Jump to content

zaxos

Premium Members
  • Posts

    491
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by zaxos

  1. Από τη στιγμή που πρόκειται για monitor για δουλειά γνώμη μου είναι να επιλέξεις κάποια με αναλογιά 16:10 (1920x1200). Αυτά τα 120 επιπλέον pixel στην κάθετη διάσταση κάνουν τεράστια διαφορά. Προσωπικά έχω βολευτεί με μία EIZO από τις παλιές που είχαν S-PVA panel και λάμπα αντί για leds και δεν την αλλάζω με τίποτα. Για σύγχρονες οθόνες υπάρχουν πιο κατάλληλοι να σε βοηθήσουν. :)

  2. Τα online καθαρίζουν τα πάντα, γιατί απλά δεν παίρνεις το ρεύμα του δικτύου, αλλά από τη μπαταρία, ενώ αυτή φορτίζει. Το μόνο που χρειάζονται προσοχή είναι η κυματομορφή εξόδου. Για πολλούς μάλιστα τα line interactive δε θεωρούνται UPS, όπως δε θεωρείται RAID το 0.

     

    Βασικά δεν λειτουργούν ακριβώς έτσι τα Online UPS (τουλάχιστον όσα έχω συναντήσει εγώ). Όντως το ρεύμα που βγαίνει στην έξοδό τους παράγεται από τον inverter που έχουν, οπότε είναι απομονωμένο από το ρεύμα δικτύου. Όμως, υπό κανονικές συνθήκες ο inverter δεν τροφοδοτείται από τις μπαταρίες (φορτίζοντας και ξεφορτίζοντας συνεχώς) αλλά απευθείας από τον AC-to-DC converter, o οποίος ταυτόχρονα φορτίζει τις μπαταρίες όταν απαιτείται. Ο inverter τροφοδοτείται από τις μπαταρίες είτε (προφανώς) σε διακοπή ρεύματος δικτύου είτε όταν η ποιότητα του ρεύματος δικτύου δεν είναι καλή.

     

    Καλύτερα φαίνεται στο σχήμα:

     

    post-37176-0-41966900-1443126346_thumb.j

    • Like 2
  3. Σύμφωνα με την VMware, η έκδοση Debian 8.x δεν είναι supported σε καμμία έκδοση του Workstation, παρά μόνο στην τελευταία έκδοση του vSphere (6.0 & 6.0U1).

     

    Σε πρώτη φάση κάνε το εξής: Στο παραπάνω link λέει τι virtual hardware προτείνει η εταιρία, δοκίμασε να βάλεις τις ίδες ρυθμίσεις και στο vm σου μήπως λύθει το όποιο πρόβλημα υπάρχει.

    • Like 1
  4. Από τα έως τώρα δεδομένα, μόνο στην έκδοση Enterprise μπορεί να απενεργοποιηθεί εντελώς το telemetry. Στην Professional μόνο να μειωθεί το επίπεδο reporting σε basic.

     

    Σύμφωνα με την Microsoft:

     

    • Basic information is data that is vital to the operation of Windows. This data helps keep Windows and apps running properly by letting Microsoft know the capabilities of your device, what is installed, and whether Windows is operating correctly. This option also turns on basic error reporting back to Microsoft. If you select this option, we’ll be able to provide updates to Windows (through Windows Update, including malicious software protection by the Malicious Software Removal Tool), but some apps and features may not work correctly or at all.

    • Enhanced data includes all Basic data plus data about how you use Windows, such as how frequently or how long you use certain features or apps and which apps you use most often. This option also lets us collect enhanced diagnostic information, such as the memory state of your device when a system or app crash occurs, as well as measure reliability of devices, the operating system, and apps. If you select this option, we’ll be able to provide you with an enhanced and personalized Windows experience.

    • Full data includes all Basic and Enhanced data, and also turns on advanced diagnostic features that collect additional data from your device, such as system files or memory snapshots, which may unintentionally include parts of a document you were working on when a problem occurred. This information helps us further troubleshoot and fix problems. If an error report contains personal data, we won’t use that information to identify, contact, or target advertising to you. This is the recommended option for the best Windows experience and the most effective troubleshooting.

    • Like 1
  5. πολύ UPS έπεσε τελευταία !!! :hehe: :hehe:

    Κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε!

     

    Για το σπιτι το switch??

    Ναι, για το home lab. Αντικατέστησε 2 μικρότερα 8-άρια smart switch που υπήρχε bottleneck στο μεταξύ τους link.

     

    Ποσο πηρες το switch? managed ειναι?

    Ναι, L2 managed είναι. Δεν έχει όλα τα καλούδια των αντίστοιχων cisco αλλά για τα λεφτά του (~200Ε) είναι τίμιο για αυτά που προσφέρει. Και -βασικό- δεν είναι rebranded 3com. :p

  6. Όντως εμπίπτει στην κατηγορία Colour/Color, Favorite/Favourite κλπ. Το επισήμανα όμως διότι έχει επικρατήσει διεθνώς η αμερικάνικη ορθογραφία της λέξης.

  7. Όπως τα έγραψε ο icy20. Και 'γω μόνο ως modem το λειτουργώ μιας και στο κομμάτι του routing είναι μάπα. Βέβαια το router μου δεν είναι asus αλλά, αν οι ρυθμίσεις είναι σωστές, δεν βρίσκω λόγο να έχει αλλεργία μόνο στα asus.

    Για ευκολία τράβηξα 3 screenshots για να τα συγκρίνεις με τις δικές σου ρυθμίσεις.

    attachment.php?attachmentid=64933&stc=1&d=1414866612

    attachment.php?attachmentid=64934&stc=1&d=1414866612

    attachment.php?attachmentid=64935&stc=1&d=1414866612

    post-4287-1416078953,9978_thumb.jpg

    post-4287-1416078954,108_thumb.jpg

    post-4287-1416078954,199_thumb.jpg

  8. Γνωρίζει κάνεις αν γίνεται σε NAS των γνωστών εταιριών (Qnap, Thecus, Asustor) να ορίσεις μια LAN port ως trunk ώστε να μπορείς να ορίσεις διαφορετικά vlans στην ίδια φυσική πόρτα? Σε synology από όσο είδα δεν γίνεται, δεν σου το επιτρέπει στο gui.

    Thanks :)

  9. ...

    Πχ. Αγόρασα πρόσφατα απο τον Κωτσόβολο μια τηλεόραση. Τους είπα σας πειράζει να την ανοιξω εδω μπροστά σας να την δω ? εκεινη δεν ειχαν κανενα προβλημα. Την ανοιξα και ειδα οτι η βαση της ειχε σπάσει και μου την εκαναν αντικατασταση με την μια. Θεωρώ πως αν ειχα παει σπιτι και το εβλεπα οτι δεν μου θα μου την εκαναν αντικατασταση γιατι μπορει να το ειχα κανει και εγω και ΔΙΚΙΟ θα ειχαν. Να τα λέμε οπως ειναι παιδια οχι οτι μας συμφέρει.

    Οποτε απο την στιγμη που δεν την ειδε ο φιλος οτι εχει στραβα πιν και εφυγε απο το καταστημα ετσι ποιος λεει ( λεμε τωρα ) στο καταστημα οτι δεν πηγε να βαλει τον επεξεργαστη ο πελατης και το εκανε ο ιδιος.

    ...

    Έχει μια βάση αυτό που λες αλλά με τις online παραγγελίες τι γίνεται? Πως θα αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας? Δεν ξέρω τι λέει η νομοθεσία για αυτό, ίσως κάποιος που έχει ασχοληθεί περισσότερο να μας διαφωτίσει.

  10. Κανένα απολύτως κέρδος στα παιχνίδια ή στις καθημερινές εργασίες, το μοντέλο είναι μη κοινής μνήμης, συνεπώς απαιτεί πιο πολύπλοκες προγραμματιστικές επιλογές που σε κανένα παιχνίδι/απλό πρόγραμμα προφανώς δεν έχει νόημα να γίνει.

    Το Cinebench νομίζω εκμεταλλεύεται MP συστήματα, αλλά ακόμα και τα πιο απλά "benchmarks" ενδεχομένως να μην δείξουν διαφορές.

    Ακριβώς γι' αυτό ρώτησα. Καμμιά εφαρμογή κοινής χρήσης δεν είναι NUMA-aware οπότε σιγούρα δε βλέπει κέρδος και το πιο πιθανό θα πρέπει να έχει αρνητική επίπτωση σε παιχνίδια και σε εργασίες που εξαρτώνται από RAM. Φυσικά, ό,τι είναι αποκλειστικά CPU intensive κάνει πάρτυ! :fun:

    [MENTION=9603]firekiller[/MENTION]

    Αν έχεις χρόνο δοκίμασε κάποιες δοκιμές με ένα και με δύο cpu. Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ.

    Καλοδούλευτο το τερατάκι! :)

  11. Ζάχο στο κουβά και εσύ μαζί μας :p

    Όντως :p

    Μετά από δημιουργία του partition από Disk Utility στο Ubuntu:

    Relative Offset: 16 KB

    Μετά από δημιουργία του partition από Disk Management των Windows:

    Relative Offset: 1024 KB

    Αυτό το 31KB που έχουμε αρκετοί από που ήρθε?

  12. Corsair Voyager GT 16GB (USB 2.0)


    Volume: G:
    Controller: Silicon Motion SM3254 AE
    Possible Memory Chip(s):
    Intel 29F64G08CAMDD
    Intel 29F64G08CAMDA
    Intel 29F64G08CAMDB
    Memory Type: MLC
    Flash ID: 89680446 A9
    Flash CE: 2
    Flash Channels: Single
    Chip F/W: ISP 100715-AE-
    VID: 1B1C
    PID: 1A90
    Manufacturer: Corsair
    Product: Voyager GT
    Query Vendor ID: Corsair
    Query Product ID: VoyagerGT
    Query Product Revision: 3000
    Physical Disk Capacity: 16039018496 Bytes
    Windows Disk Capacity: 16022208512 Bytes
    Internal Tags: QT2M-TSDK
    File System: FAT32
    Relative Offset: 31 KB
    USB Version: 2.00
    Declared Power: 500 mA
    ContMeas ID: 0BD0-01-00
    Microsoft Windows 8 x64
    ------------------------------------
    http://www.antspec.com/usbflashinfo/
    Program Version: 8.0.0.550

  13. Ξεκινα μάζευε λεφτά. Το όλο σύστηνα microserver/nas os, αξίζει το κάθε cent που θα δώσεις.

    Έχω κι εγώ τρελό uptime, ουσιαστικά από όταν μετακομισα τον Φεβρουάριου. ..

    Συμφωνώ και επαυξάνω.

    Πολύ overpriced μου φαίνεται το Gen8, νομίζω στήνεις μόνος σου καλύτερο με τα ίδια λεφτά.

    Δεν είναι μόνο το κόστος του hardware που πληρώνεις. Είναι το support, η πιστοποιημένη συμβατότητα (ειδικά αν χρησιμοποιείς virtualization είναι must), το σύστημα διαχείρησης iLO το οποίο σου λύνει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις κλπ. Αν απλά αθροίσεις τις τιμές του hardware είναι όντως overpriced.

  14. Ναι ακριβώς πρόκειται για enterprise SSDs, εξού και το DC (Data Center) στην ονομασία. Ο 845DC EVO προορίζεται για read intensive εφαρμογές λόγω του χαμηλού endurance της TLC μνήμης.

    Οι κύριες διαφορές στα χαρακτηριστικά τους σε σχέση με τις αντίστοιχες απλές εκδόσεις είναι ότι ενσωματώνουν πλήρες power loss protection (λόγω των πυκνωτών που έχουν) και ότι η πιστοποιημένη αντοχή τους σε εγγραφές δεν είναι μια standard τιμή ανεξαρτήτως μεγέθους αλλά μετριέται σε Drive Writes per Day (0.35 DWPD για τον EVO και 10 DWPD για τον PRO). Όχι ότι οι consumer εκδόσεις δε θα αντέχουν τόσο. Όμως για λόγους οικονομίας και για να πουλήσουν/δικαιολογήσουν τους ακριβούς enterprise, οι εταιρίες πιστοποιούν τους απλούς SSDs για μια προκαθορισμένη τιμή εγγραφών, ανεξαρτήτως μεγέθους.

  15. Εντάξει ρε παιδιά χαλαρώστε λίγο. Δεν θέλω να δικαιολογήσω το eshop (ούτε το κάθε eshop) αλλά τα λάθη ανθρώπινα είναι. Φαντάζομαι ότι αν ήσασταν εσείς στη θέση της εταιρίας δε θα θέλατε να πληρώσετε τέτοια μεγάλη χασούρα για ένα λάθος. Και ειδικά αν ήσασταν στη θέση του υπαλλήλου που έκανε το λάθος και θα δεχτεί όλη την πίεση.

  16. Οι πληροφοριες λενε οτι αυτοι που επηρεαστηκαν ειχαν ανοιχτη την 5000 και την 5001 και πιθανως να υπηρχε θεμα μεσω της vpn εφαρμογης.

    Κάποιο link ή περαιτέρω πληροφορίες?

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.