Jump to content

Shade Of Purple

Members
  • Posts

    20
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Shade Of Purple

  1. Όταν πρωτοκοιτάξαμε το πρόβλημα του, 2-3 μαγαζιά την είχαν ακόμη και έγραφαν 3 χρόνια. Οι κάρτες της Palit που υπάρχουν τώρα, έχουν 3 χρόνια σε κάποια καταστήματα, 2 σε άλλα (ναι, τα ίδια ακριβώς μοντέλα) και σε κάποια 1. Νομίζω παίζει κάτι με κάποια μαγαζιά και ρίχνουν ονομαστικά την εγγύηση. Δεν μπορεί να δίνει 2 η εταιρεία και κάποιοι να την ανεβάζουν. Οι 12-μηνίτες για παραεισαγωγείς μου κάνουν Πάντως και 2 να είναι, δεν μου είπαν αυτό στο κατάστημα. Μου είπαν εφόσον είναι σε σύστημα εμείς δώσαμε εγγύηση για το σύνολο και δεν ισχύει άλλη. Τέλος πάντων, ξαναγράφω, θα περιμένω εκ του αποτελέσματος.
  2. @Blinky: Η NE5X66001049-1060F της Palit. Επίτηδες δεν την ανέφερα προηγουμένως, καθώς από την δική μου κάρτα της ίδιας εταιρείας είμαι πολύ ευχαριστημένος. Συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια, όμως. @kpetros: Το θέμα δεν προσφέρεται για γκρίνια "τον κορόιδεψαν κι είναι καλό παιδί κτλ", αλλά για πολιτικές RMA και ξεφύγαμε. Δεν μπορώ να πω "κόψε τον λαιμό σου τώρα", σε κανένα, πόσο μάλλον σε δικό μου άνθρωπο. Επιπλέον, ο καθένας έχει το πεδίο του (και καλό είναι να ρωτάει όταν δεν ξέρει). Δεν ξέρουμε όλοι τα πάντα. Αν μου πουλήσουν ελαττωματικό θερμοσίφωνα, ίσως να μην το πάρω χαμπάρι μέχρι να αρχίσει να μην ζεσταίνει καθόλου - ή να πάθω ηλεκτροπληξία
  3. Ευχαριστώ και τους δύο σας. Στην απόδειξη ήταν αναλυτικά η σύνθεση και τιμή ανά κομμάτι. Η πραγματική εγγύηση της κάρτας διασταυρώθηκε με το συγκεκριμένο μοντέλο (κατά μάρκα, κωδικό κτλ), σε άλλα καταστήματα (πλέον νομίζω δεν υπάρχει στην Ελλάδα). Στην απόδειξη υπάρχει η σημείωση "Οι συνθέσεις Turbo-X συνοδεύονται με 2 έτη εγγύηση της Πλαίσιο Computers". Η σύνθεση, λοιπόν. Τα επιμέρους; Ο ξάδελφος είναι άσχετος και το χρησιμοποιούσε για επεξεργασία μουσικής. Ούτε που κατάλαβε ότι η κάρτα έτρεχε σταθερά σε ψηλές θερμοκρασίες. Μόλις άρχισε να του κάνει σβησίματα το σύστημα, παγώματα και θόρυβο κτλ με φώναξε. Έ, δεν ήταν θέμα σκόνης στην ψύκτρα. Η κάρτα πήγε στην εταιρεία, ξαναγύρισε και τώρα ξαναπάει καθώς η "επισκευή" τους δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική. Το ανέκδοτο είναι ότι δεν την χρειαζόταν την κάρτα εξ' αρχής, απλά του την πούλησαν μαζί. Τώρα είναι μια χαρά με την ενσωματωμένη. Τέλος πάντων, ας δούμε πρώτα...
  4. @idonthave: Άν μας πουν για χρέωση κατά την παραλαβή, θα ζητήσω να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο, δίκαιο έχεις πάντως, απλά δεν ξέρω άν είναι γενικότερη πρακτική στα έτοιμα συστήματα. Η κάρτα είναι μια GTX660. Δεν έχω ιδέα άν υπέγραψε κάποιο χαρτί. Γενικά τα έτοιμα συστήματα έχουν όντως 2ετή εγγύηση εκεί, αλλά το θέμα είναι αν αυτή ακυρώνει ή όχι την -μεγαλύτερη- εργοστασιακή ή άν είναι απλά εγγύηση καλής λειτουργίας του συνόλου.
  5. Παιδιά έχω μια ερώτηση πολιτικής RMA: ο εξάδελφος μου αγόρασε προ 2,5 ετών σύστημα χτισμένο από το "Πλαίσιο" (μην αρχίσετε τα "καλά να πάθει" κτλ). Η κάρτα γραφικών του είχε πρόβλημα, αλλά καθώς πρακτικά δεν την χρησιμοποιούσε, άργησε να το "νοιώσει". Όταν πήγαμε την κάρτα στο Πλαίσιο μας άρχισαν της ιστορίες ότι το σύστημα έχει εγγύηση 2 ετών ώς όλο, και η κάρτα είναι εκτός εγγύησης. Στο επιχείρημα ότι η κάρτα έχει εγγύηση 3 ετών, επέμεναν πως η δική τους 2ετής εγγύηση προσπερνά αυτή του κατασκευαστή και μπορεί να χρεωθούμε. Για μένα η μετάφραση είναι "άν στο στήσουμε εμείς, τα μέρη χάνουν τμήμα της εγγυήσεως τους". Άν χάλαγαν οι μνήμες που έχουν εφ' όρου ζωής, τί θα μου έλεγαν; Φαντάζομαι τα ίδια. Με τα πολλά την κάρτα την δέχθηκαν για να την στείλουν στον κατασκευαστή, αλλά άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο χρέωσης μας. Καθώς ο ξάδελφος δεν πολυασχολείται, έστειλα mail στον κατασκευαστή, ενημερώνοντας τους για αυτήν την πολιτική και ρωτώντας τους άν οι τοπικοί έμποροι μπορούν να ακυρώνουν κατά βούληση την εγγύηση τους. Περιμένω απάντηση τους τώρα. Γενικά δεν είχα πρόβλημα με το RMA του Πλαισίου στο παρελθόν (1-2 περιπτώσεις τακτοποιήθηκαν σύντομα), πέραν κάποιων ιστοριών που είχα ακούσει, ότι προβληματικά κομμάτια επιστρέφουν στα ράφια. Με την σειρά μου να βάλω +1 στα σχόλια για το MSystems, αλλά και στο θέμα με την άνοδο των τιμών του.
  6. Shade Of Purple

    Τι ψύξη έχετε στο κύριο PC σας;

    Thermaltake MaxOrb στις minimum στροφές πάνω σε Ε8400
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.