Jump to content

Elpis1442169068

Premium Members
  • Posts

    116
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Elpis1442169068

  1. Ξέρει κανείς κάτι; Αξίζει; Εξοικονομώ κατ' Οίκον Τον Σεπτέμβριο ενεργοποιείται το πρόγραμμα Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Α. Χαρίτσης, ξεκινά τον Σεπτέμβριο το νέο εξοικονομώ κατ’ οίκον, που προβλέπει επιδότηση ανάλογα με το εισόδημα, για οικοδομικές εργασίες έως 25.000 ευρώ. Θα διατεθούν περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ και θα ωφεληθούν 40.000 νοικοκυριά. Αυτή την εβδομάδα ανοίγει και το δεύτερο ενδιάμεσο πρόγραμμα που αφορά 6000 παλαιούς δικαιούχους που ήταν στην αναμονή επειδή δεν υπήρχαν χρήματα. Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι η υποβολή των αιτήσεων για την ένταξη στο νέο πρόγραμμα θα γίνεται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Ο ενδιαφερόμενος για το νέο εξοικονομώ κατ’ οίκον θα καταχωρίζει την αίτησή του, τα στοιχεία για τις παρεμβάσεις που πρόκειται να υλοποιήσει, το αντίστοιχο κόστους τους, καθώς και την τράπεζα με την οποία πρόκειται να συνεργαστεί, εφόσον επιλέξει την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής με τη μορφή δανείου. Οι κατηγορίες των δικαιούχων είναι 7, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, ενώ τα παρακάτω ποσοστά επιδότησης προσαυξάνονται κατά 5% ανά προστατευόμενο μέλος. Οι κατηγορίες είναι οι εξής: 1. Ατομικό ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ή οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ δικαιούνται επιχορήγηση 60%. 2. Ατομικό εισόδημα από 10.001 – 15.000 ευρώ ή οικογενειακό από 20.001 – 25.000 ευρώ δικαιούνται επιχορήγηση 50%. 3. Ατομικό εισόδημα από 15.001 – 20.000 ευρώ ή οικογενειακό από 25.001 – 30.000 ευρώ δικαιούνται επιχορήγηση 40%. 4. Ατομικό εισόδημα από 20.001 – 25.000 ευρώ ή οικογενειακό από 30.001 – 35.000 ευρώ δικαιούνται επιχορήγηση 35%. 5. Ατομικό εισόδημα από 25.001 – 30.000 ευρώ και οικογενειακό από 35.001 – 40.000 ευρώ δικαιούνται επιχορήγηση 30%. 6. Ατομικό εισόδημα από 30.001 – 35.000 ευρώ και οικογενειακό από 40.001 – 45.000 ευρώ δικαιούνται επιχορήγηση 25%. 7. Ατομικό εισόδημα από 35.001 – 40.000 ευρώ ή οικογενειακό από 45.001 – 50.000 ευρώ δεν δικαιούνται επιδότησης, αλλά μπορούν να συνάψουν τραπεζικό άτοκο δάνειο. Η ενεργοποίηση του νέου εξοικονομώ κατ’ οίκον αναμένεται να συμβάλλει στην αναθέρμανση όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον κατασκευαστικό κλάδο.
  2. Για πρώτη φορά, επιστήμονες στις ΗΠΑ χρησιμοποίησαν μικροσκοπικά αυτόνομα ρομπότ για να θεραπεύσουν βακτηριακές λοιμώξεις στο στομάχι. Τα νανο-οχήματα, το καθένα περίπου όσο το μισό πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας, εισέρχονται στο στομάχι από το στόμα και κολυμπούν μέσα στα γαστρικά οξέα, απελευθερώνοντας τα αντιβιοτικά που περιέχουν. Οι μηχανικοί του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, με επικεφαλής τους καθηγητές νανομηχανικής Τζόεφ Γουάνγκ και Λιανγκφάνγκ Ζανγκ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications». Σημειώνεται ότι η νέα αυτή τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική μέθοδο για τη θεραπεία των παθήσεων του στομάχου, όπως λοιμώξεων και ελκών. Τα γαστρικά οξέα συχνά καταστρέφουν τα φάρμακα που χορηγούνται από το στόμα, γι’ αυτό οι ασθενείς αναγκάζονται να παίρνουν παράλληλα άλλα φάρμακα, που όμως μπορεί να έχουν παρενέργειες μετά από μακρόχρονη χρήση. Αυτές, λοιπόν, οι νέες φαρμακευτικές νανομηχανές -που καθιστούν περιττούς τους αναστολείς αντλίας πρωτονίων- διαθέτουν ένα ενσωματωμένο μηχανισμό, ο οποίος μπορεί να εξουδετερώσει τα γαστρικά οξέα και έτσι να είναι αποτελεσματικά τα φάρμακα που απελευθερώνονται μέσα στο στομάχι. Να αναφέρουμε ότι κάθε νανομηχανή αποτελείται από ένα σφαιρικό πυρήνα από μαγνήσιο, επικαλυμμένο από ένα εσωτερικό προστατευτικό στρώμα από διοξείδιο του τιτανίου, ένα μεσαίο στρώμα του αντιβιοτικού κλαριθρομυκίνη και ένα εξωτερικό στρώμα από ένα θετικά φορτισμένο πολυμερές, που επιτρέπει στο «όχημα» να προσκολλάται στα τοιχώματα του στομάχου. Σημειώνεται ότι οι νανομηχανές προωθούνται χρησιμοποιώντας τα ίδια τα οξέα του στομαχιού. Ο πυρήνας μαγνησίου αντιδρά με το γαστρικό οξύ, δημιουργώντας ένα ρεύμα μικροφυσαλίδων υδρογόνου, που προωθούν τις «προπέλες» των νανομηχανών μέσα στο στομάχι. Ομοίως, η νανομηχανή μειώνει προσωρινά την οξύτητα του στομαχιού, αυξάνοντας το επίπεδο του pH αρκετά, ώστε να απελευθερώνεται με ασφάλεια το φάρμακο. Το φυσιολογικό pH του στομαχιού αποκαθίσταται σε περίπου 24 ώρες. Οι νανομηχανές είναι φτιαγμένες σε μεγάλο βαθμό από βιοδιασπώμενα υλικά, που διαλύονται μέσα στο στομάχι χωρίς επιβλαβή κατάλοιπα. Προς το παρόν, οι νανομηχανές έχουν δοκιμασθεί μόνο σε πειραματόζωα (ποντίκια) που έπασχαν από ελικοβακτήριο του πυλωρού (Helicobacter pylori). Η θεραπεία γινόταν καθημερινά επί πέντε μέρες και αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική από τη συμβατική. Παρά το γεγονός ότι είναι ενθαρρυντικές οι πρώτες δοκιμές, η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Θα ακολουθήσουν δοκιμές σε μεγαλύτερα ζώα, προτού γίνουν σε ανθρώπους. Ειδήσεις
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.