Jump to content

citakis

Members
  • Posts

    31
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by citakis

  1. Η Fedora εδώ και πολύ καιρό είναι η διανομή που σπρώχνει τις νέες τεχνολογίες στον κόσμο του Linux, όπως systemd, pipewire, wayland, είναι απόλυτα λογικό να θέλουν να ξεφορτωθούν απαρχαιωμένες τεχνολογίες που τρώνε χρόνο από τους developers και πλέον έχουν αρκετά μικρό μερίδιο στην αγορά. Εννοείται ότι όποιος χρειάζεται να έχει έναν τέτοιο μηχανημα (όπως έχω και εγώ, που το έχω για δοκιμές) θα χρησιμοποιήσει μια διανομή που να το υποστηρίζει, δεν είναι απαραίτητο να τρέχει Fedorα. Εξάλλου στο κόσμο του Linux κάποιος θα φτιάξει ένα fork που θα κάνει boot to fedora από ΒIOS , το έζησα όταν το Arch σταματησε την υποστήριξη για 32bit και σε 2 μήνες ξεφύτρωσε το ARCH32bit.
  2. citakis

    Samsung 850 Pro 256GB SSD Review

    Τυχαία έπεσα στο review για τον συγκεκριμένο δίσκο τον οποίο έχω ήδη 3 χρόνια και δουλεύει απροβλημάτιστα ακόμα. Ακριβότερος από τον ανταγωνισμό αλλά προέχει η εμπιστοσύνη που σου παρέχει ότι τα δεδομένα θα είναι σε καλά χέρια. Γρήγορος, φυσικά αθόρυβος και ικανός να δουλεύει σε χαμηλές θερμοκρασίες ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.
  3. citakis

    Απολογισμός 2ου τριμήνου για την AMD: κέρδη, Zen 3 το 2020, Zen 4 στα 5nm

    Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο αλλά θεωρώ ότι μεγάλο μέρος της επιτυχίας της AMD οφείλεται στο γεγονός ότι η πρόεδρος της είναι μηχανικός ολοκληρωμένων, γνώστης δηλαδή του αντικειμένου και όχι ένα ακόμα στέλεχος που γνωρίζει από διοίκηση επιχηρήσεων αλλά χωρίς επαφή με το τεχνικό τμήμα. Σε αυτές τις θέσεις πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι με όραμα αλλά και με βαθειά γνώση όλων των τομέων που κάνουν την εταιρεία να δουλεύει.
  4. To πρόβλημα είναι με την μέτρηση δημοφιλίας των λειτουργικών είναι πως δεν μπορούν να μετρήσουν πωλήσεις μιας και ελάχιστα μηχανήματα πωλούνται με προεγκατεστημένη κάποια διανομή. Επίσης οι διανομές μέχρι τώρα δεν είχαν κάποια μέθοδο μέτρησης του αριθμού των χρηστών που χρησιμοποιούν το linux. Μόνο από την επισκεψιμότητα σε site μπορούσαμε να αποκτήσουμε κάποια ιδέα για το μερίδιο χρήσης. Σιγά σιγά αυτά τα προβλήματα διαφοροποιούνται, είναι σίγουρο ότι θα δούμε αυτό το ποσοστό να ανεβαίνει και άλλο στο desktop αν και είμαστε πολύ μακριά από το να χαρακτηρίσουμε το linux mainstream. Σίγουρα όμως είναι μια στιβαρή επιλογή, ασφαλής και ταχέως αναπτυσόμενη ειδικά τώρα που το ανακαλύπτουν οι εταιρίες και προσπαθούν να μπουν στην αγορα του.
  5. citakis

    ΝΙΚΗΤΕΣ Χριστουγεννιάτικου Διαγωνισμού

    Συγχαρητήρια στο TheLab για τον υπέροχο διαγωνισμό. Δεν κέρδισα αλλά πραγματικά απόλαυσα την διαδικασία! Εύχομαι Να έχουμε όλοι μια δημιουργική χρονιά!
  6. citakis

    Διαθέσιμη η νέα έκδοση 18.06 του OpenWrt

    Από τότε που το χρησιμοποίησα για πρωτη φορά έχω ενθουσιαστεί. Τώρα πλέον όλο το σπίτι είναι σε Openwrt/LEDE. Μόνο η ιδέα ότι μπορείς να επεκτήνεις το router με τρόπο που ο κατασκευαστής δεν είχε στις αρχικές προδιαγραφές (αρκεί να έχει λίγη χωρητικότητα στην Flash ?) και κυρίως να έχεις τακτικές ενημερώσεις. Είναι αδύνατον σε μια εποχή που συνεχώς βρίσκουμε κενά ασφαλείας στα πάντα να θεωρούμε το router, που είναι η πύλη του σπιτιού στον έξω κόσμο, οτι αρκει να το βάλεις στην πρίζα και να το ξεχασεις.
  7. citakis

    Χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός 2016

    Καλές Γιορτές!
  8. citakis

    Στα σαγόνια της...σέγας!

    Η γνωριμία μου με την σέγα μετρά μόλις ένα μήνα και αυτός ο οδηγός είναι αυτό που χρειαζόμουν για να κάνω ένα σωστό ξεκίνημα και να γλυτώσω τα πολλά λάθη. Ειδικά οι συμβουλές προστασίας μου έδειξαν ότι είχα εντελώς ακατάλληλα γάντια για αυτή την δουλειά! Φυσικά το highlight είναι ο οδηγός ευθείας κοπής για τον οποίο έχω ξεκινήσει την διαδικασία εύρεσης υλικών ώστε να τον κατασκευάσω. Συγχαρητήρια για την έξοχη δουλειά που έκανες. :worship:
  9. Για κάποιον που δεν είναι επαγγελματίας στο αντικείμενο και το μόνο που ζητά είναι απλά μια ζεύξη πιστέυω ότι η ubiquiti είναι μονόδρομος, αφού τα προιόντα της παραμετροποιούνται πολύ εύκολα μέσα από το γραφικό Interface, το οποίο παρέχει όλα τα βασικά εργαλεία που θα χρειαστεί κάποιος για να πετύχει το έργο του. Επιπλέον υπάρχει ένα πολύ ενεργό forum το οποίο στηρίζεται από την εταιρεία και μπορεί να βοηθήσει σε απορίες ή προβλήματα. Αντίθετα η Microtic έχει έναν πιο επαγγελματικό προσανατολισμό με πιο δύσκολα Interface (νομίζω ότι φέτος παρουσίασε για πρώτη φορά προϊόν με γραφικό περιβάλλον για τις ρυθμίσεις), και αποτελεί πολύ καλή επιλογή αν θες κάτι πιο απαιτητικό από μια απλή ζεύξη όπως πχ να μεταφέρεις ασύρματα την τηλεφωνική γραμμή.
  10. citakis

    Επιδιόρθωση μιας Samsung TFT οθόνης

    Με αντικατάσταση χαλασμένου πυκνωτή έχω σώσει και ένα ups πριν από κανα μήνα. Εχει μια φασαρία η διαδικασία αλλά αν πετύχει σου αφήνει μεγάλη ικανοποίηση. @ qbiefox συγχαρητήρια για το άρθρο. Ισως ωθήσει περισσότερο κόσμο να ψάχτεί λίγο παραπάνω πριν πετάξει κάποια συσκευή ως άχρηστη
  11. Οι τιμές στην Ελλάδα σε αυτά τα προϊόντα πάντα ήταν τσιμπημένη και δεν νομίζω να αλλάξει ποτέ. Δεν αξίζει να τα πληρώσεις σε Έλληνα όταν ξέρεις τι θέλεις να πάρεις, αντίθετα συμφέρει να πάρεις από εξωτερικό. Ούτως ή άλλως η ποιότητα κατασκευής δεν έχει ιδιαίτερη σημασία σε προϊόντα ηλεκτρονικά. Αγόρασα πρόσφατα Ledοταινία από γνωστή αλυσίδα ηλεκτρολογικού υλικού και από το ebay. Εμφανισιακά δεν έχουν καμία διαφορά και αποδίδουν και οι δύο το ίδιο, αλλά η τιμή στην Ελλάδα ήταν 35% μεγαλύτερη.
  12. Πιο ολοκληρωμένο άρθρο δεν θα μπορούσε να φτιάξει κάποιος πάνω στο θέμα.Το πιο σημαντικό ήταν ότι ενώ διάβαζα και διάβαζα και πίστευα ότι πλέον έχει αναλυθεί κάθε πλευρά, το άρθρο συνεχιζόταν καλύπτοντας θέματα που ούτε που είχα υποψιαστεί ότι υπήρχαν. Πραγματικά φανταστική δουλειά από τον Seafalco. :clap::clap: Κάθισα και το διάβασα όλο, αν και κάποια τμήματα της πειραματικής διαδικασίας έκαναν τα εγκεφαλικά μου κύτταρα να πέφτουν λιπόθυμα από την υπερπροσπάθεια να κατανοήσω τα πάντα.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.