Jump to content

cabdik

Premium Members
  • Posts

    4.430
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Είδηση Comments posted by cabdik

  1. On 7/9/2024 at 1:53 ΜΜ, το μέλος astrolabos έγραψε:

     

    Civ VI

     

    On 7/9/2024 at 2:13 ΜΜ, το μέλος fatalara έγραψε:

    Total war warhammer.

    cyberpunk 2077

    Vermintide

    Και σίγουρα ξεχνάω κι αλλα.

     

     

    On 9/9/2024 at 4:00 ΜΜ, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

     

    +

    Death stranding

    Fallout 4

     

    δλδ σε ολη τη δεκαετια .... 4-5 παιχνιδια απο τα δεκαδες που βγαινουν.....?  και αναλογως και τα γουστα του καθενος, βεβαια..! 

     

    Π.Χ εμενα δεν μου αρεσαν ποτε τα Strategy games......... 

     

     

    • Like 3
  2. εγω ως ολιγον μεγαλυτερος και περιστασιακος Gamer,  εχω να πω τα εξης.. 

     

    οπου μπαινει πολυ χρημα, sponsors και διαφημιστικα στην μεση, χαλαει η συνταγη......!!!  πριν μια 15+ετια  περιπου, οταν βγηκε το πρωτο Crysis, αλλαξε τα παντα στο gaming. τρομερη μηχανη γραφικων, σεναριο, δυσκολια, τρομερες λεπτομερειες που γονατισαν ολα τα μηχανηματα τοτε. εκεινη την περιοδο, πριν και μετα, ειχαν βγει παιχνιδαρες. NFS, COD, Far cry,... κ.α που δεν θυμαμαι πλεον..! απο εκει και μετα, χρονια με την χρονια, και καθε επομενη εκδοση που εβγαινε, ναι μεν ηταν σαφως ανωτερη σε γραφικα-μηχανες, αλλα σιγα σιγα εχασαν την εμπνευση. βασιστηκαν στην πεπατημενη ηδη οδο...! Ποσα παιχνιδια την τελευταια δεκαετια σας εχουν μαγνητισει τοσο ωστε να βαρατε 10ωρα?  

    και φτασαμε τελικα να κανουμε refresh τα Crysis με νεοτερα γραφικα.....................!!!!!   

     

    χαθηκε ο "ερασιτεχνισμος", και ηρθαν τα μεγαλοσυμφεροντα που μυριστηκαν χρημα........!!!!!

  3.  

    "Η Microsoft αντιγράφει την καλύτερη εφαρμογή ήχου των Windows"
     
    ΑΠΟΡΙΑ:  ποιο ειναι το νοημα που βγαινει απο αυτη την προταση-τιτλο, χωρις καποιος να εχει διαβασει το αρθρο?   οτι η ιδια η Microsoft αντιγραφει εφαρμογη των windows...?????? ?
     
     
    πιο σωστο θεωρω θα ηταν,,...... "  

     

    Η Microsoft αντιγράφει την πιο δημοφιλης εφαρμογή ήχου των Windows"
     
    ΥΓ   κι αν το διαβασεις το αρθρο και πρωι πρωι..., πριν πιεις και καφε............!!!!!!!!
  4. 23 ώρες πριν, το μέλος fatalara έγραψε:

    Πήγαινε για χέσιμο και άσε αυτούς που ξέρουν καλύτερα να ασχοληθούν.

    εγω θα παω..,   ..αλλα αυτοι οι "κυριοι" το μονο που ξερουν καλυτερα, ειναι να γεμιζουν τις τσεπες τους και να αφηνουν τα κοροιδα να σχολιαζουν.......!!! 

     

    και πολλα αλλα κατω απο το τραπεζι με τις κυβερνητικες υπηρεσιες.................................................................................... 

  5. ΒΑΣΙΚΑ.........χεστηκ@με....... για το Twitter...!  εχουμε σοβαροτερα θεματα να ασχοληθουμε, απο τον Κο Musk και που πεταει τα δισεκατομμυρια του....!   

     

    αν ειχε προβληματα το Twitter.....................................,  γιατι το αγορασε? 

  6. Δυστυχως, στην Ελλαδιτσα της αρπαχτης, ο ορος BLACK FRIDAY (αλλα και ο CYBER MONDAY) εχει αλλοιωθει βαναυσα προς οφελος των καταστηματων και μονο. οταν πρωτοξεκινησε η μοδα αυτη εδω,  υπηρχαν οντως προσφοραρες. ομως καθε χρονια που περναει, γινονται "αλλοιωσεις", και μονο σε βαρος των καταναλωτων. τα καταστηματα ψαχνουν τροπους να κανουν "προσφορες" που ως οφελος θα εχει το επιπλεον κερδος για την δικη τους τσεπη, με την ταμπελα της BLACK FRIDAY..!  

     

    οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ προσφορες -πλεον- ειναι ειδος προς εξαφανιση..! 

    • Like 4
    • Agree 2
  7. On 24/9/2022 at 11:58 ΠΜ, το μέλος trib έγραψε:

    Εδώ στην Ελλάδα πάντως, αν δεν σε ενδιαφέρουν τα αθλητικά (για να επιλέξεις NOVA ή Cosmote - που πλέον και αυτές έχουν πολύ on demand περιεχόμενο), με 23€/μήνα μπορείς να έχεις και τα 3, Netflix (απλό 8€), Disney (9€) & Amazon (6€). Το ποσό δεν είναι απαγορευτικό για κάποιον που έχει hobby ταινίες/σειρές. Ίσα ίσα βγαίνει πιο οικονομική αυτή η τριπλέτα από το να πάρεις τα αθλητικά + ταινίες από τις παραπάνω πλατφόρμες.

     

    Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις χρόνο να δεις τόσα πολλά και πάντα αναρωτιόμουν αυτούς που έλεγαν "Δεν έχει τπτ να δω". Δηλαδή πότε πρόλαβαν και είδαν εκατομμύρια ώρες σε περιεχόμενο; Προσωπικά έχω Netflix + Disney και μετά βίας να βλέπω 2 επεισόδια την ημέρα; Περνάνε μέρες που δεν βλέπω απολύτως τπτ - με παίρνει ο ύπνος στο 5λεπτο από την κούραση. Δλδ μόνο τα παιδιά αν δουν τπτ. 

     

    Θέλω να καταλήξω ότι τελικά μας πιάνει ο υπερκαταναλωτισμός και στις streaming υπηρεσίες. Πάντως, αν έκοβα μία από τις 2, δεν είμαι σίγουρος ποια θα επέλεγα - γιατί έχει 5-10 σειρές η μία, 5-10 σειρές η άλλη που με ενδιαφέρουν. Λες και έχει γίνει η απόλυτη μοιρασιά και "αναγκάζεσαι" (υπό μία έννοια) να μην κόψεις τπτ τελικά.

    1ο ΒΗΜΑ: κοβεις και τα 2 και ησυχαζεις............😂  

    και

    2ο ΒΗΜΑ:  Πετας και τις τηλεορασεις απο το σπιτι........!!!!! 😂😂😂 

    • Agree 1
    • Haha 1
  8. εχει αποδειχθει ανα τις δεκαετιες, οτι οποια χωρα δεν εχει οικονομια με βασεις και υποδομες, δεν μπορει να στηριξει ΚΑΝΕΝΑ νομισμα, ειτε δικο της, ειτε σε συνεργασια (οπως π.χ το EURO) ειτε ο.τιδηποτε...!  ποσω μαλλον δε, ενα κρυπτονομισμα που δεν εχει καμια αμεση σχεση με την οικονομια της χωρας. και απορω πως οι......."ειδημονες" του Ελ Σαλβαδορ αποφασισαν κατι τετοιο...!! 

  9. Αν και δεν γνωριζουμε το ακριβες αιτιολογικο των αγωγων, η λογικη λεει οτι οσον αφορα το κομματι των διαφημισεων, δεν θα παρουν ΤΙΠΟΤΑ, καθως ειναι ελευθερη αγορα, και ο καθε διαφημιζομενος που πληρωνει, θα παει να διαφημιστει στο μεσο που εχει τους περισσοτερους αναγνωστες/θεατες/μελη.   

    οσον αφορα ομως την αναδημοσιευση περιεχομενου που προερχεται απο τα εν λογω μεσα, τοτε εκει μπορει να πατησουν και να διεκδικησουν κατι...!!  

     

    παντως στο κατω κατω της γραφης.... .ας τα βρει η δικαιοσυνη..! εμας τι μας νοιαζει? 

  10. πριν 15 ώρες, το μέλος trib έγραψε:

     

    Το μόνο σημείο διαφωνίας μου είναι στο ότι το γερασμένο δίκτυο χαλκού ανήκει σε 1 και αυτός ο 1 το μισθώνει και στους υπόλοιπους. Εκεί θα πρέπει αρχικά ο 1 να μειώσει το κόστος μίσθωσης (αποδεδειγμένα όπως λες βάσει μετρήσεων) ούτως ώστε ο 2, 3 & 4 να σου μειώσουν και εσένα την τιμή του παγίου.

    ok. αυτο το ειπαμε.  ναι μεν, γερασμενο δικτυο χαλκου, δεν μπορει να σηκωσει πολλες συνδεσεις και μεγαλες ταχυτητες, αλλα αν ειδες στην φωτο που εβαλα παραπανω, να μην υπαρχει και κοροιδια.....!!!!! 

  11. πριν 3 ώρες, το μέλος trib έγραψε:

    @cabdik Όσο γνωρίζω, τις μετρήσεις και τις διαθέσιμες ταχύτητες μπορεί να τις δει κάποιος και από το app του παρόχου. Εκεί αναφέρει και τη συνήθης αλλά και την ελάχιστη ταχύτητα που έχει η περιοχή σου (υποψιάζομαι γίνεται μέσω μετρήσεων και όχι κουτουρου) ενώ κάποιοι (πχ η wind έχει) έχουν εργαλεία speedtest τα οποία στέλνουν το αποτέλεσμα της μέτρησης απευθείας στο τεχνικό.

     

    Βέβαια, η Γερμανία με τη νομοθεσία δεν θα σηκώνει θέμα συζήτησης. Αλλά για να δικαιούται ο πελάτης την έκπτωση κάπως δεν πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι δική του η ευθύνη; Εκτός αν το υπόγειο δίκτυο εκεί έχει εγγυημένα καλή λειτουργία.

     

    Εδώ στην Ελλάδα βλέπεις, σκάβει ο οποιοσδήποτε στον δημόσιο δρόμο επειδή πήρε άδεια από τον δήμο, και αφήνει εκτεθειμένα τα χαλκοκαλωδια μέρες και εβδομάδες στη βροχή, στους περαστικούς κτλ. Και αν του κοπεί και τπτ κατά το σκάψιμο, έλα δεν έγινε τπτ, το ενώνει με ταινία. 

    λεμε για τις περιπτωσεις που αποδεδειγμενα ο παροχος σου δινει ενα προγραμμα "εως 24" οπου το κοστολογει με ενα Χ ποσο/μηνα, αλλα στην πραξη, και απο τις δικες του μετρησεις, οι ταχυτητες ειναι κατα πολυ χαμηλοτερες, τι πρεπει να γινει?    πρεπει να συνεχισει ο πελατης να πληρωνει μια πετσοκομμενη υπηρεσια με το ιδιο Χ ποσο ή πρεπει ο παροχος να τιμολογησει αναλογα?  αυτο λεει και η ευρωπαικη νομοθεσια. 

    και εφ'οσον δεν υπαρχει μικροτερο προγραμμα  (π.χ. 8Mbps) οπως υποτιθεται θα επρεπε, το αμεσως επομενο λογικο ειναι να κανει μια αναλογη εκπτωση στο παγιο...!!!   

     

    Που διαφωνεις? 

  12. On 26/11/2021 at 3:08 ΜΜ, το μέλος konstantinakis έγραψε:

    Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουμε αποδεχτεί σαν φυσιολογική αυτή την κατάσταση και θεωρείται και το εως 50% σαν κάτι "λογικο" 
    Άμα πουλούσαν ιντερνετ με την ατάκα "απο 12 μέχρι 24mbps" με 28 ευρώ ποιος θα το έβαζε?
    Γιατί καποιος να πληρώνει φουλ τιμή ενώ δέχεται την μισή υπηρεσία?

    Ξεφτίλα είναι από την αρχή μέχρι το τέλος.

    εχεις απολυτο δικιο...!!    ειναι ξεφτιλα, και για εμας -ως πελατες- και για τους παροχους............ να μην τους χαρακτηρισω, καλυτερα..!   

     

    ομως, αν ειχαν και την αναλογη οικονομικη τιμολογηση, ΟΧΙ στα 28€, αλλα π.χ στα 18€, σε αυτα τα προγραμματα, βεβαιως θα το εβαζες, εις γνωση σου ομως. κι εφ οσον η περιοχη δεν μπορει να εξυπηρετησει ψηλοτερες ταχυτητες. 

  13. On 26/11/2021 at 6:59 ΜΜ, το μέλος trib έγραψε:

    Το έχουμε και στην Ελλάδα (κατά κάποιον τροπο) και οι εταιρείες το αναγράφουν στο Net neutrality.

     

    ΙΣΩΣ, αλλα δεν τηρειται...!  Ολοι αυτοι οι οροι που αναγραφονται, ειναι ανεφικτοι, την στιγμη που δεν παρεχεται/υπαρχει μικροτερο προγραμμα απο το "Εως 24". ακομα κι αν οι μετρησεις ειναι κατω απο το 20% της ονομαστικης, δεν μπορουν να σου δωσουν αλλο προγραμμα μικροτερο, γιατι απλα δεν υπαρχει....!!  αυτο που θα ΕΠΡΕΠΕ να κανουν και μπορουν να κανουν, ειναι η ΑΝΑΛΟΓΗ εκπτωση στο παγιο...! ετσι ωστε να αντιστοιχει στην γραμμη/...!  

    Επισης καλο θα ειναι στους ορους, να αναφερονατι μα απλα λογια και οχι ειδικους ορους, καθως ο περισσοτερος κοσμος δεν γνωριζει τι ειναι το "5ο εκατοστημοριο", ουτε πως θα κανει τις σωστες μετρησεις, για να αποδειξει οτι δεν ειναι ελεφαντας. οι ιδιες οι υπηρεσιες, πρεπει να ξερουν η καθε γραμη τους και στο τελευταιο χωριο της ακριτικης ελλαδας, τι ταχυτητες μπορει να σηκωσει. και να δινουν την αναλογη τιμη...! αλλα τα παγια ειναι ωραια να τα παιρνεις ολοκληρα, και να παρεχεις το 1/6 της υπηρεσιας.........???

     

    Γενικά πάντως, η πλειοψηφία των "σοβαρών" προβλημάτων είναι είτε στο χάλκινο δίκτυο έξω από το σπίτι είτε στην καλωδίωση μέσα στο ίδιο το σπίτι. Το δεύτερο ειδικά, θα πρέπει σιγά σιγά να γίνεται προτεραιότητα του κατόχου της γραμμής, προτού σηκώσει το τηλέφωνο να πάρει στην τεχνική.

     

     το προβλημα -ειδικα στην επαρχια- ΔΕΝ ειναι ο χαλκος, καθως ακομα και με τον χαλκο, μπορεις να τρεξεις αρκετα υψηλες ταχυτητες, και οχι της ταξης του 0,5Mbps....!!! Νομιζω.................!!  

     

    απο μετρηση φιλου που αλλαξε συνδεση αλλα ειναι και κοντα σε καμπινα.......... σε σπιτι με χαλκο...!!!  και επαρχια, ΟΧΙ αθηνα..!! 

     

    257184600_1118073952330302_4298697133006167223_n.jpg

    • Like 2
  14. το "εως" εχει κι ενα οριο προς τα κατω ομως....!  οταν μιλανε για "εως 24αρα"  εγω το δεχομαι, αλλα υποτην προυποθεση να μην κατεβαινει κατω απο ενα "λογικο" οριο, πχ 50-60% της γραμμης.   αν η ταχυτητα ομως συνηθως τρεχει στο 1/6 της ονομαστικης, τοτε θα επρεπε να δινουν και επιπλεον εκπτωσεις.  δεν μπορει να ζητα π.χ ο COSMOTE για την εως 24αρα,  €28,90/μηνα,  η συνδεση σου να τρεχει στα 4Mbps, και δίπλα η WIND  να χρεωνει €20,90 την 24αρα,  και  επισης  στα  €26 δινει την 50αρα....!!!   καπου ειναι ξεφτιλα............

  15. πριν 7 ώρες, το μέλος gdp77 έγραψε:

     

    Έχει κυκλοφορήσει και cinebench που οι Alder Lake διαλύουν ακόμα και Threadripper (προηγούμενης γενιάς βέβαια). Οι Alder Lake θα κατακτήσουν, λογικά, την κορυφή των επιδόσεων. Μένει να δούμε τιμές και κατανάλωση.

    κοιτα....  επειδη πολλααα χρονια τωρα (απο εποχης FX) εχουμε φαει αυτο το "παραμυθακι" με τα εξειδικευμενα σκορ, σε πολυ συγκεκριμενο bench, και με (μαλλον) πολυ συγκεκριμενα settings, ωστε να αναδειχθει ενα αποτελεσμα, το οποιο θα εχει οσο το δυνατον μεγαλυτερη διαφορα απο τον ανταγωνισμο, ωστε να δημιουργηθουν εντυπωσεις, θα μου επιτρεψεις.... να κρατησω το μικρο μου καλαθακι, και να περιμενω τα FULL REVIEWS σε κανα μηνα που ειναι -αν δεν κανω λαθος- η επισημη Release date.    

     

    και αυτα τα "διαλυουν" τον ανταγωνισμο, τα βλεπω στα περισσοτερα real world benches  να ειναι στο +5%....!!!!   

     

  16. πριν 12 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε:

    Διαισθητικά, χωρίς να έχω hard proof, πιστεύω ότι θα είναι καλύτεροι σε single οι alder lake. Πιστεύω όμως ότι θα καίνε αρκετά παραπάνω παρά το big,LITTLE. Η AMD θεωρώ θα ισοφαρίσει με τους 3D που έρχονται. Μην ξεχνάμε ότι οι ALDER LAKE παίζουν με DDR5, οπότε έχουν και το πλεονέκτημα της ταχύτερης μνήμης. Οι ZEN 3D θα είναι με DDR4, οπότε η INTEL θα έχει πλεονέκτημα στις μνήμες για αρκετούς μήνες μέχρι να έρθουν οι ZEN 4

    ακριβως αυτο λεω.  η SINGLE thread αποδοση δεν μετριεται με ενα απλο CPU-Z bench.  πρεπει να παρουσιασεις τουλαχιστον 4-5 benches για να φανει αν υπαρχει τοοοσο μεγαλη διαφορα.   γιατι δεν εβαλαν  πχ ενα CineBench ...?   

     

    εφ' οσον ομως εκ παλαιωθεν, η πολιτικη ειδικα της ιντελ ηταν να προκαλει εντυπωσεις, εγω δεν θα "τσιμπησω" ετσι ευκολα.  λογικα οι επιδοσεις σε MULTI ειναι παραπλησιες. που σημαινει οτι επωφελειται ο Alder Lake και απο τις DDR5, οπως ανεφερες κι εσυ...!   

  17. μαλλον ειναι του ....."κομματος κυριε υπουργε"...!!  Απο παντου τα παιρνει..!   

     

    να πιστεψουμε δλδ..,  οτι δεν υπαρχει αλλος που να μπορει να σχεδιασει ανωτερες/διαφορετικες/πρωτοποριακες αρχιτεκτονικες CPU...?    

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.