Jump to content

necromancher

Members
  • Posts

    5
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

necromancher's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. necromancher

    Modem Random Resets

    Λοιπον Ups δυστηχως δεν εχω αν και πιστευω οτι ισως η λυση μου βρισκετε εκει. Δεν νομιζω πως υπαρχει πολυς κοσμος που στοχευει σε απλη χρηση και κανει αναβαθμιση σε 50αρι οποτε ουτε εγω υπαγομαι σε αυτην την κατηγορια. Αλλες συσκευες με προβληματα δεν εχω τα παντα λειτουργουνε ρολοι. Δεν γνωριζω βεβαια τι πτωσεις τασεις εχω στο σπιτι αλλα δεν νομιζω πως ειναι κατι σπουδαιο και σε κλιμακα και σε συχνοτητα εφοσον υπαρχουν αλλιως θα το ειχα παρατηρησει σε αλλες συσκευες και κυριως οταν υπερφορτωνω το δικτυο μου. Δεν ξερω αν αυτο επηρεαζει καπως το μοντεμ αλλα δεν νομιζω να ειναι εκει το προβλημα μου. Ναι ο μετασχηματιστης αλλαξε πακετο με το μοντεμ. Τωρα λογικα οσον αφορα το ΖTE αν θυμηθουν επιτελους να επικοινωνησουν πριν αρχισω να τους πρηζω μαλλον θα κανω την αλλαγη αλλα απο 2 γνωστους μου που το χρησημοποιουν σε ADSL2 δεν ειχα και τις καλυτερες κριτικες. Τωρα οσον αφορα την αγορα προφανως μιλαμε για κατι ακριβο που γενικα αν δεν το θες για καθαρα επαγγελματικη χρηση δεν αξιζει καν να πλησιασεις αλλα αυτη θα ειναι και η τελευταια μου επιλογη νομιζω.
  2. Καλησπερα στην κοινοτητα, Λοιπον το προβλημα μου ειναι το εξης, θα αναγραψω τι εχω κανει και τι οχι ελπιζω να μπορει καποιος να με βοηθησει. Εχω συνδεση vdsl 50αρα μεσω καμπινας του οτε τυπου vpu-lite και οχι μεσω κομβου. Αυτο που γινετε στο vpu οσο αφορα την μεταφορα των δεδομενων ειναι πως ενω στον κομβο οι εταιριες δινουν αυτες ταση ρευματος πανω στα καλωδια ,στο vpu αυτο το ρευμα το δινουμε εμεις απο το σπιτι μας στο modem και βγαινει και πιο φτηνα στην εταιρια η γραμμη. Το προβλημα μου ειναι με το modem.Εχω το κλασσικο που δινουν οτε και cyta νομιζω προς το παρον τυπου voip (τηλεφωνια μεσω ιντερνετ). Το μοντελο ειναι ενα Technicolor TG788 V2 της Thomson ( μαυρο μπροστα λευκο πισω). Αυτο που γινετε λοιπον ειναι πως ενω εχω καταπληκτικη γραμμη οσων αφορα θορυβους και Fecs το modem κανει μονο του τυχαιες επανεκκινησεις . Επανεκκινησεις και οχι αποσυνδεσεις και επανασυνδεσεις της γραμμης. Αυτο που παιρνω εγω σαν ενδειξη απο μεσα ειναι πως τραβαει πολυ ρευμα απο τον τοιχο. Προφανως μιλησα με την cyta και ηρθε ο τεχνικος ειπε πως πρωτη φορα βλεπει τετοιο πραμα και μου αλλαξε modem και μου εβαλε ενα αλλο αλλα ιδιο μοντελο. Το προβλημα επεμεινε απλα καπως αραιωθηκε. Αυτο που βρηκα εγω στην ερευνα που εκανα ηταν πως τα συγκεκριμενα μοντελα ειχαν προβλημα υπερθερμανσης σε ενα εξαρτημα τους και για αυτο εκαναν τυχαιες επανεκκινησεις (μαλλον για προστασια). Το προβλημα ξεκινησε απο την v1 του μοντελου και ολοι περιμεναν καποια αναβαθμιση στο firmware μηπως και στρωσει η κατασταση. Απο οτι διαβασα ομως τοσο στο εξωτερικο οσο και εδω καποιοι χρηστες συνεχισαν να εχουν το προβλημα και στο v2.( να σημειωσω πως τωρα η εταιρια διαθετει στην αγορα το v3 και δεν ξερω γιατι οι δικες μας εταιριες εχουν ακομα το παλιο). Αφου χαναμιλησα με καποιον τεχνικο απο κοντα μου ειπε πως πρωτη φορα το βλεπει αυτο και αμα ειναι να μου βαλουνε ενα πιο καινουργιο που εχουν (ενα zte μικρο ασπρο , το δινουν και σε adsl και μου ειπε ο τεχνικος οτι κανει και για vpu). Η αλλη λυση που σκεφτηκα μονος μου και εφοσον θελω την τηλεφωνια ειναι να αγορασω δικο μου modem το οποιο ομως πρεπει να ειναι τυπου voip για να σεταρει και την τηλεφωνια και ακουμπανε 3ψηφια νουμερα σε τιμες οποτε ειναι κατι που θελω να αποφυγω. Υπαρχει καποιος που αντιμετωπισε παρομοιο προβλημα με αυτο το μοντελο σε vpu και αν ναι πως το ελυσε; Και επισης υπαρχει καποιος που το εχει σε vdsl μεσω κομβου και αν ναι ποια ειναι η συμπεριφορα του; Καθε γνωμη δεκτη ευχαριστω για τον χρονο σας. Υ.Γ Η επανεκκινησεις εντεινωνται κυριως με την χρηση wifi αλλα αυτο δεν σημαινει πως δεν το εχω δει να χτυπαει επανεκκινηση ενω ημουν μονο με καλωδιο συνδεδεμενος.
  3. Θα προσπαθησω φιλε μου αν και δεν εχω τροπο να τα βγαλω φωτογραφια ουτε καν κινητο με φωτογραφικη (τυπου 2megapixel) ισως καταφερω κατι απο webcam.Δεν προκειτε να ακολοθυησω χρωματικο κωδικα απλα θα παρω 20 μετρα απο το καταλληλο καλωδιο οταν το βρω ειτε γκρι ειναι ειτε μαυρο ειτε κοκκινο ειτε πρασινο....Οπως ειπες κιολα τα δικα μου ειναι ουτως η αλλως μαυρα.Οι 2 λογοι που δεν θελω εξωτερικο ειναι πρωτον λογο αναμονης (θελω να εχω ξεκινησει μεχρι την παρασκευη πρωτα ο θεος να βρω καλωδιο) και 2ον γιατι εχω κανει ηδη καποιες παραχωρησεις για τον ιδιο λογο γιατι παραγγειλα απο eword 98% των πραγματων οποτε παει και λιγο στο εγωιστικο τωρα τυπου αμα ηταν τα επαιρνα ολα εξ αρχης απο εξω ( ε22 π.χ η το μαγαζι στην ρουμανια που αναφερετε στον οδηγο) Σε ευχαριστω παρα πολυ ελπιζω να βρω κατι αμεσα για να αρχισω απλα ειχα ψιλοαπογοητευτει γιατι στα 2-3 μαγαζια της γειτονιας που πηγα τους ελεγα awg και με κοιτουσαν σαν εξωγηινο δινοντας μου ως απαντηση το κλασσικο κοκκινο--μαυρο καλωδιο το διπλο.Θα επεκταθω τωρα πιστευω κατι θα βρω στα καμμενα!Για επαληθευση ψαχνω κατι σε 1mm (σχεδον 18 awg δεν θα εχω θεμα ετσι?) εκτος να βρω διαφοροποιηση με awg και αν μπορω να ζητησω και επικασιτερωμένα?Υπαρχει κατι αλλο που πρεπει να προσεξω?
  4. Αρχικα ευχαριστω για την απαντηση....θα κανω προεκτασεις σε 24πιν και 2-3 περιφεριακα και πληρη καλωδια για cpu,gpu εχω ηδη αγορασει τα παντα απο εργαλεια και υλικα.Γνωριζω για τα κατασκευαστικα στοιχεια των καλωδιων και για αυτο ρωταω κιολα γιατι δεν θελω να παρω το πρωτο τυχαιο που θα βρω.Το μονο που λιπει ειναι το καλωδιο που θα χρησημιποιησω.Ο λογος που ανετρεξα στον οδηγο ειναι προφανως γιατι δεν βρηκα αλλο καλυτερο αλλα αφετερου γιατι αναφερονταν στο sleeving γενικα οποτε ειπα να ρωτησω μηπως καποιος εχει φτιαξει και δικα του καλωδια εξ αρχης για να πει καποια γνωμη.Το δικο μου τροφοδοτικο για του λογου το αληθες ειναι 850hxi και τα μαμα καλωδια που εχει αναγραφουν : 18awg(1.02mm) ,80 βαθμοι κλιμακας κελσιους , 300V , style 1007 σε περιπτωση που βοηθησουν αυτες η πληροφοριες...απο εξωτερικο βρηκα ενα καλωδιο το UL1007 Αυτο δειχνουν να χρησημοποιουν και να προτεινουν οι περισσοτεροι στο youtube αλλα εγω ψαχνω να αγορασω κατι απο ελλαδα http://www.amazon.com/UL1007-Commercial-Copper-Bright-Diameter/dp/B003HGHPQ6/ref=sr_1_5?ie=UTF8&qid=1355106964&sr=8-5&keywords=black+18awg Ειμαι Θεσσαλονικη οποτε θα μπω στο site του Φανου να δω τι ακριβως εχει και θα προσπαθησω να ψαξω κατι αντιστοιχο εδω αλλιως θα παραγγειλω.Επειδη οπως εγραψα πριν θα κανω και προεκτασεις αλλα και ολοκληρα πιστευεις θα εχω θεμα αν παρω 16αρι και το "παντρεψω" (λογο προεκτασης) με το 18αρι του τροφοδοτικου? Update : απο οτι βλεπω δεν υπαρχει site οποτε για αρχη θα βασιστω στις πληροφοριες που μου εδωσες για να ψαξω κατι εδω.Βεβαια απο την στιγμη που δεν υπαρχει site τιθετε το ερωτημα και αν στελνει παραγγελιες στην υπολοιπη Ελλαδα
  5. Καλησπερα, Καλιο αργα παρα ποτε αν και διαβασα ολοκληρο το οδηγο και μεγαλο μερος των σχολιων ζητω προκαταβολικα συγνωμη αν μου ξεφυγε καπου αλλα δεν ειδα να αναφερετε τι καλωδιο πρεπει να αγορασουμε σε περιπτωση που θελουμε να φτιαξουμε δικα μας καλωδια εξ αρχης.Απο την αναζητηση που εκανα βρηκα οτι ψαχνω κατι σε 18awg σε συστημα αμερικης ...αλλιως 1μμ διατομη και πολυκλωνο.Υπαρχει καποιος που μπορει να με διαφωτισει καθολου?
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.