Jump to content

andreasomageiras

Premium Members
  • Posts

    73
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by andreasomageiras

  1. 9 ώρες πριν, το μέλος GFFermari έγραψε:
    WWW.PROTOTHEMA.GR

    Θα ξεσκεπαστούν τα περίφημα ψηφιδωτά με τις κόρες και τα λουλούδια και την αρπαγή της Ευρώπης, ενώ ο επισκέπτης θα μπορεί να δει το ήδη αναταγμένο κομμάτι του μνημείου, αλλά και...

     

     

    ...και μια ειδηση απο τα μερη μου.

    ...απο τα μέρη σου; 

    Δεν βρίσκομαι μακριά και εγώ.

    Αιγές, Βεργίνα, Πέλλα, Ευρωπός... 

    Φίλιππος, Αλέξανδρος, Σέλευκος... 

    😁😁😁

     

  2. Καλήν ημέραν άρχοντες αν είναι ορισμός σας 

    Θα να μάθω πιος είναι ο λογισμός σας 

    Κεραία αν πρέπει εξωτερική να πάρει ο εξοπλισμός μας 

    Και αν αξίζει δηλαδή το κόπο και το βίος μας; 

    Χρόνια πολλά και του χρόνου! 

    .. 

    ... 

    Αν και τα ρωτώ "ζαβά", ελπίζω να είναι κατανοητά 😜

    Επαρχία με ταχύτητες εντός σπιτιού 

    D 14-18

    U 10-14

    Η δουλειά γίνεται όπως και με την σταθερή (καλήτερα βασικά) απλά μου γεννήθηκε η απορία, στο αν αξίζει η δοκιμή και μόνο γιατί, πόσο να πιάσει το καημένο και αυτό αν η κεραία δεν έχει να δώσει άλλο; 

  3. Την 01 Νοεμβρίου χάλασε το κινητό της συζύγου, 25 μέρες πριν την λήξη της εγγύησης, αγορασμένο από κατάστημα germanos. 

    Έχει εκδοθεί πιστωτικό (στο συγκεκριμένο κατάστημα) ύψους 270€.

    Με τα χρήματα αυτά, από την "γκάμα" που έχει ο germanos, δεν υπάρχει αξιόλογο xiaomi (η σύζυγος επιμένει σε xiaomi) το μόνο που είναι αναβάθμιση από το xiaomi Mi 11 lite 5G (780 snapdragon) ,είναι το poco x5 pro 8/256, στην τρελή τιμή +100€ από το πιστωτικό. 

    Η αδερφή της γυναίκας μου, ψάχνει να αγοράσει Laptop, σκέφτηκα (το κάνω και αυτό που και που) αν αξίζει να ρίξω το πιστωτικό σε μια αγορά Laptop και να ψάξω εκτός αλυσίδας για το poco x5 pro ή αν δεν αξίζει να μπω στην διαδικασία! 

    Το Laptop που κοιτάζω είναι το:

    WWW.GERMANOS.GR

    Το Laptop HP 15s-eq έχει τον τρόπο να είναι δίπλα σου σε κάθε σου ανάγκη

     

    Σκοπός μου δεν είναι να "ρίξω" την κουνιάδα μου. Αν αξίζει σαν αγορά ρωτάω. 

    🤔Απο την άλλη, αξίζει η αγορά xiaomi συσκευής εκτός Info Quest; 

    Αύριο πρέπει να πάω από εκεί να δω τι θα διαλέξω.  

     

    Υ.γ. Έχω τόσα πολλά που τρέχουν στη δουλειά, έχω κουραστεί/νευριάσει και με την αναμονή ενός μήνα για να βγάλω άκρη με την εγγύηση... Θα μου ήταν χρήσιμες μερικές καθαρές σκέψεις. 

    Υ.γ. Ναι, ξέρω πως είμαι λίγο αόριστος, απλά έχω νεύρα, είμαι σε σύγχυση και δεν μπορώ να σκεφτώ καθαρά. 

  4. On 6/9/2023 at 7:16 ΜΜ, το μέλος Havic έγραψε:

     

    Εμείς οι όμορφοι δεν κολλάμε, υπήρχε και σχετική έρευνα ! 😛 XD

    Ξανθιά, πρασινογάλανα ματιά... 

    Μας παρακολουθείς; 😁

     

    Υ. Γ. Εχω έτοιμο το δίκαννο 🤭

    • Haha 5
  5. 5 φορές έπεσε μέσα στο σπίτι μας.

    1η φορά (στο πρώτο κύμα) κόλλησε η μικρή μου με τον παππού (πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο και τα κρατούν μέχρι να γυρίσουμε από τις δουλειές μας) η μικρή δεν κατάλαβε τίποτα, ο παππούς 10 μέρες νοσοκομείο βαριά. 

    2η φορά (στην πρώτη δυνατή μετάλλαξη) κόλλησε η σύζυγος στην δουλειά και μετά εγώ, ή σύζυγος στο σπίτι με βαριά συμπτώματα και εγώ κόντεψα "να πάω το μεγάλο ταξίδι" με 10 μέρες νοσοκομείο και πολλά επακόλουθα που έκανα 1 1/2 χρόνο να σταθώ στα πόδια μου.

    3η φορά κόλλησε η σύζυγος στην δουλειά το πέρασε με ελαφρά συμπτώματα.

    4η φορά η μικρή μου που κόλλησε και εμένα, η μικρή με ελαφρά συμπτώματα εγώ σε ετοιμότητα για νοσοκομείο αλλά το ξεπέρασα σπίτι τελικά.

    5η φορά τώρα, η μικρή μου απλά θετική δίχως συμπτώματα. 

     

    Η μεγάλη μου αγνοεί επιδεικτικά την ύπαρξη του ιού. 

     

    • Like 7
  6. On 29/6/2023 at 9:28 ΜΜ, το μέλος minast έγραψε:

    Ποσοστιαία φαίνεται μεγάλη η διαφορά, αλλά κατ' απόλυτη τιμή δεν είναι.

    Μπορεί να είναι πραγματική και να οφείλεται στις συχνότητες που υποστηρίζει η κάθε συσκευή ή και στην ευαισθησία των κεραιών τους, αλλά μπορεί να ήταν και τυχαία, βάσει των συνθηκών της κάθε μέτρησης.

    Εάν ξέρουμε τα χαρακτηριστικά του κινητού μπορεί να βγει πιο ασφαλές συμπέρασμα, αλλά για τέτοιες ταχύτητες δεν έχει μεγάλη σημασία. Δεν συζητάμε πχ ότι το κινητό βρίσκει ταβάνι στα 150Mbps όταν ο ρούτερ πιάνει 500Mbps ;).

     

    4 ώρες πριν, το μέλος poulinos έγραψε:

    οπως αναφερθηκε η καλυτερη ταχυτητα μπορει να οφειλεται σε πολλα πραγματα.σε λιγο καλυτερη ληψη λογω hardware και κεραιων.σε διαφορετικα bands που κλειδωσε, τι cat ειναι το Modem του κινητου και του router κτλ κτλ. μεχρι και αν ειναι ωρα αιχμης και πιταρει η κυψελη.

    Κατανοώ ότι σε νούμερα δεν είναι καμιά σοβαρή διαφορά και ίσως να ήταν και τυχαία, στο σπίτι παίζουν στα ίδια νούμερα πάνω κάτω. 

    Το τηλέφωνο είναι ένα realme gt master edition, ξέχασα να το αναφέρω. 

  7. On 25/6/2023 at 9:37 ΠΜ, το μέλος poulinos έγραψε:

    και μενα οπως εγραψα ολα επαιξαν κατευθειαν με καρτα wind τοτε

    Όταν το είχα δοκιμάσει, κάπου εκεί κοντά στην παραλαβή, με cosmote/frog έπαιξε μόνο του. 

    Τώρα με την VODAFONE/cu είχε στραβώσει. 

    Απο όταν πήρε μπρος, μια χαρά. 

    Κάτι άλλο που παρατήρησα, στην δουλειά έχω γενικά θέμα με το σήμα, όταν το τηλέφωνο είχε Speedtest download 8 περίπου το fritzbox έδειξε λίγο πάνω από τα 20, στέκει αυτή η διαφορά υπέρ του fritzbox ή ήταν τυχαία; 

  8. 4 ώρες πριν, το μέλος poulinos έγραψε:

    μηπως ειχε αλλα apn πιο πριν και οχι αυτο που επρεπε?

    Δεν ξέρω τι και γιατί, πλέον έχει πόσες μέρες που λειτουργεί. 

    Μία χαρά πλέον! 

    • Like 1
  9. Μετά από πολλές επαναφορές ρυθμίσεων, έγινε και λειτούργησε. 

    Το μόνο διαφορετικό αντί για vodafone στην ρύθμιση της σύνδεσης έβαλα VF Internet και apn internet.vodafone.gr

    Ας το αφήσω να ηρεμήσει τώρα... 

    • Like 3
  10. Στο 4g ρουτερ του θέματος (fritzbox 6850 lte) έχω τοποθετημένη μια κάρτα sim vodafone cu, το παράδοξο (για εμένα) που αντιμετωπίζω είναι το εξής:

    Στις πληροφορίες του ρουτερ φαίνεται ότι είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, όταν προσπαθώ να συνδεθώ, με οποιαδήποτε συσκευή και με την χρήση browser, μου εμφανίζει ότι δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. 

    Πατώντας πάνω σε αποθηκευμένους σελιδοδείκτες, άνοιξα μια σελιδα του facebook η οποία συνδέθηκε κανονικά, δοκίμασα και συμβαίνει το ίδιο και με το youtube αυτά στο pc, στα κινητά επίσης οι εφαρμογές youtube και facebook λειτουργούν κανονικά, οι αναζητήσεις με τους browser's όχι. 

    Σε ανάλογη δοκιμή που είχα κάνει, όταν παρέλαβα το δώρο, με κάρτα cosmote είχε λειτουργήσει απευθείας, τώρα ούτε με την Cosmote λειτουργεί. 

    Έχω σπάσει το κεφάλι μου, όποιος θα μπορούσε να μου εξηγήσει τι ρύθμιση πρέπει να αλλάξω, θα με σώσει από το να σκάω... 

    Ότι πληροφορίες χρειάζεται θα τις ανεβάσω. 

    Ευχαριστώ! 

  11. 1 ώρα πριν, το μέλος god έγραψε:

    Εφοσον δεν ξερεις αν οι μνημες ειναι κομπλε καλυτερα ασε το σετακι x58. Μεταχειρισμενη μητρικη 10ετιας+, μπορει να σου χαλασει και σε 1 μηνα(οχι οτι δεν γινεται και σε καινουρια..).

    Εγω θα κοιτουσα για τη φτηνοτερη μητρικη am4 που να εχει εξοδο για οθονη που να σου κανει. Και κανα μεταχειρισμενο 2200g,3200g. Aegis μνημη 16gb 3000-3200.

    Αν εχεις καρτα που ξερεις σιγουρα οτι δουλευει, μπορεις να βαλεις και κανα πρωτης γενιας ryzen που βρισκεις αρκετες φορες σχεδον τζαμπα στα μεταχειρισμενα.

    Σεβαστή η γνώμη σου, γιαυτό έγραψα και εδώ άλλωστε, μνήμες εκτός από τις 2 εμφανώς φθαρμένες υπάρχουν άλλες 5 των 2 GB η κάθε μία, εάν παίζει ρόλο στην εξίσωση! 

  12. Έπεσε κάποτε στην κατοχή μου μια σύνθεση με βασικό κορμό:

    Mb : gigabyte ga-ex58ud4 

    CPU : i7 920 

    RAM : 6X2gb =12 GB 

    Εδώ και πολύ καιρό (πολύ λέμε χρόνια) σε κάθε εκκίνηση έκανε 4-5 φορές επανεκκίνηση, κατά τον έλεγχο της RAM όπως έγραφε στην οθόνη του bios, μέχρι να μπει στο λειτουργικό. Μετά ήταν μια χαρά. 

    Για κακή μου τύχη αποφάσισα να προσπαθήσω να το διορθώσω, μπήκα στο bios και επέλεξα αρχικές ρυθμίσεις, ούτε μπουτ ούτε μπιπ νεκρό. Έβγαλα μπαταρία καλώδιο ρεύματος και μετά από πολλές δοκιμές κατάφερε να εκκινήσει. 

    Όλα φαινόταν σωστά, όταν άνοιγα κάτι να τρέξει κολλούσε το σύμπαν. Είχα αποφασίσει από καιρό να κάνω μια καθαρή εγκατάσταση, γιατί ήταν από κλωνοποίηση του άλλου μου pc. 

    Ξεκινάω το φορματ, όλα καλά (την δεύτερη φορά, γιατί την πρώτη κόλλησε κατά την εγκατάσταση των Windows) έγινε η εγκατάσταση προχώρησε και στης αναβαθμίσεις, ήρθε η ώρα να περάσω μερικά προγράμματα ξεκινώντας από antivirus, κατά την εγκατάσταση ξεθαρεψα και άνοιξα δεύτερη εργασία, τέλος κόλλησε, οπότε ο λόγος που κολλάει είναι υλικό και όχι λογισμικό. Κατέφυγα σε βίαιο τερματισμό κρατώντας πατημένο το κουμπί έναρξης και από τότε δεν μπορώ να ξυπνήσω το pc. 

    Πατώ το πλήκτρο έναρξης, αρχίζει να γυρνά το ανεμιστήρακι του επεξεργαστή, ανάβουν όλα τα λαμπάκια αλλά ούτε μπιπ ούτε μιπ. Δεν προχωρά. Έβγαλα τις μνήμες (βρήκα φθορά σε 2 φωτογραφικό υλικό στο τέλος) έβγαλα τον επεξεργαστή και φρεσκάρισα την πάστα.

    Τίποτα κλινικά νεκρός. Ούτε bios δεν μπαίνει! 

    Μπιπ δεν έκανε ούτε με κενές θέσεις μνημών. 

    Παίζοντας με την εναλλαγή των μνημών μία - μία και ζεύγη, ακούστηκε το πολυπόθητο μπιπ συνεχές και παρατεταμένο όπως αρμόζει σε προβλήματα μνήμης. 

    Κουράστηκα έτσι και αλλιώς μαζί του. 

    Στο δια ταύτα:

    Τι να κάνω τώρα; 

    Αναβάθμιση όσο πιο οικονομικά μπορώ (mb/cpu/ram κάτω από 200) ή αγορά μεταχειρισμένων mb/cpu μέχρι να καταφέρω να αναβαθμίσω μετά από ένα χρόνο πάνω κάτω; 

    Το μέχρι προ ημερών σύστημα με κάλυπτε ως τώρα. 

    Αναβάθμιση κοίταξα AMD 5600g με την ανάλογη Mb και μνήμες 16gb 40-45€, μεταχειρισμένο βλέπω i7 950 με μητρική ASUS SABERTOOTH X58 στα 50€.

    Το 50€ ξέρω ότι θα πάει στο βρόντο μετά. Τα 200€ θα με στριμώξουν πολύ αυτή την περίοδο (και την επόμενη μη πω). 

    Υπάρχει εναλλακτική που δεν έχω σκεφτεί; 

    Υπάρχει καμιά άλλη ιδέα; 

    Ευχαριστώ εκ των IMG_20230226_132414.thumb.jpg.d32d8c56ff2dde8867e60ee413a03008.jpgσε 2 διαφορετικές μνήμες έχει "ξυθεί" από μία επαφή, σε διαφορετική θέση. 

  13. Τίποτα το σοβαρό, 2 μερίδες Φακή. 

    .. 

    ...

    Στην παραλία, ολυμπιακή ακτή Πιερία, κατά την βραδινή αναζήτηση / αναμονή για λαβράκια! 

    IMG20230210001605.jpg

    IMG20230210002534.jpg

    IMG20230210001615.jpg

    • Like 9
  14. 1 ώρα πριν, το μέλος karmen1983 έγραψε:

    Να πάμε και σε μεγάλα μεγέθη. Μάλλον πολύ μεγάλα!

    Εγκατασταση πέντε δεξαμενών, πέντε τόνων έκαστη για την ολοκλήρωση πυρασφάλειας σε κτίριο. Και επειδή καλύτερα να νιώθεις παρά να μπωθεις πήραν μπρος τα μεγάλα μέσα!

    Επισης ζήτησα Βάνα ανά δεξαμενή για τυχόν ατύχημα ώστε να απομονωθεί η αντίστοιχη δεξαμενή. Οι σωλήνες είναι 4 ίντσες και πέρα από ειδικό εξοπλισμό θα έχουμε κ εντός των ημερών κ Αδιαταρακτες Κοπες! Ενδιαφέρον project και το πρώτο που θα επιβλέπω από κοντά!

    Ενδεικτικα το κόστος στις πέντε βανες είναι 1000€

     

     

     

     

    892567BB-A537-4884-8480-625E500F761E.jpeg

    7037CB9E-4A89-414E-89D6-ABF93F53A1E3.jpeg

    E25E1C3A-57AA-40E5-89C6-2FF720036B23.jpeg

    F6E5D7A8-1505-43BE-A9D8-CC209926C0FA.jpeg

    Μία τέτοια δεξαμενή θέλω, κόψιμο το "από πάνω", θάψιμο στον κήπο και τσααααακ έτοιμη η λιμνούλα για τα χρυσόψαρα 😉

    • Haha 2
  15. On 22/11/2022 at 8:45 ΜΜ, το μέλος costas1965 έγραψε:

    Καλό βράδυ. 

    Για την μικρή πριγκίπισσα που γιορτάζει την Παρασκευή. 

    001.thumb.jpg.f3336dca3c941e3e51360efc9a1194c5.jpg0002.thumb.jpg.0d16938a8f692e9c96e7813f276ddc62.jpg

    Ήρθε η Παρασκευή. 

    Να χαίρεστε την μικρή πριγκίπισσα. 

    Να είναι πάντα τυχερή, γερή και δυνατή. 

    Να είσαστε όλοι καλά και δυνατοί ώστε να την στηρίξετε στην ζωή της και να ύλην δείτε όπως αυτή θα θέλει. 

    Κάθε χαρά και ευτυχία! 

    • Like 4
  16. 22 ώρες πριν, το μέλος minast έγραψε:

    Το έχω πάθει με παραγγελία σε εστιατόριο 🤣
    Εάν δεν με απατάει η μνήμη μου, στο Ταμάμ, στα Χανιά...

    Πριν 2-3 δεκαετίες.

    Ταχυφαγείο κάπου επαρχιακά στην κεντρική Μακεδονία.

    Ο "Κώστας" είναι στην κεφαλή του τραπεζιού και δίνει παραγγελία "μια πίτσα σπέσιαλ, μια σαλάτα σεφ, μια σαγανάκι λουκάνικο, μανιτάρια ψητά να μη ξεχάσουμε, εκείνο το αλά κρεμ με τα κερατάκια να φέρεις, σκορδοψωμο, σε καυτερό τι έχετε; φέρε και ένα από αυτό! 

    Κάνει να φύγει ο σερβιτόρος και του λέει" να παραγγείλουν και τα παιδιά" ο σερβιτόρος χαμογέλασε, εμείς δώσαμε παραγγελία, ο σερβιτόρος γούρλωσε τα μάτια του και φώναξε το αφεντικό (μη τυχόν και κάνουμε πλάκα) το αφεντικό του είπε ότι μας ξέρει, κέρασε μια γύρα ρετσίνα και ο σερβιτόρος ακόμα μας θυμάται 🥹 που και που τον συναντάμε στο μίνι μάρκετ που διατηρεί! 

     

    • Haha 5
  17. "Αρίδα" τοίχου 100cm. 

    Δεν πέρασε... 

    Άνοιγμα του τοίχου από την μία πλευρά (για να χωράει το Δράπανο) ώστε να κερδίσω απόσταση. 

    Τελικό πάχος τοιχοποιίας 115cm (άνετα φτιάχνω ένα panic room πίσω από τον πάγκο της κουζίνας). 

    Το Σάββατο θα "τραβήξω νερά και αποχέτευση". 

     

    IMG20220713211802.jpg

    IMG20220713211752.jpg

    IMG20220713211814.jpg

    IMG20220713211925.jpg

    IMG20220713211906.jpg

    • Like 2
    • Confused 1
    • Wow 4
  18. 6 ώρες πριν, το μέλος astrolabos έγραψε:

     

    Τα εμβόλια εμποδίζουν να ψοφολογήσεις 😛 

    Τα εμβόλια μειώνουν (!) τις πιθανότητες να ψοφολογήσεις... 

    😎😎😎

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.