Jump to content

andylet

Members
  • Posts

    2
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About andylet

  • Γενέθλια 21/06/1988

Πληροφορίες Προφίλ

  • Περιοχή
    Ζάκυνθος
  • Ενδιαφέροντα
    Μουσική,ψάρεμα, ηλεκτρονικά συστήματα
  • Επάγγελμα
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

andylet's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. andylet

    Project "Oil PC"

    Γεια σας και πάλι!! θα ανεβάσω φωτογραφίες μέχρι το Σαββάτο. Αν καταφέρεις να διατηρήσεις την θερμοκρασία του λαδιού σταθερή τότε οι θερμοκρασίες που θα πάρεις από cpu και gpu θα είναι πολύ καλές. Εγώ κατέφυγα σε αυτή την δημιουργία γιατί μου κόστισε 100€ (λάδι+γυάλα), από ένα σύστημα υδρόψυξης αξιόπιστο που θα κόστιζε κοντά στα 200-250€. Και ο λόγος που το έφτιαξα ήταν γιατί έκανα ένα μεγάλο overckloking σε cpu & gpu, αλλάζοντας τάσεις και συχνότητες. η κάρτα γραφικών μου άγγιζε τους 85-90 βαθμούς και έκοβε. τώρα με σταθερή πλέον θερμοκρασία λαδιού 40 βαθμούς C , δεν ξεπερνάει τους 54 βαθμούς. Για να μειώσω την θερμοκρασία χρησιμοποίησα δυο ψυγεία(ψύκτρες) από aircodition 9000 btu κυκλοφορώντας το λάδι μέσω μιας μικρής αντλίας ενυδρείου ψαριών. επίσης απαραίτητα είναι και τα blower κάτω από την ψύκτρα για να κρυώνουν το λάδι. Επειδή η αντλία ήταν μικρή σήμερα έβγαλα μια βυθιζόμενη αντλία καύσιμων από ένα αυτοκίνητο (2,5 bar). Υ.Γ. Θα ήθελα να μου πείτε αν ξέρετε κάποια καλά αθόρυβα ανεμιστηράκια για την ψήκτρα (κρίμα που όλα είναι αθόρυβα να ακούγονται τα ανεμιστηράκια )
  2. andylet

    Project "Oil PC"

    Καλημέρα παιδιά. Έφτιαξα και εγώ το δικό μου ενυδρείο με μια γυάλα 30 λίτρων. Έχω χρησιμοποιήσει παραφινέλαιο (όχι το φαρμακευτικό,αλλά lamp oil). Ο υπολογιστής μου αποτελείται από asus psql/epu ,core duo quad q6600, geforce 9800gt, και ένα τροφοδοτικό 800 watt. Τρία προβλήματα μου παρουσιάστηκαν : 1) Η θερμοκρασία αυξάνεται συνεχώς στην γυάλα. την έχω αφήσει να πάει μέχρι 53 βαθμούς (4-5 ώρες)γιατί φοβάμαι πως δεν αντέξουν οι σιλικόνες. 2)έχει θολώσει το παραφινέλαιο ίσως αναμίχτηκε με κάποιο άλλο υλικό (πχ η σιλικόνη κάτω από τα ψυγειάκια του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών).. 3 μέρες σε λειτουργία και σήμερα φαίνεται να καθαρίζει.. 3) Η άοσμη όταν ζεσταίνεται το λάδι είναι κάπως έντονη. σκέφτομαι να ψύχω το λάδι με μια μικρή αντλία περνώντας από ένα ψυγειάκι μικρο αλλά καλό που βρήκα. επίσης για τον εξαερισμό της θα βάλω έναν ανεμιστήρα από το υπολογιστή για να το βγάζω έξω... ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.