Jump to content

r3ckl3ss

Members
  • Posts

    19
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About r3ckl3ss

  • Γενέθλια 10/06/1992

Πληροφορίες Προφίλ

  • Περιοχή
    Κρήτη
  • Ενδιαφέροντα
    C, C++, Go, Python, Haskell
  • Επάγγελμα
    Computer Programmer

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

r3ckl3ss's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. r3ckl3ss

    Okeanos @ Grnet (Cloud)

    Δεν έχει σημασία πόσους πυρήνες έχει το φυσικό μηχάνημα, μπορείς να κάνεις overcommit εικονικούς πυρήνες στο εικονικό μηχάνημα. Οι εικονικοί πυρήνες δεν είναι ανάγκη να είναι σε αντιστοιχία με τους πραγματικούς πυρήνες (στο πλήθος). Μπορείς να έχεις τετραπύρηνο επεξεργαστή και Virtual Machine που βλέπει 8 εικονικούς πυρήνες. Οι εικονικοί πυρήνες αφορούν το λειτουργικό σύστημα (guest os) και τους αλγορίθμους χρονοπρογραμματισμού εργασιών, και τον hypervisor. Απλά άμα έχεις παραπάνω εικονικούς πυρήνες από ότι πραγματικούς υπάρχει περίπτωση να έχεις μειωμένες επιδόσεις, λόγο του ότι ο hypervisor μπορεί να έχει παραπάνω επεξεργαστικό overhead στην ανάθεση των threads στους πραγματικούς πυρήνες. Και παραθέτω το κείμενο ενός εργαζόμενου της Citrix Labs, που συντηρεί το XEN hypervisor.
  2. r3ckl3ss

    Okeanos @ Grnet (Cloud)

    Δεν ισχύει αυτό που λες, γιατί μπορεί να υπάρχει Execution Cap που να επιβάλει ο hypervisor στις εικονικές μηχανές. Με Execution Cap στο 10% ή στο 20%, και τίποτα άλλο να μην είναι πάνω στον server, το μερίδιο χρόνου της CPU που σου αναλογεί είναι αυτό. Όσο για το bitcoin mining, πρώτο ρόλο έχει από όσο γνωρίζω τα μεγέθη των cache των επεξεργαστών, διότι τα προγράμματα αυτά χρησιμοποιούν πάρα πολύ cache locality τεχνικές, και όχι πυρήνες ή gigahertz.
  3. r3ckl3ss

    Okeanos @ Grnet (Cloud)

    Πολύ καλή φάση! Πραγματικά, εμένα προσωπικά μου ήρθε κουτί, γιατί σκεφτομουν κάποια στιγμή να νοικιάσω ένα VPS για να δοκιμάσω διάφορες τεχνολογίες, και τώρα αυτή η επιλογή προσφέρεται δωρεάν. Πραγματικά πολύ καλή κίνηση άξια συγχαρητηρίων.
  4. r3ckl3ss

    Counter-Strike : Global Offensive

    Πορώνομαι όσο πάει και περισσότερο.
  5. r3ckl3ss

    Official Battlefield 3 Thread

    BF3 <3
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.