Jump to content

Alchi

Members
  • Posts

    2
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Alchi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Alchi

    How to: Disk Cloning

    Ευχαριστώ φίλε gdp77, γι αυτό γράφω για βοήθεια, μήπως κανας έμπειρος έχει να μου προτείνει κάτι για βοήθεια. Κατ'αρχήν θέλω να το βάλω σε αντίστοιχα παλιό laptop 10ετίας και πάνω. Τϊ πρέπει να προσέξω για να bootάρει το partition σε άλλο λαπτοπ? Έχει νόημα να κάνω install τους drivers του νεου λαπτοπ στο υπάρχον πρίν την κλωνοποίηση? Τί να προσέξω στην επιλογή του 2ου λαπτοπ για να έχω πιθανότητες να bootαρει? Αποκλείεται? Εϊναι απλά θέμα τύχης ή είναι απλά αδύνατον?
  2. Alchi

    How to: Disk Cloning

    Καλησπέρα παιδια, ειμαι νέος και γράφτηκα για να ρωτήσω αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει γιατί "καίγομαι". ¨Έχω ένα αρχαίο Laptop ΗΡ 20ετίας, (P3/850MHz/128MBRAM/10GBHDD) στο οποίο είχα την φαεινή ιδέα, πριν πάρα πολλά χρόνια πού είχα πάρει άλλο και ήταν για απόσυρση, για να μην το πετάξω, να του εγκαταστήσω ένα software που χρησιμοποιούσα, σε XP SP1. Tο μηχάνημα δεν είχε τίποτα άλλο επάνω του, τους drivers για ενα μηχάνημα που είχα πάρει απο αμερική, και μιας και ήταν για χρήση ΜΟΝΟ αυτού του software το πολύ για χρήση 1 φορά τη βδομάδα για ένα τέταρτο, έκανε τη δουλειά του μια χαρά. Τα χρόνια πέρασαν, στο μεταξύ ειχε μπεί το software και σε άλλο laptop, κλπ 3xΓΚΑΝΤΕΜΙΑ: Στο 2ο νεότερο laptop κάηκε ο δίσκος, Χάθηκε το original CD με τους drivers/software, Χάθηκε ταυτόχρονα και το ΡΙΝ της συσκευής για αναγνώριση/registration του hardware. To αρχαίο λάπτοπ, δουλεύει, αλλά σέρνεται και είναι θέμα χρόνου να τα παίξει. Οπότε η μόνη μου λύση είναι να μεταφερω ΑΝ γίνεται το δισκο ¨Οπως είναι με το εγκατεστημένο software & PIN σε παρόμοιο παλιό λαπτοπ και να δουλεύει. Δεν με ενδιαφέρεινα τρέξει επάνω ότιδήποτε άλλο ούτε να έχει ιντερνετ, είναι ένα standalone μηχάνημα. Έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με την αμερική με την εταιρία που αγοράστηκε το μηχάνημα το 2007, αλλα δέν μου στέλνουν ούτε software για win 7/8/10 ούτε και το ΡΙΝ γιατί ειναι λέει obsolete & legacy και δενυπάρχει support. Επείδη το μηχάνημα πετάει και είναι και ακριβό για να το πετάξω και να πάρω άλλο, υπάρχει κάποιος που να μπορεί να με βοηθήσει να αντιγράψω το OS και να το μεταφέρω ώς bootable partition σε άλλο λαπτοπ? Η όποια cloning εφαρμογή θα πρέπει να τρέχει σε περιβάλλον (XP SP1, με PATA HDD 10GB, και έχει θύρα USB1.1) Δεν θέλω να ρισκάρω να το ανοίξω και να βγάλω το δίσκο, γιατί είναι 20 ετών και φοβάμαι μήπως τα παίξει. Ευχαριστώ προκαταβολιά όποιους με βοηθήσουν
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.