Jump to content

Sektor

Premium Members
  • Posts

    411
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Sektor

  1. Μία χαρά θα είναι τα νέα CPU. Δεν νομίζω όμως να είναι πιο γρήγορα ή θα προσφέρουν περισσότερα features από την Intel. Intel + nvidia = Premium Products. Στα δίνουν όλα με το ανάλογο κόστος. H AMD σου δίνει πολύ καλές επιδόσεις (σε multithreading, 2013 έχουμε) με χαμηλό κόστος. H Intel βαράει στο ψαχνό, αλλά έχει PCI Express 3.0, Tripple Channel, (νομίζω υποστηρίζει trim σε raid) και σου προσφέρει σαν σύνολο λίγο καλύτερες επιδόσεις. Οι περισσότεροι απλά περιμένουν κάθε φορά να δουν την AMD να κάνει ότι είχε καταφέρει με τους Athlon XP και όποτε δεν συμβαίνει βαφτίζουν τα Chips της αργά και αποτυχημένα. Ένα πολύ πρόσφατο άρθρο του AnandTech δείχνει ξεκάθαρα ότι οι FX δεν έχουν να ζηλέψουν πολλά από την οικογένεια της Intel. AnandTech | Choosing a Gaming CPU: Single + Multi-GPU at 1440p, April 2013 Τα αναφέρω αυτά γιατί θα έχουμε πάλι τη γνωστή γκρίνια ότι η AMD δεν κατάφερε να νικήσει την Intel. Δεν είναι αυτός ο στόχος!
  2. Sektor

    Δείξτε την υδρόψυξη που φτιάξατε.

    Ok Γιώργο. Ευχαριστώ.
  3. Sektor

    Δείξτε την υδρόψυξη που φτιάξατε.

    Δεν εννοώ φυσαλίδες. Εννοώ στην επιφάνεια του νερού να βλέπω κίνηση. Ίσως να είχα μάθει με το block του eleven που δεν έκοβε ροή.
  4. Sektor

    Δείξτε την υδρόψυξη που φτιάξατε.

    Ναι, δεν θέλω να μπλέξω...
  5. Sektor

    Δείξτε την υδρόψυξη που φτιάξατε.

    Όχι. Είναι η mpc 655.
  6. Sektor

    Δείξτε την υδρόψυξη που φτιάξατε.

    Οι θερμοκρασίες είναι καλές, αλλά με αγχώνει που δεν βλέπω ιδιαίτερη κινητικότητα στο Reservoir. Τι βάζω στο 5/5 την αντλία τι στο 4,5/5, είναι το ίδιο. Δεν θέλω από την άλλη να την έχω στο τέρμα, οπότε γι' αυτό πήγα ένα κλικ πίσω. Τα πράγματα είμαι με την παρακάτω σειρά: Αντλία > CPU > VGA > Ψυγείο > tank Anyway, όλα καλά.
  7. Sektor

    Δείξτε την υδρόψυξη που φτιάξατε.

    Fixed! Ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Μου φαίνεται ότι έπεσαν 10C τα VRM. Πριν μου το πεις ήταν 40C και τώρα είναι 29C. Επίσης βίδωσε καλύτερα το μπλοκ σίγουρα! Αυτό το κατάλαβα! Έχω δύο απορίες: 1) Έχω την αντλία στο 4,5/5. Στο Reservoir ίσα ίσα που κουνιέται το νερό. Πρέπει να το προσέξεις πολύ για να δεις ότι κουνιέται. Με το Block του Eleven γινόταν χαμός στο 2,5. Με το Apogee κουνιόταν κάπως στο 4,5 και τώρα που έβαλα και την κάρτα γραφικών, δεν κουνιέται τίποτα. Πειράζει; 2) Δυστυχώς έχω φάει τις τροφές στα σημεία του κουτιού που βιδώνει η κάρτα γραφικών. Το έπιασα πρόχειρα με τις κανονικές βιδούλες και ένα παξιμάδι. Κάτι άλλο που μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ.
  8. Sektor

    Δείξτε την υδρόψυξη που φτιάξατε.

    Μετά από 2,5 χρόνια, είπα να βάλω στη "γριά" μου ένα Waterblock για να ψύχεται μιας και φαινόταν να ζηλεύει τον πιτσιρικά FX 8150. Πρόσφατα έστησα με νερό τον 8150 με το Swiftech Apogee HD. Πιο πριν ο Q6600 ήταν με το Block του φίλου μας Eleven. http://www.thelab.gr/mitrikes-gia-amd-epeksergastes/asus-crosshair-v-am3-empeiries-114554.html Τσίμπησα σήμερα το Waterblock από τον πολύ ευγενικό και εξυπηρετικό Φώτη (aka inetus3r), στα 50 Ευρώ και φυσικά δεν άργησα να στήσω το κύκλωμα. (Η ειρωνεία είναι πως μία μέρα πριν έλυσα την κάρτα γραφικών για να την καθαρίσω. Που να φανταστώ ότι θα βρω Waterblock!) Δυστυχώς δεν έκατσε να πάρω το Block για την κάρτα γραφικών μαζί με του επεξεργαστή, οπότε έπρεπε να αδειάσω πάλι τα νερά. Δεν πειράζει όμως, έγινε και ένα καθάρισμα στο νέο νερό που είχα βάλει με ότι βρώμα μπορούσαν να έχουν τα parts παρόλο που τα είχα καθαρίσει πριν στήσω τον 8150 με το Apogee HD. Η διαδικασία έγινε ως εξής: 1. Έφυγε το σύστημα ψύξης της κάρτας. 2. Καθαρίστηκε η θερμοαγώγιμη (φρέσκια φρέσκια αφού όπως είπα χθες γκρρρ...) και καθαρίστηκαν και οι μνήμες από τα απομεινάρια που άφησαν τα thermal pads. 3. To thermal pad που αγόρασα για να το εφαρμόσω στις μνήμες και στα VRM. 4. Κόπηκε όσο χρειαζόταν... 5. ... και τοποθετήθηκε... 6. Βουαλά. 7. Επειδή δεν ήμουν σίγουρος για το πάχος του Thermal pad και αν τελικά θα πατήσει σωστά, έβαλα θερμοαγώγιμη πάνω τους, ώστε αφού βιδώσω το block, βγάζοντας το στη συνέχεια να δω την εφαρμογή που κάνουν. 8. Άπλωσα την θερμοαγώγιμη ώστε να καταλάβω καλύτερα την εφαρμογή. 9. Βγάζοντας το, είδα ότι έκανε άψογη εφαρμογή. Μάλιστα στα Thermal pads, χαράχθηκαν και τα γράμματα των chip της μνήμης. 10. Εφαρμόστηκε λοιπόν και από την άλλη μεριά, όπου δηλαδή θα κάνουν εφαρμογή οι μνήμες με τα Thermal pads. Μπήκε θερμοαγώγιμη και στο GPU φυσικά το οποίο μάλιστα το άπλωσα και άπλωσα και λίγο στη μεριά του block όπου θα ακουμπήσει. 11. Τέλος κουμπώθηκε. 12. Κόπηκε ο σωλήνας από την έξοδο του επεξεργαστή, ώστε να μπει όπως είναι φυσικό στην είσοδο της κάρτας γραφικών. 13. Ευτυχώς προνόησα και πήρα 45 μοιρών αντάπτορα και αποστάτη ώστε να βιδώνει το compression fitting. 14. Αφού λοιπόν ήταν έτοιμο να μπει το νερό, πριν μπει έπρεπε να φιλτραριστεί. Το νερό το είχα μαζέψει σε μία κατσαρόλα. Με ένα χωνί και με ένα φίλτρο γαλλικού καφέ έγινε το φιλτράρισμα. 15. Υπήρχαν μερικά σκουπιδάκια. Δεν είχε πολλά επειδή όταν έβαλαν τον 8150, όλα είχαν καθαριστεί. Γέμισα και πάλι το μπουκάλι του. 16. Τέλος το καθαρό φιλτραρισμένο νερό προστέθηκε και όλα έτοιμα. Με θερμοκρασία δωματίου περίπου στους 17C, τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. 40C σε Full Load (Furmark), ενώ μία μέρα πριν που δοκίμασα με τη stock ψύξη, χτύπαγε 80+C. Όπως βλέπουμε το CPU δεν την άκουσε καθόλου. Οι θερμοκρασία του CPU, δεν είναι σωστή. Μετά τους 40C σύμφωνα με την AMD αρχίζει να μετράει σωστά. Οπότε όλα κομπλέ. Έπρεπε να το είχα κάνει καιρό! Να ευχαριστήσω τον φίλο Γιώργο (aka Κοπρίτη) για την πολύτιμες συμβουλές του!
  9. Sektor

    Δείξτε το κουτί σας...

    Μερικές αλλαγές μιας και το Project του HTPC ακυρώθηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων. (Έμεινε το αμάξι μου από τρόμπα βενζίνης)
  10. Sektor

    Δείξτε την υδρόψυξη που φτιάξατε.

    Αξίζει να μπει ψυγείο αυτοκινήτου? Αν δεν είχες το ψυγείο αυτό και είχες ένα 3πλο για παράδειγμα μπορεί να είχες και 10C++??
  11. Sektor

    Δείξτε την υδρόψυξη που φτιάξατε.

    :yes4: Άντε άντε γρήγορα! Θα κάνω και εγώ κάποιες αλλαγές όταν βρω λίγο χρόνο και διάθεση.
  12. Sektor

    Δείξτε την υδρόψυξη που φτιάξατε.

    Επειδή έχεις το ίδιο κουτί θα δεις ότι η υφή του είναι λίγο παράξενη. Επίσης το χρώμα που έχουν βάλει αυτή είναι ψημένο. Αν βάψεις το κουτί μόνος σου 3-4 αναβαθμίσεις να κάνεις θα το γεμίσεις σημάδια. Θα πρέπει να βάψω τότε και όλο το πλαινό που βιδώνουν τα Drives. Δεν θέλω να είναι παντού μαύρο. Τώρα τι να σου πω μπορεί να μου τη δώσει καμιά μέρα και να το βάψω. Όταν λέω πασαλειμμένο ότι πήρα ένα σπρέι και έβαψα ότι υπήρχε μπροστά μου.
  13. Sektor

    Δείξτε την υδρόψυξη που φτιάξατε.

    Και ναι και όχι. Το συρματόσχοινο τυλίγει τον πύργο μαζί με το ράφι και το κάθε ένα είναι με ούπα καρφωμένο στο τοίχο, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεκουμπώνει και να μπορεί να μετακινηθεί το PC. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ και ελπίζω να μη χρειάζεται. Το έχω βάλει σε περίπτωση που υποχωρήσει το ράφι, πράμα δύσκολο αφού στηρίζεται με 3 γωνίες, να κρατηθεί από αυτό ή σε περίπτωση σεισμού να μη κάνει δεξιά αριστερά ο πύργος και πέσει. Από εκεί και πέρα το έβαλα και για αισθητικούς λόγους, να φαίνεται πιο Industrial.
  14. Sektor

    Δείξτε την υδρόψυξη που φτιάξατε.

    Για το ράφι δεν είπε κανείς τίποτα όμως!
  15. Sektor

    Δείξτε την υδρόψυξη που φτιάξατε.

    Το έβαψα με ματ σπρέι στο πίσω μέρος. Τον σκελετό έβαψα και όχι το γύρω γύρω. Μαύρο ήταν. Αν εννοείς το εξωτερικό φυσικά και δεν βάφεται. Επίσης κάποια σημεία τα έχω αφήσει με το κανονικό τους χρώμα αν εννοείς το εσωτερικό της θήκης και αυτό για να μη φαίνεται πασαλειμμένο. [ame=http://s189.photobucket.com/albums/z22/lafas1987/?action=view&current=22.jpg]22.jpg picture by lafas1987 - Photobucket[/ame]
  16. Sektor

    Δείξτε την υδρόψυξη που φτιάξατε.

    Και στα καλώδια, αλλά και στο κουτί το έβαλα για λόγους εμφάνισης και όχι για μείωση θορύβου ή κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω ότι κάνει δουλειά όσον αφορά το θόρυβο. Αν κάνει κάποια δουλειά είναι ότι το τροφοδοτικό και το ψυγείο ακουμπάνε πάνω σε αυτό και δεν υπάρχουν συντονισμοί. Έχω βάψει και του κουτί μαύρο.
  17. Sektor

    Δείξτε την υδρόψυξη που φτιάξατε.

    Ναι, είναι το ίδιο υλικό που έχω βάλει και στο κουτί. Είναι της AKASA.
  18. Sektor

    Δείξτε την υδρόψυξη που φτιάξατε.

    Αν και θα κάνω κάποιες μικροαλλαγές από βδομάδα.
  19. Κινητό! Χτυπάει την ώρα που παίζω στην παιχνιδομηχανή! :baby:
  20. Sektor

    SLI vs CrossFire - Efficiency - ALL you need to know

    Πολύ καλή δουλειά! Ένα μεγάλο Μπράβο!!!!
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.