Jump to content

cabdik

Premium Members
  • Posts

    4.427
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by cabdik

  1. 1 ώρα πριν, το μέλος coolman έγραψε:

     

     

     

     

    Ναι, αλλα μου εκανε εντυπωση που ειπες οτι ενας επεξστης 65ρης θα ζοριστει λιγοτερο απ εναν 45ρη για να κανει τις ιδιες δουλειες, αρα θα χαλασει και λιγοτερο ρευμα. Δηλαδη το μTorrent ανεβαζει το λογ/σμο της ΔΕΗ?

     

     

    (τελευταιο ποστ)

     

     

    σου ανεφερα οτι το TDP δεν ειναι πανακεια, και για πιο λογο.  αν θες να μετρησεις καταναλωσεις, το κανεις με μετρητη στην πριζα...και μονο...., και ΟΧΙ βασει TDP...!!!!  

     

    ενας ισχυροτερος επεξεργαστης, σαφεστατα μπορει να κανει τις ιδιες δουλειες με τον σεμπρον πολυ πιο ανετα και πολυ πιο ξεκουραστα (=μικροτερη καταναλωση, μικροτερη εκπομπη θερμοτητας, συν οτι εχεις το πλεονεκτημα περισσοτερων πυρηνων...)...!   

     

     

  2. 6 ώρες πριν, το μέλος coolman έγραψε:

     

    Iσχυριζεσαι οτι υπαρχουν συστηματα αποδοτικα και λιγοτερο ενεργοβορα απο το δικο μου, αλλα δε ξερεις κανενα να μου δειξεις?

     

    Λινκς εβαλες ηδη προχτες, αλλα σου ειπα οτι πρεπει να ειναι ελληνικα. Αν ειναι ν αγορασει κανεις ασφαλως δε θα παραγγειλει απο το εξωτερικο.

     

     

     

    1. Ασφαλως. Επιδιωκω οσο το δυνατον μικροτερο TDP ωστε να τον δoυλευω fanless και με μικρης ισχυος psu.

     

    2. Σημερα υπαρχουν 4πυρηνοι 65ρηδες στα htpc, απ οτι εχω καταλαβει. Aσφαλως αυτοι αποδιδουν καλυτερα απ τον Sempon, δεν αμφιβαλλει κανεις.  Μπορει ομως ο 65ρης, εστω και με μια θηριωδη ψυκτρα να δουλεψει fanless? Θα τραβηξει λιγοτερο ρευμα ο 65ρης απο τον 45ρη?

    Οπως και να' χει, κι εφοσον πωλουνται χωριστά, για να βαλω εγω εναν τετοιο θα πρεπει να αλλαξω mobo και ram.

     

    3. Ναι, η λειτουργια Cool & Quiet, δυστυχως ομως δεν δουλευει σε ολους τους επξστες.

     

     

     

    επειδη, ο,τι προταση ειχα να κανω, την εκανα........., δεν μπορω να βοηθησω σε τπτ αλλο,  Καλη συνεχεια και καλη χρονια.......!! 

    • Like 1
  3. 3 ώρες πριν, το μέλος coolman έγραψε:

     

    Tι λες φιλε μου?? δεν ειπα οτι εσυ το ειπες, για τον εαυτο μου μιλησα. Διευκρινησα/διορθωσα κατι που χρεωσες σε μενα.

     

    Εκει ειναι το quote, γιατι μπερδευτηκες? Ειχες πει " ο ξαφνικος θανατος των SSD, προσωπικα... δεν θεωρω, οτι εχει -τουλαχιστον- αμεση σχεση με τους υπερχρονισμους των επεξεργαστων ". Aυτο το ειπες  προφανως γιατι νομιζες οτι εγω θεωρω πως ο ξαφνικος θανατος των ssd σχετιζεται με το o/c.

     

     

    Ριχνοντας μια γρηγορη ματια στα links που δοθηκαν, ειδα καπου ΤDP 65W (ο Sempron 190 εχει 45W).

     

    ok ... εγω μπερδευτηκα...! 

     

    οσον αφορα το TDP (=Thermal Design Power) καταλαβαινεις οτι εχει να κανει με την θερμικη αποδοση του επεξεργαστη και οχι τοσο αμεσα με την καταναλωση του...!!    Εμμεσως, σαφως ισως δηλωνει οτι ενας επεξεργαστης με μεγαλυτερο TDP σαφως καταναλωνει παραπανω, για να αποδιδει και τετοια θερμοτητα (και ΟΧΙ καταναλωση........ επαναλαμβανω..).  

     

    εδω λοιπον εισερχεται ο παραγοντας "ισχυς επεξεργαστη", η οποια τι υποννοει..? οτι ενας δυνατοτερος 4πυρηνος επεξεργαστης, με TDP 65W εναντι των 45 που ειναι ο Sempron θα αποδιδει πολυ καλυτερα και με καλυτερη θερμικη αποδοση, καθως θα λειτουργει το πολυ στο 50% οταν κανει τις ιδιες ακριβως διεργασιες που κανει ο Σεμπρον στο 100%.    επομενως..., ποιος καταναλωνει και θερμαινεται περισσοτερο?    

     

    και υπενθυμιζω οτι ακομα και στην ΑΜ3 πλατφορμα υπηρχε η διαχειριση ενεργειας της AMD, οπου οταν ο επεξεργαστης καθοταν, κατεβαζε χρονισμους και εκλεινε οτι δεν χρειαζοταν, ωστε ο επεξεργαστης να φτανει να καταναλωνει 10-15W..... μετρημενα....!!!  

  4. 8 ώρες πριν, το μέλος coolman έγραψε:

     

     

    1. Δεν ειπα οτι ο ξαφνικος θανατος εχει αμεση σχεση με το o/c [Mπορει να συμβει οποτεδηποτε. Γιαυτο και πρεπει να εχουμε καλης ποιοτητας ssd. Ο hdd πρωτου τα τιναξει σου δινει σημαδια, ο ssd οχι, ετσι εχω διαβασει στο ιντερνετ].

    Και εφοσον μου ειπες οτι το o/c μπορει να τον φθειρει, ειναι ενας πολυ σημαντικος λογος να μην προχωρησω σε αυτο εδικα κι αφου, οπως ειπαμε, θα εχει φτωχα αποτελεσματα.

     

    2. Ασφαλως θα ηθελα να αντικαταστησω τον Sempron με αλλον γρηγοροτερο επξστη, αλλα δε κυκλοφορουν πια σε ΑΜ3 και θα πρεπει να ειναι με χαμηλο ΤDP, δλδ να μη χρειαζεται fan το χειμωνα, ουτε να ζοριζει τo psu. Το ποιους υποστηριζει η mobo το ξερω/μπορω να το βρω φιλε μου, δε χρειαζεται να βαλω εσενα να το ψαξει για μενα.

    Aρχικα ετρεχα τον Sempron υποχρονισμενο, αλλα μετα τoν εβαλα στο κανονικο του (VCore 1.37) για να μπορω πιο ανετα να ανοιγω τα δεκαδες παραθυρα που συνηθιζω.

     

    3. Παρομοιως! 🧑‍🎄

     

     

     

    1 Δεν ειπα ποτε εγω οτι το OC μπορει να φθειρει τους δισκους, καθε αλλο..,  ...μην χρεωνεις σε μενα λογια που δεν ειπα.....!!! 

     

    2 εσυ ξερεις και μπορεις να βρεις ποιους υποστηριζει η μητρικη σου. αν δεις και ποια μοντελα απο αυτα εβγαιναν και LOW TDP (Πχ 8320e, αλλα εγω δεν ξερω την μητρικη σου....) θα μπορουσες τουλαχιστον να ψαξεις.  Εβγαιναν επισης Athlon e  ή και Opteron...!  

  5. 37 λεπτά πριν, το μέλος coolman έγραψε:

     

     

    1. & 3.  Κοιταξε, αν μου δινανε ενα αλλο συστημα, δωρεαν, καλυτερο και οπως το θελω, ευχαριστως να ξεβολευομουν.

    Εξαρχης δεν ηθελα ασταθειες, μονο για ασφαλη αυξηση fsb αν μπορει να γινει μιλησα. Και βεβαια δεν ηξερα οτι τιθεται θεμα φθορας δισκου.

     

    2. Για το ξαφνικο θανατο των ssd λες? Αυτο δεν ειναι θεμα αποψης, ειναι δεδομενο. Στο ιντερνετ μπορει ο καθενας να το τσεκαρει. Και να δει περιπτωσεις χρηστων που δε κανανε μπακαπ και μια  ωραια πρωϊα ξαφνικα και απροειδοποιητα ο ssd τους δε λειτουργουσε και τρεχανε αλλοφρονες στα ειδικα εργαστηρια για να ανακτησουν επ αμοιβης οτι μπορουσαν απο τα πολυτιμα δεδομενα τους.

    Για τα "ρευματα" δε καταλαβα τι εννοεις.

     

     

    οταν εχεις τον μικροτερο "Budget" επεξεργαστη της AMD, και ο οποιος ειναι και με κλειδωμενο πολ/στη, δεν εχει περιθωρια τρελης αυξησης χρονισμων. με 100-200ΜΗΖ ...επαναλαμβανω δεν αξιζει να ασχοληθεις σε αυτον τον επεξεργαστη. 

     

     

    Οσον αφορα τους δισκους, θα σου πω την αποψη μου, και πετα την στα σκουπιδια..!   οσον αφορα τον συγκεκριμενο επεξεργαστη και τους χρονισμους που μπορεις να ανεβασεις, δεν καθομαι να συζητησω για την επήρεια που θα εχει σε δισκους. 

     

    ο ξαφνικος θανατος των SSD, προσωπικα... δεν θεωρω, οτι εχει -τουλαχιστον- αμμεση σχεση με τους υπερχρονισμους των επεξεργαστων..! γι αυτο σου ειπα εχω αλλη αποψη και δεν θελω να επηρεασω κανεναν..!  ουτε να μπω σε καμια αντιπαραθεση...! 

    για τα ρευματα εννοω οτι ισως θεωρουν μερικοι, οτι οταν κανεις υπερχρονισμο σε καποιο συστημα, ειτε σε επεξεργαστη ειτε σε μνημες, η τακτικη λεει οτι οσο ανεβαζεις, τοσο ταιζεις με ρευμα. δλδ, με το στανταρ ρευμα που δινει η μητρικη, θα φτασει εως ενα σημειο. απο εκει και πανω, για να ανεβει περισσοτερο, θα χρειαστει και ανοδο σε τασεις (=ρευματα). αρα, ισως θεωρειται οτι αυτο θα επηρεασει και τους δισκους, που δεν εχει καμια λογικη, βεβαιως, καθως οι δισκοι τροφοδοτουνται ξεχωριστα απο το τροφοδοτικο..!  γι αυτο περιελαβα και τα "ρευματα".... 

     

    τωρα... οσον αφορα την περιπτωση να "πεθανει" ο SSD ξαφνικα, αυτο μπορει να συμβει οποτεδηποτε. γι αυτο το λογο λεμε και ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ εδω και δεκαετιες...,  οταν εχουμε δεδομενα που δεν θελουμε να χασουμε, ΠΑΝΤΑ....ΜΑ ΠΑΝΤΑ... κραταμε BACK-UP...!!!!  αλλα δυστυχως μονο οταν παθαινεις..., μαθαινεις...!!!! 

     

    ΥΓ1... στη θεση σου, θα κοιταζα να βρω εναν PHENOM x4/χ6 και να τον ΥΠΟ-χρονισω για να μην καιει ρευμα και να μην χρειαζεται ιδιαιτερη ψυξη, ετσι θα ειχες με ΕΛΑΧΙΣΤΑ χρηματα, εναν 4/6πυρηνο με πολυ περισσοτερη δυναμη, οταν και οποτε το χρειαστεις, και ρυθμισμενο να λειτουργει πολυ χαμηλοτερα σε ρευμα και να ειναι ταυτοχρονα πολυ πιο αποτελεσματικος σε ολα, και ειδικα σε 40-50 tabs του περιηγητη...!   γι αυτο σου ζητησα να αναφερεις το μοντελο της μητρικης, να δουμε αν τους υποστηριζει, που λογικα θα υποστηριζει....

     

     

    ΥΓ2 ........ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ........!!!!! 

  6. 8 ώρες πριν, το μέλος coolman έγραψε:

     

     

     

    1. Δεν εχει σημασια τι θελω εγω?? τι ειδους ανεκδοτα ειναι αυτα? 😄 Δεν ειναι συγχρονη εφαρμογη το τορενταδικο ή ο mpc.

    2. Ηθελα να κανω ενα ελαφρυ o/c σε εν γνωση μου κλειδωμενο cpu, εφοσον γινεται και χωρις να επηρεαστουν αλλα υποσυστηματα. Τωρα που εμαθα οτι ειναι επικινδυνο δε θελω πλεον.

    4. Εχεις υποψη σου οτι στους ssd ισχυει παντα ο κινδυνος του ξαφνικου θανατου? Μπορει το διαγνωστικο να σου τον δειχνει αριστο και την επομενη μερα να μη δουλευει πια και να τα εχεις χασει ολα.

     

     

    Μα εχω ηδη το καταλληλο για μενα συστημα εδω και 10 χρονια, fanless psu, aftermarket heatsink, DDR3 12GB, full tower αψογο, vga HD με εξτρα ψυκτρακια, mobo & cpu να τα πεταξω ολα για να παρω νεο συστημα? Για ποιο λογο? Μια χαρα βολευομαι και τωρα σε αυτα που κανω.

     

     

     

     

    Σου ειπαν και αλλα παιδια, οτι αν βολευεσαι με τον Σεμπρον, μεινε ως εχεις.  Γιατι προσπαθεις να κανεις κατι που ο Σεμπρον δεν εχει δυνατοτητες? και γιατι θες να "ρισκαρεις" καποια ασταθεια στο πισι σου?  

     

    Για το θεμα των δισκων, θα μου επιτρεψεις να μην σχολιασω τιποτα, ουτε για ρευματα, ουτε για "ξαφνικο θανατο"..........!   εχεις την αποψη σου, εχω την αποψη μου. αφου δεν δεχεσαι να ακουσεις..., δεν εχει νοημα να συνεχισουμε....!   

     

     

    αν τελικα βολευεσαι ή οχι.....με το συστημα ως εχει, εσυ πρεπει να το ξερεις καλυτερα απο ολους μας.

    απλα δεν καταλαβα σε αυτη την περιπτωση, γιατι ανοιξες θεμα και ασχολεισαι με το OC του σεμπρον αφου βολευεσαι.....? 

  7. 4 ώρες πριν, το μέλος coolman έγραψε:

     

    Kαλα, δε μου σπανε και τα νευρα, μαλλον πρεπει να περιορισω τις υπερβολικες απαιτησεις μου. Οταν πχ. ανοιγω  ταυτοχρονα 7 brοwsers με streaming video και αλλα 2 βιντεο απ το τοπικο δισκο, και παραλληλα 25 ειδησεογραφικες σελιδες και 3 εφαρμογες, λογικο ακουγεται να κολλαει😄   

     

     

    Aναλογα για τι δουλεια τους θελεις. Σε καποιους δεν αρκουν ουτε 8, γαι μενα 2 ειναι αρκετοι.    Κατ΄αρχην δεν εχει σημασια ποσους (και τι) πυρηνες θελεις εσυ, αλλα ποσους χρειαζονται οι σημερινες συγχρονες εφαρμογες για να λειτουργουν χωρις κολληματα. γι αυτο λεμε σημερα ενας παλιος 2πυρηνος θα τα βρισκει σκουρα και λογω πυρηνων, αλλα και λογω single core performance. και ειδικα οταν μιλαμε για Σεμπρον.

     

    Αυτος ο Sempron ειχε επιλεχθει λογω του χαμηλου ενεργειακου φορτιου(ΤDP 45W), ετσι ειναι "πρασινος" και με μια μεγαλη ψυκτρα που του εχω περασει δε χρειαζεται  fan το χειμωνα. Πρασινο και πληρως αθορυβο ειναι ολο το συστημα 😃   Ειδικα αφου μιλαμε για Σεμπρον και LOW Power CPU, παρ ολα αυτα εσυ θες να OCαρεις...???  καταλαβαινεις οτι αυτα τα 2 δεν συναδουν...?   αν θες OC πας σε επεξεργαστη που να εχει την δυνατοτητα, οπως οι Phenom με Unlocked Multiplier . Σε σεμπρον δεν θα κερδισεις τιποτα καθως ειναι κατασκευασμενος με ελαχιστα περιθωρια...!  

     

     

    Ειναι μια Gigabyte AM3. Oπως εχουμε πει αυτοι οι Sempron εχουν κλειδωμενο τον multiplier, αρα σε οποια mobo κι αν τον βαλεις μονο το fsb μπορεις να ανεβασεις. Παλι δεν αναφερεις μοντελο....................!!!   Δεν μπορουμε να συζητησουμε ετσι.....!!!  Σου ειπα πριν οτι, αν μια απλη μητρικη AM3 μπορει να ανεβασει 100-200ΜΗΖ τον σεμπρονακο, μια καλη 790/890 ισως τον παει λιγο παραπανω ακομα. αυτο συμβαινει λογω καλυτερων κυκλωματων τροφοδοσιας των μητρικων...! 

     

    Περιμενω ομως το φιλο να μου πει αν μπορει να φθαρουν οι σκληροι δισκοι, γιατι σε ενα htpc που λειτουργει και ως back up και αποθηκευτικος χωρος, οπως καταλαβαινεις το πιο σημαντικο εξαρτημα ειναι ο σκληρος.   Υπαρχουν αρκετα καλα προγραμματα ελεγχου υγειας και αποδοσης σκληρων δισκων...! 

     

     

    • Agree 1
  8. 1 ώρα πριν, το μέλος p55 έγραψε:

     

    Συμφωνώ ! Δυο πυρήνες είναι "λίγοι" σήμερα.

    Μάλλον ΑΜ3 θα έχει, κάποιος Phenom Χ4 θα του διπλασίαζε τους πυρήνες αν τον έπαιρνε η μητρική του.

    γι αυτο πρεπει να αναφερει και ποια μητρικη εχει, για να δουμε και τι δυνατοτητες εχει....!

     

    δεν λεμε απλα τον επεξεργαστη, γιατι ο επεξεργαστης "παταει" πανω σε μια μητρικη...!  ακομα και ο Sempron x2 αν τον βαλεις πανω σε μια μητρικη 790FX chipset μπορει να Overclckαριστει παραπανω, απο μια βασικη  μητρικη με 760-770 ..! 

  9. 5 ώρες πριν, το μέλος coolman έγραψε:

     

    Nαι, μια fanless Radeon ΗD.

     

     

     

    Φιλε μου αυτο το pc ειναι συνδεδεμενο με τη τηλεοραση, δλδ δε παιζει παιχνδια ουτε μετατρεπει βιντεο. Παιζει βιντεο απο brοwsers ή players και ανοιγει πολλες καρτελες σερφαρισματος. ταυτοχρονα. Αρα δε χρειαζομαι αλλο συγχρονο επεξστη, αλλα αυτον που εχω να μη πιανει ευκολα το 100% του.

     

     

    Αν το qΒittorent ξοδευει λιγοτερο επξστη, ναι. Θα δοκιμασω και θα σου πω.

     

     

    Οταν λες οτι θα επηρεαστουν η καρτα γραφικων και οι δισκοι, εννοεις αρνητικα? Απο ποια αποψη, θα πεσει η αποδοση τους? θα φθαρουν?

     

    Τις μνημες ειδα οτι ανεβηκαν απ το cpuZ αλλα ναι, τις δειχνει και το  Easy Tune. Aλλα δε δειχνει να εχουν ανεβει το pci-e και το pci [το pci oπως δειχνει ειναι κλειδωμενο, αλλα ουτε και καρτα σε σκετο pci υπαρχει στο συστημα αυτο].

     

    Οk, θα δοκιμασω να ανεβασω περαιτερω το fsb κατεβαζοντας τις μνημες, αλλα ειναι βασικο να μου πεις εαν μπορει να φθαρουν οι sata2 σκληροι.

    Η πλακα ειναι οτι το EasyTune6 δε διαθετει τιμη 1333MHz, οι διαθεσιμες προς κατεβασμα ειναι

    με fsb 218--> 1451, 1161, 872

    με fsb 220--> 1465, 1172, 880

    με fsb 225--> 1498, 1199, 900

    κλπ.

     

     

    Ποια μητρικη εχεις ...?   δεν ειδα.....!   

     

    γενικα θα σου προτεινα, αντι να σπας τα νευρα σου... με τον Sempron, που δεν προκειται να δεις και καμια ουσιαστικη διαφορα....,  να βρεις εναν καλυτερο επεξεργαστη που υποστηριζει η μητρικη σου... και να τον βαλεις επανω....!  

     

    • Like 2
    • Agree 1
  10. 5 ώρες πριν, το μέλος serpico75 έγραψε:

    Καλησπέρα.

     

    Η LG τηλεόραση, δεν έχει ήχο από τα ηχεία της. Θέλω να συνδέσω δύο στερεοφωνικά ηχεία που έχω.


    Επειδή είναι η πρώτη φορά που θα κάνω κάτι τέτοιο, ήθελα σίγουρα να πάρω και τη γνώμη σας.

    Πρέπει να διαβάσω το manual. Αλλά, επειδή δεν το 'χω ξανακάνει, νομίζω πως, πριν το manual, κάποια-κάποιες συμβουλές & κατεύθυνση, θα ήταν απαραίτητες.

     

    Τι θα ήταν το πιό οικονομικό που θα έπρεπε να προμηθευτώ, για να έχω τον ήχο από τα ηχεία; Τον πιό απλό ήχο. Δεν θέλω extreme.

     

    LG 47LE5500

    MODEL: 47LE5500-ZA

    PRODUCT CODE: 47LE5500-ZA.AEUWLJG

     

    Ευχαριστώ

     

    προτασεις μου :

     

    1, το πιο απλο που μπορεις να κανεις ειναι να συνδεσεις 2 απλα στερεοφωνικα ηχειακια, σαν αυτα που βαζουμε και στους υπολογιστες. 

    WWW.SKROUTZ.GR

    2, το αμεσως επομενο αλλα και πολυ ανωτερο σε ηχο, ακομα και απο τα ηχεια της τηλεορασης, ειναι μια ηχομπαρα...!!   

    WWW.SKROUTZ.GR

     

    ο,τιδηποτε απο τα 2 σε βολευει και σε συμφερει...!!!! 

     

    ΥΓ  αυτα αν δεν μπορεις να βρεις εναν τεχνικο να σου επισκευασει τα ηχεια της τηλεορασης..!

    • Like 1
  11. On 14/4/2023 at 3:51 ΜΜ, το μέλος Shadow KnighT έγραψε:

    Από περιέργια μπήκα αγγελίες να το δω, και το misalignment γίνεται όταν κάνω resize οριζοντίως, μέχρι να φτάσει στο threshold για να κρύψει τη μπάρα με τις κατηγορίες κτλ στα δεξιά.

    image.thumb.png.edddc85f31c83210021c47dc8325272b.png

     

    εχεις ενα δικιο. στον Chrome το κανει αυτο στην μεγεθυνση 125%.  αν το βαλεις 110-100 στρωνει..! 

    στον ΟΠΕΡΑ που δοκιμασα παλι σε 125% γινεται πολυ λιγοτερη επικαλυψη....! ισα που ακουμπαει την διπλανη αγγελια..!  στον Chrome επικαλυπτει παρα πολυ, σε αυτη την μεγεθυνση (125%).  

  12. On 14/4/2023 at 10:16 ΠΜ, το μέλος rastaman έγραψε:

    Έχουμε ελέγξει το πρόβλημα που έχεις στείλει και δεν έχουμε εντοπίσει κάτι από διαφορετικούς browser 

    αλλά και συσκευές.

    Από τις 06/04 που έστειλες το mail στο support σου ζητήθηκαν κάποιες λεπτομέρεις για να μας βοηθήσεις 

    να το εντοπίσουμε αλλά δεν μας απάντησες.

    Τώρα πάλι που το ξανακοιτάω δεν βρίσκω κάτι.

     

    image.png

     

    Έχεις δοκιμάσει να κάνεις clear cache/cookies ??

     

    Αν μετά το παραπάνω συνεχίζεις να το βλέπεις "λάθος" θα σε παρακαλούσα να μας βοηθήσεις με :

     

     

    κι εγω δεν εχω δει καποιο μνμ,  που να μου ζητειται κατι.......για αυτο και εκανα θεμα...!! τι συμβαινει με το SITE....?   θελει ρεγουλα βαλιδες..........????? 

  13. Εχω στειλει και μηνυματα στους admin-mods αλλα δεν βλεπω να διορθωνεται.  

     

    υπαρχει ενα θεματακι στις αγγελιες με την θεση της ετικετας "πωληθηκε", που φυσικα αφορα ολοκληρωμενες αγγελιες.  το προβλημα ειναι οτι η ετικετα πιανει και την αγγελια που ειναι ολοκληρωμενη, αλλα και την διπλανη που ΔΕΝ ειναι ολοκληρωμενη. ετσι προκαλειται μια συγχυση οσον αφορα σε ποια αγγελια αναφερεται η ετικετα.  

     

    Παρακαλω να διορθωσετε λιγο την θεση της ετικετας και να πιανει ΜΟΝΟ την αγγελια που αφορα..! 

    Καταγραφή.JPG

  14. τι εννοεις δεν κανει αυτος που εχεις..?  αν ειναι ανταπτορας DVI -> VGA λογικα θα κανει..!   δεν τιθεται θεμα μεγεθους, αλλα πινς.  

     

    η μονη διαφορα στα DVI ειναι τι θυρα βγαζει η καρτα σου, αρα και ιδιο ανταπτορα πρεπει να παρεις. 

     

    τα DVI δεν ειναι ολα ιδια υπαρχουν διαφορετικα. 

     

     εσυ, βασει της φωτο, εχεις DVI-D(DUal Link) ...! οποτε οποιοσδηποτε τετοιος ανταπτορας, σε VGA ......κανει..!

    • Like 1
  15. 4 ώρες πριν, το μέλος john.k έγραψε:

    Καλημερα.Μετα απο χρονια εφτιαξα build και δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο,βλεπω οτι χωρις να κανω κατι τα ρολογια του cpu τρεχουν στα 4-5ghz Ειναι η λειτουργια των ryzen ετσι; Μητρικη εχω την strix b650e-f Μηπως φταει αυτο το “PBO” στους amd? Το power balance το εχω στο «εξισοροπημενη»

    οχι... κανονικα θα επρεπε εκ των εργοστασιακων ρυθμισεν να ειναι σε εξισορροπημενη κατασταση ενεργειας και να πεφτει ο χρονισμος τους CPU..!  

     

    ελεγξε σχολαστικα ολες τις ρυθμισεις ενεργειας, και στο BIOS, και στο WIndows Power Plan, μηπως υπαρχει καποια ρυθμιση που κραταει τον επεξεργαστη ψηλα...!!! 

  16. 18 λεπτά πριν, το μέλος ennia έγραψε:

    έχω έναν ryzen 5 2400g και κάθεται και θέλω μια μητρική μικρή (σε μεγεθος) μήπως και φτιάξω να πισακι να μπει πίσω από την τηλεόραση.

     

    τι προτείνετε?

    τι μπατζετ....?? 

     

    https://www.skroutz.gr/s/24586382/Asrock-A520M-ITX-ac-Motherboard-Mini-ITX-με-AMD-AM4-Socket.html   ακυρη ..δεν υποστηριζει  2000 series ....! 

     

     

    https://www.skroutz.gr/s/15608019/Asrock-Fatal1ty-B450-Gaming-ITX-ac-Motherboard-Mini-ITX-με-AMD-AM4-Socket.html

     

  17. οι εργοστασιακες ψυκτρες οσο πανε και χειροτερευουν...! καλυτερα να αφηναν την δυνατοτητα να μπαινουν οι παλιοτερες ψυκτρες, που εχουν μεγαλυτερες δυνατοτητες απαγωγης θερμοτητας (125W), αλλιως η επομενη λυση ειναι Aftermarket. 

     

    παρ ολα αυτα ο πελατης που πληρωνει εναν σκασμο λεφτα για εναν καινουριο επεξεργαστη, θα επρεπε να εχει μια σωστη τυπικη ψυξη...! οχι να βραζει ολο το συστημα στους 80-90-100c...!    

     

    θυμαμαι παλιοτερα κατι RAdeon 4850-4870 με το μαμα συστημα ψυξης βαραγανε 100-105β.....!!!!!   ΝΤΡΟΠΗ...!!! 

    • Like 1
  18. 18 ώρες πριν, το μέλος fiestanik έγραψε:

    Καλημέρα,
    Ήθελα να ρωτήσω το παρακάτω σύστημα τι κάρτα μπορεί να σηκώσει;

    Ryzen 5 3600
    B450 Tomahawk max
    G. skill 16GB Ram
    Τροφοδοτικό Corsair TX650M 650W
    Τωρινή κάρτα: Gigabyte 1660ti OC

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    Επειδη μαλλον ρωτας θεωρητικα (...ακομα!), αλλα απο ο,τι καταλαβαινω εχεις μπει στο τριπακι της αναβαθμισης, να δουμε τι χρειαζεται τεχνικα μια καρτα για να μπει σε μια μητρικη....?? 

     

    1 μια θυρα PCI express x16,

    2 Τροφοδοτικο, αναλογο με τις απαιτησεις της καρτας. π.χ ΔΕΝ θα πας να βαλεις καμια 3090Τι με 300W τροφοδοτικο..., ας πουμε..!!!    

     

    τωρα....., στην πραξη,  η καρτα που θελει ο καθενας μας εξαρταται απο περισσοτερους παραγοντες.  

     

    1 και κυριοτερο,  το ΜΠΑΤΖΕΤ. ποσα λεφτα θελουμε να διαθεσουμε για αγορα καρτας γραφικων. 

    2. το συστημα που θα μπει επανω, να ειναι ικανο να "σπρωξει"- να τροφοδοτησει (με δεδομενα εννοουμε) την καρτα οταν ειναι σε FULL LOAD. ενας αδυναμος επεξεργαστης δεν μπορει να τροφοδοτησει σωστα μια μεγαλη καρτα, οποτε η καρτα θα υπολειτουργει. αντιθετα, με ενα δυνατο επεξεργαστη δεν θα εχεις τετοια θεματα. αυτο ειναι θεμα ισορροπιας. 

    3. τι οθονη εχουμε,ή πιο σωστα........, τι αναλυσεις εχουμε στην οθονη μας. αλλη ισχυς χρειαζεται μια 720p αναλυση, αλλη μια 1080Ρ, και αλλη μια 4- 5 -8Κ...!!! 

     

    οι συγχρονες καρτες συνηθως δεν εχουν θεματα με αναλυσεις 720Ρ και 1080Ρ, πλην κατι 1030 και κατω...!  αυτες ειναι μονο για απεικονιση, οχι για παιχνιδια. 

     

    απο κει και περα, αναλογα με το μπατζετ, παιρνεις την πιο δυνατη καρτα που μπορεις....!! 

    • Like 2
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.