Jump to content

citakis

Members
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

About citakis

 • Rank
  Registered User
 • Birthday 04/08/1980

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Ενδιαφέροντα
  Ηλεκτρονικά
 1. To πρόβλημα είναι με την μέτρηση δημοφιλίας των λειτουργικών είναι πως δεν μπορούν να μετρήσουν πωλήσεις μιας και ελάχιστα μηχανήματα πωλούνται με προεγκατεστημένη κάποια διανομή. Επίσης οι διανομές μέχρι τώρα δεν είχαν κάποια μέθοδο μέτρησης του αριθμού των χρηστών που χρησιμοποιούν το linux. Μόνο από την επισκεψιμότητα σε site μπορούσαμε να αποκτήσουμε κάποια ιδέα για το μερίδιο χρήσης. Σιγά σιγά αυτά τα προβλήματα διαφοροποιούνται, είναι σίγουρο ότι θα δούμε αυτό το ποσοστό να ανεβαίνει και άλλο στο desktop αν και είμαστε πολύ μακριά από το να χαρακτηρίσουμε το linux mainstream. Σίγουρα όμως είναι μια στιβαρή επιλογή, ασφαλής και ταχέως αναπτυσόμενη ειδικά τώρα που το ανακαλύπτουν οι εταιρίες και προσπαθούν να μπουν στην αγορα του.
 2. Συγχαρητήρια στο TheLab για τον υπέροχο διαγωνισμό. Δεν κέρδισα αλλά πραγματικά απόλαυσα την διαδικασία! Εύχομαι Να έχουμε όλοι μια δημιουργική χρονιά!
 3. Από τότε που το χρησιμοποίησα για πρωτη φορά έχω ενθουσιαστεί. Τώρα πλέον όλο το σπίτι είναι σε Openwrt/LEDE. Μόνο η ιδέα ότι μπορείς να επεκτήνεις το router με τρόπο που ο κατασκευαστής δεν είχε στις αρχικές προδιαγραφές (αρκεί να έχει λίγη χωρητικότητα στην Flash ) και κυρίως να έχεις τακτικές ενημερώσεις. Είναι αδύνατον σε μια εποχή που συνεχώς βρίσκουμε κενά ασφαλείας στα πάντα να θεωρούμε το router, που είναι η πύλη του σπιτιού στον έξω κόσμο, οτι αρκει να το βάλεις στην πρίζα και να το ξεχασεις.
 4. Προβλήματα που πρέπει να λυθούν είναι η ύπαρξη καναλιών μέσα στην τοιχοποιία από τα οποία θα περάσουν τα καλώδια και οι αγωγοί υδρευσης. Το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να φτιαχτούν εξαρτάται από την ακρίβεια της κεφαλής και τα όποια "σκουπίδια" ή υπολείματα υλικού μπορεί να φράξουν τα κανάλια αυτά. Βασικότερο είναι το θέμα της στατικότητας που θα εξαρτηθεί από τις ιδιότητες του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί. Θα πρέπει να έχει συνοχή και να είναι αρκετά σκληρό ενώ παράλληλα να έχει κάποια ελαστικότητα και να εμφανίζει μεγάλη απόσβεση στην στρέψη για να καταφέρει να αντέξει κραδασμούς και σεισμική δραστηριότητα. Το όλο project πάντως ακούγεται πολύ ενδιαφέρων και αν μπορέσει να μειώσει το κόστος κατασκευής τότε είναι σίγουρο πως θα επικρατήσει.
 5. Η γνωριμία μου με την σέγα μετρά μόλις ένα μήνα και αυτός ο οδηγός είναι αυτό που χρειαζόμουν για να κάνω ένα σωστό ξεκίνημα και να γλυτώσω τα πολλά λάθη. Ειδικά οι συμβουλές προστασίας μου έδειξαν ότι είχα εντελώς ακατάλληλα γάντια για αυτή την δουλειά! Φυσικά το highlight είναι ο οδηγός ευθείας κοπής για τον οποίο έχω ξεκινήσει την διαδικασία εύρεσης υλικών ώστε να τον κατασκευάσω. Συγχαρητήρια για την έξοχη δουλειά που έκανες. :worship:
 6. Καλές Γιορτές σε όλους και μπράβο για μια ακόμα χρονιά στη ομάδα του Λάμπη :worship: :worship:
 7. Για κάποιον που δεν είναι επαγγελματίας στο αντικείμενο και το μόνο που ζητά είναι απλά μια ζεύξη πιστέυω ότι η ubiquiti είναι μονόδρομος, αφού τα προιόντα της παραμετροποιούνται πολύ εύκολα μέσα από το γραφικό Interface, το οποίο παρέχει όλα τα βασικά εργαλεία που θα χρειαστεί κάποιος για να πετύχει το έργο του. Επιπλέον υπάρχει ένα πολύ ενεργό forum το οποίο στηρίζεται από την εταιρεία και μπορεί να βοηθήσει σε απορίες ή προβλήματα. Αντίθετα η Microtic έχει έναν πιο επαγγελματικό προσανατολισμό με πιο δύσκολα Interface (νομίζω ότι φέτος παρουσίασε για πρώτη φορά προϊόν με γραφικό περιβάλλον για τις ρυθμίσεις), και αποτελεί πολύ καλή επιλογή αν θες κάτι πιο απαιτητικό από μια απλή ζεύξη όπως πχ να μεταφέρεις ασύρματα την τηλεφωνική γραμμή.
 8. Με αντικατάσταση χαλασμένου πυκνωτή έχω σώσει και ένα ups πριν από κανα μήνα. Εχει μια φασαρία η διαδικασία αλλά αν πετύχει σου αφήνει μεγάλη ικανοποίηση. @ qbiefox συγχαρητήρια για το άρθρο. Ισως ωθήσει περισσότερο κόσμο να ψάχτεί λίγο παραπάνω πριν πετάξει κάποια συσκευή ως άχρηστη
 9. Οι τιμές στην Ελλάδα σε αυτά τα προϊόντα πάντα ήταν τσιμπημένη και δεν νομίζω να αλλάξει ποτέ. Δεν αξίζει να τα πληρώσεις σε Έλληνα όταν ξέρεις τι θέλεις να πάρεις, αντίθετα συμφέρει να πάρεις από εξωτερικό. Ούτως ή άλλως η ποιότητα κατασκευής δεν έχει ιδιαίτερη σημασία σε προϊόντα ηλεκτρονικά. Αγόρασα πρόσφατα Ledοταινία από γνωστή αλυσίδα ηλεκτρολογικού υλικού και από το ebay. Εμφανισιακά δεν έχουν καμία διαφορά και αποδίδουν και οι δύο το ίδιο, αλλά η τιμή στην Ελλάδα ήταν 35% μεγαλύτερη.
 10. Πιο ολοκληρωμένο άρθρο δεν θα μπορούσε να φτιάξει κάποιος πάνω στο θέμα.Το πιο σημαντικό ήταν ότι ενώ διάβαζα και διάβαζα και πίστευα ότι πλέον έχει αναλυθεί κάθε πλευρά, το άρθρο συνεχιζόταν καλύπτοντας θέματα που ούτε που είχα υποψιαστεί ότι υπήρχαν. Πραγματικά φανταστική δουλειά από τον Seafalco. :clap::clap: Κάθισα και το διάβασα όλο, αν και κάποια τμήματα της πειραματικής διαδικασίας έκαναν τα εγκεφαλικά μου κύτταρα να πέφτουν λιπόθυμα από την υπερπροσπάθεια να κατανοήσω τα πάντα.
 11. Επειδή τα έχω δοκιμάσει όλα τα είδη Ιντερνετ, ξεκίνησα από tooway όταν ηταν απεριόριστο, συνέχισα σε 3g me cosmote και τελικά κατέληξα να κάνω ένα wifi link περίπου 6,5 km για να αποκτήσω ανθρώπινη σύνδεση, μπορώ να σου πω ότι μακράν η χειρότερη λύση είναι το δορυφορικό Ιντερνετ. Πρώτα απ' όλα έχει απάνθρωπα μεγάλο ping. Σε εμένα κυμαινόταν από 800ms έως 2000ms, και μπορείς να πεις πως δεν παίζεις παιχνίδια αλλά σκέψου to skype με τέτοιο ping... πιο γρήγορα είναι τα σήματα καπνού. Πιστεύω πως τώρα πια τοθέμα της ταχύτητας έχει πια λυθεί, γιατί όταν το είχα εγώ η συνήθης ταχύτητα ήταν 20 kΒ/s( δηλαδή 0,2Mbps). Οπότε μακριά από δορυφορικό εκτός και είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Το 3g εμένα για ένα χρόνο που το κράτησα επειδή είχε προηγηθεί το δορυφορικό αρχικά μου είχε φανεί θεϊκό αλλά στην πορεία είδα πως εκτός από την άγχος που προκαλεί να μην υπερβείς το όριο των GB, εμφανίζει κάποια προβλήματα με χαμηλές ταχύτητες αν το σήμα είναι οριακό, αν είναι γιορτές που όλοι παίρνουν τηλέφωνα ή γενικότερα ώρες αιχμής. Δεν θυμάμαι καθόλου αν μου δούλευε το skype αλλά αν μου είχε τύχει κάποιο θέμα θα το θυμόμουν άρα μάλλον λειτουργούσε. και καταλήγω πως αν έχεις οπτική επαφή με καποια περιοχή που έχει κάλυψη adsl ξέχνα όλα τα προηγούμενα, βρες κάποιον φίλο-γνωστό που να μπορείς να στήσεις στην ταράτσα του μια κεραία και κάνε μια ασύρματη ζεύξη με το δικό σου σπίτι. Είναι μακράν η καλύτερη λύση
 12. Όμορφες εποχές, που τρέχαμε κάθε αρχή του μήνα να αγοράσουμε το αγαπημένο μας περιοδικό να διαβάσουμε τα review, τα hints n tips, τους οδηγούς και τις παρουσιάσεις, να ενημερωθούμε και να μάθουμε όσα περισσότερα μπορέσουμε. Τώρα πια τα περιοδικά έχουν αντικατασταθεί από το Ιντερνετ. Λίγο πριν σταματήσω να τα αγοράζω είχα φτάσει στο σημείο να τα αγοράζω και να μην τα διαβάζω. Έχει διαφοροποιηθεί ο ρόλος που καλούνται τα περιοδικά να παίξουν και αυτή η αλλαγή κάνει τους πιο αδύναμους να κλείσουν. Εύχομαι να μην κλείσουν όλα και ειδικά τα ιστορικά περιοδικά που διάβαζα και εγώ, αλλά στην παρούσα φάση δεν μπορώ να πω ότι ανήκω στο αγοραστικό τους κοινό και δεν βλέπω κάποια αλλαγή στο άμεσο μέλλον. Μακάρι να βρουν το δρόμο τους στο παρόν και το μέλλον που διανύουμε και ίσως ξαναγίνω αναγνώστης τους όπως και παλιοτερα.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.