Jump to content

Mastroxalasths

Members
  • Posts

    38
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Posts posted by Mastroxalasths

  1. 5 hours ago, costas1965 said:

    Η νεράιδα = εγγονή, κόρη της κόρης μου. 

     

    Μια χαρά θα βγει. Μην το φοβάσαι. 

    Εδώ είμαστε για ότι χρειαστείς. 

    Ναι, το φανταστηκα :)

     

    Για να δουμε. Η προσπαθεια μετραει, ετσι κι αλλιως. Απο καπου πρεπει να αρχισουμε ολοι :)

    • Like 2
  2. 8 minutes ago, costas1965 said:

    Η νεράιδα είναι 4 ετών κ 3 μηνών. 

    Αν χρειαστείς επιπλέον βοήθεια στείλε μου Pm.

    Όλα τα ξύλα (4 τεμάχια) είναι σημύδα 15 mm. 

    Oι διαστάσεις είναι γραμμένες στην πρώτη φωτο επάνω στα ξύλα. 

    Οι τρύπες στα χερούλια είναι με τρυπάνι forstner 30φ. 

    Όντως όλες τις τρύπες από τις βίδες στοκαρίστηκαν για να μην φαίνονται καθόλου οι βίδες. Όχι ότι φαίνονταν άσχημα. 

     

    Περαστηκε 1 χέρι βερνίκι εμποτισμού βάσης νερού κ κατόπιν 2 χέρια βερνίκι gloss πάλι βάσης νερού. 

     

    Ααα, ειναι....μεσοκοπη η δικια σου, η δικια μου ουτε...τα μισα της χρονια δεν εχει ? Να σας ζησει!.

    Ευχαριστω πολυ. Μολις βρω λιγο χρονο θα το προσπαθησω. Δεν περιμενω να βγει τελειο το πρωτο, βεβαια, αλλα η προσπαθεια μετραει :)

  3. 1 hour ago, costas1965 said:

    Το κάθισμα έχει 4 νοβοπανοβιδες 4 * 35 σε κάθε πλευρά. Η πλάτη έχει 2 νοβοπανοβιδες πάλι 4* 35 σε κάθε πλευρά. Ένα φιλμ ξυλοκολας στα σοκορα της συμμήδας εκεί που θα σφίξουν οι βίδες κ μετά στοκαρισμα.

    Πολυ ομορφο το σκαμνακι, Κωστα. Πολυ θα ηθελα να φτιαξω ενα για την κορη μου (κοντα πρεπει να ειναι σε ηλικια με τη νεραιδα σου :)).

    Δηλαδη τα πλαινα τα εχεις στηριξει με βιδες απ εξω (που μετα τις εκρυψες);

    Διαστασεις τα ξυλα; Κοντρα πλακε ειναι ολα;

  4. Καλησπερα σε ολους.

    Βρηκα (μετα απο εν tip ;) ) στα lidl της Μεταμορφωσης το μεγαλο ηλεκτρικο καρφωτικο (€14).
    Φαινεται καλο, οπωσδηποτε πιο δυνατο απο το μικροτερο parkside που εχω και παιρνει αρκετα μεγαλυτερα διχαλα και καρφια. Σε προχειρο τεστ τα καρφωνε ολα μεχρι τερμα (15 ως 32 mm) σε σανιδακια πευκου και μελαμινη.
    Το μονο κακο ειναι οτι αυτα που παιρνει (type 55 και type 47) φαινεται να ειναι σχετικα σπανια (πλεον; ).
    Το πιο κοντινο μαγαζι που λεει οτι τα εχει ειναι το Stanley center στον Αγ. Δημητριο, που πεφτει λιγο μακρια. Διαφορα (και το e-shop που βολευει πολυ) φαινεται να τα ειχαν παλιοτερα, σε σετακι για ενα enheil που παιρνει τα ιδια, αλλα μαλλον τα εχουν σταματησει. Συγκεκριμενα, σετ για το Einhel BT-EN30.
    Αν τυχον καποιος τα δει καπου προς τα Β. Προαστια, παρακαλω μιληστε :)

  5. 4 hours ago, kpetros said:

    Αυτο το πολυκαρυδακι ....κανει δουλεια ? 

    Κωνους να πατε να παρετε ειναι μπομπα για τα λεφτα τους . 

    Ενα αντιστοιχο κινεζικο απο ebay που εχω κανει δουλεια, ειναι βολικο (ειδικα για περιεργα βιδωματα, π.χ. γαντζους κτλ), αλλα δεν ειναι και για αντικατασταση των κανονικων...

    • Like 1
  6. Οχι να το "κολλησεις". Να το ακουμπησεις, απλως, σου λενε. Ισως με καποιου ειδους "ποδαρακια" αναμεσα.

    Πιθανον τα καλυτερα να ειναι αυτα υα αυτοκολλητα που ειναι για τα ποδια των επιπλων, σαν τα τσοχακια, αλλα λαστιχενια. Θα εμποδιζουν και τη μελαμινη να κουνηθει περα δωθε. Τα κολλας πανω στη μελαμινη για να μην αφησουν κολλα στο γραφειο και αν βρεις λεπτα, με το βαρος θα πιεστουν και θα εχουν ελαχιστο παχος. :)

    • Like 3
  7. 1 hour ago, dukepapas said:

    Αν και δεν το εχω παρει ακομα ειπα να το πρωτινό μπας και το εχει δοκιμάσει κανεις το ειδα εχτες σε μια παρουσίαση μπορει να κανει τον γωνιακό σας τροχο......σαν κλαδευτήρι για να κόβετε κορμούς και ξυλα πιστεύω πως πρεπει να ειναι καλο.

     

    https://www.banggood.com/Drillpro-11_5-Inch-Chainsaw-Bracket-Changed-Angle-Grinder-Into-Chain-Saw-Woodworking-Tool-p-1230720.html?utm_campaign=2983576_2018&utm_content=10535&p=6G10102983576201511A&cur_warehouse=CN

    Τα εχω δει καιρο αυτα και ειμαι διβουλος: Απο τη μια θελω παααρα πολυ να παρω ενα, αλλα απο την αλλη μου φαινεται πολυ επικινδυνο (οπωσδηποτε δεν εχει το.φρενο που εχουν τα κανονικα).

  8. 1 hour ago, makio said:

    οτι εχει ηδη αναφερει ο αρχιμαστορας πιο πανω!

    δικη μου αποψη ειναι οτι τα ραφακια αν θελεις εχουν σχετικη αντοχη ,ηθελαν τουλαχιστον 3 γωνιες το καθενα

    αν μπορεις να υλοποιησεις τις προτασεις του seafalco τοτε η 3η γωνια ειναι αχρειαστη και το συστημα θα εχει μεγαλυτερη αντοχη.

    μπορω να σου προτεινω επισης το εξης (αναλογα βεβαια με την διαθεσιμοτητα εργαλειων/ υλικων)

     

    seefaga_seafalco.jpg.40bdbd0d6cc159f4ae6cb842220859af.jpg

    οπως και η αρχικη προταση του seafalco απλα θα προεκτεινεις τα πλαινα πανω και κατω (5-8 εκ.) οποτε οι δυναμεις που ασκουνται στα ραφια θα ελαφρυνουν πιο πολυ

    ακομα θα πρεπει να ενιχυσεις τις γωνιες επαφης ραφιου/πλαινου με μικρα ξυλα (4χ4 εκ πλατος) ωστε οι βιδες να εχουν καλυτερο κρατημα (+ εγω θα εβαζα και κολα μονταρισματος)

    και τελος -αν- προεκτεινεις το πλαινο προς τα κατω πχ κατα 15-20 εκατ. μπορεις να προσθεσεις ενα ρηχο ραφακι για ψιλικα με μια μικρη βοηθεια απο γωνιτσες σαν αυτες που εβαλες αρχικα στα ραφια

     

    υγ.ορεξη να εχεις και θα σου δινουμε ιδεες να τρεχεις 24/7  :hehe:

     

    Ευχαριστώ πολύ, παιδιά.
    Βέβαια, αυτό με την προέκταση των πλαϊνών, είναι η 1η επιλογή παραπάνω, όχι η 2η, με τα πλαϊνά να είναι ανάμεσα στα ράφια, σωστά;

    (Ωραίο είναι "να τρέχεις 24/7" :D - Μόνο η οικογένεια δεν ξέρω τι έχει να πει γι' αυτό ? )

    • Like 3
  9. 43 minutes ago, Seafalco said:

    Καλή χρονιά !  :)

    Πρώτα πρώτα να πω ότι καμιά δουλειά / κατασκευή δεν είναι ασήμαντη καθώς όλες έχουν τα δικά τους "μυστικά" και ιδιαιτερότητες!

    Και δεύτερο να πω ότι κανείς δεν τα ήξερε όλα από την κοιλιά της μαμάς του! :p

    Οπότε μια χαρά ταιριάζει εδώ αυτό που έβαλες και όχι μόνο γιατί δείχνεις τι έφτιαξες μόνο , αλλά και κυρίως γιατί δίνει λαβή για σχόλια κια παρατηρήσεις, τ οποί μπορεί να είναι χρήσιμα τόσο σε εσένα ΄΄οσο και στα άλλα παιδιά της παρέας!

     

    Μερικές παρατηρήσεις για την κατασκευή :

    Αν τα βάρη που θα σηκώσει είναι μικρά, είναι μια χαρά επαρκής, αν όμως πρόκειται να δεχτεί μεγαλύτερα βάρη (εργαλεία κλπ που χωράνε επανω ) μπορεί να αποδειχτεί πολύ ασθενική και να λυγίσουν οι άσπρες γωνιές και να πάρει κλίση το ράφι!

    Οι γαλβανισμένες γωνιές δεν συμβάλουν σχεδόν καθόλου στην αντοχή του ραφιού να δεχτεί βάρη.

     

    Για να δούμε ένα σκαρήφιμα που σου έφτιαξα για να το συζητήσουμε :

     

    481910269__01.jpg

     

    Στη περίπτωση του σχήματος 1 που είναι η δική σου, θεωρώντας το κάθε ράφι ανεξάρτητο, και με βάση την ισορροπία των ροπών με δεδομένο σημείο περιστροφής το Α προκύπτει ότι η δυνάμεις Fc που ασκούνται στο γόνατο της γωνιάς μπορεί εύκολα να γίνιυν πολύ μεγάλες και η γωνιά να λυγίσει !

     

    Στην περίπτωση του σχήματος 2 όπου έχουν προστεθεί δύο πλαϊνά (και ενδεχομένως και ένα τρίτο στο κέντρο των ραφιών) , τα δύο ράφια λιτουργούν σαν ένα σύστημα το οποίο έχει σαν σημείο περιστροφής το Κ και έτσι η δύναμη Fc είναι πολύ μικρή συγκριτικά με πρίν και εύκολο να την αναλάβουν οι βίδες στήριξης των επάνω γαλβανισμένων γωνιών και από μόνες τους !

     

    Δες το και τα ξαναλέμε, γιατί τώρα πάω για μαγείρεμα ! :D

     

     

    Με "έστειλες" τελείως, βέβαια :D
    Στη Φυσική τα είχα φορτώσει (και πολύ στεναχωριέμαι, εκ των υστέρων), οπότε τα πολύ βασικά μόνο καταλαβαίνω από το σχήμα.
    "Με το μάτι" και για τα βάρη που έχω βάλει πάνω, φαίνεται να κρατάνε οι γωνίες, ωστόσο το να βάλω πλαϊνά για μεγαλύτερη αντοχή δεν το είχε σκεφτεί, είναι η αλήθεια.
    Φαντάζομαι εννοείς π.χ. μία "τάβλα" από ίδια μελαμίνη που θα βιδωθεί στα σόκορα του πάνω και του κάτω ραφιού, με βίδες οριζόντιες, σωστά; Ή καλύτερα, να μπει "μέσα" στα ράφια και να βιδωθεί σε αυτά με βίδες κάθετες από πάνω και από κάτω;
    Ενδιαφέρον, πάντως. :)

    • Like 3
  10. 59 minutes ago, evoxslay13 said:

    Φίλε μου πριν το ανοίξεις κάνε πρώτα ένα τηλ. στο service. Έχω χρησιμοποιησει το service πριν κάτι μήνες ενω είχα πετάξει την απόδειξη. Μόνο με τον αριθμό IAN με εξυπηρέτησαν και μάλιστα μου έστειλαν καινούργιο ( ένα κολλητήρι επαναφορτιζομενο ήταν). Μου έστειλαν το καινούργιο σπίτι και κράτησα και το παλιό καθώς δεν το ήθελαν πίσω. Απλά απ ότι θυμάμαι πήρα πρώτα στην γραμμή εξυπηρέτησης των Lidl,έδωσα τα στοιχεία μου και το IAN του προϊόντος και μετά με πήραν από το service εκείνοι ,τους εξήγησα τι είχε πάθει και απλά μου είπαν ότι σε μια δυο μέρες θα μου φέρει κουριερ στο σπίτι ένα άλλο και το παλιό να το κρατήσω. Αλλιώς νομίζω ότι ερχετε κουριερ και παίρνει το χαλασμένο με δικά τους έξοδα και μετά δωρεάν πάλι σου το φέρνει επισκευασμενο η καινούργιο αν δεν φτιάχνετε. Κάνε μια προσπάθεια δεν χάνεις τίποτα.

    Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
     

    Καλο ακουγεται αυτο. Μακαρι να ειναι ετσι. Θα το δοκιμασω, τοτε. Ευχαριστω πολυ :)

  11. Καλησπερα σε ολους.
    Εχω το κατσαβιδακι Rapidfire 2.0, αγορασμενο πριν 1 χρονο και κατι (10ος/17 αν θυμαμαι καλα). Ειδε λιγη χρηση και το ειχα παροπλισμενο σχεδον ενα χρονο τωρα, αφου δουλευα το δραπανοκατσαβιδο κυριως. Τελευταια φορα που δουλεψε ηταν μια χαρα.
    Πηγα να το δουλεψω σημερα και δεν γυριζε καθολου. Στη "νεκρα" (διακοπτης μεταξυ αριστερο- και δεξιοστροφης λειτουργιας) αναβε το λαμπακι και εδειχνε μπαταρια στη μεση. Επισης αναβε το led.
    Εβαλα να το φορτισω και αναβοσβηνε γρηγορα το τελευταιο, πρασινο λαμπακι, ενω μετα απο λιγο αναβοσβηνει αργα το ιδιο. Μετα απο ωρες φορτισης δεν αλλαξε σχεδον τιποτε. Μονο 2 φορες που το δοκιμασα γυριζε πολλυυυυ αργαααααα η μυτη, για λιγο και μετα σταματουσε.
    Εψαξα τις αποδειξεις μου και (φυσικα) βρηκα περιπου 10 διαφορετικες lidl, ΕΚΤΟΣ απο την συγκεκριμενη :(
    Παιζει να δοκιμασω κατι αλλο;
    Να προσπαθησω στο service ή χαμενος κοπος;
    Ευχαριστω εκ των προτερων.

  12. 2 hours ago, Seafalco said:

    Κατ' αρχήν καλώς ήρθες στη παρέα και χρόνια πολλά σε όλους ! :) 

    Υποθέτω ότι οι διαστάσεις που δίνεις είναι σε mm 120 x 50 x 5 και όχι 120x50x50 που γράφεις.

    Με αυτό σαν δεδομένο και εφόσον το θέμα σου είναι ταμπελάκια και μάλιστα λεπτά, γιατί δεν δοκιμάζεις το κόντρα πλακέ ή λεπτό MDF ?

    Σε αυτό θα έχεις κοπές μόνο περιμετρικά και είναι εύκολο να γίνουν τελείως ίσιες με ένα καλό πριονάκι.

    Όχι ότι δεν υπάρχει λύση και με τα καδρονάκια αλλά είναι λίγο παίδεμα, και για να έχεις καλή επιφάνεια μετά θα θέλει και πλάνισμα με κάποιο ροκάνι.

    Καλησπερα. Ευχαριστω και επισης χρονια πολλα.

    Οχι, οι διασταστεις ειναι σε cm. Δηλαδη ηταν καδρονακι περιπου 5χ5 (με μηκος 2μ. περιπου), που το εχω ηδη κοψει καθετα σε κομματια 10-15 cm (για αλλο λογο, χρειαστηκα τακους βιαστικα καποια στιγμη).

    Λεω λοιπον απο αυτα τα κομματια να κοψω κατα μηκος "φλυδες" περιπου 1cm και να τα κανω πινακιδακια.

    Θα προτιμουσα αυτο και οχι mdf λογω των ωραιων νερων.

  13. 20 minutes ago, karmen1983 said:

    Για να σου "πηδαει" το κομματι στη σεγα που εβαλες αναποδα στο τραπεζι, μαλλον η λαμα που εχεις βαλει εχει δοντια που κοιτανε προς τα πανω σωστα;

     

    Δοκιμασε με πριόνι χειρος οπωα σου ειπε ο Λακης και με λιγο προσοχη ολα θα πανε καλα

     

    Χμμμ, δεν το είδα αυτό. Αν ισχύει και βρω λάμα με τα δόντια ανάποδα, θα είναι εντάξει, λες;
    Ή να χρησιμοποιήσω κανονικά τη σέγα  (όχι τα πάνω κάτω σε τραπέζι) με αυτή τη λάμα;

    Ευχαριστώ.

     

    (Το πρόβλημα με το χειρός, είναι ότι το σχέδιο λέει ότι αργότερο θα φτιάξω περισσότερες ταμπελίτσες και -το  κυριότερο - αρκετά πιο μεγάλες. Το 12χ5χ5 θα γίνει 20έως30Χ5Χ5, ίσως και παραπάνω. Σε τέτοια μήκη, αποκλείεται να βγάλω άκρη με το χειρός).

  14. Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά.

    Θέλω να φτιάξω κάποια "ταμπελάκια" για τη μικρή μου, στα οποία μετά θα γράψω το όνομά της με το dremel (εκεί θα γελάσει το κατσίκι).
    Είχα κόψει κάθετα κομμάτια από δοκαράκι πεύκου, σε διαστάσεις περίπου cm 12X5X5 (oρθογώνια παραλληλεπίδα, ας πούμε) και δοκίμασα να κόψω "φέτες" από αυτά, παράλληλα με τα νερά του ξύλου.
    Δυστυχώς δεν έχω πριονοκορδέλα (που μου φαίνεται θα ήταν ιδανική), ούτε παγκοπρίονο και δοκίμασα με τη σέγα (βαλμένη ανάποδα σε πάγκο).
    Αποδείχτηκε πάρα πολύ δύσκολο: Πέραν της δυσκολίας να κοπεί ίσια, το ξύλο χοροπήδαγε τρελλά (και επικίνδυνα). Δοκίμασα στη συνέχεια με λάμα για σίδερο (με ψιλά δοντάκια) και ήταν κάπως καλύτερα, αλλά και πάλι...
    Σε κάθετο κόψιμο (κάθετα με τη φορά των νερών) κόβει μια χαρά η σέγα. Αλλά παράλληλα με τα νερά είναι σχεδόν αδύνατο.

    Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να κόβω τέτοιες "φλούδες" από καδρονάκια;
    Έχω σκεφτεί να πάρω μεγάλο καδρόνι (π.χ. 90Χ90mm) και να κόβω στην άκρη, κάθετα με τα νερά, ή να κόψω "φέτα" από μικρό κορμό κ.α. Αλλά μ΄αρέσει πιο πολύ το αποτέλεσμα όταν κόβεται παράλληλα με τα νερά (κατάφερα με τα τα πολλά να κόψω ένα και να το φέρω αρκετά με τον ταινιολειαντήρα) και θα ήθελα να βρω έναν τρόπο.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

  15. 6 hours ago, panava said:

    Με έτοιμο αυτοκόλλητο δεν νομίζω να κρατήσει, θα τραβάς το γυαλόχαρτο και θα βγαίνει και το velcro μαζί.

    Βενζινόκολλα ή κάποια άλλη κατάλληλη ισχυρή κόλλα.

     

     

    Α, νομιζα οτι αυτος με αυτοκολλητο το κολλαει στο 2ο βιντεο.

    Το κακο με την βενζινοκολλα (ή καλυτερα 2 συστατικων; ) ειναι οτι οταν θα θες να το ξαναλλαξεις δεν θα βγαινει με τιποτα.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.