Jump to content

monotis

Premium Members
  • Posts

    180
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by monotis

  1. Καλησπερα και χρονια πολλα. Σε εναν υπολογιστη με 8.1. θελω να ρυθμισω λιγο τα χρωματα να φαινοντε πιο ζωηρα και λιγο το κοντραστ. Μεσα απο τον οδηγο των windows στο σχετικο utility στη διαχειρηση χρωματων οσο και αν προσπαθησα προκοπη δεν ειδα ,καθως σου δινει τη δυνατοτητα για γαμμα ,θερμ.λευκου,κτλ αλλα οχι για αυτα. Μηπως υπαρχει κατι αλλο,ή κανω κατι λαθος? Τελος μηπως υπαρχει καποιο τριτο utility για αυτη τη δουλεια(γιατι απο οτι καταλαβαινω των windows ειναι για κλωτσιες) Υ.Γ.δεν υπαρχει η δυνατοτητα μεσα απο το αναλογο utility της καρτα γραφικων,καθως το συστημα τρεχει σε εικονικη μηχανη σε mac osx.
  2. monotis

    Android Apps

    Εαν συνδεσω το ταμπλετ στο pc ,και ανοιξω το προγραμμα ,ποιο ειναι το path που αποθηκευοντε οι φωτογραφιες,οπου πρεπει λογικα να ορισω στο προγραμμα για να ψαξει? Η τελοσπαντων πως εχει η διαδικασια?
  3. monotis

    Android Apps

    Δεν ειναι κινητο ,ειναι ταμπλετ,και τις ειχε αποθηκευμενες στη μνημη της συσκευης ,οχι σε καρτα.
  4. monotis

    Logitech MX Master

    Ξεθαβω το θεμα,μιας και εχω εμπειρια απο το συγκεκριμενο ποντικι της logitech, ετσι ωστε να βοηθηθει καποιος που σκεφτεται να το αγορασει. Η χρηση που κανω καταρχην ειναι ,χρηση ιντερνετ,μουσικη, αλλα και εφαρμογες γραφιστικης(corel draw-paint,photoshop,)3d animation(3dsmax),cad(autocad,inventor,solidworks),επεξεργασια ηχου ( adobe audition).ΚΑΘΟΛΟΥ games. Ομορφο ποντικι ,με πολυ καλο πιασιμο,και με πολυ καλη(τελεια) αισθηση στο tracking,clicks κτλ, και με την μπαταρια του να κραταει σχετικα καλα. Αυτο που δεν μου αρεσει ειναι τροχος,η αισθηση του ,τον οποιο μαλιστα η logitech διαφημιζει,και καμαρωνει σαν γυφτικο σκεπαρνι. Στην λειτουργια κλικ κλικ η αισθηση του κλικ κατ εμε ειναι πολυ ασθενες. Στη λειτουργια free spin η αισθηση του τροχου(παλι κατ εμε) που γυρναει τοσο ευκολα ανεξελεκτα χωρις τριβη,παλι δεν μου αρεσει. ** Οστοσο αν το σκεφτει κανεις ειναι εντελως αχρηστη λειτουργια (τουλαχιστων στα windows),καθως εαν θελεις γρηγορο scrolling πιεζεις απλα τον τροχο! Χρηση σε mac: Σε χρηση για mac,εδω τα πραγματα ειναι λιγο καπως. Απο τη μια εχεις το magic mouse το οποιο για απλα πραγματα οπως ιντερνετ,μουσικη,φωτογραφιες κτλ,σε παει σε αλλο επιπεδο με την multitouch επιφανεια , τις χειρονομιες που μπορεις να κανεις σε αυτο,και την τελεια αισθηση με αποκριση εκατοστου του χιλιοστου που εχει στο scrolling ,που ομως ταυτοχρονα δεν εχει τροχο/midle click που χρειαζετε για τις ειδικες εφαρμογες που αναφερω παραπανω. Eτσι εαν χρειαζεσε τροχο/midle click παιρνεις αναγκαστηκα το ποντικι της logitech. Ομως σε αυτη τη περιπτωση εδω υπαρχει η εμπειρια χρησης που εχεις αποκτησει πλεον με το magic mouse ,που θα σε κανει δυστηχισμενο συγκρινοντας το (αναποφευκτα),καθως ο τροχος του logitech δεν μπορει να φτασει σε αισθηση ( στο scrolling τουλαχιστων)το magic mouse. Eτσι θα αναγκαστεις να εχεις και τα 2 στο mac,αναλογα του τι κανεις. (μπορεις να κανεις τα παντα με το logitech αλλα σε καποιες εργασιες θα δεις οτι θα σε ευχαριστει περισσοτερο να εργαζεσε με το magic mouse-πχ ιντερνετ-) Τελος επισης αρνητικο για εμενα,ειναι και η θεση των κουμπιων που εχει για back/foward ,τα οποια δεν βολευουν καθολου εκει τα βαλαν και κυριως ετσι οπως τα σχεδιασανε. **προσωπικα το εχω ανοιξει ,και εχω φιξαρει το μηχανισμο παντα στη λειτουργια κλικ-κλικ,(την οποια με δυσκολια κανεις να ειναι πιο αισθητη,και οπου θυσιαζετε αναγκαστηκα αλλη λειτουργια)
  5. monotis

    Android Apps

    Καλησπερα,ενας γνωστος μου ασχετος με την τεχνολογια ειναι κατοχος ενος tablet της MLS το οποιο χρησιμοποιει android. Πανω στην ασχετοσυνη του τωρα,κατι καπως πατησε και οτι φωτογραφιες ειχε τις εσβησε απο τη συσκευη. Τον εχει πιασει πανικος,και θελω να τον βοηθησω. Γνωριζοντας οτι τα αρχεια ουσιαστικα δεν σβηνοντε απλα εμεις δεν τα βλεπουμε, και μη γνωριζοντας καθολου απο android,προσπαθησα "στα τυφλα"να βρω καποια σχετικη εφαρμογη για "undelete". Mπαινοντας στο playstore(αν δεν κανω λαθος),δοκιμασα το diskdigger αλλα αυτο δεν εκανε τιποτα,(μαπα εντελως),δοκιμασα και αλλες 5-6 σχετικες και παλι τιποτα. Σαν πολυ "μαιμουδιαρικες "μου φαινοντουσαν καθως ανοιγαν ,με περιεργα γραφικα,και ολο διαφημισεις,(επισης ειχαν ολες ενα αστερακι βαθμολογιας). Μπορει καποιος να μου προτεινει μια σωστη και καλη εφαρμογη για αυτη τη δουλεια? Ευχαριστω.
  6. monotis

    Σιχαμενα windows

    Ποια ποζερια ρε φιλε?ποζερια στο γραφειο του σπιτιου σου που δεν σε βλεπει ανθρωπος.(να μιλάγαμε για iPhone,macbook,παει και ερχετε). "οσα δεν φτανει η αλεπου..."εγω αυτό εχω να πω τελικα.
  7. monotis

    3συνδεσεις adsl ,1pc

    Eδω περα κατι λεει ο φιλος , αλλα το επιπεδο listening μου στα αγγλικα ειναι για κλαματα,οποτε ας μας πει καποιος πιο αγγλομαθης!
  8. monotis

    3συνδεσεις adsl ,1pc

    Ναι με αυτο ειμαι ενταξει,το θεμα ειναι οτι θελω να αθροισω τις ταχυτητες,οχι του στυλ που αναφερθηκε παραπανω οπως αυτο που γινετε με τα τορεντ. Πχ παραδειγμα στο youtube να βλεπεις ανετα ενα βιντεο 4k και οταν το προχωρας να μη κανει 10 ωρες να φορτωσει.
  9. monotis

    Σιχαμενα windows

    Παιδια ειμαι πλεον ,χρηστης mac(συγκεκριμενα imac5k).Πλεον τι να λεμε,κλασεις ανωτερα .Δεν ξαναγυρνας windows.
  10. Kαλησπερα στη παρεα, Στη περιοχη που μενω δεν υποστηριζετε το Vdsl,ετσι στη πολυκατοικια οπου κατοικω καθε οροφος εχει απο μια ανεξαρτητη (αναγκαστηκα)συνδεση. Συνδεσεις οι οποιες δεν ειναι παντα σε χρηση ταυτοχρονα,μενοντας ανεκμεταλευτες για πολλες ωρες καθως ειναι αδυνατο να ειμαστε παντα ολοι στα σπιτια μας την ιδια στιγμη. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν μπορει με καποιο τροπο οι 3 γραμμες ιντερνετ να γινουν μια, με καποια συσκευη δηλαδη να αθροιζετε η ταχυτητα ολων των γραμμων σε μια ,και απο κει αυτη η μια να μοιραζετε στα 3 διαμερισματα. Με συνεπεια αν καθε διαμερισμα ειχε μια συνδεση 5Mb ,να γινει 15Mb με αποτελεσμα στην περιπτωση που οι 2 οροφοι δεν κανουν χρηση (ειναι πχ διακοπες)η ταχυτητα του αλλου να επωφελητε.
  11. Καλησπερα,αναζητω μια εφαρμογη οπου εχοντας δηλωση τη συσκευη που θελω ,οταν τη συνδεω στο usb να ασυνδεετε το ιντερνετ. Παραδειγμα ενας εξωτερικος δισκο,θελω μολις τον συνδεω στον υπολογιστη αυτοματα να αποσυνδεετε.Αλλα μονο αυτον εφοσον τον εχω δηλωσει στη εφαρμογη,οχι αν π.χ. βαλω ενα ποντικι μετα. Υπαρχει κατι εκει εξω? Ειναι πολυ πρακτικο για λογους ασφαλειας...
  12. Καλησπερα,θελω να ρωτησω οσους γνωριζουν,σχετικα με το κατεβασμα mp3 απο το youtube απο τις σελιδες εκεινες οπου βαζεις το link και κατεβαζεις το κομματι επειτα απο αυτοματη μετατροπη,σε mp3. Παρατηρησα πως η ποιοτητα του ηχου, δεν ειναι ιδια με αυτη με οταν το ακους απο το youtube. Eιναι αισθητα υποβιβασμενη παρα το γεγονος οτι στις επιλογες εχεις επιλεξει 192 ή 320kb/s ,και κυριως η διαφορα φαινετε στις ηψηλες συχνοτητες. Χωρις να ειμαι σιγουρος υποπτευομαι οτι κατα την μετατροπη σε mp3,ψαλιδιζοντε οι ηψηλες συχνοτητες με αποτελεσμα αυτο. Στο youtube τι τυπος αρχειου ηχου ειναι αυτος που αναπαραγιετε και εχει τετοια ποιοτητα? Επισης υπαρχει καποιος αλλος τροπος ωστε να το εχω στο υπολογιστη μου στην ιδια ποιοτητα?
  13. monotis

    Windows 8.1. usage δισκου 50%

    Παιδια καλησπέρα μετα από καιρο. Ειχα τσιμπισει οντως την τελευταια εκδοση .Τον ιο τον αφαιρεσα από το pc,oμως τα αρχεια είναι κλειδωμένα. Ευτηχως ειχα (και εχω)τριπλο back up,και η απωλεια ηταν σχετικα μικρη ,σχεδόν 5 -10%. Τα anback up αρχεια που κλειδωθηκαν,τα εχω φυλαγμένα ,ελπιζω καποτε να βρεθει το ξεκλείδωμα.
  14. monotis

    Windows 8.1. usage δισκου 50%

    Γραφω ,αυτη τη στιγμη ενω μου τρεμουν τα γονατα,ειναι απο ιο (το διαπιστωσα τωρα),cryptowall ,και αυτο που καταφερε ειναι 1Τb δισκο ,να μου "κλειδωσει"τα αρχεια. Ελπιζω να καταφερω να το φτιαξω.Πρεπει να το φτιαξω
  15. Καλησπέρα ,στη παρεα . Αντιμετωπίζω το εξης πρόβλημα στα 8.1, η χρηση δισκου είναι μονιμος κολλημενη στο 100-50%(50 αμεσως λιγο μετα την εκκίνηση),με αποτέλεσμα το μηχανιμα να είναι εκνευριστηκα αργο . Στο μεταξυ από τη διαχειριση εργασιων ,ο δισκος δειχνει μεν ότι δουλευει στο 50% αλλα δεν δειχνει που,ολα είναι 0-0,1Μb/s. Γνωριζει κανεις κατι να με βοηθησει? Ευχαριστω.
  16. monotis

    Μερικες ερωτησεις περι Imac

    Ευχαριστω πολυ παιδια.
  17. Kαλησπερα ,τον τελευταιο καιρο εχω παρει την αποφαση να αγορασω εναν imac.Και συγκεκριμενα σκεφτομαι να παω στο κορυφαιο μοντελο με τη 5Κ. Η χρηση ειναι αποκλειστικα επαγγελματικη με εφαρμογες γραφιστικες ,cad σχεδιο,κτλ 2πραγματα που θελω να ρωτησω ειναι τα εξης: 1)Καποιες απο τις εφαρμογες που δουλευω βγαινουνε και για mac,οποτε δεν θα εχω καποιο θεμα. Oμως για εφαρμογες windows οι οποιες δεν βγαινουνε για mac,τι γινετε?Yπαρχει στο λειτουργικο του mac καποια δυνατοτητα ωστε να μπορεις να εγκαταστησεις και να εργαζεσε με τις εφαρμογες των windows που δεν βγαινουν για mac?. 2)Περα απο ολα αυτα ,ειμαι λατρης της μουσικης,και του ποιοτικου ηχου.Γνωριζω οτι τα mac ειναι μανουλα στο τομεα αυτο,ομως με ποιο τροπο? Εχουν ενσωματομενη καρτα ηχου δυνατη,(διοτι στα χαρακτηριστηκα δεν αναφερει καπου χαρακτηριστηκα καρτας ηχου κτλ.)ή θα χρειαστει εξωτερικη ? Ευχαριστω
  18. monotis

    Αποστολη Fax,με τα παλια modem 56κ

    Δεν διαφωνω ,ομως πλεον δεν μπορεις να κανεις αγορες απ'εξω. Τουλαχιστων 2-3 φορες που ηθελα να φερω κατι τωρα προσφατα ετρωγα πορτα με τη prepay. Δεν ξερω αν υπαρχει αλλο τροπος φυσικα αλλα με prepay γιοκ.
  19. monotis

    Αποστολη Fax,με τα παλια modem 56κ

    Δυστηχως παλι πηρε ποδι απο το motherboard το μοντεμακι,διοτι στα καλα καθουμενα,αρχιζει να ανοιγοκλεινει ενα ρελιεδακι που εχει. Κλακ κλακ κλακ ,σου σπαει τα νευρα. Δεν ξερω γιατι,αλλα ισως πιθανων να ειναι χαλασμενο. Αν γνωριζει κατι καποιος ας το αναφερει.
  20. monotis

    Αποστολη Fax,με τα παλια modem 56κ

    Δεν εχω παρατηρησει τιποτα,σχετικα με αποσυνδεσεις. Σχετικα με το μοντεμ τωρα,το ξαναβαλα παλι πανω στη μητρικη πριν απο λιγο,ομως σε αλλη pci, και με ανεξαρτητο καλωδιο χωρις φιλτρο κατευθειαν απο τη μπριζα τοιχου. (Ασχετο αλλα παρολο που ειχα περασει τους drivers της crypto,στη διαχειρηση συσκευων ->μοντεμ> μου το βλεπει ως "Lucent win modem",προφανως ειναι o driver των xp.) Δεν ξερω τι απο τα 3 (pci,καλωδιο,driver xp)φταιει,ομως εκανα μια αποστολη και το βλεπω να λειτουργει αψογα τωρα.ουτε κιχ δεν βγαζει. Τωρα προσπαθω να βρω πως να το κανω οταν χτυπαει τηλεφωνο να μην ακουγιετε απο τα ηχεια του υπολογιστη. Στη καρτελα των ληψης ,εχω απενεργοποιηση την αυτοματη απαντηση.απορω γιατι το κανει! Βρεθηκε τελικα Κονσολα φαξ->εργαλεια->ρυθμιση παραμετρων εκτυπωτη φαξ...->παρακολουθηση->ρυθμιση παραμετρων ηχου
  21. monotis

    Αποστολη Fax,με τα παλια modem 56κ

    Δηλαδη ,εγω που τοσο καιρo το doubleplay το εχω χωρις splitter ,παρα με ένα διακλαδωτηρα οπου στο ενα μπριζακι συνδεω το router και στην άλλο με ένα φιλτρακι την τηλεφωνικη συσκευη είμαι λαθος? Θα μπορουσα δηλαδή να καταργησω το διακλαδωτηρα και το φιλτρακι,και να εκανα τη συνδεση με το splitter μονο ,μιας και εμπεριεχει και φιλτρο όπως λετε.
  22. monotis

    Αποστολη Fax,με τα παλια modem 56κ

    Δεν ξερω για το φαξ, μα εαν δεν βαλεις φιλτρακι στη τηλεφωνικη συσκευη ακους θορυβο. Σε ποιο παροχο εισαι ?Μηπως εισαι στη cyta?που ειναι voip
  23. monotis

    Αποστολη Fax,με τα παλια modem 56κ

    Δηλαδη αν καταλαβα σωστα,δεν συνδεεις τη τηλεφωνικη συσκευη στο modem/fax,αλλα περνει "αυτονομα" τη γραμμη απο τον μαυρο διακλαδωτηρα. Ερωτηση 1 .Αμεσως μετα τον μαυρο διακλαδωτηρα εχεις βαλει φιλτρακι για το modem/fax(στο τηλεφωνο ξερω θελει σιγουρα αλλα για το fax?) Eρωτηση 2 Το Adsl splitter ,ειναι ουσιαστικα ενας διακλαδωτηρας σαν τον μαυρο.Δηλαδη κανει τη μια μπριζα ,σε δυο. Το λεω γιατι εχω πολλα τετοια αν ειναι να κανω με ενα απο αυτα τη δουλεια.
  24. monotis

    Αποστολη Fax,με τα παλια modem 56κ

    Με το προγραμμα που εχουν τα windows xp.Κονσολα φαξ αν δεν κανω λαθος.Δεν εχω εγκαταστησει κατι αλλο. Στο βιβλιαρακι του μοντεμ αναφερει κατι για bitware,(software)και γραφει κατι εντολες οπως αναφερεις. Ομως εχω χασει το cd που προφανως ειχε αυτο το bitware,το μονο που ειχα κρατησει ηταν οι drivers. Eχεις καποια λυση
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.