Jump to content

Mastroxalasths

Members
  • Posts

    38
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Mastroxalasths

  1. Mastroxalasths

    Μαστορέματα ημέρας!

    Απλη και ταυτοχρονα πολυ ομορφη ιδεα τα φωτιστικα-γωνιές Πως θα τα στερεωσεις στον τοιχο;
  2. Mastroxalasths

    Μαστορέματα ημέρας!

    Asxetius..φιλε....τι να πω; Υποκλινομαι. Στη συλληψη, στον σχεδιασμο, στην υλοποιηση, στο αποτελεσμα και στις περιγραφες. ΜΠΡΑΒΟ! ρε συ, πραγματικα μπραβο.
  3. Mastroxalasths

    Μαστορέματα ημέρας!

    Ναι, το φανταστηκα Για να δουμε. Η προσπαθεια μετραει, ετσι κι αλλιως. Απο καπου πρεπει να αρχισουμε ολοι
  4. Mastroxalasths

    Μαστορέματα ημέρας!

    Ααα, ειναι....μεσοκοπη η δικια σου, η δικια μου ουτε...τα μισα της χρονια δεν εχει ? Να σας ζησει!. Ευχαριστω πολυ. Μολις βρω λιγο χρονο θα το προσπαθησω. Δεν περιμενω να βγει τελειο το πρωτο, βεβαια, αλλα η προσπαθεια μετραει
  5. Mastroxalasths

    Μαστορέματα ημέρας!

    Πολυ ομορφο το σκαμνακι, Κωστα. Πολυ θα ηθελα να φτιαξω ενα για την κορη μου (κοντα πρεπει να ειναι σε ηλικια με τη νεραιδα σου :)). Δηλαδη τα πλαινα τα εχεις στηριξει με βιδες απ εξω (που μετα τις εκρυψες); Διαστασεις τα ξυλα; Κοντρα πλακε ειναι ολα;
  6. Ειχε 5-6. Ολα (και αυτο που πηρα) ειχαν πολυ ταλαιπωρημενες συσκευασιες. Το δικο μου φαινεται να ειναι οκ.
  7. Καλησπερα σε ολους. Βρηκα (μετα απο εν tip ) στα lidl της Μεταμορφωσης το μεγαλο ηλεκτρικο καρφωτικο (€14).Φαινεται καλο, οπωσδηποτε πιο δυνατο απο το μικροτερο parkside που εχω και παιρνει αρκετα μεγαλυτερα διχαλα και καρφια. Σε προχειρο τεστ τα καρφωνε ολα μεχρι τερμα (15 ως 32 mm) σε σανιδακια πευκου και μελαμινη.Το μονο κακο ειναι οτι αυτα που παιρνει (type 55 και type 47) φαινεται να ειναι σχετικα σπανια (πλεον; ).Το πιο κοντινο μαγαζι που λεει οτι τα εχει ειναι το Stanley center στον Αγ. Δημητριο, που πεφτει λιγο μακρια. Διαφορα (και το e-shop που βολευει πολυ) φαινεται να τα ειχαν παλιοτερα, σε σετακι για ενα enheil που παιρνει τα ιδια, αλλα μαλλον τα εχουν σταματησει. Συγκεκριμενα, σετ για το Einhel BT-EN30.Αν τυχον καποιος τα δει καπου προς τα Β. Προαστια, παρακαλω μιληστε
  8. Ενα αντιστοιχο κινεζικο απο ebay που εχω κανει δουλεια, ειναι βολικο (ειδικα για περιεργα βιδωματα, π.χ. γαντζους κτλ), αλλα δεν ειναι και για αντικατασταση των κανονικων...
  9. Όλο και κάτι θα πάρουμε
  10. Mastroxalasths

    Επέκταση Pc Desk

    Οχι να το "κολλησεις". Να το ακουμπησεις, απλως, σου λενε. Ισως με καποιου ειδους "ποδαρακια" αναμεσα. Πιθανον τα καλυτερα να ειναι αυτα υα αυτοκολλητα που ειναι για τα ποδια των επιπλων, σαν τα τσοχακια, αλλα λαστιχενια. Θα εμποδιζουν και τη μελαμινη να κουνηθει περα δωθε. Τα κολλας πανω στη μελαμινη για να μην αφησουν κολλα στο γραφειο και αν βρεις λεπτα, με το βαρος θα πιεστουν και θα εχουν ελαχιστο παχος.
  11. Καλησπερα παιδια. Αν αυριο παρει το ματι καποιου σε καποιο lidl στην Αθηνα να εχει μπολικα δραπανα, παρακαλω ενημερωστε με. Πηρα ενα προχθες και μαλλον ειναι προβληματικο. Ευχαριστω.
  12. Τα εχω δει καιρο αυτα και ειμαι διβουλος: Απο τη μια θελω παααρα πολυ να παρω ενα, αλλα απο την αλλη μου φαινεται πολυ επικινδυνο (οπωσδηποτε δεν εχει το.φρενο που εχουν τα κανονικα).
  13. Mastroxalasths

    Μαστορέματα ημέρας!

    Ευχαριστώ πολύ, παιδιά. Βέβαια, αυτό με την προέκταση των πλαϊνών, είναι η 1η επιλογή παραπάνω, όχι η 2η, με τα πλαϊνά να είναι ανάμεσα στα ράφια, σωστά; (Ωραίο είναι "να τρέχεις 24/7" - Μόνο η οικογένεια δεν ξέρω τι έχει να πει γι' αυτό ? )
  14. Mastroxalasths

    Μαστορέματα ημέρας!

    Με "έστειλες" τελείως, βέβαια Στη Φυσική τα είχα φορτώσει (και πολύ στεναχωριέμαι, εκ των υστέρων), οπότε τα πολύ βασικά μόνο καταλαβαίνω από το σχήμα. "Με το μάτι" και για τα βάρη που έχω βάλει πάνω, φαίνεται να κρατάνε οι γωνίες, ωστόσο το να βάλω πλαϊνά για μεγαλύτερη αντοχή δεν το είχε σκεφτεί, είναι η αλήθεια. Φαντάζομαι εννοείς π.χ. μία "τάβλα" από ίδια μελαμίνη που θα βιδωθεί στα σόκορα του πάνω και του κάτω ραφιού, με βίδες οριζόντιες, σωστά; Ή καλύτερα, να μπει "μέσα" στα ράφια και να βιδωθεί σε αυτά με βίδες κάθετες από πάνω και από κάτω; Ενδιαφέρον, πάντως.
  15. Mastroxalasths

    Μαστορέματα ημέρας!

    Διαβασα 85 σελιδες, οπου ο ενας εχει φτιαξει ολοκληρο 3πατο arcade (με μηχανημα για τον ηχο του moter του ψυγειου!!!), ο αλλος ξεπεταει 2-3 καλλιτεχνηματα την ημερα στον τορνο, η τριτη γκρεμιζοχτιζει ολοκληρο σπιτι, και και και... Εχω, λοιπον, πληρη συναισθηση οτι το δικο μου "μαστορεμα" ειναι σαν να ποσταρω συναρμολογηση πατινιου σε site με hand-made φεραρι...Ωστοσο: Βρηκα ευκαιρια τις προαλλες που ειχα αδεια, να βαλω επιτελους 2 ραφακια στην αποθηκη, που ηταν μπαχαλο, για να βαλω πανω τα εργαλεια. Τα ραφια ηταν ρεταλια μελαμινης, παρατημενα σε μια αποθηκη, που τα πηρα, εκοψα τα μισα λογω σαπιλας και τα ειχα να καθονται. Στην αρχη εβαλα κατι μικρες γωνιτσες και μετα λογω κουνηματος συνειδητοποιησα οτι ηθελε μακρυτερες, οποτε πηγα και τις πηρα κι αυτες (τις ασπρες στις φωτο). Τις τρυπες στον τοιχο τις εκανα με ενα b&d 18v κρουστικο που πηρα προσφατα και ενα 6αρι τρυπανακι απο τα lidl. Τις πρωτες 24, λοιπον, "βλαστημησα" να τις κανω και αναρωτιομουν γιατι. Απογοητευτηκα και απο το b&d (μεχρι που "εκοβε" τελειως). Φευγοντας για να παρω τις αλλες γωνιες, το εβαλα να φορτιζει, μηπως δεν ειχε μπαταρια. Αλλα εκει που πηγα, πηρα και ενα 6αρι τρυπανι Bosch. Τις υπολοιπες τρυπες, λοιπον, τις εκανα για πλακα. Σαν βουτυρο τρυπαγε ο τοιχος. Δεν ξερω αν ηταν η φορτιση (μαλλον οχι) ή το bosch τρυπανι (μαλλον αυτο), αλλα η διαφορα ηταν τεραστια. Αν και lidlικός, τεινω να ομολογησω οτι καποιες φορες η διαφορα στα αναλωσιμα ειναι πολυ μεγαλη. Αυτα, και συγγνωμη για το σεντονι. Καλη Χρονια σε ολους.
  16. Να ειστε καλα παιδια. Θα δοκιμασω με το IAN κ.τ.λ. και αν βγαλω ακρη εχει καλως. Αν οχι...ε, θα του κανω μια εγχειρηση για την εμπειρια
  17. Καλο ακουγεται αυτο. Μακαρι να ειναι ετσι. Θα το δοκιμασω, τοτε. Ευχαριστω πολυ
  18. Λογω απωλειας της αποδειξης σκεφτομαι να το ανοιξω κι ο Θεος βοηθος.... Αλλα, ισως πρεπει να παρω το service πρωτα.
  19. Καλησπερα σε ολους.Εχω το κατσαβιδακι Rapidfire 2.0, αγορασμενο πριν 1 χρονο και κατι (10ος/17 αν θυμαμαι καλα). Ειδε λιγη χρηση και το ειχα παροπλισμενο σχεδον ενα χρονο τωρα, αφου δουλευα το δραπανοκατσαβιδο κυριως. Τελευταια φορα που δουλεψε ηταν μια χαρα.Πηγα να το δουλεψω σημερα και δεν γυριζε καθολου. Στη "νεκρα" (διακοπτης μεταξυ αριστερο- και δεξιοστροφης λειτουργιας) αναβε το λαμπακι και εδειχνε μπαταρια στη μεση. Επισης αναβε το led.Εβαλα να το φορτισω και αναβοσβηνε γρηγορα το τελευταιο, πρασινο λαμπακι, ενω μετα απο λιγο αναβοσβηνει αργα το ιδιο. Μετα απο ωρες φορτισης δεν αλλαξε σχεδον τιποτε. Μονο 2 φορες που το δοκιμασα γυριζε πολλυυυυ αργαααααα η μυτη, για λιγο και μετα σταματουσε.Εψαξα τις αποδειξεις μου και (φυσικα) βρηκα περιπου 10 διαφορετικες lidl, ΕΚΤΟΣ απο την συγκεκριμενη Παιζει να δοκιμασω κατι αλλο;Να προσπαθησω στο service ή χαμενος κοπος;Ευχαριστω εκ των προτερων.
  20. Καλησπερα. Ευχαριστω και επισης χρονια πολλα. Οχι, οι διασταστεις ειναι σε cm. Δηλαδη ηταν καδρονακι περιπου 5χ5 (με μηκος 2μ. περιπου), που το εχω ηδη κοψει καθετα σε κομματια 10-15 cm (για αλλο λογο, χρειαστηκα τακους βιαστικα καποια στιγμη). Λεω λοιπον απο αυτα τα κομματια να κοψω κατα μηκος "φλυδες" περιπου 1cm και να τα κανω πινακιδακια. Θα προτιμουσα αυτο και οχι mdf λογω των ωραιων νερων.
  21. Χμμμ, δεν το είδα αυτό. Αν ισχύει και βρω λάμα με τα δόντια ανάποδα, θα είναι εντάξει, λες; Ή να χρησιμοποιήσω κανονικά τη σέγα (όχι τα πάνω κάτω σε τραπέζι) με αυτή τη λάμα; Ευχαριστώ. (Το πρόβλημα με το χειρός, είναι ότι το σχέδιο λέει ότι αργότερο θα φτιάξω περισσότερες ταμπελίτσες και -το κυριότερο - αρκετά πιο μεγάλες. Το 12χ5χ5 θα γίνει 20έως30Χ5Χ5, ίσως και παραπάνω. Σε τέτοια μήκη, αποκλείεται να βγάλω άκρη με το χειρός).
  22. Ναι, ίσως καταλήξω εκεί. Αν και φοβάμαι ότι θα τα κάνω χειρότερα. Έλεγα μήπως υπάρχει άλλος τρόπος...
  23. Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά. Θέλω να φτιάξω κάποια "ταμπελάκια" για τη μικρή μου, στα οποία μετά θα γράψω το όνομά της με το dremel (εκεί θα γελάσει το κατσίκι). Είχα κόψει κάθετα κομμάτια από δοκαράκι πεύκου, σε διαστάσεις περίπου cm 12X5X5 (oρθογώνια παραλληλεπίδα, ας πούμε) και δοκίμασα να κόψω "φέτες" από αυτά, παράλληλα με τα νερά του ξύλου. Δυστυχώς δεν έχω πριονοκορδέλα (που μου φαίνεται θα ήταν ιδανική), ούτε παγκοπρίονο και δοκίμασα με τη σέγα (βαλμένη ανάποδα σε πάγκο). Αποδείχτηκε πάρα πολύ δύσκολο: Πέραν της δυσκολίας να κοπεί ίσια, το ξύλο χοροπήδαγε τρελλά (και επικίνδυνα). Δοκίμασα στη συνέχεια με λάμα για σίδερο (με ψιλά δοντάκια) και ήταν κάπως καλύτερα, αλλά και πάλι... Σε κάθετο κόψιμο (κάθετα με τη φορά των νερών) κόβει μια χαρά η σέγα. Αλλά παράλληλα με τα νερά είναι σχεδόν αδύνατο. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να κόβω τέτοιες "φλούδες" από καδρονάκια; Έχω σκεφτεί να πάρω μεγάλο καδρόνι (π.χ. 90Χ90mm) και να κόβω στην άκρη, κάθετα με τα νερά, ή να κόψω "φέτα" από μικρό κορμό κ.α. Αλλά μ΄αρέσει πιο πολύ το αποτέλεσμα όταν κόβεται παράλληλα με τα νερά (κατάφερα με τα τα πολλά να κόψω ένα και να το φέρω αρκετά με τον ταινιολειαντήρα) και θα ήθελα να βρω έναν τρόπο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  24. Α, νομιζα οτι αυτος με αυτοκολλητο το κολλαει στο 2ο βιντεο. Το κακο με την βενζινοκολλα (ή καλυτερα 2 συστατικων; ) ειναι οτι οταν θα θες να το ξαναλλαξεις δεν θα βγαινει με τιποτα.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.