Jump to content

Jumex

Premium Members
  • Posts

    800
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by Jumex

  1. Ρε παιδιά, πριν προτείνετε φανατικά ebay/amazon (καραμέλα-γιατί ο Έλληνας είναι λαμόγιο και πάει να βγάλει υπερκέρδος-καραμέλα) ψάξτε λίγο καλύτερα και στην Ελληνική αγορά. Ενδεικτικά οι οθόνες που προτείνετε από Αγγλία βγαίνουν 70-74€ (προιόν+μεταφορικά). Αντίστοιχα από Αμερική βγαίνουν λίγο φτηνότερα αλλά υπάρχει πάντα η περίπτωση να κολλήσει τελωνείο... + Το ενδεχόμενο να σου έρθει σπασμένη ή grade B,C (με καμμένα pixels δλδ). Με μια πρόχειρη ματιά από Ελλάδα συμβατή οθόνη (LG,SAMSUNG,AUO,CHIMEI όλες κάνουν) βρίσκεις από 75 έως 90 τελική (ΜΕ 23% ΦΠΑ). Ψάχτε καλύτερα...εκτός εάν 2,3,4,5 € αξίζουν το ρίσκο αγοράς από εξωτερικό :confused: ...

  2. Όλα αυτά... Δεν είναι παρανομίεςςςςςςςςς???

    Για 1-2 τεμάχια (πχ κινητό/tablet), κυρίως για προσωπική χρήση, θα το έλεγα πταίσμα...

    Τώρα αν αναφερθούμε σε κάποιους μεσαίους/μεγάλους παίκτες στο χώρο της πληροφορικής που περνάνε ως δια μαγείας παλέτες ολόκληρες χωρίς ή με ελάχιστο κόστος εκτελωνισμού...τότε ναι. Θα έλεγα πως είναι παρανομία/αθέμιτος ανταγωνισμός/μη αποδόση προβλεπόμενου φπα κτλ κτλ. :fist:

    και μην ακούσω κανένα να λέει πως και ο απλός ιδιώτης έτσι συμβάλει στη παρανομία συνδυαστικά γιατί θα του θυμίσω τη σύγκριση του...απλού χρήστη ουσιών με τον έμπορο ναρκωτικών :whip:

  3. Θεωρώ οτι δεν είναι σωστό να κράζουμε το χ-ψ κατάστημα μόνο οταν μας κάνει τη στραβή,πρέπει να λέμε και για τα καταστήματα που

    υποστηρίζουν και σέβονται τον πελάτη.Ετσι θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια ακόμα εμπειρία που είχα με το Msystems.Λίγο πολύ όλοι

    γνωρίζουμε ότι το εν λόγο κατάστημα είναι αν όχι το κορυφαίο (για εμένα είναι) απ τα κορυφαία.

    Την προηγούμενη εβδομάδα μου έκανε δώρο η γυναικά μου μια gtx 760 ώστε να κάνω sli με αυτή που ήδη έχω.

    Μες τη χαρά εγω την βάζω στο πισι και αρχίζω να τρέχω το valley για να δω τι ψάρια πιανει το sli.Μέτα από λίγο

    μου σκάει μια φλασια και λέω,για κάτσε σε λίγο βγαίνουν οι 970 που είναι τούμπανα για τα λεφτά τους,άσε που

    οι 760 θα πέσουν :hmm::hmm: η αγορά μίας καινούριας 760 δεν ήταν και τόσο "έξυπνη"αγορά.

    Την επόμενη μέρα στέλνω μνμ στο κατάστημα και τους λέω ότι δεν μου κάνει η κάρτα και θέλω αν γίνετε πιστωτικό η

    τα χρήματα πίσω.Ωχ λέω τώρα θα έχουμε ιστορίες,άνοιξες το κουτί.έτρεξες τη κάρτα κ.τ.λ.

    Μέτα απο μια ωρα μου έρχεται μήνυμα που λίγο πολύ έλεγε οτι αν έχω τη συσκευασία,παρελκόμενα αφού περάσει ένα

    τεχνικό έλεγχο η κάρτα το θέμα μπορεί να προχωρήσει.Σήμερα πήγα τη κάρτα,περίμενα 10 λεπτό,πήρα τα χρήματα

    και έφυγα!Ούτε τα φρύδια μου πρήξανε ούτε τον έρωτα μου ζαλίσανε,έκαναν το έλεγχο τους,με ρώτησαν αν θέλω

    πιστωτικό η τα χρήματα και τέλος.Υπ όψιν δεν είναι ενα περιστατικό που απλά έτυχε,είναι η δεύτερη φορά που

    περνούν πίσω προϊον και μου επιστρέφουν τα χρηματα.

    Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά με αυτα που έχουμε τραβήξει από διάφορα καταστήματα το Msystems (προσωπική

    άποψη) είναι παράδειγμα προς μίμηση.

    Τη γυναίκα σου και τα μάτια σου!! Σπανίζουν τέτοιες γυναίκες σήμερα... :hehe:

  4. Φιλος σε Sony Vaio (με nvidia) εχει κανει 3 φορες reballing

    Ποτε δεν του αντεξε πανω απο 3 μηνες

    Παρεμπιπτόντως , το προβλημα σου οντως ακουγεται σαν να ειναι το reballing. Απλα δεν ειχα ακουσει οτι οι ΑΤΙ εχουν προβλημα.

    Δυστυχως τα Sony δεν εχουν δυνατοτητα αλλαγης gpu (με καρτα mxm)

    μάλλον reflow του κάνανε και όχι reballing ;) *εκτός αν κάνανε reball σε πολύ ''ταλαιπωρημένο'' chip (δλδ είχαν προηγηθεί 5-6 προσπάθειες reflow οπότε το chip άρχισε να τα παίζει) .-

  5. και να δουλέψει η λύση του σεσουάρ, μετά από ελάχιστο χρόνο θα ξαναχαλάσει...

    Μόνο το reballing (κόστος καμιά 100+ γιούρια) μπορεί να δώσει πιο μόνιμη λύση, αλλά και πάλι, το πιθανότερο είναι να ξαναχαλάσει μετά από κάποιο διάστημα (2-3 μήνες ίσως όμως κρατήσει και παραπάνω).

    Σε γενικές γραμμές δεν πολυσυμφέρει η επισκευή... διάλυση και ανταλλακτικά ίσως είναι η πιο καλή λύση.

    3 μήνες??? Με reballing μπορεί να κρατήσει και 1.5-2 χρόνια αν ο χρήστης το καθαρίζει που και που.

    Για το συγκεκριμένο laptop μια χαρά συμφέρει η επισκευή.

  6. Ο δίσκος δεν παίζει ρόλο

    Οι μνήμες να είναι και οι δύο off σχεδόν απίθανο.

    Από τη στιγμή που ανάβει το φωτάκι του power on έστω και για λίγο, δεν είναι πρόβλημα κουμπιού-καλωδιοταινίας πλακέτας power.

    99% είναι το ati bga (το ότι δεν σου εμφανίζει artifacts δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο)

    1% να είναι η cpu

  7. Με μπέρδεψες...απάντησε στα ακόλουθα με ένα ναι/όχι.

    1) Το laptop παίρνει ρεύμα (όταν κουμπώνεις το βύσμα με τη μπαταρία πάνω ανάβει το led φόρτισης?

    2) Αν ναι, όταν πατάς το κουμπί το laptop ανοίγει ή όχι ?

    3) Αν όχι, όταν πατάς το κουμπί vaio assist ανοίγει όλες τις φορές ?

    *Δοκίμασε να ξαναμπείς με το vaio assist και ασ'το στο recovery screen κανένα 20λέπτο να δεις αν κολλήσει/παγώσει κτλ

    **Επίσης δοκίμασε το κουμπί on/off + vaio assist ενώ πιέζεις με το χέρι σου κατά μήκος το πλαστικό πάνω από keyboard κοντά στα κουμπιά που πατάς.

  8. Αν δεν έχει συμβεί κάτι που δεν σου ανέφεραν (πχ υγρά ή χρήση πολυφορτιστή με λάθος specs) τότε φταίει το ati mobility bga. reflow σε αυτά πιάνει για πολύ λίγο. Θέλει reballing.

    1/100 να φταίει η cpu. Athlon I,II athlon x64, turion I, II (δλδ σχεδόν όλες οι σειρές mobile επεξεργαστών της AMD :hehe: ) ζεματάνε και χαλάνε αρκετά συχνά.

  9. Όχι δεν το έχω ανοίξει (ακόμα).Δεν έχει ανοιχτεί γενικώς. Είναι μιας κυριουλας και επειδή είμαι ο δωρεάν μάστορας της περιοχής μου το έφερε,αλλά εγώ απο οθόνες δεν κατέχω ιδιαίτερα παρόλο που έχω αλλάξει 3-4 σε λάπτοπ.Μονο που εκείνες ηταν όλες συμβατές μεταξύ τους απλές LCD.

    Έχω μια led απο λάπτοπ με καμένη μητρική αλλά είναι 17αρα και υψηλότερης ανάλυσης.

    Αυτό που γράφω στην αρχή οτι η οθόνη δείχνει κάτι αλλά είναι σκοτεινή δεν λέει κάτι? Οτι ας πούμε το backlight δεν λειτουργεί για κάποιο λόγο?

    Πάντως με τις τιμες που παίζουν εδώ δεν την βλέπω να τη γλυτώνει με κάτω απο 200,πράγμα που αμφιβάλλω πολύ έντονα αν ψήνεται η μάλλον αν μπορεί.

    Το κόβω να της δίνω ενα καλώδιο HDMI να το συνδέει στην τηλεοραση.

    Sent from my Nexus 10 using Tapatalk

    200€ ????? Από που το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα ? :whip: Τη συγκεκριμένη οθόνη τη βρίσκεις Ελλάδα από 75 έως 95 max :pleasantry:

  10. Και τι κάνω σε αυτή την περίπτωση?

    Sent from my Nexus 10 using Tapatalk

    Αν δεν το έχεις ξανανοίξει ποτέ (εσύ ή κάποιος άλλος) τότε πιθανότερο είναι να έχει χαλάσει η οθόνη (και αυτό βέβαια σπάνιο είναι για led). Προσπάθησε να βρείς μια οθόνη για δοκιμή.

  11. Μιας και το έφερε η κουβέντα για utp. Για καλωδίωση περίπου 15m (περνά μέσα από τοίχους-δεν έρχεται σε επαφή με καλώδια ρεύματος) υπάρχει λόγος να πάω σε utp cat6/cat7 ? Κάνω λάθος που θεωρώ το utp cat5 μια χαρά ?

  12. Μπορεί και να παράγεται ακόμα, αλλά σε πολύ περιορισμένη παραγωγή. Οι προμηθευτές την χαρακτηρίζουν ως EOL. Στους 4-5 γνωστούς ''μεγάλους'' από Αγγλία και Γερμανία μόνο ένας την έχει διαθέσιμη...Αν την έχεις βρει 160€ αγόρασε την (αφού κάνεις οπτικό έλεγχο).

  13. Η οθόνη που χρειάζεσαι είναι πιο σπάνια και από χιόνι στη Μύκονο. Είσαι διπλά άτυχος γιατί αντίστοιχων χαρακτηριστικών οθόνη (16.0 led samsung 1366 x 768) υπάρχει στα μισά λεφτά, αλλά δυστυχώς έχει 30pin αριστερόστροφο connector αντί για δεξιόστροφο 40pin. Αντάπτορας δεν υπάρχει... Αυτή είναι η μεγάλη μλκ με τις οθόνες. Μια μικροδιαφορά pin layout ανεβάζει την τιμή 50-60-70-100 ευρώ... * Προσοχή σε αυτές που θα βρεις από ebay. H συγκεκριμένη οθόνη πλέον θεωρείται σε φάση EOL.

  14. Το έχετε ξεσκίσει ορισμένοι... Στα 20€ θέλετε και απόδειξη ? Αν του πας τη πλακέτα -άρα είσαι βέβαιος για τους πυκνωτές αφού θα τους έχεις δει σκασμένους- τότε ναι...20€ είναι οκ. Το να του πας το monitor και να πεις ''έλα μωρέ μερικοί πυκνωτές είναι φτιάξτο μου να τελειώνουμε'' είναι άλλη ιστορία. και πες για το συγκεκριμένο monitor ok. είναι πολύ εύκολο στο λύσιμο. Υπάρχουν όμως και άλλα (κάτι samsung-lg) που είναι μανίκι να τα λύσεις ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙΣ τα πλαστικά και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ τα κλιπσάκια που κουμπώνει το bezel.. *πήγαινε του και τους πυκνωτές και δώστου 16€ :TD:

  15. Μου αρέσει που όλοι του λέτε να περιμένει 2-3 μέρες... Ναι...περίμενε 2-3 μέρες να κάνει καλή οξείδωση το νερό, για να χαλάσει μια και καλή... :p ... Αν το laptop είναι -χρέπι, αρχαίο, μπρίκι- μπορεί και να συμφωνούσα στο σενάριο του να το παρατήσεις. Αν όμως σε καλύπτει με τις δυνατότητες του, πήγαινε το ΑΜΕΣΑ σε κάποιο service για να στο φτιάξουν. Πάνω από 50-60€ δεν νομίζω να πάει (εκτός εαν θέλει και νέο πληκτρολόγιο, οπότε θα πάει λίγο παραπάνω). * Πιστολάκι ΜΟΝΟ με χλιαρό αέρα... ο ζεστός αέρας δημιουργεί..ψαλίδα :p

    • Like 1
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.