mode ειναι ψιλοαχρηστο ετσι οπως δουλευει μια και αν ανεβασω συχνοτητα ο υπολογιστης crashαρει στο login των Windows μια και εκεινη την στιγμη το adaptive voltage δεν καταλαβαινει βαρια εργασια ωστε να ανεβασει ταση οποτε και μενει στην default που ομως ειναι για τα 3,5-4,2Ghz αρκετη. Πραγματικα εκπλησομαι με αυτη την πατατα της Intel (ή της Asrock), γιατι δεν δινουν την εξτρα ταση που βαζεις οταν ο πολλαπλασιαστης βρισκετε στην μεγιστη τιμη παρα περιμενουν να ζητηθει συγκεκριμενος φορτος εργασιας για να δωσει την εξτρα ταση?
  16. geoal

    Adaptive Voltage σε Ashrock H87 Extreme4

    εκανα πολλες δοκιμες και χθες αλλα δυστυχως το προβλημα παραμενει και δεν πιστευω πλεον οτι υπαρχει τροπος να πετυχω αυτο που θελω, φαινετε να ειναι bug της μητρικης δυστυχως μια και ο πολλαπλασιαστης πεφτει σε idle αλλα η ταση μενει παντα σταθερη στην τιμη της μεγιστης συχνοτητας.
  17. geoal

    Adaptive Voltage σε Ashrock H87 Extreme4

    εχω την Z87 extreme4 και στα tools του bios εχει τετοια δυνατοτητα, οπως και να εχει το θεμα μας δεν ειναι εκει, εχω δοκιμασει clear CMOS και δευτερο flash αλλα τα ιδια. Επισης σε ψαξιμο που εκανα βλεπω και αλλους να το αναφερουν και μαλιστα ενας απο αυτους αλλαξε και μητρικη (αλλης εταιρειας) λογω αυτου.
  18. geoal

    Adaptive Voltage σε Ashrock H87 Extreme4

    προς vagsk: δεν βλεπω κατι τετοιο στο BIOS. προς venex58 : αρχικα ετσι το ειχα για να μην τυχον και μου κανει ασταθεια αλλα τωρα που εχω βρει την συχνοτητα που δουλευει σταθερα και με ικανοποιει θελω να δουλευει το Speedstep ωστε να μην δουλευει παντα στο max vcore o cpu παρα μονο οταν παει στην μεγιστη συχνοτητα. Τα power option τα εβαλα στο balanced αλλα δεν αλλαξε κατι. Το BIOS update μεσω internet απο BIOS το ειχα κανει εξαρχης επειδη δεν ειχα εγκαταστησει ακομα λειτουργικο.
  19. geoal

    Adaptive Voltage σε Ashrock H87 Extreme4

    το Enhanced intel speedstep technology ειναι enabled στο BIOS και στα power settings των windows εχω τσεκαρει min cpu 5% max cpu 100% αλλα δυστυχως το vcore παντα στο max. Υπενθυμιζω οτι αν αλλαξω την ρυθμιση του πολ/στη στο BIOS σε auto δουλευει σωστα και το vcore. Λες να ειναι bug??? εχω και το τελευταιο BIOS V2.70...
  20. Χαιρετω απαντες στο φορουμ, εκανα προσφατα αναβαθμιση το PC με 4770Κ και Asrock Ζ87 Extreme4 μητρικη, δοκιμαζοντας να κλοκαρω τον επεξεργαστη παρατηρω οτι οταν βαζω τον πολλαπλασιαστη χειροκινητα πχ στα 42 και τα υπολοιπα στο auto η μητρικη δινει παντα την μεγιστη ταση λειτουργιας για τα 4,2Ghz ακομα και οταν το speedstep ριχνει τον πολλαπλασιαστη σε χαμηλα επιπεδα (8, 12, 16 κτλ). Στα παλαιοτερα συστηματα που ειχα λειτουργουσε κανονικα και η vcore επεφτε οταν χαμηλωνε ο πολλαπλασιαστης. Εδω στην Asrock Ζ87 Extreme4 φαινετε να λειτουργει μονο οταν ο πολλαπλασιαστης ειναι ρυθμισμενος στο auto (bios settings). Οποιος μπορει να βοηθησει θα του ειμαι υποχρεος, ευχαριστω πολυ.
  21. geoal

    Aποτυχία bios update σε asus blitz formula

    χρειαζατε ειδικο κολλητηρι για να αφαιρεσεις το τσιπ και να το ξανακολλησεις. Εχεις καποιον γνωστο τεχνικο που να εχει?
  22. geoal

    SLI vs CrossFire - Efficiency - ALL you need to know

    Μπραβο και απο εμενα Γιωργη. Αυτο το τεστ δειχνει ξεκαθαρα οτι αυτη την φορα η ΑΤΙ εβαλε τα γιαλια στην nvidia παρολο που η τελευταια ειχε περισσοτερο χρονο να ετοιμασει το επομενο GPU (απο την εποχη της 8800GTX εχει περασει πανω απο 1,5 χρονος). Επισης ας δουν μερικοι οτι ο σωστος αγοραστης απεχει απο funboyσμους και κοιταει τι του αποδιδει καλυτερα ή και το ιδιο και με τι κοστος.
  23. geoal

    Τι ψύξη έχετε στο κύριο PC σας;

    Prometeia MachII, R402a gas και μερικα mods.
  24. geoal

    prommie regass με r507

    Γενικα οπως εχω πει και σε αλλα παιδια που θελουν να ασχοληθουν με τετοια συστηματα η extreme ψυξεις δεν ειναι απροβληματιστες και θελουν ψιλο-χοντρο πατεντουλες ειδικα αν τις πειραζεις(βελτιωνεις) και φευγεις απο αυτο που εχει υπολογισει ο κατασκευαστης.Αλλα γιαυτο δεν λεγονται και extreme...
  25. geoal

    prommie regass με r507

    Δυστηχως δεν μενω στη Λημνο απλα εκει γεννηθηκε ο πατερας μου και εχουμε ενα σπιτι στο Ρωμανο.Παντως δεν ειναι και τιποτα να προστατεψεις το πισω μερος της μητρικης ακομη και αν την αλλαζης συχνα.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.