Jump to content

αρης_τζ

Premium Members
  • Posts

    180
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by αρης_τζ

  1. Δυστυχώς δεν είναι αυτό το θέμα διότι απλώς δεν τρέχει οτιδήποτε από DVD. Αν και παιδεύτηκα αρκετά με ένα σωρό πιθανές λύσεις που είχα ψάξει στο ίντερνετ για το συγκεκριμένο ζήτημα που έχουν αντιμετωπίσει κι άλλοι χρήστες οπότε ο καθένας δημοσιεύει την λύση στο δικό του ζήτημα. Τελικά προσπάθησα και με τις συμβουλές για ρυθμίσεις αλλαγες σε Advanced Settings μέσω BIOS 'Disable USB Legacy' αλλά τίποτε ούτε με εγκατάσταση κάποιου νέου αρχείου από Intel ιστοσελίδα όπως έγραψε άλλος στο ίντερνετ. Τελικά αυτό που έγινε να φτιάξω USB boot stick με εφαρμογή Rufus όπου έκανα burn το λειτουργικο Win8 64bit ISO αρχείο με παραμετροποίηση όπως Partition Scheme: MBR Target System: BIOS και δουλεύει κανονικά οπότε έκανα εγκατάσταση του λειτουργικού από USB stick και όλα μέλι γάλα. Αντίθετα σε εγκατάσταση οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα Windows 32bit έκδοση, ΔΕΝ υπήρχε κανένα πρόβλημα στο παρελθόν στο συγκεκριμένο λαπτοπ.
  2. Καλησπέρα, Ελπίζω να είστε καλά διότι καιρό έχω να κάνω σύνδεση εδώ. Δεν μπορώ να εγκαταστήσω την 64bit έκδοση λειτουργικού Windows σε λαπτοπ με προδιαγραφές κατάλληληες και 64 bit motherboard. Στην προσπάθεια για εγκατάσταση από DVD δισκάκι έκδοσης 64 bit λειτουργικού, εμφανίζει μήνυμα λάθος "A media driver is missing" Κάποιες πιθανές λύσεις φαίνονται εδώ https://www.auslogics.com/en/articles/resolving-a-media-driver-is-missing-error-during-windows-10-clean-install/ Εάν έχετε κάτι να προτείνετε ή το ξέρετε ως λύση, παρακαλώ ενημερώστε με
  3. Όχι προσπάθησα να ενεργοποιήσω API που συνδέεται με λογαριασμό μου. Αλλά περίεργο που σε άλλα sites μπαίνω κι στο συγκεκριμένο όχι... Πολύ σωστά κάποιο θέμα με την συγκεκριμένη ιστοσελίδα οπότε διερεύνηση περισσότερο.
  4. Γειά σας, Εχθές πρώτη φορά δεν μπορώ να κάνω είσοδο στον λογαριασμό μου μέσω Google account credentials. Έχω κάνει κανονικά ενεργοποίηση πριν μέρες εγγραφής μέλους με αυτό τον τρόπο αυτοματοποιημένα μέσω Gmail account. Όμως παρουσιάζει τεχνικό πρόβλημα και από ότι βλέπω έχει σχέση με κάποιο API που επιτρέπει την αυτοματοποιημένη είσοδο στον λογαριασμό μου σε φόρουμ άλλο. Αντίθετα μπορώ να κάνω είσοδο στο φορουμ του thelab.gr κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Εάν εχει κανείς κάτι ανάλογο, ας γραψει τι να δω παραπανω.
  5. αρης_τζ

    Σχετικά με IBM ThinkPad T61

    Έχεις δίκιο διότι η επανακολληση όπως έμαθα είναι προσωρινή λύση κι όχι πανάκεια. Θα ψάξω για νέα μεταχειρισμένο motherboard Εάν συμφέρει. Ευχαριστώ που ασχολήθηκες με το θέμα μου!
  6. Γεια σας, Ξαφνικά το Τ61 εμφανίζει μαύρη οθόνη κι κάνει δυο beeps (1 long, 2 short beeps) στην εκκίνηση κι μετά δεν γίνεται τίποτε (δεν σβήνει αλλά ούτε προχωράει). Μετά από αναζήτηση για beep error codes, κατάλαβα ότι το συγκεκριμένο μοντέλο κι από άλλους χρήστες Thinkpad έχει το ιδιο πρόβλημα με την κάρτα γραφικών. Υπάρχουν βιντεο που δείχνουν πως να θερμάνεις την κάρτα γραφικών με ζεστό αέρα από στεγνωτήρα μαλλιών. Δυστυχώς δεν λύθηκε το τεχνικό πρόβλημα κι παραμένει. Άλλη λύση είναι να επανακολληθεί το τσιπάκι της κάρτας επάνω στην motherboard. Εσείς τι προτείνετε? Το μοντέλο είναι πολύ παλιό από έτος 2008 κι μια νέα κάρτα system board για αντικατάσταση δεν ξέρω πόσο κοστίζει κι εάν συμφέρει.
  7. αρης_τζ

    #labxmas2014 day 7 gift 12

    Φυσικά και χωρίς συζήτηση, πρόκειται για τον 'ENIAC'....Απ' ότι έχω διαβάσει, πρόκειται για υπολογιστή τεράστιων διαστάσεων όπως ένα μεγάλο αμφιθέατρο.. Άρης Τζ.
  8. Γεια σας, Μόλις από εχτές η οθόνη του λαπτοπ IBM Thinkpad, το μοντέλο ειναι 10ετίας, γίνεται σκούρα αλλά όχι τελείως μαύρη! Από ότι διαβάζω μπορεί να χρειάζεται αντικατάσταση το LCD backlight inverter με κόστος 10-15ευρώ...Πάντως τα χρώματα της οθόνης ΔΕΝ είναι τόσο έντονα όσο στο παρελθόν λόγω χρήσης φυσικά... Από ebay βρίσκεις και ολοκληρες μεταχειρισμενες LCD 14.1'' οθόνες γύρω στα 50-60ευρώ για πλήρη αντικατάσταση..
  9. Καλησπέρα, Παρατήρησα ότι το τροφοδοτικό ρεύματος που για την ακρίβεια ΔΕΝ είναι αυθεντικό αλλά συμβατό με το γνήσιο IBM Thinkpad και από χώρα προέλευσης ΚΙΝΑ, δεν έχει κάποια βιδάκια...Ψάχνοντας στο Ebay βρήκα τα ακόλουθα: α) Lenovo Thinkpad φορτιστής (authentic) με αγορά από 18-20 ευρώ (δωρεάν μεταφορικά) β) Συμβατός φορτιστής πάλι από Κίνα (Replacement AC/DC adapter) με αγορά από 7-8ευρώ (δωρεάν μεταφορικά) Βέβαια πρέπει να δίνεται και εγγύηση αγοράς με κάθε αγορά οπως συνηθίζεται σε Ebay! ΥΣ Πάντως 'κατι' κουνιέται στον φορτιστή εσωτερικά ΑΛΛΑ πρέπει να ξέρεις να το ανοίγεις για να δεις τι φταίει... όπως ο πολυμήχανος McGyver! :blink:
  10. Γεια σας, Μόλις σήμερα παρατήρησα ότι το το τροφοδοτικό ρεύματος (AC/DC Adapter) για το λαπτοπ ΔΕΝ λειτουργεί! Επίσης όταν το περιστρέφω ακούγεται εσωτερικά ότι κάτι εντός μετακινήθηκε... Υπάρχει τρόπος να ανοίξει το καπάκι του φορτιστή?
  11. Δεν είμαι σίγουρος απλά κάνω δοκιμές....μπορεί να υπάρχει θέμα και με τον σκληρό δίσκο αλλά δεν βλέπω κάτι άλλο να έχει πειραχτεί εσωτερικά....απορίας άξιο είναι ότι δεν προχωρά στην εκκίνηση δλδ είναι όπως λέμε "κολλάει το γκάζι" στα αυτοκίνητα/μηχανές...!! :crazy_pilot:
  12. IBM Thinkcenter desktop model: D7G, type: 8183 ---------------------------------------- Το μηχάνημα δούλεψε κανονικά και έγινε τερματισμός...Όμως μεταφέρθηκε σε αλλο σπίτι και για κάποιο λόγο δεν κανει εκκινησε...κολλαει στην αρχή μετά 2-3 δευτερόλεπτα και δεν προχωράει, σαν να "πάγωσε"....οι καλωδιώσεις είναι μια χαρά εσωτερικά από τον έλεγχο που έκανα...μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με το BIOS αλλά δεν ξέρω....επισης δοκίμασα να φορτώσω cd με λειτουργικό σύστημα για έλεγχο, αλλά τίποτα....δεν προχωρά καθόλου.... ------------------------------------------------------------------------------------------------------
  13. αρης_τζ

    Ιστοσελίδες που είδαμε και μας άρεσαν

    Γιατί δεν μπορώ να δω το link αυτό?:snap:
  14. αρης_τζ

    Ιστοσελίδες που είδαμε και μας άρεσαν

    Καλές εντυπώσεις έδωσε το site αλλά είναι ελλιπές αφού δεν συμπεριλαμβάνονται περιοχές ανά γεωγραφικά διαμερίσματα στην Ελλάδα..
  15. μαζί με την καινούργια Lifeview web camera To πληκτρολόγιο είναι απλό και λιτό σε άσπρο χρώμα..
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.