Jump to content

gdp77

Premium Members
  • Posts

    12.476
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    65

Review Comments posted by gdp77

  1. Γιατί ο κόσμος για τους enthusiast θα γίνεται όλο και χειρότερος, σχεδόν δυστοπικός:

     

    Παράθεση

    Θα έλεγα ότι τα 149,99€ που ζητάει η Corsair για να μας το προσφέρει είναι ένα τίμιο αντίτιμο για την κατηγορία και την ποιότητά του και δεν θα απογοητεύσει τους κατόχους του σε κανένα επίπεδο.

     

    Πρέπει να πείσουμε το πόπολο ότι 150€ για tenkeyless είναι "fair" price..... 1000ες φορές με 40-50€ να αγοράσω reddragon (ναι κινέζικο) με κόκκινους διακόπτες (μια χαρά δουλεύουν και μια χαρά αίσθηση) και αν μου χαλάσει στα 3 χρόνια παίρνω άλλο και σε άλλα 3 χρόνια παίρνω και άλλο και πάλι 150€ δεν θα έχω φτάσει....

     

    Έτσι πείσαμε και το πόπολο ότι 2k € είναι fair price για gpu....

     

    Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια, αλλά ο κόσμος είναι αυτό που είναι....

    • Like 1
  2. Μετά από 4 χρόνια έπεσε στην αντίληψή μου το review. lol

     

    Παρήγγειλα 2 NF-P12 Redux 1700 σε μια ύστατη προσπάθεια να πειραματιστώ με τα temps του 5800Χ3D μου. Θέλω να δω αν με max airflow στην ψύκτρα θα πέσουν οι θερμοκρασίες ή χρειάζομαι άλλη ψύκτρα. Ο θόρυβος δεν με ενοχλεί, καθώς έχω το tower στο πάτωμα και το περιβάλλον εργασίας έχει πάντα θορύβους που υπερκαλύπτουν τα 25db ή ακούω μουσική ή gaming. Αν δεν τα καταφέρω, θα αξιοποιηθούν αλλού. Δεν είχα προσέξει ότι δεν έχουν anti vibration pads, οπότε παρήγγειλα και τα σχετικά pads από noctua.

     

    Σε σχέση με αυτά τα pads (μια που θα τα προσαρμόσω στην ψύκτρα) μπορούσα να κάνω δουλειά και με "rubber spacers", κυλινδρικά spacers με επιφάνεια κεφαλής βίδας, με κόλλα στην κυκλική τους βάση για να κολλάνε στο fan και ύψος  2-3 mm, αλλά δεν βρήκα να αγοράσω. Είχα πρωτοδεί τέτοια καθώς ερχόντουσαν με μια παλιά ψύκτρα, αλλά όσο και αν έψαξα δεν μπόρεσα να βρω. Καμιά ιδέα πού μπορώ να βρω κάτι τέτοιο, γιατί η noctua τα τσιμπάει τα δικά της pads?

  3. 8 minutes ago, panfren said:

    οι υπόλοιπες Noctua είναι φτηνές για αυτά που προσφέρουν-

     

    Εξαιρετικές ψύκτρες, ίσως οι κορυφαίες, αλλά θα διαφωνήσω για το "φτηνές", ακόμα και για αυτά που προσφέρουν. Δεν έχω δει το MSRP τους, αλλά στην ελληνική αγορά θα έπρεπε να είναι 10-30 ευρώ φθηνότερες, ανάλογα με το μοντέλο. Με 50€ αγοράζεις ψύκτρα για τους πιο απαιτητικούς επεξεργαστές με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα που ελάχιστα απέχουν -αν απέχουν- από τις Noctua. Η ταπεινή μου γνώμη.

    • Like 1
  4. Συγχαρητήρια! Εξαιρετικό review!

     

    Quote

     

    Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του drive αλλά και του ίδιου του ελεγκτή της Phison, η μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας του Corsair Force Series Gen.4 PCIe MP600 2TB είναι οι 70°C. Εν τούτοις, κατά τη διάρκεια των δοκιμών και εντός ενός κλειστού case με υδρόψυξη και χαμηλή κυκλοφορία αέρα, το drive έφτασε τους 75°C και μάλιστα με θερμοκρασία δωματίου κοντά στους 18°C.

     

    Αυτό με οδήγησε να θέλω να δω αν υπήρχε κάποιο thermal throttling ή κάποιο άλλο πρόβλημα, καθώς ήμαστε ήδη εκτός προδιαγραφών.

     

    Άνοιξα λοιπόν το πλαϊνό του κουτιού και έβαλα έναν ανεμιστήρα να φυσάει την ψύκτρα του Corsair Force Series Gen.4 PCIe MP600 2TB. Το αποτέλεσμα ήταν η μέγιστη θερμοκρασία να μην περνάει τους 40°C κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

     

    Πέρα από αυτό, ουσιώδεις, στατιστικά σημαντικές διαφορές, δεν υπήρξαν ούτε και φάνηκε να υπάρχει κάποιο θέμα σταθερότητας. 

     

    Τα 2 πρώτα από τα παρακάτω γραφήματα πάρθηκαν με το drive σε κλειστό κουτί και χωρίς ροή αέρα πάνω του, οπότε και έφτανε έως και τη θερμοκρασία των 75°C. Τα 2 επόμενα είναι με ανοιχτό πλαϊνό, ροή αέρα και μέγιστη θερμοκρασία 40°C.

     

     

    Αυτά πες τα σε όσους ισχυρίζονται ότι τα "μοντέρνα" κουτιά έχουν καλό airflow και ότι ο πλαϊνός ανεμιστήρας είναι άχρηστος.... 

    Η αξία του πλαϊνού ανεμιστήρα για τα υποσυστήματα των PC είναι ανεκτίμητη. Από την εποχή που τα southbridge φορούσαν την "Άρτα με τα Γιάννενα" μέχρι και σήμερα....

    • Like 1
  5. Καταθέτω ως συγκριτικό δεδομένο με την όποια αξία δίνει ο καθένας ότι με HAF 932/ryzen 1600@3.9/arctic freezer 33 plus /4HDD + 1 sdd/nvidia gtx 1050 έχω: 

     

    θερμοκρασία δωματίου 29C

    idle 32C / prime95 small FFTs 69C (12 threads)

    • Like 1
  6. On 5/7/2018 at 1:46 AM, pasjohn said:

    Εσύ δηλ. θεωρείς αποδεκτό να έχεις ένας δίσκος θερμοκρασία 50 βαθμούς? Στο PC σου τόσο έχουν οι δίσκοι σου?

    Και πυρετό 38-39 να έχεις αποδεκτό είναι. Στα 43 καίγεσαι. Κάτσε 10 μέρες, 2 βδομάδες με 38-39 πυρετό.

    Έχεις δει σε laptop τι θερμοκρασίες βαράνε οι δίσκοι τώρα το καλοκαίρι; 

    Τι σχέση έχει ο πυρετός με τη θερμοκρασία δίσκου;;;;;; 

    Ο ίδιος δίσκος ssd που στο desktop μου (HAF932) έφτανε 29 βαθμούς με λιώσιμο, στο laptop χτυπάει 40.... Δεν λέω ότι δεν είναι καλό για όλα τα υποσυστήματα να ρίχνουμε όσο μπορούμε τις θερμοκρασίες τους (ενδεχομένως αυξάνοντας τη μακροζωία τους), αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι αποδεκτές κάποιες θερμοκρασίες που δίνει ο κατασκευαστής...

    • Like 1
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.