Jump to content

Drtzekos

Premium Members
  • Posts

    195
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Είδηση Comments posted by Drtzekos

  1. @masteroidz Σε γενικές γραμμές καλά τα λες και το σχόλιο σου περιγράφει την κατάσταση. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που δεν λαμβάνεις υπόψιν.

    • Τα κέρδη (διαφορά τιμής αγοράς προς τιμή πώλησης) φορολογούνται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες
    • Οι διακυμάνσεις είναι λογικές, ιδικά για κάτι τόσο "καινούργιο". Εδώ τα κλασικά νομίσματα αλλάζουν κάθε μέρα. Επίσης αν το δούμε σαν επένδυση, δες χρηματιστήριο και την τιμή του χρυσού, NFTs, έργα τέχνης κτλ.
    • Δεν αγοράζεις ΙΟΝ με 0,0001312312BTC (ακόμα), όπως δεν αγοράζεις και με χρυσό ?, και ΑΝ είναι να το κάνεις (δες tesla που δέχονται πληρωμές με BTC, δες mastercard, paypal...) γίνεται, ίσως να χρειαστούν "λεπτά" όπως άλλα νομίσματα
    • Το θέμα ενέργειας είναι σχετικό, και μια τράπεζα ή κυβέρνηση θέλει ενέργεια για να δουλέψει, κτήρια κτλ., και μερικά νομίσματα γυρίσανε σε πιο πράσινες λύσεις από το mining (δες eth 2.0)
    • Το θέμα με το κλειδί, για όσους δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι δεν θα το χάσουν, υπάρχουν "κρυπτο-τράπεζες"
    • Στο θέμα απώλειας ελέγχου, και ο χρυσός είναι ακριβώς έτσι, και πολλά άλλα αγαθά, με μια ελεύθερη αγορά με κανόνες προσφοράς και ζήτησης. Νόμοι επίσης υπάρχουν, σε κάποιες χώρες π.χ. δεν επιτρέπεται το εμπόριο crypto (αν δεν κάνω λάθος, πρόσφατα το απαγόρευσε η Ινδία)

     

    My2BTCCents: Τώρα όποιος λέει να χαθούν\κατασχεθούν οι οικονομίες αλλωνών, σε όποια (νόμιμη) μορφή και να είναι, τι να πω.. απλά κατάντια και ντροπή ?

     

    Εδιτ: Εμένα το βασικό πράγμα που με τραβάει στο θέμα crypto είναι ο "πεπερασμένος" αριθμός τους (εκτός αν τα πισι ξαφνικά γίνουν 100x πιο γρήγορα), δεν είναι σαν τα € που τυπώνονται όταν χρειάζονται σε ότι ποσότητες χρειάζονται, δεν είναι σαν τον χρυσό που μπορεί να βρεθεί σε κοιτάσματα η διαμάντια που παράγονται σε εργαστήρια. Και σε επέκταση το όλο θέμα πλαστογραφίας και νοθείας.. από εκεί και πέρα, περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.

    • Like 2
  2. Federal Reserve Inflation GIF by eToro

     

    Το κάθε κράτος ή ένωση μπορεί να τυπώνει ανεξέλεγκτα χρήμα όποτε θέλει, στα crypto έχουν τουλάχιστον μια αλγοριθμική διαδικασία που είναι σε όλους γνωστή και όχι η απόφαση του κάθε πολιτικού. Η ύπαρξη νομισμάτων ήταν πάντα αναγκαία για το εμπόριο. Το νόμισμα σαν νόμισμα έχει την αξία που είναι αποδεκτή από τον κόσμο που το θέλει με τους απλούς κανόνες προσφοράς\ζήτησης.

     

    Έχει ο πληθυσμός 100 δρχ. και το κράτος 0 δρχ., το κράτος τυπώνει άλλες 100 δρχ., ο πληθωρισμός πάει στο 100% και ξαφνικά έχεις 50% από ότι είχες και το κράτος ξαφνικά έχει 50% του πλούτου. Έχει γίνει και γίνεται επανειλημμένα, δες: 

     ή Βενεζουέλα πρόσφατα.

     

    Με τα cryptos δεν γίνεται αυτό. crypto>fiat.

     

    Go On Popcorn GIF by swerk

     

     

    • Like 1
  3. 16 hours ago, gdp77 said:

     

    Υποθέτω ότι έχεις πολύπλοκα έγγραφα ms Office που θες να σου ανοίγουν 100% σωστά στο libre. Ε αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ γιατί η MS δεν ακολουθεί τα πιστοποιημένα κατά ISO πρότυπα και μονίμως τα τροποποιεί κατά το δοκούν, ακριβώς για να μην μπορεί κανείς να είναι συμβατός με τα αρχεία MS OFFICE. Επομένως, αν αυτός είναι ο λόγος της προσωρινής χαράς σου, μείνε με MS OFFICE και ξέχνα οτιδήποτε άλλο.

    Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά μου, παλιά δούλευα και εγώ μονο με libre(open) office και ολά τα προσωπικά/ιδιωτικά αρχεία μου ήταν αυτής της μορφής. Σε όλες τις λειτουργίες ήταν τουλάχιστον το ίδιο με τα M$, σπάνια υπήρχαν πράγματα που δεν δούλευαν και σπάνια υπήρχαν και πράγματα που δούλευαν καλύτερα..

    Σχεδόν μια 10ετία τώρα είμαι τουλάχιστον επαγγελματικά 100% M$ λόγο της υποδομής της κάθε εταιρίας που δούλεψα (δυστυχώς δεν έχω δει ακόμα "σοβαρή" εταιρία να δουλεύει με open office). Εδώ και μια 2-3ετιά δεν έχω πλέων ούτε για προσωπική χρήση open office, μιας και έχω τα licenses για M$.

     

    Δυστυχώς η ευτυχώς, η M$ έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά σε κάποια εργαλεία και το integration που έχει μεταξύ από τα tools της δεν το φτάνουν οι open λύσεις.. βλέπε outlook, ms teams, onedrive, notes, powerBI και τέλος windows.. και δεν έχει πλέον να κάνει με συνήθεια, τα εργαλεία της M$ είναι ξεκάθαρα καλύτερα (για την χρήση που κάνω εγώ τουλάχιστον). Και με το ποσοστό της αγοράς που έχει η M$, η λύσεις της είναι τα πρότυπα/standard.

     

    Τα εργαλεία της M$ έχουν κάνει την δουλειά μου ξεκάθαρα πιο εύκολη και παραγωγική με το τίμημα βέβαια των licenses €€€, εξάρτηση στην M$ και κλασικά (το χειρότερο) των προσωπικών δεδομένων (privacy)..

    • Like 2
  4. Απο περιέργια, γιατί να αλλάξει κάποιος τον DNS του όταν ο ISP δουλεύει οκ? Για privacy, δεν κάνει και μεγάλη διαφορά, καθώς τα ίδια IPs θα καλεστούν, τα οποία ο ISP καταγράφει.

     

     

  5. 5 hours ago, Wizard! said:

    Δηλαδή ενοχλεί κάποιους το click από το ποντίκι;

    Εγώ δηλαδή που έχω φέρει μηχανικό στη δουλειά και γράφω κώδικα, θα έπρεπε να φάω ξύλο...;

    Ώρες ώρες μπορεί να ενοχλεί.. ιδιαίτερα κατά την διάρκεια παρουσιάσεων/meetings που πολλοί φέρνουν τα laptop-ια τους μαζί για να κάνουν τις χ/ψ εργασίες ταυτόχρονα.

     

    Καλή ιδέα, αλλά άργησαν καμιά 20ετία :p

    • Like 1
  6. 3 hours ago, idonthave said:

    Δεν θα χρειάζεσαι έξτρα pci-e καλώδιο για τις καινούριες gpu

     

    Αυτό ακριβώς εννοούσα για τα πλεoνεκτήματα στις gpu

    1 hour ago, Wizard! said:

    Από τη μία πλευρά καλό.

    Από την άλλη, θα περνάει όλο αυτό το ρεύμα μέσα από τη μητρική, για να πάει στην κάρτα.

    Επίσης, δεν ξέρω αν θα χρειαστεί μετά. Δηλαδή, και στο PCI 1.x στην αρχή δεν είχαμε έξτρα καλώδιο και στο 2 και στο 3... Οπότε για πόσο θα μείνει έτσι η κατάσταση;

     

    Τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα η απαιτήσεις σε ρεύμα για cpu/gpu, αντιθέτως θα έλεγα ότι δείχνουν μια πτωτική τάση..

     

    Τα 300W πιστεύω θα καλύψουν το 99% τις αγοράς..

  7. 5 hours ago, Wizard! said:

    Άντε και το είδαμε, τι θα αλλάξει;

    Εδώ συζητάμε για τις μητρικές που περιορίζουν τις δύο θύρες σε 8χ + 8χ, αντί για 16χ + 16χ και δεν υπάρχει διαφορά στις επιδόσεις.

    Περισσότερο για servers το βλέπω στην αρχή και αρκετά μετά θα δούμε διαφορές εμείς. Εκτός φυσικά από την τσέπη μας.

     

    300W slot power... (vs 75W @ PCIe 3.0) 

     

    Σκέψου τα πλεονεκτήματα για την κατασκευή GPUs..

    (source -> https://www.techpowerup.com/225223/pci-express-4-0-pushes-16-gt-s-per-lane-300w-slot-power )

    • Like 2
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.