Jump to content

Jericho941F

Members
  • Posts

    19
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Jericho941F

  1. Jericho941F

    Παχυμετρο, ποιο και γιατι?

    Αν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση, δες τα InSize - βγαίνουν κάτι λιγότερο από 45 € σε ψηφιακά. Είναι πολύ καλής ποιότητας, value for money.
  2. Jericho941F

    Αγορά refurbished workstation

    Γενικά αυτό που με απασχολεί είναι ένα σταθερό και απροβλημάτιστο σύστημα. Το προηγούμενο ήταν ένα Dell Workstation που έβγαλε 10ετία χωρίς θέματα. Στα ίδια χρήματα (650 €) παίζει και η επιλογή με E5 1650 v3 και R570 8 Gb.
  3. Jericho941F

    Αγορά refurbished workstation

    Ναι, φοράει ECC μνήμες.
  4. Jericho941F

    Αγορά refurbished workstation

    Έχω ένα 850 EVO 500 Gb - από προηγούμενο pc Σαν specs αντιστοιχεί περίπου με i7 4790 ; Λιγότερο - περισσότερο ;
  5. Καλημέρα, προσανατολίζομαι προς αγορά μεταχειρισμένου refurbished workstation. Η χρήση του θα είναι κυρίως image editing (Photoshop - Lightroom) και περιστασιακό μοντάζ. Αξίζει να χτυπήσω κάτι τέτοιο στα 600 περίπου € ή σε αυτή την κατηγορία τιμής χτίζω νέο σύστημα που θα είναι καλύτερο ως προς την απόδοση ; Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ.
  6. Καλησπέρα σε όλους,δυστυχώς μετά από διακοπή της ΔΕΗ σε server με Windows 2008 R2 που έχει μια συστοιχία RAID 5 με 4 x 4TB WD RED δίσκους, αποφάσισε αντί για resync να βγάλει failed redundancy.Oι 3 δισκοι είναι online στο Disk management, ο 4ος βγαζει Errors, και ο 3ος και 4ος εχουν κιτρινο θαυμαστικό δίπλα.Καμιά βοήθεια ; Υπάρχει γιατρειά ή χάσαμε ότι είχε μέσα το array ;Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη και με το παραπάνω, ευχαριστώ.
  7. Jericho941F

    Dell XPS 8100 - Κολλάει - Δεν ξεκινάει

    α) Αυτό προφανώς δεν γίνεται, είναι παγωμένο - κολλημένο το μηχάνημα. Εννοώ όντως το β) δεν αποκρίνεται καθόλου το power button. Δυστυχώς δεν έχω spare τροφοδοτικό για να το δοκιμάσω. Ευελπιστώ να ναι αυτό και όχι μητρική, γιατί άντε βρες board μετά, έστω και μεταχειρισμένο. Καμιά πρόταση για αγορά τροφοδοτικού ; LiteOn 350W φοράει πάνω. Ευχαριστώ.
  8. Καλησπέρα σε όλους, εχω ενα Dell XPS 8100, i7 870 16 Gb ram Ξαφνικά, άρχισε να κολλάει - παγώνει, δεν κλείνει με power button, παρά μόνο αν το βγαλω απ την μπριζα. Ακολούθως, αρνείται να ξεκινήσει, δεν κάνει καν POST. Ξεκινάει μόνο μετά από αρκετές προσπάθειες κ αυτό τυχαία. Στην αρχή δούλευε κανονικά, πλέον παγώνει στο 3λεπτο - 5λεπτο, με τον ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών να σηκώνει στροφές στο full. Δοκίμασα το τροφοδοτικό με συνδετήρα, δουλεύει κανονικά. Δοκίμασα να το ξεκινήσω χωρίς τίποτα συνδεδεμένο πάνω και χωρίς μνήμες, αρνείται να κάνει boot. Μετά το τεστ με το συνδετήρα ξεκίνησε, αλλά πάνω που πήγα να τρέξω τα diagnostics της Dell, κόλλησε ξανά. Καμιά ιδέα ; Κάρτα γραφικών ; Κάτι άλλο ; Ευχαριστώ,
  9. Jericho941F

    Ανεξήγητο throttling ακόμα και σε idle.

    Όντως, αν και το σύστημα συμπεριφέρεται έτσι σα να τραβάει κάτι διακοπτόμενα cpu usage.Έχεις δίκιο, my mistake. Update : Αυτό που τράβαγε 20% cpu usage ήταν ... το software του UPS που κάπου - κάπως φρίκαρε. Μόλις το έκλεισα, το cpu usage έπεσε στο 3-5% και η θερμοκρασία επεξεργαστή στους 40-42 βαθμούς. Θα δείξει αν συνεχίσει να έχει κολλήματα σε μερικό load, αν και δεν νομίζω. Μόνο πρόβλημα πλέον, ο ανεμιστήρας που κάθε 1 - 1.5" από τις 500 στροφές που γυρίζει, γκαζώνει στιγμιαία στις 2000 και ξαναπέφτει, και ξανά τα ίδια.
  10. Jericho941F

    Ανεξήγητο throttling ακόμα και σε idle.

    Το οποίο τελικά βρέθηκε, αρκεί να ανοίξεις το task manager για όλους τους χρήστες. Εκεί μάλλον βρήκα και την αιτία του κακού, 2 instances της Java με 8-10 % usage το καθένα. Πάμε για update πρώτα και ελπίζω να στρώσει.
  11. Jericho941F

    Ανεξήγητο throttling ακόμα και σε idle.

    Άνοιξα και φύσηξα το κουτί, οι θερμοκρασίες έπεσαν 3-5 βαθμούς. Κατά τ' άλλα καμία διαφορά, το throttling παραμένει. Επίσης παρατήρησα ότι έχει εξαφανιστεί το "Idle system process".
  12. Jericho941F

    Ανεξήγητο throttling ακόμα και σε idle.

    Το cpu είναι i7 870. Δεν το έχω πειράξει καθόλου, αλλά τώρα που το λες... Μήπως έχει πιάσει σκόνη η ψύκτρα και θέλει κανένα φύσηγμα το κουτί, ή καμιά αλλαγή πάστας στη χειρότερη περίπτωση ; Και μια και με έβαλες σε σκέψεις, φαντάζομαι οι 65 βαθμοί σε 20-25% load στο idle δεν είναι φυσιολογικοί ε ;
  13. Jericho941F

    Small office SQL server

    Update : Τελικά αγοράστηκε ο T110 II, πακέτο με τον hardware controller και 2 300άρηδες SAS σε Raid 1. Στήθηκε και δουλεύει μια χαρά
  14. Καλησπέρα σε όλους, τις τελευταίες μέρες παρατηρώ ανεξήγητο cpu usage που σε κατάσταση idle φτάνει το 20 - 25 %, αν ανοίξω browsers πάει στο 40%, ενώ αν χρησιμοποιήσω οτιδήποτε άλλο που πρακτικά επιβαρύνει λιγάκι τη cpu, πχ PS η Lightroom, το μηχάνημα χτυπάει 70 - 85% cpu usage, εκεί που πριν με το ζόρι έφτανε 35 - 40. Επίσης, δεν είναι συνεχόμενο αλλά κάνει σκαμπανεβάσματα με περιοδικότητα περίπου 1 sec. Το antivirus δεν δείχνει τίποτα, malware scanner το ίδιο. Στα ενεργά processes δεν βλεπω κάτι να τρώει τόσο πολύ cpu. Καμιά βοήθεια ; Ευχαριστώ.
  15. Jericho941F

    Small office SQL server

    Το χω ακούσει για το service της HP και με αποθαρρύνει πολύ το θέμα δυστυχώς. Γι αυτό σκεφτόμουν για Dell, γιατί έχει 5 χρόνια NBD. Και επειδή έχει τύχει στο παρελθόν, να το χρησιμοποιήσω 2 φορές, μία για οθόνη και μία για δίσκο, ήταν άψογοι - μιλάγε για χρόνο εξυπηρέτησης 12 ωρών - και βρίσκομαι επαρχία. Επίσης - ο Τ20 ΔΕΝ δέχεται hardware controller σύμφωνα με την Dell. Μόνο ο Τ110 ΙΙ, σύμφωνα με τα specs και την ίδια τη Dell και τα λεγόμενά της. Δεν ξέρω βέβαια αν θα μπορούσα να κάνω δουλειά με κανένα Perc 6i στον Τ20, που στο eBay φεύγουν για ένα κομμάτι ψωμί πια. Τόσο τον έβρισκα και εγώ το Gen8, απλά με τον hardware controller που πρότεινε ο YDinopoulos θα πάει στα 500+. Βάλε και μνήμη extra και δίσκους, πάμε στα 800+. Οπότε, γιατί να μην δώσω ένα 100άρικο παραπάνω και να πάρω τον Τ110 ΙΙ που στην έκδοση με hardware controller και 2 δίσκους σε Raid 1 έχει 900 και κάτι ψιλά και 5 χρόνια next business day ? Just a thought.
  16. Jericho941F

    Small office SQL server

    Swatoner, thanks αρχικά. Όπως είπα και πάνω, απλά υπάρχει η option να χρησιμοποιηθεί σαν τερματικό, μόνο για λύση ανάγκης, αν πχ υπάρξει εκείνη η πολύ μικρή πιθανότητα να σκάσουν ταυτόχρονα όλα τα workstations για παράδειγμα λόγω βλάβης. Δεν έχει συμβεί ποτέ, αλλά προσπαθώ όσο γίνεται να χω μηδενικό downtime, γι αυτό και θέλω να πάω σε λύση server με Raid 1. Το ιδανικό θα ταν σοβαρός server με διπλά τροφοδοτικά και λοιπά, αλλά το κόστος είναι απαγορευτικό. Επίσης ο Microserver Gen8, με τον Smart Array, πάει απ' ότι βλέπω στα 500 - 550 €, χωρίς να υπολογίσω δίσκους. Εγκυκλοπαιδικά, μια κ το έψαξα λιγάκι το θέμα, είδα ότι αρκετοί έχουν κάνει αλλαγή επεξεργαστή, βάζοντας μέχρι και Xeon E3-1265, κάτι που του δίνει αρκετά καλή ώθηση στις επιδόσεις, αλλά εκεί το κόστος θα πιάσει το 1000άρικο - και είναι και λίγο επισφαλές στο θέμα ψύξης.
  17. Jericho941F

    Small office SQL server

    Επίσης, ενα μικρό update : Το σύνολο των βάσεων που είναι attached στον SQL, μια και πρόκειται για λογιστικά προγράμματα, είναι 2 Gb. Αυτή τη στιγμή τρέχουν σε μηχάνημα με i3 4130, μέχρι πριν ένα χρόνο ήταν σε ένα E5300 και η διαφορά μετά την αλλαγή ήταν εμφανής, επομένως δε θα θελα πισωγύρισμα σε επιδόσεις, όσο είναι δυνατόν.
  18. Jericho941F

    Small office SQL server

    Κατ' αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις και καλή χρονιά σε όλους ! Αυτό που με κολλάει στο microserver, είναι η επεξεργαστική ισχύς - καθώς υπάρχει η πολύ μικρή πιθανότητα, να χρησιμοποιηθεί σαν σταθμός εργασίας σε μια ώρα ανάγκης και μόνο. Και δυστυχώς αν δεν κάνει, θα το μάθω "the hard way", αφού τον αγοράσω. Επίσης θα θελα να έχει ένα χρονικό ορίζοντα αντικατάστασης γύρω στην πενταετία, όσον αφορά τις επιδόσεις, γι αυτό κ προσανατολίζομαι σε μηχανήματα με 5ετή εγγύηση, που να έχω ήσυχο σχετικά το κεφάλι μου. Συν τοις άλλοις σκέφτομαι και να περάσω σε Windows Server 2012 μαζί με SQL 2012. Ο ενσωματωμένος raid controller του να φανταστώ δεν είναι και πολύ "σόι", έτσι ; Αν και με τη λύση του P410, πάμε κοντά στο κόστος των άλλων 2.
  19. Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά, σας διαβάζω χρόνια και είπα μια και έχω μερικές απορίες, να γίνω μέλος. Έχουμε μικρό δίκτυο γραφείου - 3 υπολογιστές συν ένας που παίζει το ρόλο server. Πάρθηκε η απόφαση ο "server" αντικατασταθεί με κανονικό server, για περισσότερη ασφάλεια δεδομένων πρακτικά - λόγω του ότι το υπάρχον μηχάνημα δεν μπορεί να υποστηρίξει hardware raid. O server τρέχει 2008 R2 και SQL 2008, με βάσεις δεδομένων γύρω στα 500 Mb μέγεθος συνολικά. Πάνω του συνδέονται συνήθως 1 ή 2 χρήστες ταυτόχρονα. Είμαι ανάμεσα στους Dell PowerEdge T20 και Dell PowerEdge T110 II, με κλίση προς τον δεύτερο που απ' ότι είδα στα specs του, υποστηρίζει hardware RAID controller, τον Η200 της Dell. 1. Αξίζει να δώσω σχεδόν τα διπλάσια για τον Τ110 ΙΙ ή να μείνω στον Τ20 και τον software raid controller που έχει ; 2. Υποστηρίζει κανείς από τους δύο παλαιότερους controllers της Dell έστω και ανεπίσημα ; Σκεφτόμουν για αγορά Perc 6i από το eBay, μια και έχω διαβάσει αρκετά το συγκεκριμένο θέμα εδώ μέσα και έχω δοκιμάσει την λύση σε άλλα μηχανήματα με custom build. Θα δουλέψει ή θα τον πάρω τζάμπα ; 3. Επειδή δυστυχώς το οικονομικό πάντα είναι ένα θέμα και προσπαθούμε να κρατάμε το κόστος χαμηλά, χωρίς να επηρρεάζουμε όσο γίνεται την απόδοση : Αν πήγαινα σε λύση τύπου HP MicroServer Gen7 θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες ; Έχω ήδη έναν σε ρόλο καθαρά fileserver και δουλεύει άψογα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του SQL. 4. Επίσης παίζει η option για κάποιο παλαιότερο server, refurbished, αλλά δεν ξέρω τι και αν αξίζει τον κόπο. Κάθε βοήθεια - ιδέα - άποψη ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστώ πολύ,
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.