Jump to content

bspus

Premium Members
  • Posts

    399
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by bspus

  1. Μακρια απο εξωτερικους 2.5".

    Εχω δει παρα πολλους να χαλανε. Οχι οι δισκοι αλλα οι usb controllers.

    Δυστυχως εδω και καποια χρονια ολοι οι μικροι εξωτερικοι δισκοι που κυκλοφορουν εχουν ενσωματωμενο το usb controller πανω τους.

     

    Δηλαδη αμα σπασεις τη θηκη δεν θα βρεις ενα sata δισκο μεσα και ανατπτορα usb, αλλα η υποδοχη usb εχει αντικαταστησει το sata.

    Στους 3.5" δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο ευτυχως.

     

    Δεν εχει σημασια που ειναι φθηνοτεροι, το ρισκο ειναι μεγαλο και αμα χασεις δεδομενα να τη βρασεις την εγγυηση.

    Καλυτερα εσωτερικο σκληρο και εξωτερικη θηκη εξτρα

  2. 20 hours ago, XMorsX said:

     

    Ακούγεται ανήθικο, αλλα αποτελει μέτρο προστασίας των άστεγων και μείωσης της παραβατικότητας γενικότερα. Εδω παρόμοιο σκεπτικό: https://www.independent.co.uk/news/world/europe/bordighera-italian-town-will-fine-you-for-giving-money-to-homeless-people-a6942591.html

    Δε ξέρω κατά πόσο έχει αποτέλεσμα.

     

    Ασχετα απο το αποτελεσμα και τα πραγματικα κινητρα του μετρου, δεν μπορω να καταλαβω πως κατι τετοιο δεν συνιστα παραβιαση των δικαιωματων τοσο των αστεγων οσο και των πολιτων που αποφασιζουν να βοηθησουν.

    Δεν ειμαι γενικα τυπος που δινει λεφτα σε αστεγους/ζητιανους  ( ουτε σε ερανους, φιλανθρωπικες οργανωσεις κλπ) για διαφορους λογους, αλλα να μου αφαιρεσουν το δικαιωμα να το κανω το βρισκω ανησυχητικο.

  3. Μαλιστα.

    Δυστυχως και εφοσον δεν φαινεται να μπορει να εξακριβωθει και χωρις να θελω να μειωσω την αξια του κειμενου, το λογικο συμπερασμα ειναι οτι προκειται για παραμυθι.

     

    Τουλαχιστον, μεχρι στιγμης, σε αντιθεση με γνωστους αστικους μυθους, τα βασικα στοιχεια ειναι τα ιδια σε ολες τις αναρτησεις.

     

  4. Ειναι 1 προς 1 αντιστοιχιση εσωτερικης διευθυνσης με εξωτερικη, και απο τις 2 πλευρες. Δηλαδη μπορει και καποιος απ'εξω να χτυπησει την public ip ξεκινωντας εκεινος την επικοινωνια.

    Αυτο ειναι απαραιτητο αν θες να εχει μηχανημα στο εσωτερικο δικτυο που να λειτουργει ως server προσβασιμος απο το internet με public ip

     

  5. Το wind simple-fi νομιζω. Στην εκδοση για ετησιο συμβολαιο με 50Gb για ολο το χρονο, +300Mb το μηνα.

    εχει ενα πολυ μικρο παγιο καθε μηνα, δεν θυμαμαι ποσο και ενα σχετικα μεγαλο την πρωτη φορα που σου δινουν τον εξοπλισμο.

    Μπορεις να φορτωσεις εξτρα Gb οποτε θες σε καλη τιμη σχετικα. Θελει προσοχη μην καταναλωσεις περισσοτερα απο το οριο χωρις να εχεις προ-αγορασει γιατι τοτε βαρανε στ'αυτια.

     

    Τουλαχιστον αυτα θυμαμαι απο τοτε που ειχα ρωτησει, πανω απο ενα χρονο πριν.

  6. 9 minutes ago, sotiris said:

     

    Κι η Intel έχει κάνει λάθη. Έχει κάνει τεράστια λάθη σε αρχιτεκτονικές. Της πήρε τόσο πολύ να καταλάβει ότι το μέλλον δεν είναι ο Pentium 4 που βάζαμε mobile επεξεργαστές σε desktop (ή κάναμε το laptop -> desktop όπως έχω κάνει εγώ τα τελευταία 8 χρόνια). Έβγαλε επεξεργαστές σε κάρτες (p3) που άντε να κάτσεις να στηρίξεις ψύξη σε κάρτα. Ολόκληρες γενιές πήγαν άπατες (είχε ποτέ κανείς pentium pro?).

     

     

    Εβγαλε το slot1 απο pentium2 αλλα και οι πρωτοι AMD athlon το 99 παρομοιοι ηταν (slot A). Η λογικη για το slot1 ηταν οτι μπορουσαν να βαλουν L2 cache καλυτερη απο τη μητρικη αλλα οχι ενσωματωμενη στον επεξεργαστη που προφανως θα κοστιζε περισσοτερο.

    Μεταβατικο σταδιο μεν, δεν ηταν και τοσο κακη ιδεα ομως για την εποχη. Εξαλλου, οι αναγκες ψυξης τοτε δεν ηταν και τοσο μεγαλες. Μια χαρα στηριζονταν τοσο οι μαμησιες οσο και οι aftermarket ψυκτρες ενω για πρωτη φορα, η εγκατασταση επεξεργαση ηταν το πιο ευκολο κομματι του build. Σαν να βαζεις cartridge σε κονσολα.

    Μαλιστα εκεινη την εποχη ειχα ενα celeron slot1 333Mhz που δουλευε σε κανονικες θερμοκρασιες γυμνος τελειως! Ειχα αγορασει ετοιμο συστημα και μου το δωσαν ετσι και δουλευε κανονικα. Μετα αγορασα ψυκτρα και εκανα και οverclock πολυ ανετα.

     

    Οι pentium pro απεκτησαν mmx και μετονομαστηκαν pentium2 στο νεο slot.

     

    • Like 1
  7. Οχι οτι το θεωρω απαραιτητα υποπτο, αλλα δεν ειδα να αναφερεις τροφοδοτικο στις αγορες. Ελπιζω να μην εισαι με τροφοδοτικο 7ετιας

  8. 17 minutes ago, astrolabos said:

    Μιλάμε δηλαδή για μη συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Ποιός φταίει εδώ πάλι; Οι άλλοι;

     

    Μιλαμε για φτωχους καταναλωτες. Πως φτανεις στο συμπερασμα του μη συνειδητοποιημενου? Τι να κανουν δηλαδη να τρωνε λιγοτερο η να παιρνουν δανεια για να φανε καλα?

    • Like 1
  9. On 08/10/2016 at 4:00 PM, konstantinakis said:

    Σκέφτομαι να αρχίσω το Black Mirror.  Μόνο 3 γραμμές περίληψη έχω διαβάσει. Έχει κανείς γνώμη για το αν αξίζει? 

     

    Ανθολογια ειναι, δηλαδη καθε επεισοδιο εντελως ασχετο με τα υπολοιπα. Κατι σαν outer limits αν ξερεις απο τη δεκαετια του 90

     

    Ολα τα επεισοδια εχουν καποια σχεση με την τεχνολογια και το πως επηρεαζει τη ζωη μας αλλα εχει το κακο οτι η ποιοτητα διαφερει πολυ απο επεισοδιο σε επεισοδιο. Καποια ειναι αδιαφορα και αλλα ειναι καταπληκτικα.

     

    Προσωπικα μου αρεσει πολυ το συνολο αλλα σιγουρα δεν ειναι για ολους. Παντως ειναι λιγα επεισοδια οποτε δες τα να βγαλεις συμπερασμα μονος σου

  10. Ποσο χρειαζεται πραγματικα το HT στο WOW?

    Μπορει να γλυτωσει αρκετα χρηματα, σχεδον 50 ευρω πηγαινοντας στον απλο Pentium 3.5Ghz στην ιδια πλατφορμα.

  11. Οντως η 8 τρεχει σε XP αλλα εφοσον δεν υποστηριζεται... τρεχει απο τυχη. Ανα πασα στιγμη με νεο update μπορει να σπασει και δεν θα ασχοληθει κανεις να τη φτιαξει για XP

     

    Πιθανον να μην εκανε τιποτα ο installer επειδη εχεις SP2. Δοκιμασε να βαλεις XP SP3.

     

    Τι να δοκιμασεις δηλαδη, τωρα ειδα οτι το thread ειναι απο το Μαιο

     

     

  12. 32 minutes ago, yanni said:

    Δεν αξίζει η αγορά κάρτας 1ης γενιάς GCN σε τόσο υψηλή τιμή. Μέχρι 100-120€ αν είναι 7970 ίσως, παραπάνω πλέον όχι. Επιπλέον οι κάρτες GCN 1.0 δεν θα υποστηρίζονται από τα παιχνίδια κατ' ανάγκη, όσον αφορά το DX12, οπότε θα περιορίζονται στο DX11 όπου οι οδηγοί της AMD δεν είναι και οι πλέον καταπληκτικότεροι. Είχα δει σε κάποιο από τα τελευταία DX12 παιχνίδια να απαιτεί έκδοση GCN μεγαλύτερη της 1.0 για να τρέξει σε DX12, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο.

     

    Οντως βλεπω οι τιμες εχουν πεσει καπως οποτε με ψαξιμο θα βρεις και 7970 στα 100-120. 7950 ευκολα βρισκεις στα 100 που και αυτη θα τον καλυπτε.

    Οι 280Χ ειναι καλυτερες για το GCN που αναφερεις η το ιδιο πραγμα? Τετοιες βρισκεις στα 150 (και φευγουν σε τετοια τιμη).

     

    Το θεμα ειναι να καλυφθει για κανα χρονο με οσο το δυνατον λιγοτερο κοστος. Εχουν να βγουν πολλα μεσα στο 2017

  13. Στη θεση σου θα επαιρνα μια μεταχειρισμενη δυνατη καρτα στα 150 ευρω (νομιζω μια 7970 η αντιστοιχη ειναι ιδανικη) και θα αλλαζα και τις μνημες σε 12GB αφου οι DDR3 ειναι πλεον πολυ φθηνες. 

    Ετσι κρατας το συστημα current για ενα χρονο ακομα αν οχι παραπανω και σχεδιαζεις την αναβαθμιση με την ησυχια σου, πλεον σε mainstream 6core coffeelake η AMD Zen αν αξιζουν

  14. 4 hours ago, pavlos2003 said:

    στις προτάσεις σου αφαιρώ κουτί κ τροφοδοτικό (Το παλιό είναι 500-550watt ) οπότε γίνεται αυτομάτως περισσότερο ελκυστικό..

     

     

     

    Αν το τροφοδοτικο ειναι επισης 10ετιας καλο ειναι να ελεγξεις οτι δουλευει καλα.  Ξεβιδωσε το και δες αν εχει φουσκωμενους πυκνωτες.

    Επισης, προσεξε αν οταν λειτουργει παραγει καποιο υψισυχνο σφυριγμα, εστω και σιγανο.

     

    Αν συμβαινει κατι απο αυτα πιθανως δεν εχει πολλη ζωη ακομα ενω και η ποιοτητα του ρευματος πουν δινει μπορει να μην ειναι καλη. Προσωπικα δεν θα το χρησιμοποιουσα.

     

     

     

     

  15. 7 hours ago, johnny_alex22 said:

    Δεν είχαν αγοραστεί Windows-10 τα περισσότερα είχαν Windows 7 ή 8, τα φετινά είχαν όλα 10, πχ  καμιά 10αριά χρήστες είχαμε M6800 precision το οποίο είχε 8 και είχαμε κάνει downgrade σε 7. Το θέμα είναι ότι τον σηριακό αριθμό των αυθεντικών Windows δεν υπήρχε τρόπος να μας τον πει η Dell, και ρωτάω, είναι δυνατόν αυτό απο την στιγμή που όλα τα pc έχουν αγοραστεί με λογισμικό; Δηλαδή εγώ που είχα Windows 7 θα έπρεπε να εγκαταστήσω τα 8 με τα οποία αγοράστηκε το laptop για να μπορέσω να κάνω upgrade σε 10;  Δεν είναι παράλογο;

     

    Ναι αλλα εγω ρωτησα πως θα βαλεις τα 10 τωρα που τελειωσε η προσφορα επισημα.  Εκτος αν ολα αυτα τα συζηταμε ακαδημαικα πλεον για κατι που προσπαθουσατε να κανετε οταν ισχυε.

     

    Παντως εφοσον και τωρα τα windows 7, 8 η οτιδηποτε στα pc ηταν ενεργοποιημενα, μπορουσες να κανεις upgrade με dvd των 10 που φτιαχνεις απο επισημο iso, ελευθερα διαθεσιμο/

    Δεν πειραζει αν δεν ηταν τα windows με τα οποια αγοραστηκαν φτανει να ηταν ενεργοποιημενα. Εδω απο πειρατικα ενεργοποιημενα ενεργοποιουντα τα 10.

     

    Αυτο που ηθελε να κανει ο admin ομως, να ετοιμασει τους ssd με τα 10 πριν καν μπουν στα μηχανηματα οχι, δεν γινεται αμα θες να κανεις αναβαθμιση στα 10.

  16. Εχεις κρατησει τα .dbx αρχεια και το .wab (address book)?

     

    Αν ναι υπαρχει τροπος, αν οχι σαφως δεν μπορει αν γινει τιποτα ανεξαρτητως απο το προβλημα που αναφερει ο insomniac58

  17. Σχετικα με το rotation των Βουλευτων, το οτι τα μασαει τωρα ειναι γεγονος οτι χτυπαει ασχημα.

     

    Δεν αντιλεγει κανεις οτι ειναι δυσκολο και οτι ηταν λαθος να το υποσχεθει... αλλα το εκανε και το χρησιμοποιησε για να φτιαξει την εικονα του.

    Προκειται για κατι που ειναι στον ελεγχο του περισσοτερο απ'οτιδηποτε αλλο θα μπορουσε να υποσχεθει καποιος στα πλαισια της πολιτικης. Τουλαχιστον δεν γνωριζω αν καποιος απο τους βουλευτες του εχει αρνηθει να παραδοσει την εδρα, αλλα σιγουρα δεν θα ειναι ολοι.

    Πρεπει να ειναι τρελος καποιος για να μην αναρωτηθει λοιπον. Αμα δεν κανει αυτο, ποσα αλλα στην πορεια θα ανακαλυψει οτι ηταν "λαθη" η "δυσκολα" και θα αναθεωρησει?

     

    Ολα οσα καταφερε τον τελευταιο καιρο βασιζονται στην καλη εικονα που εχει δειξει και την ειλικρινεια του και αδιαφθορη προσωπικοτητα που προβαλει. Δεν τον παιρνει να τα χασει γιατι το κομμα του θα καταρρευσει σαν πυργος απο τραπουλοχαρτα.

     

    Δυστυχως δεν ειναι κατι που καλυπτεται προσπαθωντας να ανακατευθυνουμε την προσοχη στους αμαρτωλους "αλλους". Γιατι δεν εχει να κανει με τους αλλους και γιατι οπως ειπαμε, το δυνατο χαρτι του λεβεντη ειναι οτι δεν ειναι "σαν τους αλλους".

     

    Σε οποιαδηποτε περιπτωση το εξωδικο πολυ αμφιβαλλω οτι μπορει αν οδηγησει καπου. Αυτο που ζητανε δεν μπορουν να τον αναγκασουν να το κανει. Το μονο που μπορουν να κανουν ειναι να βλαψουν την εικονα του και αμα φτασουν εκει, παει να πει οτι ειναι διατεθημενοι να αποχωρησουν.

     

    1 χρονος λεει τωρα? Τα πανω κατω μπορουν να ερθουν σε πολυ μικροτερο διαστημα.

  18. 16 hours ago, Blinky said:

    Οποιαδηποτε καρτα και να παρεις σημερα θα μπορεις να τη βαλεις και στο επομενο συστημα σου, δε τιθεται θεμα θυρας. 

     

     

    Το ερωτημα ηταν το αντιστροφο, δηλαδη αν η καινουρια καρτα (PCIe 3) θα μπαινει στο τωρινο του συστημα (PCIe 2). Και οντως δεν υπαρχει προβλημα τελικα.

    http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2438733/pci-backwards-compatible-pci.html

     

    Αν μπορεις να βρεις 6950/7850 στα 80 ευρω θα ειναι οι εκδοσεις με το 1GB RAM. Δεν ξερω κατα ποσο πρεπει να τις προτιμησει καποιος απο μια 6870 στα 70 ευρω που εχω δει οτι υπαρχουν, για το συγκεκριμενο συστημα που ετσι και αλλιως ειναι μετρημενα τα ψωμια του. Η καμια 7770 που ειναι ισως ελαχιστα χειροτερη αλλα απαιτει μονο 1 6pin αν το τροφοδοτικο δεν αντεχει.

  19. Με μια επιφυλαξη για το version της PCI express. Πιστευω τις παιρνει αλλα δεν κοβω το χερι μου.

     

    Οποτε αν παρεις καινουρια καλη την κρατας και για το επομενο. Φυσικα πρεπει να προσεξεις και το τροφοδοτικο σου να μπορει να τη σηκωσει και να εχει τις απαιτουμενες υποδοχες 6pin η/και 6+2pin. Βασικα αυτο πρεπει να το εξακριβωσεις και για τις μεταχειρισμενες που προτεινω.

     

    Εχει να κανει βεβαια η αποφαση σου και με το ποτε σκοπευεις να κανεις την ολοκληρωτικη αναβαθμιση. Αν κανεις ενα χρονο, η καινουρια καρτα που εχεις τωρα θα ειναι φθηνοτερη τοτε η θα υπαρχει και η επομενη γενια στα ιδια χρηματα.

    Η καλη καινουρια καρτα δεν θα μπορει να αξιοποιηθει πληρως στο παλιο συστημα, οποτε παιρνοντας μεταχειρισμενη τωρα στα λεφτα που προτεινω δεν χανεις τιποτα.

  20. Εχουν βγει και παιχνιδια που ηδη απαιτουν 4core cpu (minimum εννοω, οχι recommended) και σιγουρα θα αρχισουν να πληθαινουν συντομα.

     

    Ομως ακομα τα περισσοτερα που βγαινουν μπορουν καπως να τρεξουν.

    θα εψαχνα στα μεταχειρισμενα για καποια καλη ευκαιρια. Ισως καμια 6870 η 5870 που κυκλοφορουν σε καλες τιμες, γυρω στα 70-75 ευρω.

    Θα εβαζα και αλλα 4 GB RAM, παλι απο μτχ κατα προτιμηση ωστε με 100 ευρω συνολο max να κρατησω το συστημα για το 2016.

     

    Καινουρια καρτα δεν θα εβαζα εκτος αν καταφερνα να βρω (παλι μτχ αν γινεται αλλα σε οποιαδηποτε περιπτωση δεν ειναι ευκολο) και καποιον i5 συμβατο με τη μητρικη οποτε μετα παιρνει πνοη ζωης το συστημα για τουλαχιστον 2 χρονια, αλλα με το αναλογο κοστος. Τοτε θα εβαζα και καλυτερη καρτα, με 100 ευρω βρισκεις 6970 και εννοειται και η RAM παει στα 8

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.