Jump to content

zaxos

Premium Members
  • Posts

    491
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by zaxos

  1. Από τη στιγμή που πρόκειται για monitor για δουλειά γνώμη μου είναι να επιλέξεις κάποια με αναλογιά 16:10 (1920x1200). Αυτά τα 120 επιπλέον pixel στην κάθετη διάσταση κάνουν τεράστια διαφορά. Προσωπικά έχω βολευτεί με μία EIZO από τις παλιές που είχαν S-PVA panel και λάμπα αντί για leds και δεν την αλλάζω με τίποτα. Για σύγχρονες οθόνες υπάρχουν πιο κατάλληλοι να σε βοηθήσουν.
  2. zaxos

    Internal fault error σε MGE Pulsar M 2200VA (online)

    Βασικά δεν λειτουργούν ακριβώς έτσι τα Online UPS (τουλάχιστον όσα έχω συναντήσει εγώ). Όντως το ρεύμα που βγαίνει στην έξοδό τους παράγεται από τον inverter που έχουν, οπότε είναι απομονωμένο από το ρεύμα δικτύου. Όμως, υπό κανονικές συνθήκες ο inverter δεν τροφοδοτείται από τις μπαταρίες (φορτίζοντας και ξεφορτίζοντας συνεχώς) αλλά απευθείας από τον AC-to-DC converter, o οποίος ταυτόχρονα φορτίζει τις μπαταρίες όταν απαιτείται. Ο inverter τροφοδοτείται από τις μπαταρίες είτε (προφανώς) σε διακοπή ρεύματος δικτύου είτε όταν η ποιότητα του ρεύματος δικτύου δεν είναι καλή. Καλύτερα φαίνεται στο σχήμα:
  3. Από περιέργεια το δοκίμασα και εγώ σε Workstation 12 και σε ESXi 6.0U1 και έπαιξε αέρας και στα δύο, κανένα πρόβλημα απολύτως. Για ξαναπροσπάθησέ το, μπορεί να μην έκανες κάτι σωστά.
  4. Σύμφωνα με την VMware, η έκδοση Debian 8.x δεν είναι supported σε καμμία έκδοση του Workstation, παρά μόνο στην τελευταία έκδοση του vSphere (6.0 & 6.0U1). Σε πρώτη φάση κάνε το εξής: Στο παραπάνω link λέει τι virtual hardware προτείνει η εταιρία, δοκίμασε να βάλεις τις ίδες ρυθμίσεις και στο vm σου μήπως λύθει το όποιο πρόβλημα υπάρχει.
  5. zaxos

    Windows 10

    Ενδιαφέρον utility που πέτυχα τυχαίως και έχει μαζεμένα όλα τα privacy settings κλπ. O&O ShutUp10
  6. Ρίξε μια ματιά και στο OpenMediaVault (http://www.openmediavault.org). Για soho καταστάσεις είναι μια χαρά και με ευκολότερο UI από freenas. Το αναπτύσει η ομάδα ανάπτυξης που ανέπτυσε αρχικά το freenas πριν αλλάξει ρότα.
  7. zaxos

    Windows 10

    Από τα έως τώρα δεδομένα, μόνο στην έκδοση Enterprise μπορεί να απενεργοποιηθεί εντελώς το telemetry. Στην Professional μόνο να μειωθεί το επίπεδο reporting σε basic. Σύμφωνα με την Microsoft:
  8. zaxos

    Οι αγορές μας..!!

    Κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε! Ναι, για το home lab. Αντικατέστησε 2 μικρότερα 8-άρια smart switch που υπήρχε bottleneck στο μεταξύ τους link. Ναι, L2 managed είναι. Δεν έχει όλα τα καλούδια των αντίστοιχων cisco αλλά για τα λεφτά του (~200Ε) είναι τίμιο για αυτά που προσφέρει. Και -βασικό- δεν είναι rebranded 3com.
  9. zaxos

    Οι αγορές μας..!!

    New switch and UPS
  10. zaxos

    TheLab.gr V3 Bugs

    Όντως εμπίπτει στην κατηγορία Colour/Color, Favorite/Favourite κλπ. Το επισήμανα όμως διότι έχει επικρατήσει διεθνώς η αμερικάνικη ορθογραφία της λέξης.
  11. zaxos

    TheLab.gr V3 Bugs

    Υπάρχει ένα μικρό ορθογραφικό λάθος στην υποκατηγορία "Server OS & Virtualisation" του "IT Section".
  12. Το διαγνωστικό των windows τι πρόβλημα αναφέρει ότι υπάρχει;
  13. zaxos

    Router only συσκευή - αξίζει το κόπο;;;

    Όπως τα έγραψε ο icy20. Και 'γω μόνο ως modem το λειτουργώ μιας και στο κομμάτι του routing είναι μάπα. Βέβαια το router μου δεν είναι asus αλλά, αν οι ρυθμίσεις είναι σωστές, δεν βρίσκω λόγο να έχει αλλεργία μόνο στα asus. Για ευκολία τράβηξα 3 screenshots για να τα συγκρίνεις με τις δικές σου ρυθμίσεις.
  14. zaxos

    Trunk LAN port σε NAS

    Γνωρίζει κάνεις αν γίνεται σε NAS των γνωστών εταιριών (Qnap, Thecus, Asustor) να ορίσεις μια LAN port ως trunk ώστε να μπορείς να ορίσεις διαφορετικά vlans στην ίδια φυσική πόρτα? Σε synology από όσο είδα δεν γίνεται, δεν σου το επιτρέπει στο gui. Thanks
  15. zaxos

    e-shop ....μεντολες ...

    Έχει μια βάση αυτό που λες αλλά με τις online παραγγελίες τι γίνεται? Πως θα αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας? Δεν ξέρω τι λέει η νομοθεσία για αυτό, ίσως κάποιος που έχει ασχοληθεί περισσότερο να μας διαφωτίσει.
  16. zaxos

    Show your desktop

    Here is mine
  17. Ακριβώς γι' αυτό ρώτησα. Καμμιά εφαρμογή κοινής χρήσης δεν είναι NUMA-aware οπότε σιγούρα δε βλέπει κέρδος και το πιο πιθανό θα πρέπει να έχει αρνητική επίπτωση σε παιχνίδια και σε εργασίες που εξαρτώνται από RAM. Φυσικά, ό,τι είναι αποκλειστικά CPU intensive κάνει πάρτυ! :fun: [MENTION=9603]firekiller[/MENTION] Αν έχεις χρόνο δοκίμασε κάποιες δοκιμές με ένα και με δύο cpu. Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ. Καλοδούλευτο το τερατάκι!
  18. Ενδιαφέρον μηχάνημα! Από περιέργια, έχεις μετρήσει την επίπτωση που έχει στις επιδόσεις στα παιχνίδια ή και στις καθημερινές εργασίες η ύπαρξη του δεύτερου επεξεργαστή σε σχέση με μόνο έναν?
  19. zaxos

    USB Flash Info Tool

    Όντως Μετά από δημιουργία του partition από Disk Utility στο Ubuntu: Relative Offset: 16 KB Μετά από δημιουργία του partition από Disk Management των Windows: Relative Offset: 1024 KB Αυτό το 31KB που έχουμε αρκετοί από που ήρθε?
  20. zaxos

    USB Flash Info Tool

    Corsair Voyager GT 16GB (USB 2.0) Volume: G: Controller: Silicon Motion SM3254 AE Possible Memory Chip(s): Intel 29F64G08CAMDD Intel 29F64G08CAMDA Intel 29F64G08CAMDB Memory Type: MLC Flash ID: 89680446 A9 Flash CE: 2 Flash Channels: Single Chip F/W: ISP 100715-AE- VID: 1B1C PID: 1A90 Manufacturer: Corsair Product: Voyager GT Query Vendor ID: Corsair Query Product ID: VoyagerGT Query Product Revision: 3000 Physical Disk Capacity: 16039018496 Bytes Windows Disk Capacity: 16022208512 Bytes Internal Tags: QT2M-TSDK File System: FAT32 Relative Offset: 31 KB USB Version: 2.00 Declared Power: 500 mA ContMeas ID: 0BD0-01-00 Microsoft Windows 8 x64 ------------------------------------ http://www.antspec.com/usbflashinfo/ Program Version: 8.0.0.550
  21. zaxos

    DIY NAS Thread

    Συμφωνώ και επαυξάνω. Δεν είναι μόνο το κόστος του hardware που πληρώνεις. Είναι το support, η πιστοποιημένη συμβατότητα (ειδικά αν χρησιμοποιείς virtualization είναι must), το σύστημα διαχείρησης iLO το οποίο σου λύνει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις κλπ. Αν απλά αθροίσεις τις τιμές του hardware είναι όντως overpriced.
  22. zaxos

    Samsung 845DC SSD

    Ναι ακριβώς πρόκειται για enterprise SSDs, εξού και το DC (Data Center) στην ονομασία. Ο 845DC EVO προορίζεται για read intensive εφαρμογές λόγω του χαμηλού endurance της TLC μνήμης. Οι κύριες διαφορές στα χαρακτηριστικά τους σε σχέση με τις αντίστοιχες απλές εκδόσεις είναι ότι ενσωματώνουν πλήρες power loss protection (λόγω των πυκνωτών που έχουν) και ότι η πιστοποιημένη αντοχή τους σε εγγραφές δεν είναι μια standard τιμή ανεξαρτήτως μεγέθους αλλά μετριέται σε Drive Writes per Day (0.35 DWPD για τον EVO και 10 DWPD για τον PRO). Όχι ότι οι consumer εκδόσεις δε θα αντέχουν τόσο. Όμως για λόγους οικονομίας και για να πουλήσουν/δικαιολογήσουν τους ακριβούς enterprise, οι εταιρίες πιστοποιούν τους απλούς SSDs για μια προκαθορισμένη τιμή εγγραφών, ανεξαρτήτως μεγέθους.
  23. zaxos

    e-shop ....μεντολες ...

    Εντάξει ρε παιδιά χαλαρώστε λίγο. Δεν θέλω να δικαιολογήσω το eshop (ούτε το κάθε eshop) αλλά τα λάθη ανθρώπινα είναι. Φαντάζομαι ότι αν ήσασταν εσείς στη θέση της εταιρίας δε θα θέλατε να πληρώσετε τέτοια μεγάλη χασούρα για ένα λάθος. Και ειδικά αν ήσασταν στη θέση του υπαλλήλου που έκανε το λάθος και θα δεχτεί όλη την πίεση.
  24. zaxos

    Δεν μπορώ να περάσω τα Windows στο laptop !

    Για πέρνα μια βόλτα από εδώ για ένα BIOS update για να εμφανιστεί η επιλογή για legacy boot κλπ. Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.