Jump to content

gerstavros

Members
  • Posts

    32
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About gerstavros

  • Γενέθλια Μάρτιος 14

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Μή ορισμένο
  • Περιοχή
    Αθήνα
  • Ενδιαφέροντα
    πολλά
  • Επάγγελμα
    Ηλεκτρονικός μηχανικός
  • Steam
    gerstavros

gerstavros's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. gerstavros

    Εργασία και διαβίωση στη Νορβηγία

    Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω πώς είναι πλέον με τις τρέχουσες συνθήκες η κατάσταση στη Νορβηγία για μετανάστευση. Σκέφτομαι για το επόμενο έτος, και έχω βιογραφικό πάνω σε επισκευές Η/Υ, κινητών, και web developing, με δική μου επιχείρηση στην Ελλάδα.
  2. Καλημέρα Έχω την εξής σύνθεση: AMD ATHLON X4 860K ASUS A88XM-PLUS και χτες τοποθέτησα νέες ram: KINGSTON HX318C9T3K2/8 HYPERX BEAST 8GB DDR3 1866MHZ κι είπα ν ανεβάσω λίγο συχνότητα και αντιμετώπισα κάποια προβλήματα που δε μου χουν ξανασυμβεί Μόλις ανεβάζω το base ckock πάνω απο 105MHz, το Linux (οχι μονο αυτό που χω εγκατεστημενο αλλά κι οποιοδήποτε άλλο από livecd/usb) δεν βλέπει καν τον SSD. Βλέπει όμως τον 2ο σκληρό δίσκο που χω κανονικά. Τα Windows λειτουργούν κανονικά και σταθερά. Μόλις ανεβάσω πιο πάνω το base clock (νομίζω στα 110) τα windows ξεκινάν από μόνα τους σε failsafe mode, χωρίς να φορτώνουν drivers γραφικών κλπ και χωρίς ν αναγνωρίζουν το acpi, με μια βασική ανάλυση οθόνης 800x600. Από εμπειρία ξέρω πως αυτά οφείλονται σε αστάθεια των περιφεριακών απ την υψηλότερη συχνότητα, το ανεξήγητο όμως ειναι γιατι στα 106MHz πχ τα windows και το bios βλεπουν κανονικα τους δισκους και το linux μονο τον ένα; Θα περίμενα να μην βλέπει το σύστημα καν τους δισκους λόγω αστάθειας του sata controller. Καμιά εξήγηση; Φυσικά έχω το τελευταίο firmware της μητρικής EDIT: έχοντας το clock sta 104MHz και δουλεύοντας μια χαρά σε linux αυτή τη στιγμή, κανω reboot στα windows και με πετάει στο Login με αναλυση 800x600 και παγωμενο, ποντικι πληκτρολογιο δε δουλεύουν και κάνω reset. ξαναμπαινω win και κάνει το ιδιο. ξαναριζετ, μπαινω linux ειναι οκ. κατεβαζω το κλοκ στα 100 κ δουλευουν κ τα win εντάξει. δε βγάζω λογικη Update: Τα win έχουν κολλήσει και μενουν στην οθονη login, χωρίς να δουλεύει πληκτρολόγιο ούτε ποντίκι, με ανάλυση 800x600
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.