Jump to content

Chaos3X

Premium Members
  • Posts

    236
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by Chaos3X

  1. Λοιπόν, το έχω φτιάξει από την περασμένη εβδομάδα. Τελικά το έβαλα σαν Pull γιατί για κάποιον λόγο οι βίδες δεν βίδωναν από την άλλοι και στράβωναν το ψυγείο.

    Λοιπόν, έχω 31,5 βαθμούς σε δωμάτιο χωρίς κλιματιστικό και νομίζω ότι είμαστε καλά...

    Θέλετε να παραθέσω κάποιο τεστ;

     

     

    IMG_4023.JPG

    IMG_4024.JPG

    IMG_4025.JPG

    • Like 2
  2. Συγγνώμη, έγραψα  Pull, εννοούσα Push

    Ανακεφαλαιώνω:

    Οι ανεμιστήρες ως εισαγωγή να βάζουν αέρα από μπροστά, μέσα στο radiator.

    Δηλαδή μέσα από το κουτί δεν θα φαίνεται οι δύο ανεμιστήρες της εισαγωγής γιατί θα παρεμβάλονται ανάμεσα στο κουτί και το radiator. 

    Δυστυχώς έχει και τα κακά του γιατί όταν θες να καθαρίσεις τους ανεμιστήρες και το ψυγείο πρέπει να το λύσεις, οκ, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. 

    Σήμερα το απόγευμα μου έρχεται η ψύχτρα, σε τι στροφές λέτε να την δοκιμάσω πρώτα;;; 

     

    Υ.Γ: Υπενθυμίζω ότι οι άλλοι δύο ανεμιστήρες θα μου έρθουν μέσα στην εβδομάδα. Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας!

  3. Update: Ακόμα δεν έλαβα το ανεμιστηράκι οπότε πήρα σήμερα και μου είπαν ότι είναι σε έλλειψη και δεν ξέρουν πότε θα παραλάβουν οπότε παρήγγειλα εκ νέου 2 x Be Quiet ‭Silent Wings 3 PWM στις 1.450rpm

    Μήπως να ακυρώσω και να πάρω την 2.200rpm έκδοση μιας και δεν βγαίνει πολύ ακριβότερα και να την δουλεύω σε χαμηλότερες στροφές λόγω θορύβου; 

    Ή μήπως αυτές που παρήγγειλα είναι πολύ πιο αθόρυβες οπότε αξίζουν;;; 

     

    Υ.Γ: Βασικά άκυρο γιατί από το μαγαζί που είχα επιλέξει να πάρω θα αργήσουν πολύ οπότε κράτησα αυτές με τα 1450rpm που θα έρθουν μέσα στην εβδομάδα. 

  4. Λοιπόν, μετά από τέσσερις αναγνώσεις κατέληξα σε αυτό που είπες από την πρώτη στιγμή. Ανεμιστήρες ως εισαγωγή (Pull), μετά το radiator. Τώρα στροφές και ρυθμίσεις θα παίξουμε όταν έρθει και το βάλω πάνω. Ευχαριστώ πολύ και πάλι. 

  5. Λοιπόν, παρήγγειλα την H115i Pro RGB και άλλον ένα Nanoxia coolforce 120mm 1.300 γιατί βγαίνει 8€ ενώ οι silent wings 3 έβγαιναν 20€ ο ένας και ήθελα δύο, οπότε θα βολευτώ με τους σάπιους της nanoxia για τώρα...

    Όταν θα παραλάβω θα σας ενημερώσω!

    Για άλλη μία φορά σας ευχαριστώ πολύ.  

    • Like 1
  6. Είδα ότι σε αυτά τα χρήματα υπάρχει και η Corsair Hydro H115i Extreme Performance. Ποια είναι η γνώμη σας γι αυτήν σε σύγκριση με την Pro RGB. Είδα ότι έχει ποιο γρήγορους ανεμιστήρες οπότε και ποιο θορυβώδες. 

    Επίσης, το ρωτάω τελευταία φορά γιατί αισθάνομαι ενοχλητικός, για 120αρη τι μου προτείνετε; 

     

    https://www.msystems.gr/index.php?category=1401&product=22112

     

  7. Μάλιστα, βλέπω ότι δεν υπάρχει η 280mm έκδοση στο Skroutz, μόνο η 120mm γι αυτό ήταν το σχόλιο μου ότι θέλω μεγαλύτερη. Οπότε την ψάχνω έξω ή περιμένω να έρθει Ελλάδα;  

    Επίσης, με βάση τα χαρακτηριστικά του nanoxia, μπορείς να μου προτείνεις έναν άλλο παρόμοιο και αξιόπιστο  για το πλάι,  γιατί δεν μου αρέσει αυτό το πράσινο χρώμα που έχει...

     

    Υ.Γ: Βασικά το Skroutz είναι ότι να ναι, γιατί σε κάποια μαγαζιά την αναφέρει ως 280mm. 

  8. Να σε ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για τις γνώσεις σου και την υπομονή σου. 

    Δεδομένου ότι μπροστά όπως είπες στραγγαλίζεται η εισαγωγή λόγω κλειστού αλουμινένιο πλαισίου, δεν θα έπρεπε να βάλω ότι καλύτερο μπορώ / παίρνει, δηλαδή 2x140?

    Επίσης, σκέφτομαι να βάλω δύο κι όχι τρεις στο πλάι. Αυτή την στιγμή στα 120mm μου περισσεύει ο Nanoxia Coolforce (http://nanoxia-world.com/en/products/fans/coolforce/351/coolforce-120-mm). 

    Να βάλω αυτόν ή να πάρω δύο άλλους, κι αν ναι, ποιους; 

     

    Υ.Γ: Το μηχάνημα έχει Gaming προσανατολισμούς, απλώς βρίσκεται στο σαλόνι συνδεδεμένο με την τηλεόραση. Δεν είναι απλά ένα HTPC προφανώς. 

  9. Έχεις δίκιο, δεν μπαίνει 140 στα δεξιά και δεν θέλω να τον βάλω με μαστοριές. Οπότε τι μου προτείνετε, να πάρω κάποια άλλη ψύχτρα για την cpu? Αεροψυξη ίσως; 

    Να μείνω στο αρχικό πλάνο της x62 σαν intake και να βάλω 2 x 120 σαν exhausts στην δεξιά πλευρά; 

    Να πάρω την x52 και να την βάλω στα πλάγια (προς την πίσω πλευρά ή προς την μπροστά) και να κρατήσω τον 140 και 120 μπροστά σαν intake ;

    Η x72 θεωρώ ότι δεν αξίζει με τίποτα τα λεφτά που ζητάει. 

    Τέλος, πως σας φαίνεται η διάταξη τώρα; 

    Για το τι κάνει η κάρτα γραφικών δεν μπορώ να σε βοηθήσω, υποτίθεται ότι βγάζει τον αέρα έξω...

  10. Ωχ, μην μου λες τέτοια! Είχα διαβάσει διάφορα για το software αλλά έλεγα μετά από τόσο καιρό θα το έχουν στρώσει. 

    Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ψύχτρα που έχω τώρα απλά την είχα πάρει όταν είχα ένα πολύ κοντότερο κουτί (HTPC) και είπα να ασχοληθώ με την εν λόγω ψύχτρα λόγω ομορφιάς καθαρά γιατί είναι η πρώτη φορά που έχω κουτί με τζάμι ώστε να με ενδιαφέρει ο διάκοσμος του. Μετά άρχισα να διαβάζω και να ψάχνομαι για την υδρόψυξη και πως δουλεύει κλπ. 

  11. Κανονικά τα λέω 

    πριν 15 λεπτά, το μέλος Seafalco έγραψε:
    Case Fan (Front): opt. 2 x 120/140 mm
    Case Fan (Rear): 1 x 120 mm
    Case Fan (Left side): 2 x 120 mm

    Case Fan (Right side): opt. 3 x 120 mm

     

     

     

    Κάτι δε λες καλά !

     

     

    Έχει και παρεαέχει , γιατί και αυτός βγάζει αέρα από το κουτί

    Αφού έχεις ένα 140 ρι ανεμιστήρα και δεν υπάρχει θέση να τον  βάλεις μπορεις να τον βάλεις Pull στην Kraken , αρκεί να έχει αρκετό air flow και να μην την πνίγει

    Αν δε βρείς ακόμα ένα θα κάνεις την ΑΙΟ σε πλήρες Push Pull! :)

    Να βγάζουν αέρα από το κουτί !

    ΑΝ προλάβω το απογευμα θα σου φτιάξω ένα σκαρίφημα !

    Για την ώρα πάωω ω ω ω !!  :p

    Κανονικά τα λέω, δεξιά παίρνει 3x120 ή 2x140. 

    Εννοείται ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο απλά λέω αν ο συγκεκριμένος που έχω τοποθετήσει πίσω δεν σου φαίνεται να κάνει την δουλειά και πρέπει να αντικατασταθεί με κάποιον άλλον. 

    Αυτό με το push pull δεν το καταλαβαίνω γιατί όπως ανέφερα είμαι τελείως άσχετος με την υδρόψυξη, πόσο μάλλον με τους διπλούς ανεμιστήρες. Καταλαβαίνω ότι ο ένας ανεμιστήρας θα ρουφάει και ο άλλος θα βγάζει προς τα έξω αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτό δουλεύει και γιατί θα πήγαινε στην δική μου περίπτωση. 

    Γνώμη σου είναι να πάρω έναν Enermax 140αρη ακόμα, να τους βάλω στην δεξιά πλευρά ως exhausts και τον 120αρη να τον βγάλω τελείως; Εννοείται πως ο x62 θα μπει μπροστά σαν intake. 

    Ευχαριστώ και πάλι για τον πολιτιμο χρόνο σου, καλή συνέχεια. 

  12. Αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους για τις  απαντήσεις σας. 

    @Seafalco απλά respect!

    Πάμε στις ερωτήσεις τώρα, οκ, βάζουμε την x62 μπροστά με τους δύο ανεμιστήρες που έχει να ρουφάνε αέρα μέσα. 

    Μου περισσεύουν δύο ανεμιστήρες από την στιγμή που μπαίνει η x62, ένας 140αρης Enermax κι ένας 120αρης (αυτός που είχε το κουτί πίσω by default και τον αντικατέστησα με έναν Enermax 120). Πως θα διαχειρηστώ αυτούς τους δύο;  Θα τους βάλω στα πλάγια αλλά πως και που; Και με ποια φορά;  

    Θυμίζω ότι το κουτί παίρνει 3x120 ή 2x140 στην δεξιά πλευρά και 2x120 στην αριστερή. Να φανταστώ αυτός που έχω στο πίσω μέρος για exhaust δεν έχει κάποιο θέμα στο όλο εγχείρημα, ε; 

    Αυτά και πάλι συγνώμη για τις πραγματικά noob και κουραστικές ερωτήσεις μου. 

     

    Υ.Γ: Διαβάζοντας λίγο καλύτερα το post σου, καταλαβαίνω ότι λες να μπουν δύο ανεμιστήρες στην δεξιά πλευρά σαν exhaust (να ρουφάνε από μέσα προς τα έξω). Τι μέγεθος προτείνεις να είναι και σε ποιες θέσεις εφ όσων είναι 120δες. 

    Υ.Γ2: Ποια η γνώμη σου για την x62?

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.