Jump to content

xdoc

Premium Members
  • Posts

    1.104
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by xdoc

  1. 4 ώρες πριν, το μέλος DEADLAZARUS έγραψε:

    Εχθές πήγα στο κατάστημα της ΔΕΗ εδώ στη Μυτιλήνη και μου είπαν ότι, επειδή θ' ανακοινώσουν καινούργια προγράμματα στις αρχές του 2024, θα με μεταφέρουν αυτόματα στο myhome4all, με χρέωση 0.145/kw (αν θυμάμαι καλά), κι απ' τον Γενάρη και μετά, όταν θα ξέρουν κι οι ίδιοι τα νέα προγράμματα και τις χρεώσεις τους, θα μπορώ να διαλέξω το πρόγραμμα το οποίο με συμφέρει. 

    Συνεπώς, για τον μήνα Δεκέμβριο του 2023 θα είμαι στο myhome4all και τον Ιανουάριο του 2024 θα διαλέξω ένα από τα καταπληκτικά νέα προγράμματα, με χαμηλές χρεώσεις πάντα, της ΔΕΗ (κι ο Θεός βοηθός).

     

    Απο την 1/1/2024 αυτόματα ολοι οι καταναλωτές θα μεταφερθούν στο πράσινο τιμολόγιο του κάθε παρόχου (με όποια ονομασία εχει αυτό) , εκτός και αιτηθούν οι ιδιοι να πάνε σε κάποιο άλλο τιμολόγιο (άλλου χρώματος). Αλλαγή θα επιτρέπεται και μετα την 01/01/2024 χωρίς ποινη (εκτός εκείνων που εχουν τιμολόγιο σταθερής χρέωσης ......βέβαια δεν νομίζω να υπάρχει και κανένας)

    • Like 1
  2. δεν μπορω να ενεργοποιήσω το bitlocker στο δίσκο  C οπου βρισκεται το λειτουργικό (Win10 Pro) μου βγάζει πάντα το μήνυμα της φωτογραφίας191882580_.PNG.7947ab121c1449234b9e025cede0eeb8.PNG

    Οσες επαννεκινήσεις και να κάνω πάντα ο ίδιο βγάζει. Σημειωτέον οτι το λάπτοπ  δεν  διαθέτει TPM  και  προσπαθω  να το ενεργοποιήσω  μεσω pin ή  usb flash  οπως αναφέρεται και στον οδηγό εδω

  3. 16 ώρες πριν, το μέλος karmen1983 έγραψε:

    Άντε να κάνω post back to back μιας κ δεν μαγειρεύετε από ότι φαίνεται!

     

    πιτσα και φοκατσια! Τη φοκατσια δε τη πρόλαβα ψημένη!

     

     

    η πράσινη επάληψη της φοκάτσιας πεστο ειναι ? τι?

  4. 36 λεπτά πριν, το μέλος GriGaS έγραψε:

    Επι της ουσιας γίνεται αυθημερον. Ολα γίνονται με φωτογραφία του ρολογιου. Ως τη φωτογραφία ο παλιός, απο τη φωτογραφία ο καινούργιος. 

     

    (εφυγα απο δεη 30/8)

     

    12 λεπτά πριν, το μέλος minast έγραψε:

    Πρόσθετα στο παραπάνω, οι μετρήσεις είναι ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ.

    δεν ειναι τοσο ξεκάθαρα τα πράγματα:και εξηγούμαι: 29-09-2023 στελνω μέσω εφαρμογής τις ενδείξεις μερας και νύκτας στη ΔΕΗ και ταυτόχρονα κάνω αίτηση για αλλαγη παρόχου στη Ζενίθ Μετά απο δύο τρείς ημέρες ερχεται στο e-mail μου το συμβόλαιο της Ζενίθ στο οποίο αναγράφονται και οι ενδείξεις που τους ειχα στείλει με φωτογραφία (ίδιες με αυτές που εδωσα στη ΔΕΗ). Χθές μπαίνω στο ΔΕΔΔΗΕ για να δω αν άλλαξα πάροχο ,οντως βλέπω οτι εγινε η αλλαγή ΑΛΛΑ οι τελευταίες ενδείξεις που εχει ο ΔΕΔΔΗΕ ειναι τελείως λάθος (περίπου 250Kwh λιγότερες ημέρας και 80 KWh νύκτας περισσότερες).Σήμερα βλέπω και στο mydei ανηρτημένη την οφειλή του τελικού λογαριασμού (αρκετά μικρό ποσό σε σχεση με τις μηνιαίες μου καταναλώσεις) και κατόπιν τηλεφωνήματος μου επιβεβαιώνουν απο τη ΔΕΗ οτι τους εστειλε ο ΔΕΔΔΗΕ σαν τελικές καταναλώσεις τις λάθος. Τηλεφωνώ στο ΔΕΔΔΗΕ τους ανφέρω το πρόβλημα και μου λένε οτι όντως εγινε αίτηση για αλλαγή παρόχου (δεν εστειλε ενδείξεις ο νέος πάροχος μου είπαν) και προχώρησαν σε καταμέτρηση. Τούς λέγω οτι εαν ειχε ερθει υπάλληλος δεν μπορεί να μπέρδεψε το 65536 (πραγματικό) με το 65300 (λάθος) ουτε το 27336 (πραγματικό) με το 27400 (λάθος) αρα συμπεραίνω οτι δεν ήρθε κανείς και απλώς δηλώσαν κατ' εκτίμηση κάποιους αριθμούς (μπορεί να εγινε και αυτό ήταν η απάντηση). Οπότε τωρα θα ειμαι 1) σε αναμονή για να δω εαν θα διορθώσει ο δεδδηε τις ενδείξεις οπότε και η Δεη θα εκδώσει νεο λογαριασμό και 2) απο ποιες ενδείξεις θα αρχίσει να τιμολογεί η ΖΕΝΙΘ?

  5. 5 ώρες πριν, το μέλος tommybertsen έγραψε:

    Επίσης τι εννοεί " αρχίζεις τουρισμό " 

    Αυτή τη στιγμή είμαι δουλειά και ο συνάδελφος λέει ότι είναι σταθερά στην φυσικό αέριο . Χωρίς μεταβολές στην κιλοβατώρα κλπ, απλά μετράει και στέλνει ο ίδιος κάθε μήνα. . Ωστόσο αυτό με τη ρήτρα δεν ξέρω να στο απαντήσω για το μέλλον. 

    για την μελλοντική απάντηση

  6. 13 ώρες πριν, το μέλος GriGaS έγραψε:

    Δε θα κερδίσεις τπτ με το τηλέφωνο στη ΔΕΗ. Υδε σε ισχυ να έχεις και ο,τι κάνεις θα το κάνεις 2 μέρες πριν τη ληξη.

    σε σχεση πάντως με την ΥΔΕ ,σε όσους παρόχους και εαν εχω πάει κανένας δεν μου τη ζήτησε......τωρα εαν κατα τη διαδικασία της αλλαγης παρόχου ελέγχει τη ισχυ ή μη της ΥΔΕ ο δεδδηε δεν το ξέρω (αν και χλωμό το κόβω)......αλλά και να διαπιστώσει τη λήξη της ΥΔΕ μετα την ειδοποίηση απο τον δεδδηε μεσω επιστολής υπάρχει εξάμηνο πριθώριο για την κατάθεσή της

  7. 4 ώρες πριν, το μέλος spH3RiCal έγραψε:

    Pastel de choclo?

    νομιζω οτι αυτο ειναι με βοδινό.....αλλα  κάτι παρομοιο ειναι και αυτο που εφτιαξα

    • Like 1
  8. 9 λεπτά πριν, το μέλος Γιάννης_84 έγραψε:

    Εάν χρησιμοποιείς κάποιο privacy vpn utility ή εάν είσαι πίσω από κάποιο router που κάνει load balancing με 2 ή παραπάνω παρόχους/γραμμές ή και σε άλλες περιπτώσεις που δεν πάει τώρα το μυαλό μου, ναι.

    τίποτα απο τα δύο

     

  9. Ο κορονοϊός μπορεί να προκαλέσει αυτοάνοσο που καταστρέφει την όσφρηση (newsit.gr)

     

    7333a42cb811445589d3be1aa626438f.jpg
    WWW.CAPITAL.GR

    Τα ευρήματα αυτής της μελέτης θα μπορούσαν να εξηγούν τις συχνές επαναλοιμώξεις σε ορισμένους, ακόμη και εμβολιασμένους.

     

     

    • Like 3
  10. οι δικές μου κάμερες εχουν αυτά:

    562478318_2022-10-28131525.png.22f82e674501b4e89d8fef7ac662507f.png

    42282082_2022-10-28131603.png.459eca5a8b2ca68427333498e2a1272c.png

    βλέπω οτι εχουμε τελείως διαφορετικό plugin ..........απεγκατέστησε αυτό που εχεις και κατεβασε απο το σαιτ το τελευταίο που εχει και εγκατέστησέ το και ξαναπροσπάθησε (τουλάχιστον για τον mozilla) .......σαν διεύθυνση στον browser για να συνδεθείς ποιά βάζεις?

     

  11. με τον Edge για να δεις την καμερα πρέπει να  ανοίξεις την ιστοσελίδα στον internet exlorer ,στον firefox μια χαρα την βλέπω την κάμερα , στον Chrome συνδέεται αλλά δεν δειχνει εικόνα, οσο για την αναβάθμιση εγω δεν την εχω κάνει .....δεν εχω κάποιο θέμα αφού λειτουργει η κάμερα εντάξει (FI9816P  και FI9853 EP)

    • Like 1
  12. 22 ώρες πριν, το μέλος panoss1442169303 έγραψε:

    Έχω μια κάμερα Foscam C1 που έχει το firmware από μαμά (2.52.2.27) και προσπαθώ να το αναβαθμίσω σε 2.x.2.50.

    Υποθέτω ότι χρειάζομαι την αναβάθμιση για λόγους ασφαλείας αλλά και για να δουλεύει με πιο σύγχρονο software (να φανταστείτε χρησιμοποιώ Internet explorer 21H2, με σύγχρονους browsers δεν λειτουργεί το plugin. Επίσης δεν έχω καταφέρει να την κάνω να δουλέψει με το Foscam VMS).

     

    Ακολουθώ τις οδηγίες του οδηγού αναβάθμισης αλλά...

    Ξεκινάει η αναβάθμιση, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση, τελειώνει η αντίστροφη μέτρηση κι εδώ κολλάει.

    Λέει να περιμένω μέχρι να τελειώσει η αναβάθμιση και να γίνει η επανεκκίνηση της κάμερας που όμως δεν γίνεται ποτέ.

    Οπότε αναγκάζομαι να την βγάλω από την πρίζα και να την ξαναβάλλω για να ξαναπάρει μπρος.

    Η κάμερα συνδέεται με το ρούτερ με καλώδιο ethernet.

    Τα φώτα σας.

    με ποιό browser συνδεεσαι και βλέπεις την κάμερα ?

  13. 4 λεπτά πριν, το μέλος Chipakias έγραψε:

    Αυτή που έχεις βρει είναι η 721522-501 και στις φωτογραφίες εμφανίζει το κύκλωμα γραφικών, αλλά στην περιγραφή αναφέρει ότι δεν υπάρχει ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών. Θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον πωλητή για να το διευκρινήσεις. 

    εξυπακούεται

  14. 18 ώρες πριν, το μέλος Chipakias έγραψε:

    Η μητρική που έχεις βρει δεν είναι η ίδια με αυτή που φοράει το λαπτοπ, αλλά κάποια παραλλαγή της, που φοράει διαφορετικό μοντέλο με κοινό σασί. Bios κ drivers είναι κοινά, ωστόσο είναι άλλη υλοποίηση. Δεν υπάρχει λόγος για reballing σε μητρική που δεν έχει κύκλωμα γραφικών. Τζάμπα κόπος και χρήματα με κίνδυνο να της κάνεις ζημιά. Ή την κουμπώνεις ως έχει ή ψάχνεις για ίδια μητρική βάσει part number κ revision κ όχι βάσει μοντέλου. 

    Καλημέρα,  δες λιγο :προδιαγραφες λάπτοπ

    1.png.e5ec34af19d2e941e09bb570478756fe.png

    τι αναφέρει το service manual για την αντικατασταση της μητρικης

    2.png.9a48007e5549af7968d5b1598fb68744.png

    και τι αυτοκόλλητο υπάρχει  πανω στην μητρική

    3.thumb.jpg.67b228f3b809dc68ce5c8a8cbd33c3c2.jpg

    εγω βασει αυτων των δεδομενων εψαξα και βρηκα αυτη η οποια δεν εμπεριεχει την AMD HD8750m και γι' αυτο εκανα την ερωτηση

  15. 3 ώρες πριν, το μέλος minast έγραψε:

    Είναι κολλημένη στην μητρική και υποθέτω (όπως είναι ο κανόνας) ότι η επίσημη HP δεν υποστηρίζει αντικατάσταση, όπως είδα να αναφέρεται και ρητά στο φόρουμ της HP. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τεχνογνωσία μπορεί να ξεκολλήσει και να μεταφερθεί, αλλά μάλλον δεν αξίζει τον χρόνο και χρήμα και που θα χρειαστεί.

    Μετά φτάνουμε στο ερώτημα εάν το BIOS και οι drivers που θα έχεις για τη νέα μητρική θα υποστηρίζουν την μεταμοσχευμένη GPU (και γι' αυτό διάβασα αρκετή γκρίνια στο φόρουμ τους).

    Συμπέρασμα: Εγώ δεν θα ασχολούμουν. Εάν θέλεις να δεις και τα threads που αναφέρομαι και δεν τα βρεις, πες μου να τα αναζητήσω ξανά.

    1) τι εννοείς <<εάν το BIOS και οι drivers που θα έχεις για τη νέα μητρική θα υποστηρίζουν την μεταμοσχευμένη GPU>> ? Λογικά εφόσον ειναι  η ίδια μητρική το BIOS οι drivers απο την υποστήριξη του προϊόντος δεν θα κάνουν για τον επεξεργαστή ?

    2)  μπορεις να μου τα στείλεις ? (τα threads ) 

  16. 11 ώρες πριν, το μέλος minast έγραψε:

    Εάν είναι μυστικό το μοντέλο του laptop, αξιόπιστη απάντηση δεν θα πάρεις ;)

    Ο κανόνας είναι ότι πλέον τα τσιπάκια των γραφικών είναι κολλημένα στη μητρική, αλλά ορισμένα μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς πολύ μεγάλο πρόβλημα.

    Χρειάζεσαι οπωσδήποτε τα χωριστά γραφικά ή θα ήσουν εντάξει και μόνο με την ενσωματωμένη του επεξεργαστή (εάν έχει);

    σωστη παρατήρηση για την παράλειψη αναφοράς του μοντέλου.....HP Probook 470 G0  εχει γραφικά της Intel και κάρτα AMD HD 8750M (Πιθανολογω οτι ειναι κολλημένη η AMD στην μητρική γιατι δεν βρίσκω πουθενά στο manual την διαδικασία αφαίρεσης και αντικατάστασης - κατι που αναφέρει για ολα τα υπόλοιπα μέρη- ) Γι' αυτό ρώτησα εαν τα εξουσιοδοτημένα σέρβις μπορούν να την αποκολλήσουν και να την τοποθετήσουν σε μια καινούργια μητρική

  17. καλησπερα, επειδη χρειάζεται να αλλάξω μητρικη σε ενα λαπτοπ που εχω (κάποιων χρονων) και  η μητρικη που βρισκω ειναι χωρις GPU ,θα ηθελα να ρωτησω το εξης: η καρτα ειναι κολλημένη στην μητρική? μπορει να βγει και να μπει στην καινούργια?

  18. On 12/8/2022 at 12:41 ΜΜ, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε:

     

    παίζει και το ανάποδο όμως !

    το νόμισμα έχει δυο πλευρές αλλά είναι νόμισμα στο τέλος ...

    αναφερομαι  στους εν αναστολή ευρισκόμενους.....

  19. 3 ώρες πριν, το μέλος gdp77 έγραψε:

     

    1) Γιατί οι υγειονομικοί είναι ακόμα σε αναστολή? Λόγω μεγάλης αξίας στη ζωή?

     

    γιατι εχουν μπλέξει την πολιτική με την άσκηση της ιατρικης ......

    • Like 2
  20. 21 ώρες πριν, το μέλος Γιάννης_84 έγραψε:

    Μπορώ να αιτιολογήσω ότι στην κλινική covid δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τίποτα non covid και ο ασθενής δεν παίρνει επαρκή φροντίδα και δεν σε αφήνουν ούτε αποκλειστική να βάλεις και βγαίνει είτε νεκρός είτε χειρότερα από ότι μπήκε. 

    Αγαπητέ μου λές ανακρίβειες ........

    • Like 1
    • Confused 1
  21. τελικά με τις σημερινές ανακοινώσεις για τις τιμες του ρεύματος των παρόχων και τις κρατικές επιδοτήσεις μας βλέπω κάθε μηνα (σχεδόν) να ψάχνουμε τον φθηνότερο πάροχο για να αλλάξουμε .........υπερωρίες θα εχουν τα συνεργεία μέτρησης του δεδδηε 🤣🤣

    • Like 1
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.