Jump to content

Havic

Premium Members
  • Posts

    2.189
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Είδηση Comments posted by Havic

  1. i'm conflicted... από την μια θέλω να βάλω dislike για το θέμα του άρθρου αλλά από την άλλη Like γιατί δεν ήξερα τα site.

     

    Ενώ η nova το κάνει στα μουλωχτά, κλειδώνει το site χωρίς ιδιαίτερες διαδικασίες και ανακοινώσεις.

    • Like 2
  2. 7900 GRE 590€

    7800ΧΤ 500-550€

     

    Ανάλογα με την τιμή ίσως και να αξίζει, έπρεπε η AMD να σφάξει και λίγο το mem clock μην τυχόν και βγάλουν "ολοκληρωμένο" προϊόν το 2023/2024!

     

    Πάντως τραγικό ότι οι πρώτες "decent*" κάρτες έχουν 500€.... και από εκεί και κάτω το χάος.

     

    *"Good core" / 16gb

     

    12gb 2024 και onwards είναι meh άσε που έφτασες στα 400+ € για την κόκκινη και 540€ + για την πράσινη.

     

    Και κάτω από εκεί σε κοιτάει ο Cthulhuω από το υπερπέραν!

    • Like 1
  3. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει η nvidia stock manipulation για να υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά, έχει γίνει expert σε αυτό,  άρχισαν να πέφτουν λίγο οι τιμές και τσουπ πάλι δηλώσεις/εκφοβισμοί για να αυξήσει τις πωλήσεις, μάλιστα θυμάμαι και τις δηλώσεις "αγοράστε τώρα οι τιμές δεν θα πέσουν" κρίμα δεν προλάβαμε την un-launched 4080 12gb !!!! τα έλεγε ο άνθρωπος!

     

    P.S.  Όχι ότι η amd δεν είχε κάνει το ίδιο με το stock αυτής της γενειάς μέχρι να φύγει ο κυρίως όγκος της παλιάς, απλά το συγκεκριμένο θέμα είναι για nvidia.

    • Like 1
    • Agree 1
  4. Και εγώ το ίδιο, νόμιζα ότι είχε μικρύνει σε σχέση με παλιότερα...

     

    Το όζον τι σχέσει έχει με τον άνθρακα; "και αργότερα συνδέθηκε με την ανθρώπινη χρήση ουσιών που καταστρέφουν τον άνθρακα" από ότι θυμάμαι από την χημεία (που είχα την "χαρά" και την ατυχία να είμαι ένα από τα πειραματόζωα με τις κατευθύνσεις τότε που καταργήθηκαν οι δέσμες ) είναι Ο3.

  5. Καλά θα πάει και αυτό! στο μεταξύ η επόμενη γενιά βγαίνει σε κάνα 2 χρόνια, κάτι τέτοιο είχε πει το 🐷 της nvidia.

     

    Καρτελάκι και "training" του αγοραστικού κοινού σε νέες τιμές;

     

    Και άντε οκ η nvidia, όσο και να έπεσαν οι πωλήσεις με της αυξημένες τιμές ήρθε η μια ή άλλη σε κέρδη, έχει το funbase της, έχει πάρει παραμάσχαλα και το ΑΙ για φέτος μια χαρά θα της βγει (σε 2-3 χρόνια που θα μειωθεί το hype για το ΑΙ δεν ξέρω) , η AMD τι σκέφτεται δεν μπορώ να καταλάβω καθόλου.... έχει τόσο χαμηλό market share, δεν θέλει να το αυξήσει; γενικά από την 3η-4η γενιά ryzen το καβάλησε το καλάμι για τα καλά.

     

    Intel εμπρός μπορείς! ο λαός ζητά, battlemage μέσα στο 23 ! 😅

    • Like 1
  6. Αυτοί οι" 9 κατά" θα ήταν ενδιαφέρων να αιτιολογούσαν γιατί είναι κατά, ένας κακοπροαίρετος θα έλεγε ότι έχουν συμφέρων άλλου είδους (€).

     

    Επίσης η ΕΕ καλά θα κάνει να αρχίσει να βγάζει κανονισμούς και για τα EV φορτιστές και μπαταρίες αντίστοιχα, δεν είναι τόσο δύσκολο και δεν χρειάζεται να αφήσεις κάτι να γίνει πρόβλημά.

    • Like 5
  7. Linus και Jay2cent έκανα unsubscribe όταν παρέπεμπαν τον κόσμο να αγοράσει κάρτες, λίγο μετά το mining crash σε φάση τρέχτε να προλάβετε τις 2 χρονών κάρτες μόνο 2χMSRP... επίσης digital foundry, ήταν αυτός με τα γυαλιά στο video και του έδωσε η nvidia μια 3080 ή 3090 δεν θυμάμαι ποια, πριν καν πάρουν οι YT δείγματα, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της nvidia για την απόδοση της κάρτας και δημιούργησε hype, τελικά όταν βγήκαν review ήταν κυριολεκτικά σε ένα game τόσο όσο έλεγαν (και νομίζω ήταν και πατάτα)...

    • Like 1
  8. 24 λεπτά πριν, το μέλος gdp77 έγραψε:

    H radeon 7700 δεν θα έχει 8GB. H 7600XT θα έχει 8GB, αλλά αν έρθει στη σωστή τιμή (υπάρχει πολύ πίεση για 250$ ή έστω κάτω από τα 300$) θα ξανανοίσει πάλι το κεφάλαιο "budget" gaming 1080p με 144FPS. Αυτό το έχουμε χάσει για τουλάχιστον 3 χρόνια. Οι λεφτάδες με 1440p monitors και ακόμα περισσότερο με 4Κ δεν με απασχολούν αυτοί έχουν χρήμα να κάψουν. Ας πληρώνουν 1-2Κ την κάρτα.

     

    Μακάρι να είναι έτσι και να έχει 12gb τουλάχιστον (όσο είχε και η RX6700) πάντως οι φήμες την θέλουν με 8gb που για μένα σημαίνει ότι είναι RX #600 βαφτισμένη σε μεγαλύτερη σειρά, δλδ ακολουθηθεί πιστά ότι κάνει και η Nvidia τώρα...

     

    Spoiler
    WCCFTECH.COM

    AMD's unreleased Radeon RX 7950 XTX, 7950 XT, 7800 XT, 7700 XT, 7600 XT, & 7500 XT RDNA 3 GPUs have shown up in a ROCm 5.6...

     

     

    image.png.8c121877d108258927b0e7fc3a2c1f07.png

     

    WWW.TECHPOWERUP.COM

    AMD Navi 33, 2600 MHz, 2048 Cores, 128 TMUs, 64 ROPs, 8192 MB GDDR6, 2250 MHz, 128 bit

     

     

     

    Αυτό με το 1440p διαφωνώ, θεωρώ ότι το 1080p πρέπει να πεθάνει  όπως έγινε και με το 720p (που έκαναν review 1000€ cpu λες και ενδιέφερε κανένα...) , 1440p >120hz οθόνες δεν είναι ακριβές και το ppi είναι μια χαρά, λίγο καλύτερο από 27" 1080p , τις 27" πάντα τις θεωρούσα λίγες, ιδανικά θα ήθελα 38-40" UW αλλά έχουν $$$$ .... οπότε.. 28"-32" 16:9 ή έστω 34"uw (που το ύψος είναι μικρό... σαν τις 27" 16:9).

  9. 18 ώρες πριν, το μέλος BloodMage έγραψε:

    για σφαλιαρες και η πρασινη και η κοκκινη

    αλλα μην δικαιολογουμε την τεμπελια των developer 

     

    Η τεμπελιά παραπέμπει ότι έχουν χρόνο, χρήμα και όχι πίεση από των project wtv manager και δεν το φτιάχνουν γιατί βαριούνται, αλλά είναι ακριβώς το αντίθετο συν την έλλειψη βασικού (θα έλεγα πλέον) beta testing (πάλι χρόνο κ χρήμα).

     

    Προσωπικά από την στιγμή που κυκλοφόρησαν οι κονσόλες θεωρώ τα specs τους τα recommend και για pc δλδ 16gb vram + 8 cores για να θεωρείται future proof  , οκ ζήσαμε ένα τεχνολογικό μεσαίωνα δυο χρόνια με τα κρυπτοσκουπίδια αλλά σιγά σιγά θα αρχίσουν να βγαίνουν games μόνο για τις τελευταίες κονσόλες , χωρίς συμβατότητα για τις παλιότερες οπότε θα υπάρξει και αύξηση των απαιτήσεών, το 4core/8gb καλό ήταν αλλά πέρασαν 12 (ίσως και παραπάνω) και 8 χρόνια αντίστοιχα, λογικό να "παλιώσουν", δεν λέω ότι δεν βγήκαν game σε beta μορφή ή απλά κακά port αλλά αυτό δεν έγινε πρώτη φορά αλλά 8gb με 300€ + για μένα είναι DOA ακόμα και για 1080p, με κάνα 150αρι σαν entry lvl οκ.

     

    Από την μια έχουμε όσους στήριξαν την τιμές στο θεό αγοράζοντας (το μείζον πρόβλημα) και μετά έχουμε την nvidia που σωστά κάνει και προσπαθεί να κρατήσει τις τιμές στο θεό (ένα έλασσον πρόβλημα), βέβαια αν έκανε μόνο αυτό προσωπικά δεν θα την αντιπαθούσα τόσο, τα planned obsolescence προϊόντα της μου κάθονται στο λαιμό! οπότε σου βγάζει DLSS 3 "only next gen" που λες άντε οκ, σου βγάζει 8gb (stutter fest) και λόγος να πας στις 5000series με λογικά 10gb (είπαμε ίσα ίσα αναβάθμιση),  και έρχεται τώρα με το neural compression να σου πει πάλι "next gen only" για την επόμενη σειρά...

     

    Βέβαια να μην ξεχάσω την AMD που σύμφωνα με την "αγαπητή" CEO από την στιγμή που πέρασε την intel και πήρε και τις κονσόλες το pc αγοραστικό κοινό το φτύνει κατάμουτρα. stock manipulation , τιμές αδικαιολόγητα αυξημένες (cpu και gpu), οι entry lvl gpu pci express x8 , που η λογική λέει ότι κάποιους που αγοράζει φτηνή gpu το πιθανότερο να έχει και pci express 3 μητρική, οκ σου λέει θα αναβαθμίσει σε τι? σε AMD CPU/MOBO μιας και όλοι οι  YT influencer αυτό λένε, από την μια δηλώνει 8gb not enough από την άλλη η RX 7700 XT θα έχει μάλλον τόσο κτλ κτλ.

     

    H intel θα μας σώσει και από τους δυο! 😛 (the irony)

    • Like 1
  10. "Αφού το σκεφτήκαμε, κάναμε την επιλογή να μην ακολουθήσουμε μια τέτοια στρατηγική". "

     

    Ναι αλλά στο άρμεγμα, στο price fixing και στο τεχνητή έλλειψη gpu δεν τους είδα να μασάνε, μια χαρά ακολούθησαν!

    • Like 1
    • Agree 2
    • Haha 2
  11. Ανοησίες δεν παθένουν τπτ από το mining, όλοι τις έχουν με AC και undervolted, οι gamer που είναι όλοι τους άσχετοι με pc και κάνουν OC στο θεό και παίζουν 24 /7 τα καμένα είναι χειρότερες οι κάρτες! 🤣

     

     

     

    🖕 miners

    🖕 nvidia

  12. OLED σε οθόνες pc , very nice! αλλά άργησαν, πολύ, με αυτές τις τιμές παίρνω 55/65" oled tv...... κάποιοι ήδη χρησιμοποιούν 42" oled σαν pc μόνιτορ με παράλληλη χρήση fancyzones (win powertoys) επίσης ελπίζω κάποια στιγμή να ξεκολλήσουν από 27" και τις 34"uw....  οι 16:9 θα πρέπει να γίνουν 30/32" και οι uw 38/40"....

     

    Αναβαθμίσεις με το σταγονόμετρο, planned obsolescence κτλ. κρίμα.

  13. Η μόνη έλλειψη που υπήρχε τότε ήταν επειδή δεν προλάβαιναν να πουλήσουν στις φάρμες πιο μεγάλες ποσότητες, αλλιώς καμιά...

     

    Η nvidia αλλά και ορισμένα καταστήματα το πήραν το μνμ από τους scalpers και τους τότε αγοραστές, όσο και να ανέβουν οι τιμές οι μλκς πληρώνουν!!! οπότε ποια έκπληξη που τώρα μετά το mining crash είδαμε launch από nvidia με τέτοιες τιμές; άσε που πέρα από τα υπερκέρδη από τις νέες δημιούργησε και θέση για να σπρώξει τις παλιές (αυτές που δεν πρόλαβε να πουλήσει στους minners), τα ζούδια είτε πάνε και τα σκάνε για το "latest and greatest" είτε νομίζουν είναι έξυπνοι και τρέχουν για τις δυο χρόνων παλαιωμένες ευκαιρίες, και όλα τέλεια!

     

    Το mid και low end εξαφανίστηκε, η 6600XT έχει παρόμοιες επιδόσεις και σχεδόν  ίδια τιμή με την 5700xt , με κάρτα του 2019.... σχεδόν 4 χρόνων.... 7600/7700 άφαντες .. από nvidia δεν ασχολούμαι καν.

     

    Το μόνο καλό ήταν οι ARC που από ότι διάβασα έχουν φτάσει σε μερίδιο αγοράς 4% και βελτιώνονται οι drivers, δεν περιμένω από intel σωστές τιμές αλλά χαίρομαι που υπάρχει και τρίτος, επίσης κάτι πήρε το αυτί μου για ίσως 4ο παίχτη, την qualcomm αν και δεν ξέρω τπτ παραπάνω.

    • Like 3
  14. Το price fixing έχει νόημα μεταξύ ίσων, τώρα η AMD είναι πίσω σε μερίδιο αγοράς, δεν νομίζω να την συμφέρει κάτι τέτοιο.

     

    Η ngridia ότι κάνει (δηλώσεις σαν αυτές, κατακρεουργημένη 4080 που ουσιαστικά είναι 4060, άθλιες τιμές κτλ) το κάνει για να πουλήσει το 3000 stock που δεν πρόλαβε να ξεφορτώσει στους miners, ξέρει ότι η περίοδος "χάριτος" τελειώνει μόλις βγάλει η AMD και τότε όλα εξαρτώνται από την AMD, Αν θα ακολουθήσει στο scalping ή αν θα προσπαθήσει να πάρει μερίδιο αγοράς, αν κάνει το δεύτερο τότε θα δούμε, η ngridia δεν έχει πολλές επιλογές, είτε θα βγάλει τις Super ότι ακριβώς έγινε και με τις 2000 που ήταν κομμένες και έβγαλε μετά τις κανονικές με την ονομασία super είτε θα ρίξει τιμές, στις 4000 δεν το νομίζω αλλά στις 3000 δεν βλέπω πως αλλιώς θα τις πουλήσει αν δεν του τελειώσει το stock μέχρι τέλος Q4.

     

    H Intel από ότι φαίνεται θα χάσει και αυτή την ευκαιρία να βγάλει dgpu, από ότι διάβαζα χτες θα τις ξεφορτώσει σε OEMs ...

     

    Τώρα για αυτούς που περιμένουν την AMD για να πάρουν nvidia είναι fanboys, οι ίδιοι που μας έπρηξαν με το RT στην 2000 σειρά που δεν μπορούσε καν να το τρέξει, κανένα δλδ από τα 3 ολόκληρα παιχνίδια που υπήρχαν τότε 😛 .

    • Agree 1
  15. Ξέρετε τι θα είναι ενδιαφέρον; και δεν έχω δει κανέναν να το αναφέρει, αν επαναληφθεί η ιστορία με τις 2000 series και τις super, είναι προφανές ότι η Ngridia τιμολόγησε έτσι τις δυο 4080 για να μπορεί ακόμα να πουλάει τις 3000, γιαυτο και τις σακάτεψε, κάτι τέτοιο δεν έκανε και με τις 2000; που τις πετσόκοψε και μόλις 6 μήνες αργότερα έβγαλε τις κανονικές εκδόσεις "super", είναι πιθανό να γίνει και πάλι.

  16. Υπάρχει και η άλλη πλευρά, μήπως την τρίχα την κάνουν τριχιά για τα views;

     

    Οκ, οι arc δεν πάνε καλά στο high end και άργησαν αλλά ποιος πίστευε ότι θα πηγαίναν; επίσης ποιος πίστευε ότι day one δεν θα υπήρχαν προβλήματα;

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.