Jump to content

Ροντακι

Members
  • Posts

    6
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Ροντακι's Achievements

  1. Ροντακι

    Official ΦαγητοThread v2.0

    διόρθωσα κάποια στο πρκτ κείμενο, ελπίζω να μην έχω κάνει κι άλλα λάθη
  2. Ροντακι

    Official ΦαγητοThread v2.0

    Εύγε ! ! ! ... ...αν θέλεις, στην επόμενη φουρνιά πρόσθεσε και Μελιτζάνα - (ή και σκαμμένα κρεμμύδια,...βεβαίως παύουν να είναι ''Γεμιστά'',(πιπεριές,ντομάτες,μαΐντανος,δυόσμος) αλλά είναι πιό πλούσιο το ταψί...) ...όποιο είδος βρείς μελιτζάνας( φλάσκα κατά προτίμηση - πιο πλούσια γέμιση) ...τις βγάζεις το καπάκι,''ξεψαχνίζεις'',αλατίζεις πλούσια,''ιδρώνουν'',αναμονή,ξεπλένεις, ύστερα,το ''ψαχνό'',το ψιλοκόβεις και το προσθέτεις στην γέμιση, ...ρύζι, ...πολλές οι επιλογές αναλόγως τον ουρανίσκο,για γεμιστά,καρολίνα,καστανό,αναποφλοίωτο,γλασέ,basmati,κίτρινο, το ζητούμενο είναι να το νιώθεις σφριγηλό,να ''σπάει'',να μην ρουφήξει τα υγρά... ...γέμιση, ...ρύζι, ...πολλές οι επιλογές αναλόγως τον ουρανίσκο,για γεμιστά,καρολίνα,καστανό,αναποφλοίωτο,γλασέ,basmati,κίτρινο, το ζητούμενο είναι να το νιώθεις σφριγηλό,να ''σπάει'',να μην ρουφήξει τα υγρά... πελτές,μαγειρεμένος (ζάχαρη) με το λάδι του σε σιγανή ''φωτιά'', ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι,φοβισμένο στο τηγάνι με ίχνος ζάχαρης στα όρια του καραμελώματος, μην φοβηθείς να προσθέσεις πράσινο,μπόλικο,πχ μαΐντανό,δυόσμο,''ψαχνό'' από τις πιπεριές(χωρίς τα σπόρια),ψαχνό από τις ντομάτες, χυμός λιωμένης φρέσκιας ώριμης ντομάτας,τριμμένο κολοκύθι, επίσης, με μέτρο,τρίμμα από καρότο (θα βοηθήσει στην γλύκα) ...σταφίδες(...αν βάλεις,ξεχνάς την ζάχαρη για τον πελτέ,ανάλογα τον πελτέ,βέβαια...), ...κουκουνάρι, ... και λίγος χρόνος στο πρό-μαγείρεμα της, ...τις ντομάτες,τις προτιμούμε ανάποδα και δύο φορές τρυπημένες εκατέρωθεν του μίσχου πχ με πηρούνι,(δηλ. από την μεριά του ταψιού) ...τις πιπεριές, στο πλάΐ,τρυπημένες και αυτές,και το άνοιγμα από πάνω, ...λούζουμε με ''κεραστήρι'' το λάδι στα γεμιστά και στα λαδωμένα καπάκια προσθέτουμε τρίμμα φρυγανιάς (για να αντέξουν την φωτιά), ...λίγο ζουμί παραπάνω στις πιπεριές, και κατά το γέμισμα,αφήνουμε κενό ένα δάκτυλο από πάνω για την ''φουσκοθαλασσιά'', ...την πλούσια σε ποσότητα γέμιση μην την φοβηθείς, ρίχτη χύμα να χωθεί μέσα στο ταψί, θα γίνει ... η ''αλήτικη'' κάποιοι θέλουν ...σκόρδο, ή χτυπημένο στην γέμιση ή ακαθάριστη σκελίδα σκόρπια στο ταψί, ...άνηθο ή μάραθο ...κανέλα ...περί ορέξεως ...!
  3. Ροντακι

    Official ΦαγητοThread v2.0

    Καλησπέρα στην παρέα ! ...όλες οι συνταγές είναι ίδιες,σχεδόν... πχ η παρόμοια που έχεις ήδη αναφέρει https://momyof6.wordpress.com/2015/05/16/τριαντάφυλλο-γλυκό-του-κουταλιού-μια/ με το πρώτο μου post, τονίζω την κυριαρχία του υλικού ! Βασικότατη προυπόθεση για το συγκεκριμένο έδεσμα !! Το υλικό καθορίζει απόλυτα την απαιτούμενη ποσότητα του νερού και το κυριότερο της ζάχαρης ! ''...τα τριαντάφυλλα για γλυκό, πλούσιο έως ακόρεστα μεθυστικό άρωμα, παχύ σαν βελούδο,δυνατό βαθύ χρώμα,ισχυρό και συμπαγές και απόλυτα ζωντανό σε υφή πέταλο, ...εξαίρετα αυστηρή επιλογή στην συγκομιδή ! ... είναι δεδομένο,ότι δεν έχει ραντιστεί με φάρμακα...'' ...μικρές διαφορές στην συνταγή... ... ραντίζουμε πλούσια με νερό πριν την συγκομιδή νωρίς νωρίς το πρωί, ...έτσι αποφεύγουμε το επιπλέον πλύσιμο και το άκαιρο ''ράγισμα'' κατά την αφαίρεση των πετάλων,προσέχουμε ιδιαίτερα τα κρυμμένα πάσης φύσεως έντομα,αραχνοειδή κλπ (κατά την ταπεινή μου γνώμη, ...προσθέτω και τους στήμονες ), ...ζάχαρη... (κατά την ταπεινή μου γνώμη, λίγη...πχ 100 - 150γρ.) ...λεμόνι (φλούδες από πράσινο λεμόνι και χυμό ώριμου) ...πάντα αποστειρωμένα βαζάκια
  4. Ροντακι

    Official ΦαγητοThread v2.0

    ...η καταγεγραμμένη ποσότητα ζάχαρης είναι απαγορευτική, πολύ νερό... πολύ ζάχαρη... πολύ γλυκό... πολύ,πολύ,πολύ...
  5. Ροντακι

    Official ΦαγητοThread v2.0

    ...τα τριαντάφυλλα για γλυκό, πλούσιο έως ακόρεστα μεθυστικό άρωμα, παχύ σαν βελούδο,δυνατό βαθύ χρώμα,ισχυρό και συμπαγές και απόλυτα ζωντανό σε υφή πέταλο, ...εξαίρετα αυστηρή επιλογή στην συγκομιδή ! ... είναι δεδομένο,ότι δεν έχει ραντιστεί με φάρμακα... Καλή Μέρα σε όλη την Παρέα
  6. Εξαίρετη εργασία ! B R A V O στην Παρέα !! Καλά Ψηστήρια !!! ...και με 1,5 χρόνο καθυστέρηση...
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.