Jump to content

dfk_7677

Premium Members
 • Content Count

  687
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About dfk_7677

 • Rank
  Registered User
 • Birthday 06/07/1977

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας

Contact Methods

 • Skype
  dfk_7677
 • Website URL
  https://battlefield.gr

Recent Profile Visitors

1,484 profile views
 1. Συγγνώμη αλλά βλέπω τεράστια σύγχυση σε αυτή τη δήλωση. Δε μπορώ να φανταστώ πως είναι άκρο κάποιος που μας δείχνει τα απόκρυφά του, όταν έχει προηγουμένως οριστεί ως άκρο κάποιος δολοφόνος. Ευτυχώς ο νόμος κάνει το διαχωρισμό και δεν τους τιμωρεί το ίδιο. Έχω την εντύπωση ότι ο όρος 'ελευθερία λόγου' έχει παρεξηγηθεί και χρησιμοποιείται εκ του πονηρού από πολλούς. Δε βλέπω γιατί μια πλατφόρμα όπως το thelab.gr ή κατά προέκταση το twitter, facebook κτλ, που δεν είναι κρατικές οντότητες να υποχρεούνται να επιτρέπουν κάθε ελευθερία λόγου. Οι διαχειριστές τους έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν τους όρους χρήσεις που όλοι έχουμε αποδεχτεί. Δε γνωρίζω τι έγραψε ο colt παρεπιπτόντως. Η έστω και υπόννοια ότι κάποιος γίνεται ομοφυλόφιλος επειδή είδε το pride ή πολλούς gay στην τηλεόραση, εκτός από αντιεπιστημονική είναι και αστεία. Από την άλλη κανείς δεν πρέπει να έχει προστασία από το νόμο, άσχετα σε ποια μειονότητα ή όχι ανήκει. Υ.Γ: Ο πρώτος που θα δηλώσει ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι ανώμαλοι, αλλά τον ενοχλεί το pride, κερδίζει κουλουράκι.
 2. Όχι τα 10χρονα παίζουν fortnite. Αυτοί που έχουν έρθει στο game κυρίως στο BF1 είναι 40-50ρηδες που δεν είχαν/έχουν καμία σχέση με gaming.
 3. Σκοπούμενες ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους. ΗΠΑ: 4.9 ΕΕ: 1.0 Πηγή: https://www.indexmundi.com/facts/indicators/VC.IHR.PSRC.P5/compare?country=eu#country=eu:us Πενταπλάσιο δεν το λες στα όρια του στατιστικού λάθους. Θάνατοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις ΗΠΑ (2017): 70.237. Ανά 1εκ κατοίκους: ~215 Θάνατοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών στην ΕΕ (2018): 7.929. Ανά 1εκ κατοίκους: ~15.5 Οι θάνατοι στις ΗΠΑ είναι σχεδόν 15 φορές περισσότεροι... Ειλικρινά ούτε εγώ δεν περίμενα τόσο μεγάλη διαφορά. Νομίζω πρέπει να εγκαταλείψεις τη θεωρία του στατιστικού λάθους. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς σχέση έχουν τα ποσοστά των "σοσιαλιστών" με την ευτυχία. Το ότι οι πολίτες της ΕΕ είναι σαφώς πιο προβληματισμένοι και ώριμοι από αυτούς των ΗΠΑ το γνωρίζω. Βλέπω τι ψηφίζουν και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην οποία παρεπιπτόντως ουσιαστικά δεν έχουν πλάνα σύνταξης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Εκτός αν είσαι βέβαια στο 1ο οικονομικό τεταρτημόριο του πληθυσμού, οπότε έχεις τη δυνατότητα να διατηρείς ιδιωτικό πλάνο.
 4. Δεν θα κάνω παράθεση τον εαυτό μου. Μια ματιά στα στοιχεία μερικά post παραπάνω, αποδεικνύει ότι μια χαρά τα πάνε από πλευράς ανταγωνιστικότητας οι σοβαρές χώρες της ΕΕ. Και εδώ έρχεσαι στα λόγια μου. Αυτό που σου διαφεύγει όταν αναφέρεσαι σε GDP per capita κτλ, είναι ότι στις ΗΠΑ είναι μικρότερο το ποσοστό που κατέχει ένα ελάχιστο επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων, αντίθετα με τα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη. Σε αυτά η εκπαίδευση είναι καθολικά καλύτερη και όχι "προσφερόμενη" (έναντι υψηλού ανταλάγματος) σε μια μικρή μερίδα του πληθυσμού. Σαφώς και υπάρχουν σε όλες τις προηγμένες χώρες του πλανήτη, απλά σε καμία σε τόσο μεγάλο ποσοστό όσο στις ΗΠΑ. Γνωρίζω ότι δε θες να μαθαίνεις τίποτα αρνητικό για αυτές, αλλά τα στοιχεία που παράθεσα αποτελούν γεγονός. Το ότι οι άνθρωποι είναι πιο δυστυχισμένοι εκεί από χώρες που είναι πιο φτωχές, νομίζω είναι φανερό και πάλι από τα στοιχεία που παράθεσα. Εμένα μου αρέσει ως αιτία η χειρότερη ποιότητα ζωής που οδηγεί στα ναρκωτικά και στη βια, αν εσύ έχεις κάποια καλύτερη εξήγηση, ας τη διαβάσουμε. Και συνεχίζεις να νομίζεις ότι GDP per capita == ποιότητα ζωής. Θα σου δώσω μερικούς λόγους πάντως γιατί έχουν καλύτερο GDP per capita. Είναι 1οι σε παραγωγή πετρελαίου στον κόσμο, αντίθετα με τις χώρες τις ΕΕ που έχουν πολύ μικρή παραγωγή. Έχουν σαφώς μεγαλύτερη ποσότητα καλλεργήσιμης γης ανά κάτοικο. Είχαν πολύ λιγότερες ανθρώπινες απώλειες σε ποσοστό στους 2 παγκόσμιους πολέμους (χωρίς να υπολογίζω τις οικονομικές απώλειες). Θα προσθέσω στα παραπάνω ότι στις ΗΠΑ υπάρχει αρκετά μεγαλύτερη οικονομική ανισότητα, η οποία εντάθηκε μετά τη δεκαετία του '80. Αποτέλεσμα: Ενώ το GDP per capita αυξήθηκε κατά 55%, η μέση οικογένεια (αυτή με εισόδημα μεγαλύτερο από το 50% του πληθυσμού), αύξησε το εισόδημά της κατά μόλις 20%. Μπορείς να ανατρέξεις οπουδήποτε για αυτά τα στοιχεία καθώς και τη σαφώς μικρότερη ανισότητα που υπάρχει στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη και έπειτα να πετάξεις το GDP per capita στον κάδο απορριμάτων, αφού το ανεβάζουν ο Bill Gates, ο Jeff Bezos, ο Warren Buffet και ο Mark Zuckerberg. Κατανοώ ότι για σένα ποιότητα ζωής είναι το χρήμα, για μένα πάλι είναι η ευτυχία για όσους περισσότερους κατοίκους μιας χώρας. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι ΗΠΑ είναι το ισχυρότερο κράτος στον κόσμο, οικονομικά και στρατιωτικά. Αλλά να μας συγχωρέσει η χάρη τους, ούτε πολιτισμό έχουν, ούτε κοινωνική δομή, ούτε κρατικές υποδομές όπως τα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη. Θα κλείσω με ένα "ανέκδοτο" που διάβασα στο tweeter: Χρήστης 1: Είναι δυνατόν; Αν πάθεις ατύχημα στις ΗΠΑ και σε πάρει ασθενοφόρο πληρώνεις 500$!!! Χρήστης 2: Πληρώνουν και για να καλέσουν την αστυνομία; Ίσως τότε συμφέρει να αφήσεις τους κλεφτες να σε κλέψουν.
 5. Είδες να παράθεσα πουθενά αυτό που έγραψες εσύ; Κάνεις ένα μεγάλο κείμενο παράθεση και έπειτα αναφέρεσαι σε κάτι που δεν αναφέρεται πουθενά στο κείμενο. Τελικά με το κείμενο διαφωνείς; Επί του θέματος της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, σίγουρα οι ΗΠΑ θα προηγούνται, όπως και θα συνεχίσουν να προηγούνται όσο κατέχουν το κεφάλαιο και τη διάθεση για (μόνο) οικονομικό κέρδος. Οι σοβαρές χώρες, σαφώς και θα είναι πιο πίσω στις τεχνολογίες αιχμής από τις ΗΠΑ, πληρώνοντας ουσιαστικά πνευματικά δικαιώματα για να τις εκμεταλλεύονται σε 2ο χρόνο, αλλά ταυτόχρονα θα συνεχίσουν να προσφέρουν μακράν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους. Δεν είναι τυχαία οι ΗΠΑ πρώτες σε ανθρωποκτονίες και θανάτους από χρήση ναρκωτικών ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες.
 6. Στην κατάταξη παγκόμσιας ανταγωνιστικότητας το 2008-2009 βρίσκονται 12 χώρες της ΕΕ στις πρώτες 30. Άθροισμα δεικτών: 62.93 Στην κατάταξη παγκόμσιας ανταγωνιστικότητας το 2017-2018 βρίσκονται 12 χώρες της ΕΕ στις πρώτες 30. Άθροισμα δεικτών: 64.12 Πηγή: Global Competitiveness Report - Wikipedia Βλέπουμε λοιπόν από τα στοιχεία, ότι η ΕΕ δεν είναι εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα των χωρών αυτών, αντιθέτως έχουν παρουσιάσει και μια μικρή άνοδο στους δείκτες (κατά μέσο όρο) τους κατά τη διάρκεια των 9 αυτών ετών. (Σημ: Η Ισπανία αντικαταστάθηκε από την Εσθονία, αλλά ακόμα και αν συμπεριληφθούν και οι 2, ο συνολικός δείκτης παρουσιάζει +0.02 διαφορά) Επίσης ας ενημερώσει κάποιος τον συγγραφέα, ότι οι ΗΠΑ που ευαγγελίζεται σε οποιαδήποτε σύγκριση με τις χώρες της ΕΕ, είναι 1η σε ανταγωνιστικότητα (κλαπ κλαπ) και 18η στον δείκτη ευτυχίας, όπου κυριαρχούν βέβαια αυτές οι καταραμένες χώρες με τις υψηλές κοινωνικές παροχές και την υψηλή φορολογία.
 7. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως αυτή την κατάντια, την ρίχνεις στο σε έναν δημόσιο φορέα (τους οποίους μετά βδελυγμίας θέλεις να ξεφορτωθείς) αντί να καταλάβεις πόσο "καλά" δουλεύει η ελεύθερη αγορά που ευαγγελίζεσαι στην Ελλάδα.
 8. Τι κρίμα που όλα αυτά παίζουν ρόλο για τις πρώτες 10-20 ώρες του παιχνιδιού...
 9. Εννοείται οφείλονται στους πολίτες. Ένθεν και ένθεν. Το ότι οι "καραμανλικοί" έχουν αυτή τη δύναμη, οφείλεται στο ότι τους ακολουθούν (τυφλά, δε μπορώ να πιστέψω κάτι άλλο) αρκετοί δεξιοί ψηφοφόροι. Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, το ότι κατάφερε στις να είναι 1ο κόμμα δεύτερες εκλογές του '15, είναι ίσως η μεγαλύτερη ψηφοθηρική επιτυχία κατά τη μεταπολίτευση. Μπορούμε να καταλογίσουμε ότι θέλουμε στον Τσίπρα, αλλά μετά το '15 και παιρνώντας τα επόμενα χρόνια ότι μέτρα του επέβαλαν, ενώ δήλωνε επαναστάτης, κατάφερε εν τούτοις να παραμένει 2ο κόμμα (με διαφορά). Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ έπαθε τεράστια ζημιά, που κατά τη γνώμη μου, εξαιρώντας το "λεφτά υπάρχουν" δεν έκανε και τέτοια αίσχη. Βέβαια μετά βλέπουμε και αυτά που κάνουν στο ΗΒ, που είναι 10 φορές σοβαρότερο κράτος, να μη νιώθουμε τόσο χάλια για τα δικά μας χάλια.
 10. Είναι γοητευτικός όμως Θεωρώ εξοργιστικό ότι ακόμα και σήμερα, μετά από αυτή την (μαζί με τις υπόλοιπες) καταστροφική διακυβέρνηση του Καραμανλή, υπάρχει μεγάλο κομμάτι της δεξιάς παράταξης που δίνει βαρύτητα στο τι θα πει ή θα κάνει αυτός ο τόσο ανίκανος πρωθυπουργός. Γιατί, επειδή κέρδισε 2 εκλογές;;;
 11. Αφού βιάσαμε τη λογική, ας βιάσουμε και τα μαθηματικά/οικονομική θεωρία... Χρωστάμε από ίδρυσης του Ελληνικού κράτους. Άρα κατά τη λογική σου όλες οι κυβερνήσεις από τότε και μετά είναι ίδιες και χάλια. Επίσης όλα τα κράτη χρωστάνε. Εν πάση περιπτώσει το θέμα του χρέους εσύ το ανέφερες, ως "απόδειξη" ότι όλες οι κυβερνήσεις της δημοσκόπησης είναι το ίδιο χάλια. Εγώ απλά ήθελα να αναδείξω την απλοϊκότητα και λογική ασυνέχεια του συγκερκιμένου επιχειρήματος. Θεωρώ ότι θα ήταν προς όφελος της κουβέντας, απλά να πεις ότι δε σου άρεσε καμία από τις κυβερνήσεις, τόσο μάλιστα, ώστε να μη μπορείς να διαλέξεις τη χειρότερη και όχι ότι είναι όλες ίδιες. Απλό και κατανοητό, δεν έχει και κανένας να πει τίποτα και από ότι φαίνεται είσαι στο ΔΞ/ΔΑ.
 12. Μια σύντομη έρευνα στο google σε διαψεύδει, καθώς το χρέος παρέμεινε σχετικά σταθερό από το 2013 και έπειτα. Πηγή: https://tradingeconomics.com/greece/government-debt-to-gdp Όσον αφορά το μη έντονο κομμάτι, δήλωση vs λογικής, σημειώσατε 1. Έχουμε μια σύγκριση μεταξύ 10 κυβερνήσεων οι οποίες για να συγκριθούν θα έπρεπε να αναλογιστούμε χιλιάδες αποφάσεις περί πολιτικής. Η πιθανότητα τα 10 αυτά αποτελέσματα να είναι τα ίδια, είναι σίγουρα μικρότερη από αυτή του να να πέσει ένα αεροπλάνο στο κεφάλι μου τώρα που γράφω. Συγκρίνοντας μια παράμετρο, την διόγκωση του χρέους (η οποία χρησιμοποιήθηκε εσφαλμένα για να πείσει για το αντίθετο), είναι εξαιρετικά εύκολο να τοποθετήσουμε τις κυβερνήσεις σε μια σειρά. Περισσότερες παράμετροι -> περισσότερες ευκαιρίες να διαβαθμίσουμε την απόδοση των κυβερνήσεων. "Ήταν όλες χάλια" != "Ήταν όλες το ίδιο", ας μη βιάζουμε τη λογική.
 13. Εξίσου κακές (χειρότερες) όλες;;; Το βρίσκω εξαιρετικά απίθανο να μην μπορεί να βρεθεί κάποια λιγότερο κακή από τις υπόλοιπες (για όσους τις θεωρούν όλες κακές). Με την τάση μηδενισμού που διακατέχει τους περισσότερους μη fanboys κάποιου κόμματος, αναμένω την παρούσα κυβέρνηση να κερδίσει (πιθανόν όχι αδίκως). Εγώ πάντως διάλεξα το "ορθόδοξο" ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου, όχι για πολιτικές αποφάσεις, αλλά για τη νοοτροπία που καλλιέργησε σε ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού. Στη δεύτερη θέση την (προδοτική) κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία έκανε το δημοψήφισμα (με αποτέλεσμα να έχουμε capital controls), το αναίρεσε γιατί διαψεύστηκαν οι (κρυφές) προσδοκίες της για ένα "ΝΑΙ" και μια εύκολη πολιτική απόφαση, και όλα αυτά μόνο και μόνο για την πολιτική της επιβίωση, την οποία πέτυχε και είμαστε άξιοι της μοίρας μας γι' αυτό. Από κει και πέρα όποιος εξεπλάγει μετέπειτα από το "Β. Μακεδονικό" ή τους λαθρομετανάστες (ή ότι άλλο θεωρεί ενάντια στο εθνικό συμφέρον), απορώ γιατί. Κλείνοντας, καλύτερα να μου κοπεί το χέρι, παρά να ψηφίσω τα 2 κόμματα που διακυβέρνησαν τη χώρα κατά τη μεταπολίτευση.
 14. Χωρίς να θέλω να μειώσω την επίδοσή σου, λάβε υπόψη ότι στο BF παίζουν και αρκετά χειρότεροι παίκτες. Δεν ξέρω αν γίνεται ευθεία σύγκριση μεταξύ των 2.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.