Jump to content

petranGRE

Premium Members
  • Posts

    162
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by petranGRE

  1. Και στους TR λογικά θα γίνει refresh. Εγώ θα σου έλεγα να περιμένεις το refresh αν πας σε ryzen. Το σημερινό ταβάνι ας πούμε ότι είναι τα 3.9-4.0 στου χρονισμούς. Στους Ryzen+ αν καταφέρουν και πάνε το ταβάνι στα 4,5 θα είναι μεγάλο άλμα μαζί με ένα 10% στο IPC. 

    Επίσης σε κάτι που προαναφέρθηκε. Το 1080p@144hz δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με το 1440p@144hz. Το μπουκάλι που ρίχνουν οι ryzen στην 1080ti(και μόνο σε αυτή) είναι απείρως μικρότερο στα 1440p. Από 1440p και πάνω,  παίζει η GPU μπάλα.

    • Like 1
  2. Υπάρχει μεγάλη βελτίωση στη λειτουργία του SMT καπό τα νέα Win10 Fall creators update.  Ως αποτέλεσμα υπάρχει σημαντική αύξηση στα fps σε όλα τα παιχνίδια(κυρίως στα mins).  Σε κάποια παιχνίδια που παίζω έχουν εξαφανιστεί τελείως τα fps drops που είχα.  

    Εδώ μερικές αναφορές.

     

    This update is supposed to improve SMT/Hyperthreading handling and control CCX latency (on Ryzen CPUs). So I'd wager your performance would improve in these scenarios:

    • You've previously been CPU bound
    • Your CPU has SMT/Hyperthreadding
    • Your CPU has more than 2 cores / 4 threads

    If and only if you meet those conditions, then:

    • Your average performance increase is around 10-20%, but your minimum frame rates could be much higher (20-30%)
    • If you have a Ryzen CPU your performance increase may be even larger.

    Επίσης παρατήρησα σημαντική αύξηση στις επιδόσεις του 850 evo που για κάποιο λόγο πριν είχε χαμηλές επιδόσεις ειδικά σε 4K.

    Τώρα όλα είναι μια χαρα. 

    • Like 2
    • Agree 1
  3. Μία ώρα πριν, το μέλος gunsnrose123 έγραψε:

    σε αυτό αναφέρεσαι ?   σε απολυτούς αριθμούς ο 8700 είναι καλύτερος από τον 1700 και κοστίζουν σχεδόν το ίδιο 

     

     

    Τι εννοείς κοστίζουν σχεδόν το ίδιο. Ο 8700Κ έχει περίπου 380 ευρώ χωρίς ψυχτρα ενώ ο 1700 300 με ψυχτρα. Για πλατφόρμα δε μιλάω καν, καθώς ο 1700 μπαινει και σε μητρικές των 80 ευρώ... 

    • Like 2
  4. Μέχρι τώρα η έβδομη σεζόν ήταν η καλύτερη με διαφορά από κάθε άλλη σεζόν. Αυτοί που γκρινιάζουν πρέπει να πρώτα να καταλάβουν ότι πρόκειται για μια επική σειρά ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ και δεν μπορούν όλα να εξηγηθούν με βάση τον πραγματικό κόσμο. Και η πλοκή ήταν μια χαρά.  Απλά αν ήταν δέκα επεισόδια θα είχαμε και τις πορείες των στρατών και διάφορα άλλα που είχαμε σε προηγούμενες σεζόν και δε θα αναρωτιόνταν οι γνωστοί γκρινιάρηδες πως γίνεται μια εκεί που η Καλίσι είναι στο Dragonstone να καίει τους Lanister.  Ή για τις αλυσίδες που τράβηξαν οι Νεκροί τον Viserion. Ως γνωστό ζούσαν εκεί οι wildlings και είχαν λιμάνια. Αλλά όχι, έπρεπε να αναλώσουν οι σκηνοθέτες 20 λεπτά να μας εξηγήσουν πως γίνεται τα ζόμπι να τραβάνε αλυσίδες. Σοβαρευτείτε.

    • Agree 1
  5. Οι θερμοκρασίες όντως είναι πολύ καλές. Το 65 που είπα το έχω μόνο σε prime κτλ όπου δουλευει στο 100% Υπό κανονικές συνθήκες πχ bf1 για καμιά ώρα δεν ξεπερνάει ποτέ τους 45.

  6. Στο mobile που λέτε η προϊστορία της AMD είναι πολύ κακή. Οι mobile που έβγαζε στο παρελθόν είναι τρελά σαπάκια και έχει αποκτήσει κακή φήμη. Ελπίζω με τους Mobile Ryzen ν' αλλάξει αυτό γιατί είναι μια αγορά που ανήκει εξολοκλήρου στην Intel με τα γνωστά Inteloαποτελέσματα, υπερκοστολόγησης άχρηστων επεξεργαστών.  Ειδικά τους Ryzen APUs με Vega τους περιμένει αρκετός κόσμος.

  7. πριν 4 ώρες, το μέλος kogos έγραψε:

    Τον r7 1700 με ποια mobo τον πηγές 4ghz? Υποθέτω με κάποια χ370 για να βλέπω αλλαγή στο multiplier, αλλά ποια είναι? Τι θερμοκρασίες έχεις σε cpu και vrm με αυτά τα volt και αυτή τη συχνότητα?

    Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
     

    Φαίνονται όλα στην υπογραφή μου. Asus C6H και η ΑΙΟ, η Kraken x62.Οι θερμοκρασίες που εχω ειναι 25-35 σε idle και 55-65 se full load. Παραπανω ποτε εκτος αν τρέξω prime για κανα 3ωρο. Η ψύχτρα ειναι σε push/pull. Οχι πως παιζει καμιά φοβερη σημασία. Η τάση ειναι 1.417 και το LLC Level 3.Στα VRM βλεπω μεχρι 55-60 βαθμούς. Όλα αυτα μετα από πολλές προσπάθειες για να παιξουν και οι μνημες 3466CL14 που τις εχω τώρα με 1.40V.  Επίσης σημαντικό ειναι οτι έβαλα το 1.8 PLL στο 1.803 . Αν το αφήσω στο auto μου δινει για ολα αυτά 1.87 με σημαντικη αυξηση των θερμοκρασιων σε idle. Το VSOC 1.1

     

    • Like 3
  8. Η AMD αναγεννήθηκε από τις στάχτες της με τους Ryzen. Αυτή είναι η αλήθεια. Ξεπέρασε τα λάθη του παρελθόντος, ξεπέρασε τη λογική ηττοπάθειας που είχε και τέλος ξεπέρασε την προηγούμενη αμφιλεγόμενη αρχιτεκτονική που την πήγε μόνο πίσω. Σαν κάτοχος Ryzen δεν έχω να πω πολλά, σε όποια συζήτηση έχω κάνει εκθειάζω αυτό το προϊόν γιατί είναι ότι καλύτερο είχα ποτέ, ακόμα και με τις παιδικές ασθένειες της πλατφόρμας και παρόλο που μέχρι τώρα ήμουν (αναγκαστικά) σε Intel πλατφόρμες. 

    Αυτό που έχει κάνει όμως με τους TR και το Χ399 δεν έχει νομίζω προηγούμενο. Έχει δώσει τόσα πολλά που η Intel δε μπορεί να ανταγωνιστεί σε καμιά περίπτωση(64 pcie lanes, μέχρι 1TB ram, quad channel και CPUs 16/32) και όλα αυτά σε τιμές που δε γίνεται να ανταγωνιστεί η Intel.   Όταν η άλλη λύση στα ίδια λεφτά είναι ο 7900Χ με τόσους περιορισμούς δεν νομίζω να έχει νόημα να συζητάμε άλλο.

    Για κάποιον που τον ενδιαφέρουν οι πολλοί πυρήνες η AMD είναι για πρώτη φορά μονόδρομος. Και αν στην επόμενη γενιά φτιάξει λίγο τους χρονισμούς και IPC θα επικρατήσει και στο gaming κομμάτι που δεν αφορά βέβαια τόσο αυτήν την πλατφόρμα. Για έναν επαγγελματία όμως που κερδίζει χρήματα και χρόνο από τον CPU η AMD έχει κάνει κίνηση ματ.

  9. πριν 9 λεπτά, το μέλος koukoubetses έγραψε:

    Στο 4¨15 λεπτο,δειχνει την FE,στα 1440-1520 MHz,να περναει την 1080 που είναι στα 1800+

    Επισης να προσθεσω ότι στο 6 λεπτο αναφερει για τα 400 watt TDP της liquid ότι είναι και η αντλια που καταναλωνει,δεν ξερω κατά ποσο αληθευει.

     

    Ενδιαφέρον... Η 1080 είναι η FE

    Το όλο θέμα με την VEGA είναι ότι άργησε...Αν εμφανιζόταν κάπου μετά την 1080 θα έλεγε η AMD , ορίστε πάρτε μια αξιόλογη κάρτα, μπορεί να καίει λίγο παραπάνω αλλά την κοστολογώ 100 δολάρια κάτω από 1080 και 50 κάτω από την 1070(Vega56). Θα ήταν η νικήτρια των εντυπώσεων και σήμερα θα μιλούσαμε από άλλη βάση. Θα έβγαζε και κάπου τώρα ένα ισχυρότερο μοντέλο στυλ 1080ti με 16bg HBM2 και υψηλότερους χρονισμούς και θα έκανε πάρτι. 

    Επίσης ένας άλλος παράγοντας είναι οτι οι PASCAL βγήκαν απίστευτα δυνατές κάρτες όταν στο αντίπαλο στρατόπεδο η AMD είχε την 480... 

    Όλα είναι θέμα timing kai marketing. Η άποψη μου είναι η Vega δε θα είναι κακή κάρτα. Απλά η Nvidia έχει ξεφύγει χρονικά και σε θέμα επιδόσεων και η σύγκριση μαζί της πλέον είναι άτοπη. 

      

    • Like 5
  10. 100 η μητρική, 160 ο CPU , ψύχτρα κάνα 40αρι μαζι με το φαν , 180 οι ram( οπως είπες τις σπας στα 2) , ο Evo κάνα 120 αν έχει κουτιά αποδείξεις κτλ.( γιατί τον πουλας;)

     

    Εγώ θα σου πρότεινα να δώσεις mb,cpu μαζί με ψυχρα και 16ram  γύρω στα 380 αν θες πακέτο.

    Δίνεις ξεχωριστά και τα άλλα ram 90 και ολα καλα.

     

    Όσο περνάει ο καιρός θα πέφτει και άλλο η τιμή των μεταχειρισμένων 4πυρινων για αυτό δώστα. Τώρα είναι καλή ευκαιρία.

    + οτι το socket είναι ξεπερασμενο.

  11. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Το να παρουσιάζει 3 sockets το χρόνο, το λες και άρμεγμα, αφού ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα καινούριο. :)

  12. Ο 1900X έχει νόημα για κάποιον που θέλει τα προτερήματα του X399.

    Γνωρίζει κανείς αν η Χ399 πάρει και την επόμενη γενιά Ryzen; 

  13. There is more info though, El Chapuzas mentions a 699 Euro and 899 Euro pricing in-between the cheapest and that liquid cooled edition. That would be ex VAT here in the EU with prices roughly similar in USD. El Chapuzas states that their source is reliable. As always take news like this with a grain of salt, but looking at the naming schema, it would not surprize me if it is correct.

    AMD will make formal announcements next week.

     

    Αυτές οι τιμές είναι για γέλια. :huh:

  14. Δεν νομίζω να ισχύουν αυτές οι τιμές γιατί η κάρτα θα πάει άπατη.

    Εκτίμηση δική μου είναι ότι την κορυφαία VEGA θα την βγάλει με -100 ευρώ περίπου από την 1080. 

    Δεν έχει καμία τύχη αλλιώς.

  15. Όχι ρε παιδιά άλλη DOOMILA και vulcanila σε benchmarks έλεος. :)  Θέλουμε να δούμε bf1, sniper elite, W3, ROTR και γενικά απαιτητικά πράγματα. Επίσης το παραπάνω video δεν αποδεικνύει απολύτως τίποτα. Θέλουμε γραφήματα με fps και όλα τα γνωστά! 

     

    https://www.techpowerup.com/235522/amd-rx-vega-first-pricing-information-leaked-in-sweden-feels-wrong  <-----Leaks για τιμές.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.