Jump to content

Petrossortep

Premium Members
  • Posts

    4.167
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Review Comments posted by Petrossortep

  1. 11 hours ago, GriGaS said:

    Στην προκειμένη περίπτωση ακόμα δεν έχω καταλάβει τι από τα 2 έκανε.

    Tο 5 είναι το μέτριο(το λέει στο Summary). Κάτω από το 5 κακό. Πάνω από το 5 καλό έως άριστο για τα δεδομένα της κατηγορίας. Προφανώς θα είχε δοκιμάσει hi-fi set κοντά στα ίδια ή και λίγο περισσότερα λεφτά. Aυτά τουλάχιστον παίζουν καθαρά, χωρίς αντιληπτή παραμόρφωση και με αξιοπρεπές tracking.

     

    Τώρα για κάποιους άλλους το μέτριο είναι ακόμα και το 6 ή το 7. Αντικειμενικά όμως το μέτριο(αγγλιστί average) είναι 5/10. Οπότε αν δεις 4/10 σημαίνει κάτω του μέσου όρου και όχι εντελώς σκουπίδι όπως το εννοούν πολλοί. Με βάση τα σχόλιά  του πάντως και κάτι ελεεινές μετρήσεις, ειδικά στο κρίσιμο για games tracking κομμάτι, ίσως να ήταν και επιεικής με κάποια σετ. 

     

    Quote

    Όσον αφορά το θέμα των Sennheiser, ακόμα και αν μου περίσσευαν για την αγορά των 800s μπορείς να μου πεις τι ακριβώς θα κάνω με τον ενισχυτή και την ZxR όταν τα περισσότερα ακουστικά που μου έρχονται είναι USB και bluetooth?

    Δεν είπα για αγορά, προς Θεού. Πρότεινα με την ιδιότητα του ριβιούερ να ζητήσεις από τη Senn ένα τοπ σετ, μαζί με κάποιον από τους ενισχυτές που κατασκευάζουν, για να πάρεις μια γεύση των ορίων της αυτής τεχνολογίας και να καταλάβεις τί είδους υποχωρήσεις γίνονται παρακάτω. Δεν θα είστε το πρώτο κομπιουτεράδικο σάιτ που το κάνει.

     

    Κάνεις π.χ. ριβιού για ένα μόνιτορ των 150€. Πώς θα καταλάβεις αν πρασινίζει τα χρώματα και σε ανακατεύει μετά από πολλή ώρα, αν δεν έχεις και μια καλή καλιμπρασμένη οθόνη δίπλα σου. Θα προσαρμοστείς σε αυτό που σου δίνει και θα το θεωρείς οκ.

     

    Η κάρτα με το software surround είναι πάλι για να κρίνεις τις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας και να συγκρίνεις με το surround των gaming headsets. Για να είμαι όμως ειλικρινής δεν ξέρω αν σαν ριβιούερς μπορείτε να προγραμματίσετε τις προθεσμίες των δοκιμών για να επικαλύπτονται τουλάχιστον.

     

    Αν τα θεωρείς υπερβολή τα ακριβά σετ, υπάρχουν ένα σωρό άλλα μέχρι τα 150€ με δυνατότητα οδήγησης και από απλή κάρτα. Audiotechnica m40/50x, Senn hd518/558,AKG K612pro, beyer dt 770 pro 80 Ohm,  Philips SHP9500, Shure SRH 840/440, grado sr80e.  Μέχρι και το πρόσφατο vfm ISK hd9999 από μια κινέζικη εταιρεία με δικό της εργοστάσιο(το έκανε review και το wccftech). 

  2. @GriGaS

     

    Αυτά που γράφει είναι δικές του εντυπώσεις, αν παρατήρησες και κάποια σχόλια τα οποία δεν προκύπτουν από τις μετρήσεις. Στις τελευταίες παραπέμπει όταν θέλει να ενισχύσει την υποκειμενική του άποψη. Το ξεκαθαρίζει πάντως και στο προφίλ του ότι είναι πολύ αυστηρός με ό,τι βρίσκει κάτω του μετρίου. 

     

    Στο θέμα των ακουστικών υπάρχει συνεχιζόμενη έρευνα τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε εταιρικό επίπεδο. Τόσο για την ίδια την κατασκευή τους όσο και για το "σωστό" voicing. Στο τελικό αποτέλεσμα μετράνε κυριολεκτικά τα πάντα, γι'αυτό και ξυνίζω όταν βλέπω ντιζαινάτα ακουστικά σαν τα void κ.α. με περίεργα σχήματα και ασυνήθιστα υλικά.

     

    Πάρε για παράδειγμα τα roccat με τα πολλά μεγάφωνα που τα ξεφτύλισε δείχνοντας ότι δεν έχουν καθόλου μπάσο. Πράγμα αναμενόμενο εφόσον ένα μικρό μεγάφωνο, προκειμένου να βγάλει μπάσο, πρέπει να είναι κοντά στον ακουστικό πόρο και να υποστηρίζεται από μια μπάφλα. Δηλαδή μόνο ένα από αυτά τα μεγαφωνάκια θα μπορούσε να παίξει μπάσο και τα υπόλοιπα θα έπαιζαν, αναγκαστικά, αλλοιωμένα και άμπασα. Παρ'όλα αυτά η συγκεκριμένη απάτη έχει πάρεις πολλές θετικές κριτικές.

     

    Σαν reviewer του lab δεν ξέρω αν έχεις τη δυνατότητα να πάρεις τα sennheiser HD 800S, παράλληλα με κάποιον ενισχυτή. Ή έστω μια κάρτα με ενίσχυση και software surround σαν την soundblaster ZxR. Αν υπάρχει απροθυμία για τα 800S, υπάρχουν και τα HD 600/650 με βασικό προσόν τη σχεδόν άριστη τονικότητα/χροιά για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης. Υπάρχουν φυσικά και άλλες καλές μάρκες, αλλά τα senn είναι κατά γενική ομολογία τα λιγότερο χρωματισμένα.

     

  3. Διάβασα πρόσφατα ένα μεγάλο συγκριτικό από το πασίγνωστο PCgamer για 23 gaming ακουστικά/headsets, συνοδευόμενο με κάποιες αντικειμενικές μετρήσεις.

    http://www.pcgamer.com/we-tested-23-mainstream-gaming-headsets-to-find-the-best/2/

     

    Πέφτει τρελό θάψιμο από τον αρχισυντάκτη του περιοδικού, πλην ελαχίστων περιπτώσεων από κάτι τελείως άσημες μάρκες. Περιοδικού το οποίο υπάρχει χάρη στις διαφημίσεις τέτοιων εταιρειών.

     

    Τέσπα, όποιος δεν έχει ένα βαρβάτο reference, προϊόν μακρόχρονου RnD, πάντα θα βρίσκει θετικά σε generic κινέζικα προϊόντα, που λανσάρονται στις ανεπτυγμένες χώρες κάτω από μάρκετινγκ(ως επί το πλείστον) φίρμες σαν την Coolermaster. Και θα θεωρεί το virtual surround ως gimmick.

     

    Η παρουσίαση πολύ καλή btw.

    • Like 2
  4. Σε review προϊόντων όπου προέχει το υποκειμενικό στοιχείο(ποιότητα ήχου εν προκειμένω), καλό θα είναι να αναφέρονται τα συστήματα που ο reviewer χρησιμοποιεί ως μέτρο σύγκρισης(ίδιας κατηγορίας) και σημείο αναφοράς(το καλύτερο που έχει δοκιμάσει μέχρι στιγμής)

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.