Jump to content

Ερνεστος

Premium Members
  • Posts

    1.046
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Ερνεστος

  1. Ερνεστος

    Τι ψύξη έχετε στο κύριο PC σας;

    Έξοχο εγχείρημα! WELL DONE! :worship: Σήκωσες το αυτοκολλητάκι και δεν είχε τρύπα από κάτω? Δεν έχω ανοίξει ποτέ τέτοιον ανεμιστήρα, για εγκυκλοπαιδικούς λόγους ρωτάω...
  2. Ερνεστος

    Τι ψύξη έχετε στο κύριο PC σας;

    Όλα κρυώνουν...
  3. Ερνεστος

    Τι ψύξη έχετε στο κύριο PC σας;

    My bad about the blower... Αν μιλάμε μόνο για 13€, do it.
  4. Ερνεστος

    Τι ψύξη έχετε στο κύριο PC σας;

    99% έχει πάρει μέντα η έδραση της φτερωτής... Στο tube θα βρεις πολλά σχετικά βίντεο με "επισκευή". Δεν λύνεται 100% αλλά εξαλλείφεται παροδικά ο θόρυβος. Η μοναδική μόνιμη λύση είναι η αντικατάστηση του ανεμιστήρα ή ενδεχομένως ολόκληρης της ψήκτρας. Αν είναι εφικτό το πρώτο, θα ήταν πολύ VFM λύση, η δεύτερη περίπτωση είναι πιο περίπλοκη και δαπανηρή λόγω και της ιδιομορφίας των 58ΧΧ με το μοναχικό vrm πάνω αριστερά στην πλακέτα... Το blower ξέχνα το, δεν είναι ούτε ικανό, ούτε κατάλληλο.
  5. Ερνεστος

    Τι ψύξη έχετε στο κύριο PC σας;

    Αν είναι μόνο θέμα θορύβου, πάει κι έρχεται... Αν μειώνει όπως το δυναμικό ψύξης, έχουμε θέμα.
  6. Ερνεστος

    Τι ψύξη έχετε στο κύριο PC σας;

    Πλάκα πλάκα, η 5850 ήταν ΜΑΚΡΑΝ η πιο ήσυχη reference κάρτα γραφικών που είχα ποτέ... Σε βαθμό που αναρωτιόμουν αν άξιζε ο κόπος να της βάλω άλλη ψήκτρα. Βέβαια, το κάθε RIG και η κάθε κάρτα είναι μοναδικά κομμάτια και έχουν τα δικά τους.
  7. Ερνεστος

    Τι ψύξη έχετε στο κύριο PC σας;

    ΔΕΝ γίνεται να τα παλέψεις όλα το ίδιο καλά, πρέπει να κάνεις έναν συμβιβασμό: και αθόρυβο και δροσερό και καθαρό, δύσκολο... Προκρίνω τα 2 πρώτα, η σκόνη μπορεί να τα βάλει κάλλιστα με το swiffer.
  8. Ερνεστος

    Accelero Xtreme GTX 280 cooler. Αξιζει?

    Είμαι αναγκασμένος να συμφωνήσω... ΌΣΟ και να γουστάρουμε τις παλιές κάρτες μας, είναι γέρικα άλογα, δεν αξίζει... ΕΚΤΟΣ αν υπάρχει κάποιος πολύ ιδιαίτερος λόγος, για τον οποίο επιμένει κάποιος να προσπαθήσει.
  9. Όσον αφορά μεμονωμένα ηχεία, δεν ξέρω να σου πω πολλά, ΟΜΩΣ στη θέση σου θα τοι σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να αντικαταστήσω ολόκληρο το παλιό μου σετ με ένα καινούργιο (εφόσον αυτό βρίκσεται εντός του οικονομικού ορίζοντά σου και είναι και έτη φωτός καλύτερο -imho- από το Logi). Here you are: Msystems.gr - Προϊόντα - Edifier S550 5.1 Multimedia speaker To μόνο (και καλά...) αγκάθι είναι η αναλογική είσοδος (απουσία ψηφιακής/οπτικής εναλλακτικής), προσωπικά όσες φορες έτυχε να δοκιμάσω με σύγκριση A/B ανάλογα συστήματα (analog_VS_digital/optical) ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΑ να διακρίνω την παραμικρή διαφορά. :giveup:
  10. Νέο σετ ηχείων εξ ολοκλήρου δλδ?
  11. Τα ονομαστικά ohm καλό θα ήταν να είναι ίδια (για υψηλότερα δεν πειράζει, για χαμηλότερα ίσως υπάρχει θέμα). Όσον αφορά την ικανότητα πρόσληψης ισχύος (wattage) δε νομίζω ότι υπάρχει πηνίο που να έρθει σε δύσκολη θέση από τα βατάκια του ενισχυτή...
  12. Παιδιά, καλημέρα! Επειδή μας διαβάζει πολύς κόσμος, μη ρίχνετε άκυρα περί βατ και καλού ήχου. Ουδεμία σχέση η ονομαστική ικανότητα πρόσληψης ισχύος με το πως παίζει το ηχείο τελικά! Εξάλλου, τι σχέση έχουν τα 80 πχ βατ που αντέχει και καλά το ηχείο με τα 3-4 βατάκια που λαμβάνει στην πραγματικότητα από τον ενισχυτή του Logitech? Καμία. Καλή συνέχεια!
  13. HD 5870 GPU Temp #3 - techPowerUp! Forums Πιθανόν μνήμες, έτσι όπως τα λένε εδώ.
  14. Το όλο θέμα με την ένταση/μέγιστες στάθμες εχει ως εξής: υπάρχουν δύο προσεγγίσεις επί της ουσίας, "δύναμη και παραμόρφωση" η πρώτη και "ομαλότητα και απαραμόρφωτος ήχος μέχρι το τέρμα" η δεύτερη. Πολλοί ΔΕΝ επιθυμούν να το τσιτώνουν το μηχάνημα για να έχουν ισχύ (οπότε τα ηχεία/σετ τύπου Logi "ακούγονται" δυνατότερα), άλλοι προτιμούν την καθαρότητα εις βάρος της ψευδεπίγραφης ισχύος. Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω με τον Billako, για όποιον δεν έχει λεφτά γιοα πολλά πολλά και θέλει ένα "home-cinema" στημένο γύρω από το pc, τα Edifier είναι η πρώτη επιλογή. Μεγειές, φίλε μου!
  15. Η εταιρία είναι καναδέζικη, πιθανότατα η παραγωγή να γίνεται στην Κίνα. Σε σύγκριση με ηχεία τύπου 5500 βρίσκονται απλώς σε άλλη κλάση από θέμα ήχου, επ'αυτού δεν υπάρχει εξορισμού καμία αμφιβολία. Επιπλέον, μιλάμε σε κάθε περίπτωση για pc-speakers και όχι για Martin Logan... Ψάξτο λίγο στο νετ (να δεις σε πρώτη φάση πραγματικά tweeter, mid, subwoofer και crossover για να πάρεις μία οπτική τουλάχιστον γεύση για το τι φτιάχνουν οι άνθρωποι), να σου μεταφέρω τις ηχητικές εντυπώσεις μου είναι δύσκολο.
  16. Και γω δεν ξέρω γιατί προβληματίζεσαι... ΒΟΥΡ για Edifier (550 να υποθέσω). Την αποκωδικοποίηση την κάνει όντως η κάρτα πολύ καλύτερα, άρα είσαι more than just OK στο ένα άκρο και με τα Edi ως τελικό αποδέκτη του μουσικού σήματος more than just OK και το άλλο άκρο. Μάλλον θα πας σοκ όταν τα κουμπώσεις πάνω, είναι δεδομένο για μένα.
  17. Ερνεστος

    Project ''Bista''. Part -15 ( Vga ram cooler)

    Φίλε, είσαι καλλιτέχνης. Είσαι καλλιτέχνης. ΤΕΛΟΣ.
  18. Είμαι αυστηρός με τα Logi και τα κάθε Logi, όχι γιατί απλώς έχω άλλα ακούσματα, αλλά γιατί με τις φτηνιάρικες και εύκολες λύσεις τους έχουν οδηγήσει τον κόσμο να πιστεύει ότι ΑΥΤΟ είναι καλός ήχος: boomy-bass+plastic widebands. Είναι υποφερτά για τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη αναίσχυντα ακριβά! Στις ίδιες τιμές πάνω κάτω βρίσκει κανείς πολύ πιο ολοκληρωμένες, ποιοτικές και exclusive προτάσεις (Edifier πχ - ακούστε το subwoofer των S550 και θα με θυμηθείτε!), για να μη μιλήσω κανένα custom-made σύνολο 5.1 με ένα ενεργό, μικρό Koda των 110€, κάποιον φτηνό αλλά αξιόμαχο AV 5.1 ενισχυτή και κάποιο από τα πάμπολλα σετ περιφερειακών ηχείων (center/effect). Το κόστος κατά περίπτωση με το ζόρι ξεπερνά τα 400€, από άποψη ήχου δε τα σετ για τα οποία γίνεται λόγος truly see no land against rivals...
  19. Δε γνωρίζω καθόλου, αγαπητέ Neph, τι έκταση επιτρέπει η Logitech σε αυτά τα sub, αλλά ένα LPF ή/και HPF (πιο σημαντικό imho!) δε μπορούν από μόνα τους να σώσουν την παρτίδα σε τέτοιες υλοποιήσεις (συνειδητά μικρό R&D με στόχο το "εντυπωσιακό" πλην βαβουριάρικο μπάσο με την εύκολη λύση του bass-reflex). Σε περίπτωση μάλιστα που το sub εκτείνεται πολύ πάνω από τους 100-120 κύκλους, αν το αποκόψει κάποιος με ένα κατάλληλο LPF, κινδυνεύει να χαθεί το μεγαλύτερο "προσόν": οι στάθμες! Θα ήταν πολύ καλό να υπάρχει και στο "home-audio" (με μία γενική έννοαι ειπωμένο) η δυνατότητα φιλτραρίσματος συχνοτήτων και στοχευμένης οδήγησης των επιμέρους ηχείων (όπως γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο car-audio). Έχω την εντύπωση ότι αυτές οι δυνατότητες παρέμβασης είναι ελάχιστες. Επιπλέον, στο home-audio απλώς προσπαθούμε να matchάρουμε δεδομένες καταστάσεις, ενώ στο car-audio τα πράγματα είναι σαφώς πιο χαωτικά (αφού πρέπει να επιμεληθεί για όλα ο χρήστης), αλλά και πιο δημιουργικά/παραμετροποιήσιμα (επειδή ακριβώς μπορεί να παρέμβει ο χρήστης σχεδόν παντού). Κλείνω το off-topic εδώ, αν και σπάνια έχω πλέον την ευχαρίστηση τέτοιων λίγο πιο "ψαγμένων" συζητήσεων.
  20. Να σου πω την αμαρτία μου, εσχάτως έπεσε το μάτι μου στα καινούργια Logi Z906... Έπιασα στα χέρια μου τους δορυφόρους και πραγματικά αισθάνθηκα ότι αποτελούν μία σοβαρή βελτίωση σε σχέση με τα 5500, καθώς είναι τούβλα σε βάρος και αίσθηση, παρά το γεγονός ότι συνεχίζουν να είναι από πλαστικό. Η μεγαλύτερη κριτική μου όσον αφορά τα 5500 (εκτός του απαράδεκτου, αχαλίνωτου, υπερβολικού και ανεξέλεγκου μπάσου - για κάποιους απολύτως θεμιτό!) ήταν η φτηνή/φτηνιάρικη κατασκευή των δορυφόρων, που ειδικά σε υψηλές εντάσεις προκαλούσε κραδασμούς στο πλαστικό λόγω εγγενών συντονισμών. Πλέον, τουλάχιστον αυτό το τρωτό σημείο πρέπει να αποτελεί παρελθόν στο καινούργιο μοντέλο. Άρα, ίσως πήγαινα και στα 906 αν ήμουν στη θέση σου. Από τιμή κτήσης και I/O είναι κομπλέ νομίζω...
  21. Χμμμ, όπου και να τα αναζήτησαν τώρα, οδηγήθηκα σε dead-end. Το μοντέλο κυκλοφόρησε σίγουρα, αλλά βλέπω ότι έχω μείνει πίσω στις εξελίξεις και πλέον είναι άφαντο... :hang3: Άρα, αν χρειάζεσαι opt-in, πρέπει να πας σε κάτι άλλο.
  22. Ζητάω συγνώμη για το off-topic, αλλά για πιο συνειδητοποιημένους χρήστες/ακροατές τα Edifier έχουν το σαφές προβάδισμα αναφορικά με τον ήχο (έναντι των Logi ή όποιων άλλων σε αυτή την κατηγορία): μόνο και μόνο τα υλικά κατασκευής και τα ίδια τα σασί και την τεχνολογία τους αν εξετάσει κανείς, δε χρειάζεται να προβεί σε ιδιαίτερες συγκρίσεις. Ψαγμένα σασί σε όλους τους κλάδους (soft-dome tweeter, mid με καταγωγή από Tangband, περίπλοκο subwoofer), πραγματικά ηχεία φτιαγμένα από ξύλο με ψαγμένα crossover, subwoofer με dual passive-radiator με τα γνωστά άριστα χαρακτηριστικά στην ποιότητα του ήχου και στις στάθμες (απ'ότι γνωρίζω αποτελεί αποκλειστικό προνόμια της Edifier αυτή η τοπολογία). Έχω ακούσει εκτενώς Edifier (550) και μπορώ να πω με κάθε σοβαρότητα και σιγουριά ότι στην πραγματικότητα δεν τίθεται κανένα θέμα σύγκρισης! Καλώς ή κακώς, η Logitech έχει κατακτήσει την αγορά με τα υπερτιμημένα, mainstream προϊόντα της. Ευτυχώς που υπάρχουν πλέον και αλλού προτοκαλίες...
  23. Δε διαθέτει ούτε optical in, ούτε αποκωδικοποιητή DTS η εναλλακτική μου. Οδηγούνται με τις κλασικές αναλογικές εισόδους (τα γνωστά τρία 2πλά καρφάκια mini-jack), ανώ την αποκωδικοποίηση την αναλαμβάνει κάποια αξιόλογη κάρτα ήχου. Αν εξαιρέσει κανείς αυτή την έλλειψη (σοβαρή ή μη την κρίνει ο κάθε χρήστης), τα Edifier S550 βρίσκονται αιώνες μπροστά από άποψη ήχου, ποιότητας κατασκευής και γιατί όχι αισθητικής. Τα Ζ μοιάζουν με ηχεία του κιλού θα μπορούσε να πει κανείς (θεαματικά και "μπάνικα" χωρίς ουσία όμως), τα 550 θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν τη βάση για ένα αξιοπρεπέστατο room-theater (ίσως και home-theater αν ο χώρος δεν είναι τεράστιος), ενώ και για μουσική είναι έξοχα. Υπάρχει και το μοντέλο S550D (digital) που διαθέτει τα παραπάνω, έχω την εντύπωση όμως ότι υπάρχει άνετα στο εξωτερικό...
  24. Ότι έχουν δυνατό (υπέρ το δέον) υπογούφερ είναι γεγονός. Από κει και πέρα, το "καλά ηχεία" ελέγχεται (ως γνωστόν μάλλον προς βαβούρα τείνουν: προβολικό, με έλλειψη ελέγχου μπάσο, συνεσταλμένη μεσαία περιοχή, κατσαρα, επιθετικά πρίμα), ενώ και για τα 300€ δεν ξέρω που υπάρχει αυτή η τιμή. Επίσης, το όλο hype με τα watt είναι άνευ περιεχομένου, καθώς η ισχύς τους αρκεί και περισσεύιε για κάθε χρήση (εξάλλου, το μέγεθος που είναι ενδεικτικό για το πόσο δυνατά παίζουν τα ηχεία είναι η ευαισθησία και όχι τα wattRMS/peak/whatever). Εναλλακτικές υπάρχουν, αγγίζουν όμως σχεδόν τα 400€.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.