Jump to content

Alex70

Members
  • Posts

    4
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Alex70's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Alex70

    AMD ZEN thread

    Αν ο σκοπός της Intel ήταν να μείνει στα χείλη και στο μυαλό των χρηστών, σίγουρα το πέτυχε με τα πληρωμένα benchmarks υπέρ του 9900Κ για να ανεβάσει λίγο τα preorders. Πέτυχε δηλαδή να προσθέσει άλλο ένα λιθαράκι στην πολύ κακή φήμη που κουβαλά σχετικά με τις τακτικές εξόντωσης του αντιπάλου, δηλαδή τα τελευταία χρόνια της AMD. Πιθανόν να έχει βάλει στόχο να πάρει την πρωτιά από την nVidia ως η πιο μισητή εταιρεία στον χώρο της τεχνολογίας. Πραγματικά όμως κάνουν φοβερά φιλότιμες προσπάθειες και οι δύο τους, βάζοντας στην μέση την μικρή - μπροστά στα θηρία - AMD και την κάνουν ακόμα πιο συμπαθή και στους δικούς της φίλους αλλά και στους πιο ουδέτερους παρατηρητές που μπορούν όμως να δουν τα "βρώμικα" κόλπα των εταιρειών με πολύ χρήμα στην τσέπη. Και η πλάκα είναι ότι ο 9900Κ δεν είναι πιο αργός από τον 2700Κ. Είναι όμως πολύ ακριβότερος και τα λεφτά του δεν τα αξίζει. Οπότε πρέπει να βρούνε μια φόρμουλα να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και θάβουν όπως μπορούν τον 2700Κ. Για μια τόσο γνωστή και μεγάλη εταιρεία όπως η Intel, η στάση αυτή είναι απλά αξιοθρήνητη. Η μήπως δεν είναι τόσο μεγάλη πια και έχει κοντύνει αρκετά μετά τους Ryzen ;
  2. Alex70

    INTEL 9th GENERATION CPUs & Motherboards

    Για μένα είναι καθαρό ότι η Intel μέχρι να έρθει μια πραγματικά καινούργια αρχιτεκτονική με τα 10nm έχει πρόβλημα με το security σε επίπεδο hardware και με τις επιδόσεις που πέφτουν λόγω πατσαρισμάτων σε επίπεδο OS και BIOS. Χωρίς πραγματικά νέα αρχιτεκτονική, δηλαδή χωρίς την λιθογραφία στα 10nm, θα βολοδέρνει με τα side channel attacks (οικογένειες Spectre, Meltdown κτλ) Οπότε μας προετοιμάζει ψυχολογικά με την σειρά 9000 όπου μέχρι στιγμής οι 2 στους 3 επεξεργαστές είναι χωρίς HyperThreading. Για το κοντινό (; ) μέλλον δεν βλέπω να ξανανοίγει το HT. Κρίμα. Φύλαγε τα ρούχα σου για να 'χεις τα μισά.
  3. Alex70

    INTEL 9th GENERATION CPUs & Motherboards

    Υπάρχει και μια εξήγηση όμως ότι η Intel μπάζει από παντού από άποψη security σε επιθέσεις side-channel δηλαδή Spectre, Meltdown και ό,τι άλλο βγει μελλοντικά σαν παραλλαγή αυτών ή καινούργιο hardware security bug. Για να ησυχάσει λοιπόν από την έκθεση της σε αδυναμίες στο security, κλείνει τελείως το hyperthreading και "ησυχάζει". Χάνει βέβαια ένα 20% έως 40% σε επιδόσεις που το είχε στο τσεπάκι της με το HT, αλλά μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος. Το ιδανικό θα ήταν αν μπορούσε να επιβάλλει στους reviewers στα τσιπάκια με κλειστό το hyperthreading, να μην περνάνε ούτε BIOS ούτε Windows security fixes για τα security bugs, αλλά δεν ξέρω αν μετά τους Ryzen έχει ακόμα τέτοιο βαθμό επιρροής.
  4. Alex70

    INTEL 9th GENERATION CPUs & Motherboards

    Τελικά έχει βγει καμία φήμη ή πληροφορία γιατί οι τελευταίοι Intel δεν έχουν hyperthreading ; Θεωρώ ότι ήταν ένα από τα δυνατά χαρτιά που πουλούσε πάντα η Intel με τους επεξεργαστές της.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.