Jump to content

shadow20262

Members
  • Posts

    22
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About shadow20262

  • Γενέθλια 05/11/1981

shadow20262's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. shadow20262

    νέο ποντίκι αλλά ποιο

    Ψάχνω και γω για νέο ποντίκι, με χαρακτηριστικά για περισσότερο gaming σε σχέση με τον OP. Να τολμήσω την ερώτηση: Γιατί τέτοιο μένος προς τη Razer; Έχω μια δεκαετία τώρα ένα Naga, δεν μου έβγαλε προβλήματα, αλλά έχουν αρχίσει να ξεφτίζουν τα αυτοκόλλητα μαξιλαράκια στη βάση του και το αριστερό κλικ ψιλοχάνει. Καταλαβαίνω ότι είναι τσιμπημένα στην τιμή, υπάρχει άλλος λόγος; Αν υπάρχει θέμα με ποιότητα/κατασκευή/επιδόσεις, θα ήθελα να το ξέρω για να αποφύγω κακοτοπιές. ΥΓ: Φήμες κυκλοφορούν για επανέκδοση του ΜΧ518 της Logitech, σε τιμές 60$ preorder. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά γίνεται αρκετός ντόρος, ίσως φίλε OP θες να το περιμένεις;
  2. shadow20262

    SAPPHIRE RADEON RX480: Το bios δεν ξεκινά

    Παιδιά τελευταίο update! Σκέφτηκα, στην χειρότερη, το bios δεν θα αναγνωριζει επεξεργαστη με sandybridge, οπότε αγοράζω ένα φθηνό καινούριο και καθάρισα. Φόρτωσα το τελευταίο bios, και, ω του θαύματος, δούλεψε! Πολλά ευχαριστώ σε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν και έδωσαν συμβουλές. Έξτρα ευχαριστώ στον Larry που επέμεινε, παρά τις αντιρρήσεις μου. Το thelab ακόμα μία φορά δείχνει την αξία του!
  3. shadow20262

    SAPPHIRE RADEON RX480: Το bios δεν ξεκινά

    Larry το έψαξα, και βρήκα μερικά threads όπως αυτό: https://hardforum.com/threads/msi-just-drop-the-bomb-dead.1696790/ Οι posters επαναλαμβάνουν συνεχώς κίνδυνο για "brick the motherboard" Επίσης λέει: "MSI recommend you to update Bios with ME8 only if you are using IvyBridge 22nm CPU" Αυτό που καταλαβαίνω από διάφορα threads είναι ότι η MSI έβγαλε νέο BIOS για να υποστηρίξει τις IvyBridge, το οποίο "πιθανώς" να δημιουργεί προβλήματα αν έχεις SandyBridge.
  4. shadow20262

    SAPPHIRE RADEON RX480: Το bios δεν ξεκινά

    Ευτυχώς το έψαξα παραπάνω. Δεν μπορέις να γυρίσεις πίσω από ΜΕ8 σε ΜΕ7, και η MSI προτείνει να μην κάνω update σε ΜΕ8, γιατί έχω επεξεργαστή με SandyBridge. Άρα θα μείνω εκεί που είμαι από BIOS. Θα κάνω μια απόπειρα να συνδέσω την RX 480 σε άλλο μηχάνημα, αλλιώς θα επιστραφεί στο μαγαζί. Δεν με παίρνει αυτή τη στιγμή να αγοράσω και νέα μητρική και νέο επεξεργαστή.
  5. shadow20262

    SAPPHIRE RADEON RX480: Το bios δεν ξεκινά

    Η παλιά κάρτα και η ενσωματωμένη δουλεύουν κανονικά. Το BIOS είναι updated από το liveupdate της MSI. Δοκίμασα και τις δυο επιλογές που έχει η RX480 για VBIOS, χωρίς αποτέλεσμα. sped25 ψάχνοντας το link σου, διαπίστωσα ότι το MSI Liveupdate δεν μου κάνει τις τελευταίες 3 ενημερώσεις, καθώς δεν έχω IvyBridge 22nm CPU. Θα κάνω backup σε flash το BIOS που έχω τώρα και θα δοκιμάσω ένα ένα τα update να δω τι θα βγεί. Θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα. Larry η τελευταία μου επικοινωνία με την Sapphire ήταν άκαρπη. Τους έχω αφήσει ερώτηση (ανοικτό support ticket) αν έχουν κάποιο συγκεκριμένο BIOS να προτείνουν.
  6. Την καλησπέρα μου σε όλους τους φίλους. Αγόρασα προχθές, μετά από λίγο ψάξιμο και σύγκριση με την 1060 της NVIDIA, την κάρτα του τίτλου. Έκατσα σήμερα να την εγκαταστήσω, αλλά δε μου κάνει τη χάρη. Έχω mobo την MSI H67MA-E45 (B3). Φοράω intel i5 2300 @ 2.8 με ένα PSU corsair RM 1000x (ναι, θηρίο, αλλά το πήρα από φίλο τσάμπα). Η προηγούμενη κάρτα μου ήταν η Sapphire Radeon 5770, η οποία αν και σκυλί, δείχνει πλέον τα χρόνια της. Απεγκατέστησα τους drivers της παλιάς κάρτας, έκλεισα το ρεύμα, έβγαλα την παλιά κάρτα, φόρεσα την καινούρια, επανέφερα το ρεύμα... και τίποτα. Λαμπάκια ανάβουν παντού (και στην RX 480), αλλά μπιπ δεν ακούγεται και η οθόνη δεν παίρνει σήμα. Έκανα update τους drivers του bios μέσω του liveupdate της MSI. Τίποτα. Αναρρωτήθηκα αν η mobo είναι πολύ παλιά και ασύμβατη. Μετά από ψάξιμο διαπίστωσα πως είναι τεχνολογίας PCIe 2.0, ενώ η RX 480 είναι 3.0. Σύμφωνα με όσα διαβάζω, θα έπρεπε να είναι συμβατές. Μετά από πολύ googling, δεν βρήκα κάτι άλλο να κάνω. Έχοντας ιδιαίτερα καλές μνήμες από τα παιδιά στο theLab, που πάντα βοηθάνε και πάντα πέφτουν μέσα, είπα να ρίξω μια ερώτηση κι εδώ. Παράλληλα, έχω αφήσει ticket στη Sapphire, χωρίς να περιμένω θαύματα από εκεί. Αν καποιος έχει διαπιστώσει αντίστοιχα προβλήματα, ας μου ρίξει ένα φωνήεν. Προς το παρόν, μάλλον θα ξαναφορτώσω την παλιά κάρτα και θα περιμένω.
  7. Δεν έχει ανεμιστηράκι. Θα κάνω μια μικρή επέμβαση να δω τι φοράει ήδη μέσα και μετά αποφασίζω. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και θα σας κρατήσω ενήμερους.
  8. Χαίρομαι που δεν έπεσα έξω. Σπύρο, ναι, Turbo X είναι. Ξέρω ότι δεν είναι Α ποιότητας, αλλά για μια 5ετία μια χαρά δούλεψε. Μέχρι τώρα σήκωνε Η/Υ και οθόνη μαζί. Μπαταρίες από Πλάισιο ή Ebay?
  9. Την καλησπέρα μου σε όλους. Έχω ένα UPS 1500 SD (το μοντέλο δεν κυκλοφορεί πλέον) εδώ και μια πενταετία. Έχει περάσει δύσκολες μέρες (ήμουν σε νησί με πολύ κακό ηλεκτρικό δίκτυο, και τώρα ξανά σε περιοχή με πολλές διακοπές). Πρόσφατα διαπίστωσα ότι όποτε έχω διακοπή, το UPS δεν σηκώνει τον υπολογιστή μου. Επάνω του έχω φορτωμένα μόνο το PC και την οθόνη. Αρχικά δεν σήκωνε όταν ο υπολογιστής δούλευε στο φουλ (παιχνίδι ή κανένα βαρύ υπολογιστικό προγραμματάκι) αλλά πρόσφατα δεν σηκώνει τον υπολογιστή σε απλή κατάσταση desktop. Υποπτεύομαι πως οι μπαταρίες του πλέουν τα λοίσθια, αλλά επειδή στο παρελθόν τα μέλη του Lab με έχουν σώσει από λάθος κινήσεις και μικροκαταστροφές, θεώρησα φρόνιμο να ρωτήσω αν κάποιος έχει ξανακούσει το πρόβλημα. Αν όντως είναι θέμα μπαταριών, συμφέρει να πάρω καινούριες, ή να αγοράσω νέο UPS;
  10. "Επίσημη απάντηση" από το SeaTools for Windows: Κάντε backup τα αρχεία σας (εσένα περίμενα φίλε) Ο σκληρός σας έχει πρόβλημα (έλα ρε, δεν το πρόσεξα) :suicide2: Κατεβάστε το SeaTools for DOS και δοκιμάστε ξανά. Είναι λίγο αργά, θα προσπαθήσω αύριο. Ο SSD είναι ήδη στο δρόμο, αν δω ότι ο παλιός δεν σώζεται, θα τσιμπήσω και έναν HDD. Πολλά τα έξοδα...
  11. Από το κακό στο χειρότερο. Γυρνώ από τη δουλειά, πατάω το κουμπί και... 3 αποτυχημένες εκκινήσεις, δύο παρουσίαζε σφάλμα δίσκου (drive read failure) και μια δεν αναγνώριζε σκληρό (no drive found). Δεν απελπίστηκα και με την τέταρτη μπήκαμε. Η ταχύτητα στα ίδια χάλια. Λιάκο, όπως προανέφερα, έκανα όλα όσα προτείνεις, και οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν δίσκο "φαίνεται" να είναι μόνο οι βασικές. Αμφιβάλλω αν virus, trojan ή spam/spy/addware ξεφεύγει από McAfee. Tώρα κατέβασα το διαγνωστικό της Seagate, να δούμε τι κάνουμε. Μου μυρίζει διπλή αγορά: SSD & HDD...
  12. Τη καλησπέρα μου σε όλους τους φίλους του TheLab. Εδώ και μια πενταετία είμαι κάτοχος ενός Seagate Barracuda 7200.12 1Tb (ναι ξέρω, πάρε SSD. Υπομονή να φτάσω κι εκεί ) Μέχρι τώρα όλα βάδιζαν ομαλά. Εδώ και δυο μέρες ο σκληρός αποφάσισε να το ρίξει στις υπερωρίες. Δεν σταματάει ποτέ, ακόμα και όταν έχω μόνο το desktop ανοιχτό (Win 7) για ώρες, χωρίς να τρέχω κάτι. Μπορεί να κάνει ένα διάλειμμα δευτερολέπτων, και μετά πάμε πάλι. Προσωπικά δεν θα με ενοχλούσε αυτό, αλλά οι υπερωρίες πάνε παρέα με ενοχλητικότατη καθυστέρηση σε όλες τις εργασίες. Μπορεί να πάρει πάνω από λεπτό να ανοίξει την Έναρξη! Θεωρώντας ότι πρόκειται για γεράματα, σκέφτομαι να πονέσω και να πληρώσω για ένα SSD (επιτέλους!). Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως το πρόβλημα δεν οφείλεται στο hardware αλλά σε κάποια εφαρμογή, η οποία δημιουργεί το πρόβλημα. Στην περίπτωση αυτή, δεν θα λυθεί, αφού σκοπεύω να μεταφέρω λειτουργικό και εφαρμογές στον νέο SSD. Προληπτικά έκανα έναν πλήρη έλεγχο σκληρού οπτικά, checkdisk, defrag, virus scan (έχω original mcafee), disk clean και έχω μεταφέρει τα αρχεία μου σε backup εξωτερικό. Από το resource monitor δεν μπορώ να δω κάτι που να φταίει συγκεκριμένα καθώς οι μεγαλύτερες καταναλώσεις σκληρού είναι από system και svchost. Επίσης ψηλά αυτή τη στιγμή είναι και το chrome, με το οποίο σερφάρω. Θέλω να ζητήσω τη βοήθειά σας στα εξής ερωτήματα (με δεδομένο ότι ο SSD πλέον είναι αποφασισμένος): Πώς μπορώ να ελέγξω την πραγματική κατάσταση του σκληρού (πεθαίνει ή την βγάζει για κάνα χρόνο); Γιατί να πάρω SSD και σε λίγες μέρες να μείνω από HD που κουβαλάει όλο το βάρος των αρχείων θα είναι λίγο αστείο. Πώς μπορώ να βρω την εφαρμογή που είναι υπεύθυνη για τη συνεχή λειτουργία του (αν υπάρχει όντως υπεύθυνη); Έχει κανείς καμιά άλλη συμβουλή για την περίπτωσή μου; (εννοώ του Η/Υ - η δική μου ξέω ότι παραμένει... ανίατη)
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.