Jump to content

kain9951

Members
  • Posts

    24
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by kain9951

  1. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Καλησπέρα παιδιά, Το πρόβλημα, βρισκόταν στον CPU. Ευχαριστώ όλους σας δημόσια, και ιδιαίτερα τον φίλο Αλέξανδρο (AlexanderK), που έριξε πολύ τρέξιμο, μου έδωσε τον CPU του για δοκιμές, και φυσικά, είχε φορτωθεί τον δικό μου, με όλες τις παρενέργειές του. Μιας και φοβόμουν την ταλαιπωρία με το κατάστημα αγοράς ( eshop), επικοινώνησα απ'ευθείας με Intel, όπου μου έστειλαν την επόμενη ημέρα μεταφορική για να παραλάβει τον CPU, και 2 ημέρες μετά ήρθε ο καινούργιος.
  2. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Καλημέρα παιδιά, Επειδή το πρόβλημα δεν διορθώθηκε, υπάρχει κάποιος από Αθήνα, με σύστημα αυτής της γενιάς (1151) να το τσεκάρουμε, ή τουλάχιστον να του ¨νοικιάσω" κάποια parts, ώστε να τεστάρω μόνος μου το σύστημα;
  3. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Καλησπέρα! Δυστυχώς, έχει πέσει πολύ δουλειά, και έχω παραμελήσει εντελώς το θέμα. Δεν έχω βρεί λύση φυσικά!
  4. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Kαλησπέρα και πάλι παιδιά! Επειδή δυστυχώς, δεν έχω καταφέρει ακόμα να βγάλω άκρη με το PC, και επειδή θα αρχίσω να δουλεύω σε ένα project από την επόμενη εβδομάδα, οπου το 7ετίας ταπεινό λαπτοπάκι μου δεν θα την παλέψει, όποιο μέλος έχει parts για σύστημα 1151, θα ήταν ευπρόσδεκτο να περάσει απο τον χώρο μου, να κεράσω καφεδάκι, να τσεκάρουμε το PC, και εννοείται όχι αμησθί!
  5. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Kαλησπέρα φίλε! Δεν βρήκα αυτή την δυνατότητα στο BIOS. Ενδεχομένως, να την ονοματίζει διαφορετικά την επιλογή (παραθέτω εικόνες απο το BIOS). Με απενεργοποιημένη την iGPU συνεχίζει να εμφανίζει το πρόβλημα.
  6. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Εννοείται ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα φίλε! Δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι ενέργειες έκανε ο παραπάνω τεχνικός, και φυσικά είμαι δύσπιστος σχετικά με τον άν έγιναν αυτές οι ενέργειες, ή απλά πέρασε κάποια stress test ο υπολογιστής, δεν φάνηκε κάποιο πρόβλημα ( γιατί όντως, οποιοδήποτε μετροπρόγραμμα τρέχει απροβλημάτιστα και χωρίς bsod ή επανεκκινήσεις). Αν δεν έδινε σωστά ρεύμα το τροφοδοτικό, δεν θα κλάταρε όταν έτρεχε κάποιο μετροπρόγραμμα για 10-15 ώρες; Τις δοκιμές αυτές τις έκανα και με το 2ο που μου έδωσε ο τεχνικός.
  7. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Η RAM που μου δάνεισε, ήταν ένα στικάκι Corsair Vengeance 8gb (είχε 4x8gb στο PC του), επομένως δεν είναι θέμα Ram. Τον επεξεργαστή μου είπε ότι τον είχε εύλογο διάστημα στο PC του και δεν του εμφάνισε κάποιο πρόβλημα σε οτιδήποτε και να δοκίμασε.
  8. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Δοκίμασα linux από live-usb και είχα παρόμοια θέματα ( κάποια crashes στον browser και σε κάποιες λειτουργίες τους). Παραθέτω μια εικόνα από το bios, σχετικά με τα volts cpu,memory,psu.
  9. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Kαλησπέρα παιδιά, και ειλικρινά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον κόπο που κάνετε και απαντάτε! Στο σύστημα, απο εξωτερικές συσκευές, υπάρχουν μόνο mouse, keyboard. Ούτε optical drive ούτε hdd και μόνο ο SSD. Θα περάσω το ΣΚ που θα έχω χρόνο linux σε usb flash, για να τα τρέξω, αποκλειστικά με τα απαραίτητα parts (cpu,mobo,ram,psu). Πάντως, αφού το πρόβλημα υπήρχε από την αρχή ( προ αγοράς gpu), είχα κάνει δοκιμή με Windows 7, τα οποία ήταν λιγο πιο stable ,μεν αλλά παρουσιάζαν και αυτά ανάλογα προβλήματα. Πάνω στην μητρική είναι συνδεδεμένο μόνο το ηχιάκι αυτήν, το οποίο όμως δεν δημιουργεί πρόβλημα, μιας και αυτή είναι η 2η μητρική που έχω για το σύστημα. Επίσης, από θέμα CPU, μου φαίνεται παράλογο να "σκίζει" σε όλα τα stress test, ακόμα και πολλών ωρών, με aida, prime,ipdt, και να κρεμάει σε idle με 1 παράθυρο στον chrome.
  10. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Φίλε mordred, έχω δοκιμάσει και μόνος μου ένα τροφοδοτικό σφραγισμένο, που μου είχε δώσει ο 2ος τεχνικός που το πήγα, και ενδεχομένως να είχε δοκιμάσει ο ίδιος και το δικό του στο σύστημά μου ( δεν μπορώ να επιβεβαιώσω μιας και δεν ήμουν μπροστά). Το σφραγισμένο πάντως που μου έδωσε ήταν το παρακάτω https://www.skroutz.gr/s/11542676/Inter-Tech-SL-700-Plus.html.
  11. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Kαλημέρα και καλή εβδομάδα παιδιά! Δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει, παρ'όλο που πείραξα τις ρυθμίσεις στο BIOS της μητρικής, όπως μου πρότεινε ο φίλος στο προηγούμενο ποστ. Δεδομένου ότι δεν νομίζω ότι θα καταφέρω άκρη μόνος μου, θα ήθελα να ζητήσω από όποιον έχει την καλή διάθεση, ή να πάω με το σύστημά μου στον χώρο του, ή να έλθει αυτός στον δικό μου, ώστε να τσεκάρουμε το σύστημα μαζί. Εννοείται ότι δεν θα γίνει αμισθί η όλη εξυπηρέτηση!
  12. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Αυτή την στιγμή έχω την 2η mobo που αγόρασα για το σύστημα ( http://www.gigabyte.us/Motherboard/GA-H110M-S2PV-rev-10#sp ), νομίζω δεν μπορώ να πειράξω κάτι απο τα παραπάνω στο bios. Όταν λες all over the place; Είναι απο διάφορα parts;
  13. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Kαλησπέρα και πάλι παιδιά! Μου πρότεινε ένας χρήστης απο γειτονικό forum, να δοκιμάσω την παρακάτω διαδικασία page faul in non-page area. To δοκίμασα, και μετά το πρώτο restart έφαγα το παρακάτω bsod. Mετά απο λίγο ακολούθησε και κρασάρισμα στον οδηγό γραφικών. Πραγματικά, με έχει κουράσει τρελά το μηχάνημα.
  14. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα απο drivers φίλε Rory. Συγκεκριμένα μετά απο clean install: Έχω αφήσει τα Windows να τραβήξουν μόνα τους, τους drivers. Έχω βάλει απ'ευθείας, τους τελευταίους drivers των parts απο τον κατασκευαστή για κάθε part. Έχω βάλει τους τελευταίους drivers που υπάρχουν στην σελίδα της motherboard Έχω βάλει παλαιότερους drivers και έχω αφήσει τα Windows να κάνουν update πάνω σε αυτούς Έχω δανειστεί εξωτερικό οπτικό μέσο και έχω περάσει τους drivers απο το cd της μητρικής Και τέλος, έχω αφήσει τον τεχνικό να κάνει αυτός format, και λογικά για τα χρήματα που πήρε δοκίμασε και αυτός τους παραπάνω τρόπους.
  15. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Θα το δοκιμάσω και αυτό. Nα σημειώσω, ότι όταν εγκαθιστώ Adobe Flash Player, σταματάνε τα aw snap στο Chrome, και απλά κρασάρει χωρίς κάποια ειδοποίηση. Στο παρασκήνιο φαίνεται όμως ότι τρέχει, εν αντιθέση με τα παιχνίδια που σταματάνε εντελώς. Eπίσης, το σύστημα είναι αρκετά unstable, γι'αυτό πιστεύω ότι είναι δύσκολη η διάγνωση. Μπορεί να μήν πετάξει BSOD για εύλογο διάστημα και μετά να ξαναρχίσει το ίδιο τροπάριο, χωρίς να έχει γίνει κάποια αλλαγή.
  16. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Aν και το έχω δοκιμάσει, θα το ξανατσεκάρω να δώ πώς τρέχουν εκεί. Το πρόβλημα στο safe mode, είναι ότι δεν μπορώ να τρέξω κάποιο παιχνίδι χρησιμοποιώντας την κάρτα γραφικών, οπότε δεν νομίζω να βρώ κάτι.
  17. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Θα τσεκάρω φίλε Γιάννη το θέμα με τα ρεύματα, αν και δεν νομίζω να είναι αυτό, διότι ο υπολογιστής λογικά θα κλάταρε σε heavy loads σε aida,prime,IPDT, που τρέχω ανά καιρούς και για πολλές ώρες. Το θέμα δημιουργείται και σε 10% λειτουργία, που μπορεί να κλείσει ο chrome μόνος του ας πούμε. Τα παιχνίδια δεν μου εμφανίζουν συνήθως ότι κάτι crashαρε, ή κλείνουν μόνα τους, ή τρώω bsod και κάνει restart το σύστημα. Για driver conflict ρε παιδιά, μακάρι να ήταν, μιας και είναι πιο εύκολο να εντοπίσεις τον προβληματικό driver, απλά μετά απο τόσα clean install και τόσες δοκιμές στο να περάσω drivers, δεν θα παρέμενε το πρόβλημα. Έχω κάνει format σε αρκετά συστήματα, ειδικά στα 10 ακόμα και να μην ασχοληθώ με drivers και να αφήσω απλά τα Windows να τραβήξουν όποιους γουστάρουν outdated ή μη, δεν δικαιολογούνται τέτοια προβλήματα.
  18. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Aπενεργοποίησα την iGPU. Ενώ μου φαινόταν πιο stable το σύστημα για κάποια ώρα, έφαγε ένα crash ο driver των γραφικών, και έκανα force restart αναγκαστικά. Το έχω κλειστό φίλε, αν και τα προβλήματα υπήρχαν και πρίν έρθει το update με το gaming mode στα Windows 10. Έχω περάσει λειτουργικό σε 2 HDD ( τον καθένα ξεχωριστά, και χωρίς άλλο δίσκο συνδεδεμένο, με καινούργια καλώδια sata), αλλά δεν άλλαξε κάτι.
  19. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Μόλις τώρα την έκανα disable. Γενικά, πρίν βάλω την rx480 στο σύστημα, κράσαρε συνέχεια ο driver γραφικών, γι'αυτό υποψιαζόμουν και τον cpu. Φίλε Bill, το έχω δοκιμάσει όπως ανέφερα στο 1ο ποστ. Δυστυχώς δεν.. Ναι φίλε, έχω περάσει το τελευταίο BIOS. Ευχαριστώ!
  20. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Παραθέτω και τα τελευταία 5 BSOD μήπως βοηθήσουν.
  21. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Δυστυχώς δεν καταλαβαίνω και πολλά απο το παραπάνω πινακάκι. Tα σκαμπαναβάσματα, τα παρατηρώ στο CPU Core οπου μπορεί να πάνει απο το 0.324 στο 0.732 με την μία. Μπορώ να παραθέσω κάποιο screenshot, ή δεν θα φανούν και πολλά μιας και δεν θα είναι διαδραστική η απεικόνιση;
  22. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Φίλε Γιάννη, τσεκάρω τώρα με HWmonitor, και βλέπω μικρές διακυμάνσεις στις τιμές. Θα μπορούσες να με διαφωτίσεις σχετικά με το ποιές τιμές δεν πρέπει να "παίζουν¨;
  23. kain9951

    Aπροσδιόριστο πρόβλημα Hardware

    Αρχικά σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας! Δυστυχώς το σεντόνι που έγραψα, έπρεπε να ήταν ακόμη μεγαλύτερο, δεδομένου ότι έχω δοκιμάσει τα παραπάνω. Έχει τρέξει πολλές μέρες το prime με διάφορες ρυθμίσεις, χωρίς πρόβλημα, όπως και το memtest, και γενικά παίζει να έχω χρησιμοποιήσει όλα τα μετροπρογράμματα που κυκλοφορούν. Την 1η mobo, δεν την έστειλα πίσω για RMA, μιας και αφού αγόρασα και 2η μητρική είδα ακριβώς τα ίδια προβλήματα. Ο 2ος τεχνικός, μου παραχώρησε για δοκιμή psu και ram, τα οποία δοκίμασα, και πάλι όμως το πρόβλημα παρέμενε. Τον cpu όπως προανέφερα, τον δοκίμασε στο δικό του σύστημα, και μου είπε ότι δεν του εμφάνισε πρόβλημα. Να επισημάνω, ότι δεν παίζει να είναι software πρόβλημα, μετά από τόσα φορμάτ ( και τα windows περασμένα σε διαφορετικά flashάκια ώστε να αποφύγω την πιθανότητα να έχει πρόβλημα κάποιο). Όλα τα κομμάτια έχουν εγγύηση. Απλά ο επεξεργαστής είναι απο eshop, ο ssd απο mediamarkt, η gpu απο amazon και τα υπόλοιπα απο visionstudio. Αν τα στείλω κάπου σπαστά, δεν υπάρχει πιθανότητα να βρούν την βλάβη. Αν τα στείλω πακέτο, θα επιρρίψουν ευθύνες στα parts που δεν αγόρασα απο αυτούς, και πάει λέγοντας.
  24. Καλησπέρα παιδιά, και συγχαρητήρια για την υπέροχη κοινότητα που έχετε φτιάξει! Aντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το PC μου εδώ και καιρό, συγκεκριμένα από τότε που το πρωτοέστησα ( Οκτώβρη 2017). Συγκεκριμένα, έχω πολλά crashαρίσματα σε παιχνίδια, πλοήγηση στο internet και φυσικά πολλά-πολλά BSOD. Το σύστημα αρχικά αποτελούταν από: Asrock B150-Pro4 Intel I5-6500 Kingston HyperX Fury 8gb-2133MHz Sandisk SSD Plus 240gb Seasonic M12II 520W Αρχικά το πήγα σε έναν τεχνικό, με την ιδέα ότι λογικά το έστησα λάθος και στράβωσα κάποιο pin της μητρικής. Τελικά δεν είχα στραβωμένα pins, η λειτουργικότητα των parts του φαινόταν καλή επομένως "έριξε" την ευθύνη στο λειτουργικό σύστημα (Windows 10) και τα συνεχόμενα updates του. Δεδομένου ότι δεν είχε ανταλλακτικά parts δεν μπορούσε να κάνει περαιτέρω έλεγχο. Το παίρνω πίσω, απενεργοποιώ τα updates και το σύστημα συνέχισε τα ίδια, σαν να μην πέρασε μια μέρα ( συγκεκριμένα σαν να μην μου έφυγε το 50ρι απο την τσέπη). Επισκέπτομαι 2ο τεχνικό, του εξηγώ το πρόβλημα, του είπα ότι υποψιάζομαι προβληματική motherboard, το τσεκάρει και αυτός ( έχοντας δικά του parts) και με ενημερώνει ότι όντως είναι μητρική. Αγοράζω μια φθηνή μητρική μέχρι να στείλω την άλλη για RMA (συγκεκριμένα μια Gigabyte S2PV Rev 1.0), την κουμπώνει, τον παραλαμβάνω, και πάλι το ίδιο πρόβλημα. Επικοινωνώ με τον τεχνικό, που δίνει να δοκιμάσω μια άλλη RAM και ένα άλλο τροφοδοτικό, και πάλι όμως δεν είναι διαφορά. Δεδομένης μιας προσφοράς στο Amazon αγόρασα και μια RX480 ( Asus Dual 4gb), η οποία ψιλοδιόρθωσε τα crashαρίσματα των γραφικών που είχα όταν δούλευα αποκλειστικά με τα ενσωματωμένα. Το ξαναπάω στον 2ο τεχνικό, το ξανατσεκάρει βάζοντας δικά του parts στο δικό μου και τούμπαλιν, και μου είπε ότι δεν μπορεί να βρεί το πρόβλημα. Υποψιαζόμουν και τον επεξεργαστή, αλλα απο την μία περνάει όλα τα stress test χωρίς να εμφανίζει πρόβλημα, και απο την άλλη ο τεχνικός τον δούλεψε στο δικό του σύστημα με κάνοντας editing χωρίς να του εμφανίσει πρόβλημα. Στα ενδιάμεσα των επισκέψεων έχω κάνει αμέτρητα format, stress test, και έχω ψάξει πάρα πολύ στο web για ανάλογα προβλήματα αλλά δεν έχω βρεί λύση. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, τι κάνω σε αυτή την περίπτωση. Τα ξηλώνω όλα, και πάω για καινούργιο σύστημα; Ευχαριστώ εκ΄των προτέρων, και με συγχωρείτε για το σεντόνι.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.