Jump to content

andreas_a

Premium Members
  • Posts

    485
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by andreas_a

  1. P. Vassiliou SA 3rd September Street 86, 104 34 Athens Greece Phone: +30 210 82 22 344 E-mail: info@vassiliou-sa.gr Ειναι ο μοναδικος αν δεν κανω λαθος που φερνει αυτα τα φιλτρα Ελλαδα. Αλλα δες αυτα που σου λενε τα παιδια, γτ το συστημα και τα φιλτρα της lee εινα αρκετα τσιμπημενα!!
  2. Αν σε ενδιαφέρει σε 2 εβδομάδες (θα ταξιδέψω στο εξωτερικό την επομένη εβδομάδα) θα πουλήσω την D610 μου (d600 με το καινουριο κλείστρο και κάποιες μικροβελτιώσεις). Έχει 1600 κλικ, αγορασμένη τον Μάιο του 2014 και εχει υπολοιπο εγγύησης 1,5 χρονο ακόμα, ειναι σε υπεράριστη εμφανισιακή και λειτουργική κατάσταση, μπορείς να το διαπιστώσεις και ο ίδιος αν δε ενδιαφέρει Φιλικά Ανδρέας
  3. andreas_a

    Πλακέτες σκληρών δίσκων

    Παιδιά, έχω έναν WD Caviar GP 500GB ( WD5000AAVS-00ZTB0 - κωδικός πλακέτας 701477 ) ο οποίος μας άφησε χρόνους, και μέσα δυστυχώς έχει σημαντικά για εμένα αρχεία. Αν υπάρχει κάποιος με αυτή την πλακέτα και μπορεί να μου την δανείσει για λίγες ημέρες να πάρω τα αρχεία μου και να του την επιστρέψω με έξοδα μεταφοράς δικά μου αν δεν είναι από Αθήνα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Λείπει η σκόνη!! Drift σε χωμα χωρις σκονη δε γινεται!! Το τουτου ειναι λες και κατεβηκε με διαστημοπλοιο!!!:-O:-O:-O
  5. Guess where is Bill???? What happens next??? Φιλαρακι είσαι θεός!!!!:jump::jump::jump::jump::jump::jump:
  6. Καλημερες σε ολη την παρεα! Το καθαρισμα του σενσορα μπορει να επηρεασει το calibration για το focus που εχει γινει στη μηχανη ή ειναι δυο ασχετα πραγματα μεταξυ τους??? Αμα ειπα μ...α σορρυ, αλλα ειναι κατι που δεν το γνωριζω καθολου!
  7. Το οτι ρωταω δε σημαινει οτι θα εφαρμοσω κιολας, θα τραβηξω καμια 10αρια φωτος και οποια μου κατσει καλυτερα. Αλλα γτ να μην ξερω κιολας τι παιζει!!:hang2::hang2::hang2:
  8. Ευχαριστω guys, θα το δοκιμασω, τωρα αν η διαφορα ειναι και 1,7 ή 2,3 δε θα πεθανουμε κιολας. Αλλη μια, επειδη ειμαι σε φαση πειραματισμου και ψαξιματος!! Ενα ασπρο reflector ποσο ''περιπου'' τισ 100 ανακλα όταν ειναι αντιδιαμετρικα ενος φλας. Διαφορα silver με ασπρο?? Πολυ γενικα, δε θελω να μου πειτε ακριβειες.
  9. αρα κανω φωτομετρηση καθε φλας χωριστα με spot metering, manual, και αναλογως ρυθμιζω τη μεταξυ τους διαφορα, αν καταλαβα καλα?
  10. ***να σημειωσω οτι οι δυο μοναδες ειναι διαφορετικων εταιριων Πιο ειδικα, εχουμε ενα nikon sb 910 και ενα yongnuo μικροτερης δυναμης απο το sb. Αν ειχα 2 sb 910, θα εκανα αυτο που λες, και θα τελειωνα, αλλα τι γινεται οταν δεν ξερω με ποση διαφορα δυναμης βαραει το ενα απο το αλλο??? Τα φλας ειναι πανω σε remote trigger.
  11. Καλη χρονια σε ολη την παρέα, ευτυχισμενο το νέο έτος, οτι καλυτερο σας ευχομαι! Να σας κανω μια ερωτησουλα. Οταν έχεις 2 flash units και θες να εχεις μεταξυ τους 2 stop διαφορα, πως μπορεις να μετρησεις τη δυναμη του καθενος??? Χρειαζεται φωτομετρο η υπαρχει και αλλος τροπος? ***να σημειωσω οτι οι δυο μοναδες ειναι διαφορετικων εταιριων
  12. Φοβερο plugin το portraiture, κανει απιστευτα πραγματα!!
  13. Κατάλαβες billy, αλλοι εχουν ομιχλη διπλα τους και αλλου πανε στου δ... τη μανα να βρουν λιγη, και λιγο πριν πατησουν το κλικ, φυσαει λιγο και παει η ομιχλη. Πως λεγεται αυτο.... γκαντεμια!!!:bye::bye:
  14. Καλημερα σε ολους! οταν θες να ελεγξεις ενα μεταχειρισμενο φακο για αγορα, εκτος απο τα εξωτερικα κρυσταλλα (μπρος-πισω), και γενικα την εξωτερικη κατασταση του σωματος, τι αλλο πρεπει να προσεξω???
  15. Για την 610, οτι και να μου πεις, το θεωρω απαραδεκτο απο τη nikon, και στην δικια μου, μεχρι τα 3000 κλικ η πανω αριστερη γωνια, δε βλεποταν, με ps επρεπε να κατσεις να καθαρισεις πανω απο 100 σημαδια. αδυνατο δλδ, ηθελε καθαρισμα, το οποιο και εκανα. Αλλοι μπορει να εχουν μεγαλυτερο προβλημα, αλλοι μπορει και καθολου, δε γνωριζω! Τωρα εχει στρωσει, αλλα πανε και μου βγαζουνε καινουργια μηχανη, μεσα σε 1 χρονο περιπου απο το release date της πρωκατοχου της, αυτοματα η αξια της δ600 επεσε κατα 400-500 ευρωπουλα. Αν εμενα μου τη βαρεσει να την πουλησω θα παω με σημερινο τιμοκαταλογο, δλδ αν καινουργια ξεκιναει απο 1400€, ανετα καποιος μπορει να βρει μτχ με ενα 1000αρικο, εκει που ειχες τη δυνατοτητα να πουλησεις πιο ψηλα. Καταστροφη δλδ απο την στιγμη που 610 & 600 ειναι το ιδιο μηχανημα. Αντι η nikon σαν μεγαλη εταιρια οπως φαινεται οτι ειναι να βρει καποιο τροπο να καλυψει και τους χρηστες της 600, πχ να παρατεινει την εγγυηση, λεω εγω μια μ@λ@κια τωρα, μου βγαζει βελτιομενο μοντελο και μου το πουλαει στην τιμη της δ600. Σαπιλα δλδ μεσα σε ενα και κατι χρονο!
  16. Να σου πω την αληθεια πιστευω οτι μερικες φορες στα forum κανουνε την τρίχα....τριχιά. (και για την d600 με τη σκονη και το λαδι στο σενσορα, το εκαναν να φαινεται λες και ειναι για πεταμα, ενω η μηχανη μετα τα 3000 κλικ και ενα καθαρισμα ειναι αψογη, τουλαχιστον η δικια μου) Πιστευω οτι το 70-200 vrii ειναι φανταστικος τηλεφακος και θα με καλυψει απολυτα σε αυτα που θελω, ασχετως το γεγονος του focus breathing. Νομιζω οτι ειναι και λιγο λαθος να μπω στη διαδικασια της συγκρισης μεταξυ 1 και 2. Δεδομενου οτι δεν πωλειται πλεον το 1 (και ας υποθεσουμε οτι δεν το βρισκεις μεταχειρισμενο), το vr2 ειναι μονοδρομος για τη nikon. Φωτια στην τιμη, αλλα αν το αποτελεσμα που σου παρεχει ειναι αξιολογο κομματια να γινει, θα βγαλει τα λεφτα του σε βαθος χρονου με την ικανοποιηση που θα προσφερει! Το μονο που μενει ειναι να τα δοκιμασω!!
  17. ρε συ Ιασωνα, οταν κοντευει η ωρα της αγορας, και θα δοκιμασω το vrii και θα εχω μια εικονα και μερικα samples οτι μπορεσω βεβαια να τραβηξω, θα μπορουσαμε να συναντηθουμε καπου να δοκιμασω μερικες φωτο με τον vr1 σου???
  18. Οσο αφορά τη διασταση, θα με καλυψει, δεν χρειαζομαι παραπανω (mm), εδω με καλυπτε σχεδον το 18-105 σε crop σωμα (ακα 150 περιπου μμ σε φφ, αλλά αργος φακος), αρα υποθετω οτι για το σκοπο που τον θελω τα 200μμ ειναι αρκετα. τωρα περι focus breathing Marked 200mm is really: 1.4m - 134mm 2m - 147mm 3m - 164mm 5m - 176mm 10m - 186mm Infinity- 192mm γεγονος που μας λεει (αν το σκεφτομαι σωστα σε συγκριση με το vr1) ότι έχουμε και λιγοτερο bokeh λιγοτερο isolation θεματος λογω μη πραγματικων μμ. Απ' την αλλη ομως αν ειναι οντως πιο sharp απο τον vr1 μπορεις με ενα μικρο κροπαρισμα να ερθεις στο ιδιο αποτελεσμα θυσιαζοντας λιγο το bokeh. Σωστα?? Αξιζει η αγορα ενος τετοιου τηλεφακου, δεδομενου οτι οι φακοι ειναι πιο σταθερη επενδυση απο τα σωματα σε βαθος χρονου? *θα ριξω μια ματια και στον tamron, δεν τον εχω δει ακομα.
  19. Παιδιά χρειαζομαι την γνώμη σας για αλλη μια φορα! Ειμαι σε αναζητη τηλεφακου, αλλα εχω μπερδευτει περισσοτερο απο καθε αλλη περιπτωση φακου. Η αγορα θα γινει περιπου τα χριστουγεννα, και μεχρι τοτε θελω να δοκιμασω οτι μπορω να παρω γνωμες κτλ. Χρειαζομαι λοιπον ένα τηλεφακο που να μπορω να φωτογραφισω sports events (κυριως αυτοκινητα πιστας), πολυ λιγο wildlife (δεν με ενδιαφερει και τοσο) και επισης να μπορω να κανω και καποια πορτραιτα. Ζηταω πολλα απο ενα και μονο φακο??? Τι επιλογες έχω??? Το budget θα ειναι οπως υπολογιζω μεχρι 2000 ευρω. 1η περιπτωση) ενας 70-200 vr ii ( με προβληματιζει το θεμα του focus breathing, κατα τ' αλλα εξαιρετικος) ή 70-200 vr i (δεν πωλειται πλεον, ελαφρο βινιεταρισμα, λιγοτερο sharp απο τον vr ii κυριως στις γωνιες, απο οτι διαβαζω, δεν εχω εμπειρια) 2η περιπτωση) ενας 70-200 φ4 παρεα με ενα 85 φ1,8 (το 1,4 ξεφευγει) Πειτε καμια γνωμη, τι θα με καλυπτε καλυτερα, ενας 70-200 vr ii και ξεμπερδευω, καποιος άλλος, ή καποιος συνδυασμος φακων??
  20. εσυ τι θα προτεινες δλδ??? εκτος απο το να το παω στο service. έχεις καποια αλλη μεθοδο που μου διαφευγει?? θεωρω οτι το αποτελεσμα ειναι σωστο, αλλα μενει να δω τι γινεται με τα υπολοιπα points. Φαντασου δλδ τι μπορει να γινεται σε μεγαλυτερες εστιακες αποστασεις με κανα 70-200 κτλ. θα το περασω απο κοσκινο πριν τον παρω. Το θεμα ειναι οτι οταν δινεις 1000+ ευρω για ενα φακο για ειναι γρηγορος, φωτεινος, οξυς κτλ εχεις και απαιτησεις. μπορεις να διορθωσεις σχεδον τα παντα στο ps αλλα τη λαθος εστιαση δεν μπορεις. Και επειδη καποιες φωτογραφιες ειναι μοναδικες και δεν υπαρχει δευτερη ευκαιρια, αν την χασεις λογω εστιασης παει πεταξε!!
  21. αν βρω λιγο χρονο το απογευμα, θα ανεβασω 2 φωτος (100% crop) πριν και μετα το καλιμπραρισμα. H διαφορα ειναι εμφανης.
  22. τραβαω στην πιο μικρη εστιαση για να εχω θολουρα που με βοηθαει να καταλαβω αν εχω καλο focus, οι φακοι μου κατεβαινουν μεχρι 2.8, αν τραβηχτω στο 1 μετρο (επειδη το δοκιμασα στο λεω) ειναι πιο δυσκολο να καταλαβω τις διαφορες. (παρεπιπτοντως και το τεστ με τισ μπαταριες αλλα και με χαρακα εγιναν απο τα 50 εκατοστα) Επισης χρειαζεται υπο γωνια ληψη 45 μοιρων περιπου. σε straight shot αντικειμενο-φακος ειναι ακομα πιο δυσκολο να το καταλαβεις.
  23. εχεις δικιο, αλλα εγω χρησιμοποιησα μια πολυ απλη μεθοδο, δεν με ενδιαφερει να βαλω βαθμονομημενα χαρτια και να κανω εξωνιχιστικα bench για την οξυτητα, αλλα με ενδιαφερει σε real world καταστασεις να αποδιδει αυτα που πληρωσα. Εβαλα λοιπον σε πρωτη φαση 5 μπαταριουλες σε διαταξη 45 μοιρων, και ενω εκανα φοκους στην κεντρικη, εστιασμενη ήταν στην ουσία η απο πισω της. αυτο εγινε στην μικροτερη δυνατη εστιαση, στα 70μμ (νικον 24-70) σε διαφραγμα 2.8. (η ληψη εγινε με τριποδο και remote control). Οταν ομως εβαζα μεσω liveview τη ληψη για να δω τη σωστη εστιαση, καταλαβα οτι ειχα λιγο back focus. 2ο) εβαλα ενα σταθερο αντικειμενο σε αποσταση περιπου 3μ (ληψη με τριποδο και remote control) πρωτη ληψη λιγο πιο soft απο liveview. 3ο) εστιαση στο απειρο, εξω απο το μπαλκονι, σε μια αρκετα μακρινη πινακιδα, πρωτη ληψη πιο soft απο liveview. Εφτιαξα λοιπον στο af fine tune ενα προφιλ για το φακο (-10 μοναδες, απο 0 που ειναι by default) και δουλευει πλεον οπως πρεπει. Αυτο που δεν γνωριζω ειναι εαν το καλιμπραρισμα ισχυει και για τα υπολοιπα af points εκτος απο το κεντρικο. (σχεδον μονο το κεντρικο χρησιμοποιω αντε και μερικα στο σταυρο). Φανταζομαι ομως οτι θα ισχυει για ολα. δεν εχω δοκιμασει και τα υπολοιπα ακομα.
  24. Όταν καλιμπραρεις το φακο με af fine tune(σε περιπτωση ελαφρου back focus του φακου) για το κεντρικο σημειο του viewfinder, το καλιμπραρισμα ισχυει και για τα υπολοιπα σημεια ή ειναι μονο για το κεντρικο??
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.