Jump to content

Γιάννης_84

Premium Members
  • Posts

    1.940
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Είδηση Comments posted by Γιάννης_84

  1. Μάλλον ποντάρουν στο ό,τι έτσι κι αλλιώς θα είναι πολλοί αυτοί που θα βρεθούν, όπως έγινε και με προηγούμενα λειτουργικά. Άρα αφού θα τα υποστηρίξουν που θα τα υποστηρίξουν, ας βγει και κανά φράγκο για τις επιπλέον εργατοώρες που θα χρειάζονται σε σύγκριση με το να έκοβε εντελώς την υποστήριξη. Και δεν θα εκπλαγώ αν βρεθεί τρόπος να παίρνουν υποστήριξη και αυτοί που δεν θα την πληρώνουν.

  2. Δεν είναι απαραίτητο να διαφωνώ στο 100% των γραφομένων κάποιου για να σχολιάσω κάτι ή να το χρησιμοποιήσω ως έναυσμα να γράψω μια δυο σκέψεις. Συζήτηση ονομάζεται.

     

    Αυτό που αμφιβάλλω αν καταλαβαίνεις είναι ότι το θέμα δεν εξαντλείται στην απλότητα του on/off/αλλαγής καναλιού/url κ.ο.κ. της τηλεόρασης/ραδιοφώνου/browsertab κλπ αλλά βλέποντάς το σφαιρικότερα, φαίνεται το πρόβλημα της χειραγώγησης της πληροφορίας όχι μόνο ως προς την ορθότητα/ποιότητα αλλά και ως προς την προέλευση ανεξαρτήτως εγκυρότητας.

     

    Από πρακτικής άποψης, το κάθε twitter δίνει τη δυνατότητα στη χ άποψη/πληροφορία να φτάσει εύκολα και γρήγορα σε πάρα πολύ κόσμο. Φυσικά με τον κίνδυνο αυτή η άποψη ή πληροφορία να είναι παραπλανητική/βλαπτική κ.ο.κ. αλλά και με το ενδεχόμενο να συμβαίνει κάποιες έστω φορές και το ανάποδο. Αλλά μέχρι πρότινος αυτην την προνομιακή δυνατότητα την είχαν απείρως λιγότεροι απ' ότι τώρα. Αυτοί οι λιγότεροι κάνουν ό,τι μπορούν για να λιγοστέψουν τα περιθώρια κυκλοφορίας μη αρεστών σε αυτούς πληροφοριών και απόψεων και φυσικά με μόνιμη επίκληση τις ανακριβείς/ψευδείς ειδήσεις που όντως υπάρχουν πολλές αλλά και το δήθεν κοινό καλό, τις δύο βδομάδες που θα ισιώσουν την καμπύλη, την διάσωση του πλανήτη από τις κλανιές των αγελάδων κλπ...

    • Like 1
  3. Ό,τι να 'ναι. Δεν υπερασπίζομαι αλήθειες ή ψέματα που ΔΕΝ διάβασα σε μέσα με τα οποία ΔΕΝ ασχολούμαι, άρα δεν υποκρίνομαι για κάτι. Ασχολούμαι όμως με τις συμπεριφορές αυτών των μέσων τα οποία επηρεάζουν τη ζωή μου παρά το ότι δεν τα χρησιμοποιώ.

     

    Ας προσπαθήσω να το κάνω λίγο πιο νιανιά. Οι δίαυλοι μαζικής ενημέρωσης είναι μετρημένα κουκιά. Είναι κυρίως τα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ και κάποια μεγάλα site, συνήθως παραρτήματά τους. Μάντεψε ποιος τα ελέγχει. Το προσωπικό επιλέγεται με συγκεκριμένα κριτήρια και έτσι ο εργοδότης δεν χρειάζεται καν να τους δίνει γραμμή (βλέπε γνωστό υποκριτικότατο επιχείρημα Πρετεντέρη που δήθεν αναρωτιόταν αν συνεννοούνται κάθε μέρα οι καναλάρχες και οι εκδότες να πουν τα ίδια και αν αμέσως μετά μεταφέρουν τη γραμμή και στους δημοσιογράφους τους. Η απάντηση είναι ότι δεν χρειάζεται να συνεννοούνται). Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα καφενεία και τα online καφενεία. Στα παλιά καφενεία επί χούντας υπήρχε ο ρουφιάνος ο οποίος μετά ευτυχώς ψιλοέπαψε να υπάρχει. Στα σύγχρονα ψηφιακά καφενεία επανήλθε ο ρουφιάνος με διάφορα καινούρια (; ) προσωπεία και με νέο feature να σου κλείνει και το στόμα όποτε γουστάρει ή και να χάνεις και τη δουλειά σου άμα λάχει. Ή μήπως υπήρχε και παλιά αυτό το feature τώρα που το σκέφτομαι; Και μάλιστα όπως σωστά διέκρινες, στο κλείνει πιο δύσκολα όταν λες ότι η γη είναι επίπεδη, παρά για την αληθινότατη είδηση περί Hunter.

     

    Το twitter έχει ένα σωρό λογαριασμούς επίσημων φορέων όπως κυβερνήσεις, υπουργοί, πρωθυπουργοί κ.α. Πολλές φορές οι παραπάνω πουλάνε παππά που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τους επιπεδιστές και τους ουφολόγους. Αλλά όπως σωστά έγραψες, από αυτές τις πλατφόρμες περνάνε πολύ εύκολα απόψεις για επίπεδη γη και άλλα, μόνο που σε βάσιμες αναρτήσεις (έστω λανθασμένες αλλά βάσιμες) πέφτει ban/shadowban κλπ. Θες παραδείγματα; Cambridge Analytica και Hunter Biden που κατά παραδοχή των πάντων πλέον, επηρέασαν τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων εκλογών Προέδρων της ισχυρότερης χώρας του κόσμου! Δεν σου κάνουν για σοβαρούς λόγους να συζητάμε το θέμα; Δεν θίγω καν το θέμα της covid19 γιατί το έχουμε εξαντλήσει και έχω καταλάβει το πόσο δεν μας νοιάζει για συγκεκριμένες ομάδες νεκρών που πέθαναν πιο λίγο από άλλες δεν πέθαναν ή καλά να πάθουν ή ήταν γραφτό τους άρα δεν πειράζει, ή ήταν ηθοποιοί και άλλα τέτοια follow the science.

     

    • Like 1
  4. Το twitter (και όχι μόνο) banάρει και shadowbanάρει ασκώντας ουσιαστικά πολιτική σύμφωνα με τα πιστεύω αλλά και τα συμφέροντα πότε των ιδεοληπτικών υπαλλήλων, πότε των ιδιοκτητών, πότε των democrats ή όποιου άλλου αγίου και το παίζει δήθεν follow the science, απεταξάμην τα fake news και ζήτω το fact checking αλλά στις χοντράδες που αποκαλύπτονται δεν πειράζει γιατί είναι ιδιωτική εταιρεία, είναι... 《ανεπίσημο》, δεν το παρακολουθώ, δεν με νοιάζει κλπ.  Μετά αλλάζει ιδιοκτησία και ξαφνικά γίνεται όργανο του κακού, των ακροδεξιών κλπ και πρέπει η ΕΕ και διάφοροί άλλοι καραεπίσημοι αυτή τη φορά φορείς να του τραβήξουν το αυτί για να μην κάνει κακό στην κοινωνία... Βέβαια παραμένει η πάντα χρήσιμη 《μα δεν το χρησιμοποιώ》 προσέγγιση που τα ξεπλένει όλα. Έρε δύο μέτρα και δύο σταθμά και υποκρισία ατελείωτη....

     

    Εν τω μεταξύ είμαι κι εγώ από αυτούς που δεν έχουν ποτέ χρησιμοποιήσει ούτε twitter, ούτε facebook ούτε κανένα άλλο ΜΚΔ αλλά δεν μπορώ να μη θεωρήσω μεγάλη υποκρισία όταν κάποιος κάνει πως δεν καταλαβαίνει πόση  δύναμη έχουν αυτές οι... 《ιδιωτικές εταιρείες》 στο να επηρεάζουν τις ζωές ανθρώπων μη εξαιρουμένων αυτών που δεν χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους.

    • Like 1
  5. Το ότι βρίσκουν και ελεύθερο χώρο στο bios τη στιγμή που οι ίδιοι οι κατασκευαστές κόβουν παλιότερα cpu microcodes για να χωρέσουν τα νεότερα ή δεν περιλαμβάνουν καν τα νεότερα γιατί δεν χωράνε...

  6. Ισοπέδωση και υπεραπλούστευση για ρεκόρ. Μαζί με μπηχτές που θα ζήλευε κι η προσωποποίηση της επιστήμης. Και η μεγάλη ευκολία με την οποία αποδίδεις κίνδυνο για την κοινωνία σε όποιον θέλεις με ότι κριτήρια θέλεις, δεν σου έχει περάσει από το μυαλό να κρύβει κάποιον... κίνδυνο;! Να δεις ποιοι το έκαναν ψωμοτύρι για κάθε τους πρόβλημα αυτό το επιχείρημα. Σύμπτωση μάλλον.

     

    Αλλά εγώ είμαι αυτός που φυσικά και δεν κατάλαβε. Αυτή η κακιά πεθερά είναι και θα είναι κατά ένα μαγικό τρόπο απρόσβλητη από οποιοδήποτε ανθρώπινο ελάττωμα, ατέλεια ή σκατοψυχιά άρα κάθε έλλειψη εμπιστοσύνης και απαίτηση καταλογισιμότητας είναι σκέτος επικίνδυνος παραλογισμός. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα εξυπηρέτησης χ πολιτικής ατζέντας, καμία πιθανότητα μεροληψίας ώστε να μη τα λέει εντελώς ΟΛΑ, προσωπικών ή επιχειρηματικών και άλλων εξυπηρετήσεων ή οποιασδήποτε άλλης κακής χρήσης. Γι' αυτό και δεν μας ενοχλεί να το μαθαίνουμε τελευταίοι αν παραβιάστηκε η ιδιωτικότητά μας. Αν μας ενοχλούσε θα ήταν επικίνδυνο για την κοινωνία και θα πρέπει να μας σκάσουν τα κεφάλια.

     

    Συγκρατήσου λίγο, κόψε κάτι.

     

     

    • Like 3
    • Haha 1
  7. Μου αρέσει η σιγουριά σου για την ανιδιοτέλεια της πεθεράς. Ούτε που της περνάει από το μυαλό η κακόβουλη αθέμιτη χρήση. Άρα μάλλον δίκαιο θα έχεις να μη σε ανησυχεί η ιδιωτικότητά σου. Όσους τους ανησυχεί να τους βάλουμε στην ίδια κατηγορία με την επίπεδη γη και καθαρίσαμε. Α, και να τους σκάσουν τα κεφάλια.

    • Like 1
  8. πριν 29 λεπτά, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

     

    Σε αυτόν προσωπικά δεν θα έλεγα τίποτα. Θα σωπαινα από σεβασμό στον πόνο του. Όπως και στη γειτονισα σωπασα από το σεβασμό στον πόνο της για την απώλεια του ανεμβολιαστου παιδιού της. Αλλά, ακόμα και αυτή η τραγική ιστορία, δεν αποτελεί γενικό κανόνα ή καποια γενική αλήθεια. Οπότε και πάλι, όχι, δεν θα κάτσω να πάρω την "αποψη" ενός τέτοιου ανθρώπου ως κάτι γενικά αποδεκτό.

    Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι εκφράζονται σαν μην υπάρχουν αυτοί μπροστά στους οποίους θα σώπαινες από σεβασμό και γι' αυτό δεν δίνουν καμία εντύπωση ότι τους σέβονται. Αυτό είναι ένα αγκάθι που με εμποδίζει και με δυσκολεύει να κατασταλλάξω για κάποια πράγματα. Το ότι αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα, θα συμφωνήσω. Είναι λίγο θολό βέβαια το πόσο σπάνια (ή λιγότερο σπάνια) είναι η εξαίρεση.

  9. πριν 1 ώρα, το μέλος Rusty_Cookie έγραψε:

    Δεν είναι το ποιόν φιμώνουν, αλλά το γεγονός ότι κάτι παλικάρια στη Σιλικον Βάλεϊ διαμορφώνουν απόψεις μέσω της χειραγώγησης του περιεχομένου στις πλατφόρμες τους με γνώμονα τα ποσά που έρχονται στους λογαριασμούς τους άμεσα ή εμμεσα.

    Θα προσέθετα και με γνώμονα τις προσωπικές απόψεις/ιδεολογίες/ιδεοληψίες των παλικαριών αυτών.

     

    πριν 1 ώρα, το μέλος Rusty_Cookie έγραψε:

    Το μέλλον ή  λύση αν θέλτε είναι το Web3.0 και δεν είναι καθόλου δυστοπία.

    Απλά θα υπάρχουν τα ζόμπι που θα ζουν στις γυάλες του FB/Insta/YT/TikTok και οι υπόλοιποι κανονικοί άνθρωποι.

     

    Μακάρι αυτό να είναι η λύση.

     

    πριν 18 λεπτά, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    ...Όποιος δε θέλει το εμβόλιο λοιπον, ένας βλαξ είναι, και η άποψη του δεν έχει την παραμικρή αξία. Φιμωμα χωρίς πολλά πολλά. 

    Η άποψη αυτού που έχει χάσει την υγεία του ή κάποιον άνθρωπο από το εμβόλιο, έχει κάποια αξία ή φίμωμα και σε αυτόν; Μήπως να του πούμε και καλά να πάθει επειδή είναι βλαξ; Βασικά και ψεύτης και βλαξ. Αναγκαστικά ένα από τα δύο ή και τα δύο. Άλλη περίπτωση αποκλείεται, σωστά;

    • Like 1
  10. Υπάρχουν πολλά πράγματα που αξίζουν να κατέβουν/λογοκριθούν από το youtube και από αλλού και γι'αυτό μάλλον καλώς* τα κατεβάζουν εφόσον πρόκειται για περιεχόμενο που βλάπτει κόσμο. Αυτό όμως είναι το τυρί. Η φάκα είναι η δυστοπία την οποία φτιάχνουμε σιγά σιγά.

     

    *δεν είμαι απόλυτος στο ότι καλώς κατεβαίνει περιεχόμενο γι' αυτό και το μάλλον και γι' αυτό και ο αστερίσκος

    • Like 2
  11. πριν 8 ώρες, το μέλος virus777 έγραψε:

     

    Δεν ισχύει αυτό. Πού το διάβασες;

    Τα official system recuirements είναι τα παρακάτω.

    logo-ms-social.png
    DOCS.MICROSOFT.COM

    This specification details the processors that can be used with Customer Systems that include...

     

    logo-ms-social.png
    DOCS.MICROSOFT.COM

    This specification details the processors that can be used with Customer Systems that include...

     

    Στους amd δεν βλέπω κανέναν fx και στους intel δεν βλέπω i 7ης

     

  12. Δεν έχω προλάβει να δω το video, και ενώ μεν συμφωνώ με την τακτική των review να δοκιμάζουν το χ εξάρτημα με όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα να είναι τα κορυφαία αλλά καλό είναι να έχουμε και μερικά review του χ εξαρτήματος σε λίγο περισσότερο κοινό λοιπό hardware. Π.χ. συγκρίνεις την 3080 με την 6800, ναι με 10900K θα το κάνεις και με γρήγορες μνήμες κτλ κτλ για να μην έχεις bottleneck αλλά οι reviewers επαυξάνουν και τελικά clockάρουν και τον 10900K, δεν τους αρκεί ένα set στα 3200 άντε 3600 αλλά βάζουν 4000 και με σφιχτά timings, και με ανοιχτά bench tables που έχουν ψύχονται ευκολότερα από ότι ένα κουτί και στο τέλος έχεις σωστά μεν συγκριτικά αποτελέσματα ανάμεσα π.χ. στην 3080 και την 6800 αλλά σε συνθήκες που για πολλούς δεν λένε σχεδόν τίποτα.

     

    Καλό θα ήταν να βλέπουμε και reviews καρτών με λίγο πιο κοινό hardware ή γενικότερα δοκιμές hardware ανάμεσα σε πιο συνηθισμένο υπόλοιπο hardware.

    • Like 1
  13. πριν 59 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε:

    Εδώ δεχόμαστε να αγοράζουμε laptop και άλλες συσκευές με έναν χρόνο εγγύηση , ενώ είναι ξεκάθαρο εκ της νομοθεσίας της ΕΕ ότι όλες οι συσκευές πρέπει να έχουν ελάχιστα 2 χρόνια εγγύηση. Και οι λιανοπωλητές το παίζουν ότι δεν το ξέρουν... Πόσοι μιλάνε και πόσοι διεκδικούν πλέον σε αυτόν τον κόσμο? Ε όχι και να τους κοροϊδεύουμε!

     

    Συγγνώμη για το εκτός θέματος, αλλά ως λιανοπωλητής έχω καταλήξει να μην εμπορεύομαι καθόλου προϊόντα που δεν μου δίνει ο αντιπρόσωπος 2 έτη και όσα μου έχουν ξεφύγει και τα έχω εμπορευτεί και μου έχουν γυρίσει πίσω με πρόβλημα στους 15-16 μήνες ή στους 24 παρά ένα δευτερόλεπτο, τα έχω <<φάει>> και δεν ήταν καθόλου νόστιμα. Πέραν αυτού όμως, σκεφτείτε τι αθέμιτο ανταγωνισμό κάνω στον εαυτό μου μην προσφέροντας ένα σωρό προϊόντα που ο διπλανός προσφέρει.

     

    Οπότε ναι, φταίει και ο λιανοπωλητής που συμμετέχει στην παραβίαση του νόμου για τα 2 έτη, αλλά δείτε και την δική του πλευρά και ποιο βραβείο ανοιχτής παλάμης παίρνουν οι εξαιρέσεις που δεν συμμετέχουν. Και το βραβείο αυτό το παίρνουν και από τους προμηθευτές και από τους πελάτες.

    • Like 5
    • Agree 1
  14. Είμαι και εγώ στον ίδιο προβληματισμό με ένα επιπλέον εμπόδιο. Έχω μια gtx 970 με full cover waterblock και πρέπει εκτός από κάρτα να βρω και block γιατί δεν λέει να κάνω αλλαγές στο κύκλωμα και έχω καλομάθει με χαμηλές θερμοκρασίες και ησυχία ταυτόχρονα.

     

    Εντάξει με τον 1090t που πρόσφατα αναβάθμισα σε 3600xt την έβγαλα σχετικά καθαρή με ένα ΕΚ supremacy (μόνο 10 μέρες έκανε το courier) που αντικατέστησε το θρυλικό crusader του eleven και χάρη και στα shutoff ρακόρ που είχα βάλει τότε σε block cpu και κάρτας δεν έβρεξα το σύμπαν. Αλλά αν βάλω αερόψυκτη κάρτα θα πρέπει ή να αντικαταστήσω το block με σωλήνα (βαριέμαι) ή να το αφήσω εκεί να κάθεται μόνο του (μπλιαχ) και παρεμπιπτόντως να σκάψω στην αποθήκη να βρω την εργοστασιακή ψύκτρα της αποσυρόμενης κάρτας για να μπει κάπου αλλού αυτόνομα.

     

    Είχα πάρει μτχ την gtx 970 120 ευρώ και το block της επίσης μτχ 50 ευρώ και τώρα για να πω ότι βάζω κάτι αισθητά καλύτερο πρέπει να δώσω 500+ για αντίστοιχο συνδυασμό κάρτας/block και πάλι μεταχειρισμένα.

     

    Και από καινούριες δεν έχω δει να έχουν βγει block π.χ. για 3060/3070 ακόμα.

  15. πριν 3 ώρες, το μέλος acct έγραψε:

     

    Βέβαια, γιατί αυτό είναι το κοινό που καταφέρεται κατά των βιντεοπαιχνιδιών,

    Αυτό είναι το κοινό που καταφέρεται εναντίον των ΠΑΝΤΩΝ και δυστυχώς με αυξανόμενη επιτυχία ως προς την επιρροή προς το γενικό πληθυσμό. Είναι το κοινό που βάζει σε μαύρες ανεπιθύμητες λίστες από Όμηρο μέχρι Σαίξπηρ ως σεξιστές, που ψυρίζει κάθε μνημείο της ανθρωπότητας για να βρει αφορμή να το ακυρώσει και ασεβεί απέναντι σε μάνα και πατέρα προς χάριν αριθμούμενων γονέων.

    Παράθεση

    όχι οι συντηρητικοί ταλιμπάν κάθε δόγματος

    Που ευτυχώς δεν πείθουν κανέναν (τουλάχιστον στην εποχή μας)

    Παράθεση

    και οι stay-at-home μανούλες που διαβάζουν όλη μέρα FB.

    Οι οποίες επίσης δεν πείθουν κανέναν και πάλι ευτυχώς.

     

    Και μια και μιλάμε για videogames, έχετε δει τις λίστες κανόνων που "πρέπει" να πληροί ένα παιχνίδι για να δικαιούται υποψηφιότητα βράβευσης bafta και άλλων βραβείων; Μιλάμε ξεκάθαρα για κανόνες SJW αυτολογοκρισίας και δεν νομίζω οι μαμάδες του FB να ελέγχουν οργανισμούς τέτοιου βεληνεκούς.

     

    Καλά για τις ταινίες δεν το συζητώ. Εκεί κι αν έχει πάει σε άλλο επίπεδο το sjw καλούπωμα. Έβλεπα τις προάλλες το old guard, μια χαρά ταινιούλα με δράση και τέτοια για να περάσει λίγο η ώρα αλλά: Η πρωταγωνίστρια απέπνεε αυτή την αγέλαστη αντιπαθητική λεσβιίλα, οι δύο συμπρωταγωνιστές ήταν gay ζευγάρι αποτελούμενο από έναν Άραβα και έναν Σταυροφόρο (έλεος!) που αλλησκοτωνόντουσαν πριν ερωτευθούνε ο ένας τον άλλον και ο ένας που ήταν ίσιος, ήταν ο προδότης ( ! ) γιατί ως straight που ήταν δεν είχε πια νόημα η ζωή του σε αντίθεση με το gay ζευγαράκι που είχε και μας έκανε και κύρηγμα μέσα στην ταινία περί αυτού! :jumpy:

     

    ΥΓ Το router μου έχει black lists και witelists, πρέπει να ανησυχήσω πολύ γιατρέ μου ή θα με λυπηθούν οι SJW αστυνόμοι σκέψης και θα μου στείλουν firmware upgrade; Βέβαια δεν ξέρω τι θα κάνω με τα retro pc μου που είναι γεμάτα masters και slaves...

    • Like 5
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.