Jump to content

Ερνεστος

Premium Members
 • Content Count

  1,046
 • Joined

 • Last visited

About Ερνεστος

 • Rank
  Registered User
 • Birthday 06/12/1972

Πληροφορίες Προφίλ

 • Περιοχή
  Λάρισα - Hamburg, DE.
 • Ενδιαφέροντα
  PC-modding, hardware-modding, car-audio
 • Επάγγελμα
  Freelance translator
 1. Έξοχο εγχείρημα! WELL DONE! :worship: Σήκωσες το αυτοκολλητάκι και δεν είχε τρύπα από κάτω? Δεν έχω ανοίξει ποτέ τέτοιον ανεμιστήρα, για εγκυκλοπαιδικούς λόγους ρωτάω...
 2. My bad about the blower... Αν μιλάμε μόνο για 13€, do it.
 3. 99% έχει πάρει μέντα η έδραση της φτερωτής... Στο tube θα βρεις πολλά σχετικά βίντεο με "επισκευή". Δεν λύνεται 100% αλλά εξαλλείφεται παροδικά ο θόρυβος. Η μοναδική μόνιμη λύση είναι η αντικατάστηση του ανεμιστήρα ή ενδεχομένως ολόκληρης της ψήκτρας. Αν είναι εφικτό το πρώτο, θα ήταν πολύ VFM λύση, η δεύτερη περίπτωση είναι πιο περίπλοκη και δαπανηρή λόγω και της ιδιομορφίας των 58ΧΧ με το μοναχικό vrm πάνω αριστερά στην πλακέτα... Το blower ξέχνα το, δεν είναι ούτε ικανό, ούτε κατάλληλο.
 4. Αν είναι μόνο θέμα θορύβου, πάει κι έρχεται... Αν μειώνει όπως το δυναμικό ψύξης, έχουμε θέμα.
 5. Πλάκα πλάκα, η 5850 ήταν ΜΑΚΡΑΝ η πιο ήσυχη reference κάρτα γραφικών που είχα ποτέ... Σε βαθμό που αναρωτιόμουν αν άξιζε ο κόπος να της βάλω άλλη ψήκτρα. Βέβαια, το κάθε RIG και η κάθε κάρτα είναι μοναδικά κομμάτια και έχουν τα δικά τους.
 6. ΔΕΝ γίνεται να τα παλέψεις όλα το ίδιο καλά, πρέπει να κάνεις έναν συμβιβασμό: και αθόρυβο και δροσερό και καθαρό, δύσκολο... Προκρίνω τα 2 πρώτα, η σκόνη μπορεί να τα βάλει κάλλιστα με το swiffer.
 7. Είμαι αναγκασμένος να συμφωνήσω... ΌΣΟ και να γουστάρουμε τις παλιές κάρτες μας, είναι γέρικα άλογα, δεν αξίζει... ΕΚΤΟΣ αν υπάρχει κάποιος πολύ ιδιαίτερος λόγος, για τον οποίο επιμένει κάποιος να προσπαθήσει.
 8. Όσον αφορά μεμονωμένα ηχεία, δεν ξέρω να σου πω πολλά, ΟΜΩΣ στη θέση σου θα τοι σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να αντικαταστήσω ολόκληρο το παλιό μου σετ με ένα καινούργιο (εφόσον αυτό βρίκσεται εντός του οικονομικού ορίζοντά σου και είναι και έτη φωτός καλύτερο -imho- από το Logi). Here you are: Msystems.gr - Προϊόντα - Edifier S550 5.1 Multimedia speaker To μόνο (και καλά...) αγκάθι είναι η αναλογική είσοδος (απουσία ψηφιακής/οπτικής εναλλακτικής), προσωπικά όσες φορες έτυχε να δοκιμάσω με σύγκριση A/B ανάλογα συστήματα (analog_VS_digital/optical) ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΑ να διακρίνω την παραμικρή διαφορά. :giveup:
 9. Τα ονομαστικά ohm καλό θα ήταν να είναι ίδια (για υψηλότερα δεν πειράζει, για χαμηλότερα ίσως υπάρχει θέμα). Όσον αφορά την ικανότητα πρόσληψης ισχύος (wattage) δε νομίζω ότι υπάρχει πηνίο που να έρθει σε δύσκολη θέση από τα βατάκια του ενισχυτή...
 10. Τα Logi είναι εντυπωσιακά, αλλά πολύ μακριά από αυτό που λέμε πιστότητα. Τα πλαστικά ηχειάκια τους με τα κουκουρούκου wideband midrange δεν μπορούν εξ ορισμού να καταφέρουν κάτι καλύτερο. Όποιος συνειδητά τα αγοράζει και τα ακούει, έχει την κατανόησή μου. Όποιος όμως το κάνει, πιστεύοντας ότι έχει "και γαμώ τους ήχους" (λέγε με αχαλίνωτο boomy-bass και τσίκι-τσίκι από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα), είναι μακριά νυχτωμένος. Από κει και πάρα, τα Edi οπως και να το κάνουμε διαθέτουν πραγματικά ηχεία, φτιαγμένα από κάποιο ξύλο τέλος πάντων και οπλισμένα με αξιολογότατες μονάδες mid και tweeter, συνοδεία μάλιστα passive crossover. Οπότε, βάσει specs και μόνο είναι μπροστά. ΑΝ προσθέσει κάποιος τον σχεδόν hi-end, ελεγχόμενο, ρυθμικό και αρκούντως δυνατό ήχο του σαμπ (ειδικά οι εκδόσεις με τον παθητικό ακτινοβολητή) είναι για Oscar. Τηρουμένων των αναλογιών, κοντράρουν ακόμη και ώριμα/ψαγμένα, μεγάλα συστήματα 5.1! Θα έλεγα ελαφρά τη καρδία, ότι στο χώρο των pc-speakers είναι τα λιγότερο χρέπια, ίσως μάλιστα κάποιοι να τα τοποθετήσουν και πιο πάνω (και δεν τους αδικώ!). Προσωπικά, μετά από χρόνια ενασχόλησης με τον ήχο (οικιακό και car-audio), έχω εξοστρακίσει 4 life τα φτηνά 5.1 και έχω αράξει τα τελευταία χρόνια στο μεστό ήχο ενός καλού στερεοφωνικού με πραγματικά ηχεία. Στα άμεσα σχέδιά μου είναι η ιδιοκατασκευή ηχείων με υλικά car-audio τα οποία θα τρέχουν πάνω σε πραγματικό στερεοφωνικό ενισχυτή. Επειδή είχα την τύχη/"ατυχία" να ακούσω ένα οικιακό σύστημα 5.1 αξιώσεων (όχι απαραιτήτως πανάκριβο, αλλά σίγουρα συνολικά πρέπει να ξεπερνά το 1000άρικο...) και κατάλαβα τι εστί βερύκοκκο, σενάριο "αυτοπαραμυθιάσματος" 5.1 μπροστά στην οθονίτσα του pc με μένα στην καρεκλίτσα μου να πασχίζω να βρω χώρο για το κεντρικό ηχείο ή να μην "κάθονται" ποτέ σωστά οι γωνίες των υπολοίπων ηχείων ΔΕ θα ξαναπαίξει. ΠΑΝΤΩΣ, αν έπρεπε σώνει και καλά να πάω σε κάποιο pc-5.1 και είχα τη δυνατότητα να τα στήσω όπως πρέπει, σίγουρα θα ήταν κάποιο μεγάλο σετ της Edifier.
 11. Πως είπατε, παρακαλώ?... Τι να την κάνεις την οπτική, αν τα ηχεία είναι χρέπια? Τι να ακούσεις δλδ? Να είχες κανένα DAC να πω, ΟΚ, πιάνει τόπο η οπτική. Αλλά, όταν μιλάμε για 5.1 της οκάς (γιατί στην πραγματικότητα για τέτοια μιλάμε, κι ας κοστίζουν το λιγότερο 100-200€), δεν παίζει με την καμία να αξιοποιείται έστω και στο ελάχιστο το δυναμικό της οπτικής, εφόσον ο τελευταίος κρίκος της ηχητικής αλυσίδας πριν το αφτί σου είναι τόσο μέτριος (ηχεία Ζ906 πχ). Τα Edi είναι έτη φωτός μπροστά σε γραμμικότητα, πιστότητα ήχου και φυσικότητα (aka μακριά από φρούδους εντυπωσιασμούς και εφφέ). Χωρίς να μέμφομαι κανένα προϊόν και καμία επιλογή, κάτι Z και κάτι γιαλαντζί ντεμέκ Phillips είναι απλώς για να είναι...
 12. Παιδιά, καλημέρα! Επειδή μας διαβάζει πολύς κόσμος, μη ρίχνετε άκυρα περί βατ και καλού ήχου. Ουδεμία σχέση η ονομαστική ικανότητα πρόσληψης ισχύος με το πως παίζει το ηχείο τελικά! Εξάλλου, τι σχέση έχουν τα 80 πχ βατ που αντέχει και καλά το ηχείο με τα 3-4 βατάκια που λαμβάνει στην πραγματικότητα από τον ενισχυτή του Logitech? Καμία. Καλή συνέχεια!
 13. Thanx! Μου φαινόταν too good to be true... Θα το δοκιμάσω το απόγευμα.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.