Jump to content

citakis

Members
  • Posts

    31
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Είδηση Comments posted by citakis

  1. Η Fedora εδώ και πολύ καιρό είναι η διανομή που σπρώχνει τις νέες τεχνολογίες στον κόσμο του Linux, όπως systemd, pipewire, wayland, είναι απόλυτα λογικό να θέλουν να ξεφορτωθούν απαρχαιωμένες τεχνολογίες που τρώνε χρόνο από τους developers και πλέον έχουν αρκετά μικρό μερίδιο στην αγορά. Εννοείται ότι όποιος χρειάζεται να έχει έναν τέτοιο μηχανημα (όπως έχω και εγώ, που το έχω για δοκιμές) θα χρησιμοποιήσει μια διανομή που να το υποστηρίζει, δεν είναι απαραίτητο να τρέχει Fedorα.
    Εξάλλου στο κόσμο του Linux κάποιος θα φτιάξει ένα fork που θα κάνει boot to fedora από ΒIOS 😀, το έζησα όταν το Arch σταματησε την υποστήριξη για 32bit και σε 2 μήνες ξεφύτρωσε το ARCH32bit.

    • Like 1
  2. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο αλλά θεωρώ ότι μεγάλο μέρος της επιτυχίας της AMD οφείλεται στο γεγονός ότι η πρόεδρος της είναι μηχανικός ολοκληρωμένων, γνώστης δηλαδή του αντικειμένου και όχι ένα ακόμα στέλεχος που γνωρίζει από διοίκηση επιχηρήσεων αλλά χωρίς επαφή με το  τεχνικό τμήμα.
    Σε αυτές τις θέσεις πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι με όραμα αλλά και με βαθειά γνώση όλων των τομέων που κάνουν την εταιρεία να δουλεύει.

    • Like 1
  3. To πρόβλημα είναι με την μέτρηση δημοφιλίας των λειτουργικών είναι πως δεν μπορούν να μετρήσουν πωλήσεις μιας και ελάχιστα μηχανήματα πωλούνται με προεγκατεστημένη κάποια διανομή. Επίσης οι διανομές μέχρι τώρα δεν είχαν κάποια μέθοδο μέτρησης του αριθμού των χρηστών που χρησιμοποιούν το linux. Μόνο από την επισκεψιμότητα σε site μπορούσαμε να αποκτήσουμε κάποια ιδέα για το μερίδιο χρήσης.


    Σιγά σιγά αυτά τα προβλήματα διαφοροποιούνται, είναι σίγουρο ότι θα δούμε αυτό το ποσοστό να ανεβαίνει και άλλο  στο desktop αν και είμαστε πολύ μακριά από το να χαρακτηρίσουμε το linux mainstream.

    Σίγουρα όμως είναι μια στιβαρή επιλογή, ασφαλής και ταχέως αναπτυσόμενη ειδικά τώρα που το ανακαλύπτουν οι εταιρίες και προσπαθούν να μπουν στην αγορα του.

    • Like 1
  4. Από τότε που το χρησιμοποίησα για πρωτη φορά έχω ενθουσιαστεί. Τώρα πλέον όλο το σπίτι είναι σε Openwrt/LEDE.

    Μόνο η ιδέα ότι μπορείς να επεκτήνεις το router με τρόπο που ο κατασκευαστής δεν είχε στις αρχικές προδιαγραφές (αρκεί να έχει λίγη χωρητικότητα στην Flash ?) και κυρίως να έχεις τακτικές ενημερώσεις. Είναι αδύνατον σε μια εποχή που συνεχώς βρίσκουμε κενά ασφαλείας στα πάντα να θεωρούμε το router, που είναι η πύλη του σπιτιού στον έξω κόσμο,  οτι αρκει να το βάλεις στην πρίζα και να το ξεχασεις.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.