Jump to content
 • Corsair Sabre RGB Pro Wireless


  Σήμερα έχουμε στα χέρια μας για να σας παρουσιάσουμε το νέο ποντίκι της Corsair, το Sabre RGB Pro Wireless. Ανήκει στην οικογένεια "Champion Series" ενώ φέρει τον χαρακτηρισμό FPS/MOBA gaming mouse. Αυτό προδιαθέτει για ένα προϊόν με συγκεκριμένη στόχευση, σε χρήστες που ασχολούνται με παιχνίδια πρώτου προσώπου (Unreal Tournament, Call of Duty, CounterStrike, κτλ) και με διαδικτυακά παιχνίδια πολλών παικτών σε αρένα (MOBA-Multiplayer online battle arena), όπως τα Smite, Heroes of the Storm, League of Legends, Dota 2, κ.α.. Όσοι ασχολούνται με αυτού του είδους τα παιχνίδια, ξέρουν ότι είναι κρίσιμο το ποντίκι να ενσωματώνεται πλήρως με το χέρι του παίκτη και να αποτελεί φυσική του προέκταση, λόγω της εντάσεως του παιχνιδιού και την ανάγκη για άμεση καταγραφή και απόκριση σε ξαφνικές βίαιες μετατοπίσεις του. Γι'αυτό το λόγο το ποντίκι Corsair Sabre RGB Pro Wireless έχει σχεδιαστεί και δοκιμαστεί από επαγγελματίες παίκτες των esports.

  Ας δούμε λοιπόν την πρόταση της Corsair για το αυτό το τμήμα του χώρου το gaming που θέλει να καλύψει και κατά πόσο μπορεί να το καταφέρει αυτό.

   

  Χαρακτηριστικά

   

  Με βάρος μόνο 79g και με τη τεχνολογία Slipstream Wireless η οποία επιτρέπει την την σχεδόν άμεση απόκριση του ποντικιού στις κινήσεις του χειριστή του και με polling στα 2.000Hz, το Corsair Sabre RGB Pro Wireless σίγουρα τραβάει τη προσοχή. Τα κουμπιά Corsair QuickStrike έχουν μηδενικό διάκενο μεταξύ των κύριων κουμπιών του ποντικιού και των διακοπτών τους βελτιώνοντας σημαντικά τα κλικ του χειριστή του ποντικιού. Το Corsair Sabre RGB Pro Wireless διαθέτει οπτικό αισθητήρα Marksman με ανάλυση τα 26.000 DPI, προσαρμόσιμο σε βήματα 1 DPI, με ειδικό κουμπί για την κύλιση σε πέντε προεπιλογές DPI εν κινήσει. Επίσης το Corsair Sabre RGB Pro Wireless φέρει διακόπτες OMRON με εγγυημένη διάρκεια ζωής τα 50 εκατομμύρια κλίκς, και ολισθητήρες από 100% PTFE. Συνοπτικά, τα χαρακτηριστικά του Corsair Sabre RGB Pro Wireless φαίνονται παρακάτω

   

  Χαρακτηριστικό

  Περιγραφή

  Ασύρματη Συνδεσιμότητα

  Ασύρματη Τεχνολογία 2.4GHz Corsair Slipstream (με lag κάτω του 1ms), Bluetooth® 4.2 + LE

  Αισθητήρας

  CORSAIR MARKSMAN 26,000 DPI οπτικός αισθητήρας με βήμα 1 DPI, εντοπισμός κίνησης έως 650 IPS (inches per second) και επιτάχυνση μέχρι 50G

  Προγραμματιζόμενα κουμπιά

  7

  Ενσωματωμένα Προφίλ

  3

  Backlight

  2-Zone RGB

  Δείκτης Αναφοράς USB

  1,000/2,000Hz

  Φόρτιση Μπαταρίας

  Φόρτιση μέσω usb υπολογιστή ή σε φορτιστή 5V

  Τύπος Μπαταρίας

  Ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία πολυμερών λιθίου

  Battery Life

  Μέχρι 60 ώρες με Bluetooth και χωρίς backlighting: μέχρι 90 ώρες χωρίς Bluetooth και backlighting

  Χρώμα

  Μαύρο

  Ολισθητήρες

  100% PTFE

  Ενσύρματη συνδεσιμότητα

  USB 2.0 Type-A (Καλώδιο Type-C σε Type-A)

  Καλώδιο

  1.8m / 6ft, πεπλεγμένο

  iCUE (Λογισμικό)

  Υποστηρίζεται (μετά την έκδοση 4.15.153)

  Διαστάσεις

  129.0mm(Μ) x 70.0mm(Π) x 43.0mm(Υ) / 5.08in(Μ) x 2.76in(Π) x 1.69in(Υ)

  Βάρος (χωρίς καλώδιο και άλλα συνοδευτικά)

  79g / 0.17lbs

  Εγγύηση

  Δύο χρόνια

  MSRP

  99,99

   

   

   

  Τεχνολογίες Corsair

   

  Tο Corsair Sabre RGB Pro Wireless φέρει καινοτόμες τεχνολογίες, ιδιοκτησίας της Corsair, οι οποίες θα αναλυθούν παρακάτω. Αρχικά, στη συσκευασία, βρίσκουμε το Corsair Sabre RGB Pro Wireless και τον usb δέκτη τεχνολογίας Corsair SlipStream. Επίσης το σώμα του ποντικού φέρει τον αισθητήρα Corsair Marksman και τους διακόπτες Corsair QuickStrike. Αναλυτικότερα, οι τεχνολογίες αυτές αναλύονται παρακάτω:

  - Ασύρματη τεχνολογία Corsair SlipStream.

  Η τεχνολογία αυτή, σύμφωνα με την Corsair, επιτρέπει στο χρήστη να έχει γρήγορη απόκριση, σαν να χρησιμοποιούσε ενσύρματο ποντίκι αντί για ασύρματο. Η τεχνολογία Intelligent Frequency Shift (IFS) διασφαλίζει ότι το ασύρματο σήμα παραμένει στο ταχύτερο ασύρματο κανάλι, ενώ συνεχώς ανιχνεύει και επιλέγει το ταχύτερο διαθέσιμο κανάλι στο ασύρματο φάσμα 2,4Ghz, σε πραγματικό χρόνο. Αυτό βελτιώνει δραματικά την ποιότητα της υπηρεσίας (QoS) και βοηθά στην παροχή της ισχυρότερης και πιο αξιόπιστης ασύρματης σύνδεσης, ακόμη και σε περιβάλλοντα όπου μπορεί να υπάρχουν πολλές άλλες ασύρματες συσκευές που μπορεί να δημιουργούν παρεμβολές.

  image.png

   

  - Αισθητήρας Corsair Marksman 26k

  Το Corsair Sabre RGB Pro Wireless χρησιμοποιεί έναν προσαρμοσμένο οπτικό αισθητήρα CORSAIR MARKSMAN, που αναπτύχθηκε σε συνδυασμό με την PixArt Imaging Inc, εξασφαλίζοντας υψηλή απόδοση και ακρίβεια στις κινήσεις. Το DPI του μπορεί να ρυθμιστεί με ακρίβεια από 100 έως 26.000, σε βήμα του ενός DPI κάθε φορά, επιτρέποντας την ακριβή ρύθμισή της στις ανάγκες του χρήστη.
  Ο οπτικός αισθητήρας Corsair Marksman παρακολουθεί την κίνηση του ποντικιού με ταχύτητα έως 650 ίντσες ανά δευτερόλεπτο (IPS) και μέγιστη επιτάχυνση έως 50G. Έχει επίσης σχεδιαστεί για να καταναλώνει εξαιρετικά χαμηλή ισχύ χωρίς όμως να χάνει στην απόδοση παρακολούθησης.

  - Κουμπιά Corsair QuickStrike

  Στα κουμπιά Corsair QuickStrike γίνεται προένταση των αριστερών και δεξιών κουμπιών (εξωτερικές πλάκες ανάδρασης) με ελατήριο με εκτόνωση προς τα κάτω, τόσο όσο χρειάζεται για να κλείσει την απόσταση μεταξύ τους και των διακοπτών OMRON για την επίτευξη μηδενικού κενού. Τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας είναι:

  • Γρήγορη διαδρομή: Τα κλικ στο ποντίκι καταγράφονται στον διακόπτη OMRON, μιας και δεν υπάρχει κενό που να καθυστερεί την μεταφορά της πίεσης από την εξωτερική επιφάνεια στον διακόπτη.
  • Απόκριση ανάδρασης: Η σχεδίαση με το ελατήριο παρέχει μειωμένη αντίσταση ενώ παρέχει ομαλότερη, ευκολότερη και πιο "καθαρή" εμπειρία ανάδρασης στο χρήστη.
  • Γρήγορη επιστροφή: Μετά το κλικ και την απελευθέρωση, τα κουμπιά επιστρέφουν αμέσως στην προεπιλεγμένη θέση και είναι έτοιμα για το επόμενο γρήγορο κλικ.

   

  image.png

   

  Unboxing

   

  Η συσκευασία στην οποία έρχεται είναι η κλασσική συσκευασία της Corsair, η οποία φαίνεται να είναι σχεδιαστικά ίδια με αυτή της ενσύρματης έκδοσης, με τη μόνη διαφορά ότι στο τίτλο του προϊόντος αναφέρεται η λέξη Wireless. Μαύρη μπροστά, κίτρινη στα πλάγια και το moto του προϊόντος "Control Freak" να διακοσμεί τα πλάγια της συσκευασίας. 

   

  large.Corsair_Sabre_RGB_Pro_Wireless_Review-01.jpglarge.Corsair_Sabre_RGB_Pro_Wireless_Review-02.jpglarge.Corsair_Sabre_RGB_Pro_Wireless_Review-03.jpg

   

  Μέσα στη συσκευασία έχουμε το το ποντίκι αυτό καθαυτό, προστατευμένο στην κλασική χάρτινη συσκευασία με τη ζελατίνη, τον ασύρματο δέκτη και τα τρία πολύπτυχα φυλλάδια με πληροφορίες για ασφάλεια, εγγύηση και τις βασικές οδηγίες χρήσης.

   

  large.Corsair_Sabre_RGB_Pro_Wireless_Review-04.jpglarge.Corsair_Sabre_RGB_Pro_Wireless_Review-06.jpg

  large.Corsair_Sabre_RGB_Pro_Wireless_Review-18.jpg

   

  Το ποντίκι

   

  Το ποντίκι σχεδιαστικά μοιάζει πολύ με την ενσύρματή του έκδοση, μόνο που είναι λιγότερο φωτεινό από αυτή. Αυτό που "χτύπησε" άσχημα ήταν η απουσία φωτισμού της ροδέλας κύλισης και της πλαϊνής ένδειξης dpi που έχει το ενσύρματο μοντέλο. 

   

  large.SABRE_RGB_PRO_WIRELESS_02.jpglarge.SABRE_RGB_PRO_WIRELESS_03.jpglarge.SABRE_RGB_PRO_WIRELESS_14.jpglarge.SABRE_RGB_PRO_WIRELESS_13.jpg

   

  Στο πίσω μέρος του ποντικιού, βλέπουμε τους ολισθητήρες από PTFE (οι οποίοι είναι και αποσπώμενοι), την θέση αποθήκευσης του ασύρματου δέκτη usb, τον διακόπτη εναλλαγής λειτουργίας και ακριβώς από πάνω υπάρχει το σετ του κουμπιού εναλλαγής προφίλ και η χρωματική ένδειξη του επιλεγμένου προφίλ.

   

  large.SABRE_RGB_PRO_WIRELESS_07.jpglarge.SABRE_RGB_PRO_WIRELESS_08.jpg

   

  large.Corsair_Sabre_RGB_Pro_Wireless_Review-14.jpglarge.Corsair_Sabre_RGB_Pro_Wireless_Review-17.jpg

   

   

  Ρυθμίσεις DPI

   

  Το Corsair Sabre RGB Pro Wireless μπορεί να δουλέψει σε δύο καταστάσεις. Σε Hardware Mode, όταν το iCUE δεν λειτουργεί ή όταν το ποντίκι είναι συνδεδεμένο σε συσκευή που δεν έχει ή δεν υποστηρίζει τη λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος. Σε Software Mode, όταν το iCUE εκτελείται κανονικά και το ποντίκι είναι συνδεδεμένο σε αυτό.

  Το ποντίκι είναι προφορτωμένο με τις προτιμώμενες ρυθμίσεις DPI και διαθέτει ενσωματωμένο έλεγχο DPI για γρηγορότερη ρύθμιση στη διάρκεια του παιχνιδιού χωρίς την παρέμβαση λογισμικού ή να πρέπει να βγεί ο χρήστης από το παιχνίδι για να αλλάξει τη ρύθμιση. Αυτό γίνεται με το κουμπί DPI Cycle (F) και η εναλλαγή γίνεται κυκλικά αλλάζοντας χρώμα στην χρωματική ένδειξη ακριβώς από πάνω του (G).

   

  corsair-Sabre-RGB-Pro-Wireless-mapping.JPGcorsair-Sabre-RGB-Pro-Wireless-mapping2.JPG

   

  Όταν το ποντίκι βρίσκεται σε Hardware mode, δηλαδή δεν ελέγχεται από το iCUE, τότε ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μια από τις 5 διαθέσιμα ενσωματωμένα στάδια DPI και να τα ρυθμίσει με βήμα 50 DPI κάθε φορά, χωρίς να είναι δυνατή η αλλαγή των χρωματικών ενδείξεων. Πιο συγκεκριμένα έχουμε πέντε στάδια εναλλαγής DPI, ως εξής:

  1o Στάδιο: 400 DPI - κόκκινη ένδειξη

  2ο Στάδιο: 800 DPI - λευκή ένδειξη

  3ο Στάδιο: 1200 DPI - πράσινη ένδειξη

  4ο Στάδιο: 1600 DPI - μωβ ένδειξη

  5ο Στάδιο: 3200 DPI - μπλε ένδειξη

  Βέβαια οι χρωματικές ενδείξεις μπορούν να αλλαχθούν από το λογισμικό iCue στην ενότητα DPI. 

  Επίσης, όπως έχει λεχθεί και παραπάνω, το DPI μπορεί να ρυθμιστεί και κατά τη διάρκεια της χρήσης (on-the-fly που λένε και στο χωριό μου), χωρίς τη χρήση του λογισμικού και υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης στην ενσωματωμένη μνήμη του ποντικιού. 

  Για να αυξηθεί το DPI κατά 50 μονάδες, κρατάτε πατημένο το κουμπί DPI Cycle (F) και πατάτε το κουμπί (D). Η ένδειξη (G) χρωματίζεται πράσινη και αναβοσβήνει μια φορά.

  Για να μειωθεί το DPI κατά 50 μονάδες, κρατάτε πατημένο το κουμπί DPI Cycle (F) και πατάτε το κουμπί (Ε). Η ένδειξη (G) χρωματίζεται κόκκινη και αναβοσβήνει μια φορά.

  Για να επαναφέρουμε την κατάσταση του DPI στις αρχικές ρυθμίσεις, κρατάτε πατημένο το κουμπί DPI Cycle (F) και πατάτε το κουμπί (Ε) και (D) μαζί για δύο δευτερόλεπτα. Η ένδειξη (G) χρωματίζεται κίτρινη και αναβοσβήνει μια φορά.

  Όταν το ποντίκι είναι σε Software Mode, τότε επιλέγονται οι εκάστοτε ρυθμίσεις που έχουμε κάνει στο επιλεγμένο προφίλ, ενώ οι χρωματικές ενδείξεις μπορούν να αλλάξουν σύμφωνα με τις επιθυμίες του χρήστη.

   

  Ρυθμίσεις iCUE

   

  Το iCUE για να αναγνωρίσει το Corsair Sabre RGB Pro Wireless, πρέπει οπωσδήποτε να είναι αναβαθμισμένο τουλάχιστον στην έκδοση 4.15.153, αλλιώς δεν θα αναγνωρίσει το ποντίκι. Όταν λοιπόν εγκατασταθεί η έκδοση 4.15.153, το ποντίκι θα εμφανιστεί άμεσα στην αρχική οθόνη της εφαρμογης, μόλις το συνδέσετε με το usb καλώδιο που παρέχεται για αυτή τη δουλειά. Όταν τελειώσει η διαδικασία εγκατάστασης και πλέον έχετε αποσυνδέσει το ποντίκι και το λειτουργείτε ασύρματα, μπορείτε να πλοηγηθείτε στις δυνατότητές τους όπως αυτές εμφανίζονται μέσα από το λογισμικό iCUE. Πριν το κάνετε αυτό, κοιτάξτε στο Device Settings αν υπάρχουν αναβαθμίσεις λογισμικού ή firmware για το ποντίκι ή τον ασύρματο δέκτη USB.

  Οι δυνατότητες χωρίζονται σε επτά κατηγορίες: Key Assignments, Hardware Key Assignments, Lighting Effects, Hardware Lightings
  DPI, Surface Calibration, Device Settings. 

  Η διαδικασία επιλογής προφίλ και χαρτογράφησης των κουμπιών του ποντικιού είναι ίδιες σε κάθε ποντίκι και δε θα αναφερθούν. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ο τρόπος με τον οποίο ρυθμίζεται το DPI, που εν μέρει παρουσιάστηκε προηγουμένως και κάποιες ιδιαιτερότητες που αφορούν τον τρόπο χειρισμού του ποντικιού από την εφαρμογή. 

   

  image.png


  Στην ενότητα DPI λοιπόν, βλέπετε από αριστερά τα τρία προφίλ που μπορείτε να αποθηκεύσετε στη συσκευή και να σας ακολουθούν όπου πηγαίνετε με το ποντίκι. Στο κέντρο, υπάρχουν τα πέντε στάδια που αναφέρθηκαν παραπάνω, μαζί με τις αντίστοιχες χρωματικές ενδείξεις. Επίσης βλέπουμε ότι υπάρχει και η επιλογή "Sniper", επιλογή που θα εκτιμήσουν όσοι ασχολούνται με FPS, καθώς υπάρχει και η δυνατότητα χαρτογράφησης σε όποιο πλήκτρο του ποντικιού επιθυμεί ο χρήστης. Τέλος, τέρμα δεξιά, δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει τη χρωματική απεικόνιση κάθε επιλεγμένου σταδίου.

   

  image.png

   

  Σημαντική είναι και η διαδικασία της βαθμονόμησης επιφάνειας που προσφέρει η εφαρμογή iCUE, μιας και έτσι θα είναι δυνατή η ενεργοποίηση της λειτουργίας "Lift Height" στην ενότητα Device Settings. Η λειτουργία "Lift Height" καθορίζει την απόσταση κατά την οποία πρέπει να σηκωθεί το ποντίκι από την επιφάνεια για να σταματήσει η παρακολούθηση της κίνησής του από τον αισθητήρα.

   

  Μετρήσεις

   

  Οι μετρήσεις έγιναν με τη χρήση του προγράμματος mousetester το οποίο μετράει τις επιδόσεις στην ανίχνευση κίνησης του ποντικιού.

  Οι μετρήσεις που επιλέγησαν είναι οι ακόλουθες (από τη σελίδα της εφαρμογής):

  • Count vs Time: Μετράει τις ακατέργαστεςμετρήσεις που έρχονται από το ποντίκι. Η γραμμή είναι ένας κινητός μέσος όρος των δεδομένων και παρέχεται ως γενική αναφορά για τη μέτρηση της συνέπειας της αναφοράς από το ποντίκι. Για ένα ποντίκι που δεν χάνει την παρακολούθηση, θα δείτε τις μετρήσεις να αναπηδούν γενικά πάνω και κάτω από τη γραμμή χωρίς μεγάλη απόκλιση. Εάν οι μετρήσεις αποκλίνουν πολύ από τη γραμμή, τότε η παρακολούθηση του ποντικιού μπορεί να μην φαίνεται ομαλή. Εάν το ποντίκι χάσει την παρακολούθηση, τότε οι μετρήσεις θα είναι ασταθείς. Μπορείτε επίσης μερικές φορές να δείτε πρόβλεψη για angle snapping εδώ (οι μετρήσεις θα φτάσουν στο μηδέν και θα κρατηθούν εκεί παρόλο που μετακινήσατε το ποντίκι με ένα μικρό τόξο). Μπορείτε επίσης να δείτε την αποκοπή διαδρομής δεδομένων εδώ, εάν τα οροπέδια δεδομένων είναι σε σταθερή τιμή (π.χ. 127 για ποντίκια 8-bit). Εάν το ποντίκι εκτελεί κάποια μορφή πολλαπλασιασμού για ενίσχυση του cpi, ίσως να μπορείτε να το δείτε εδώ ως παραλειπόμενα βήματα καταμέτρησης.
  • Velocity vs. Time: Αυτό χρησιμοποιεί το χρονικό διάστημα μεταξύ των ενημερώσεων, του cpi και των μετρήσεων για τον υπολογισμό της ταχύτητας της κίνησης του ποντικιού. Χρησιμοποιώντας γρήγορες μετακινήσεις, μπορείτε να προσπαθήσετε να λάβετε το ποσοστό δυσλειτουργίας του ποντικιού εδώ. Ακριβώς όπως το Count vs Time που πηγαίνει ασταθές, όταν η παρακολούθηση χάνεται, η ταχύτητα γίνεται επίσης ασταθής.
  • Interval vs. Time: Αυτό γίνεται για τον έλεγχο της συνέπειας του ρυθμού ενημέρωσης από το ποντίκι (δηλ. Ενημερώσεις ποντικιού 1000 Hz κάθε 1 ms).
  • X vs. Y: Αυτό απλώς σχεδιάζει τα δεδομένα που συλλέξατε ως διαδρομή. Κάνοντας δοκιμές μπορείτε να σχεδιάσετε αυθαίρετα σχήματα και να δείτε τις ακριβείς ακατέργαστες αναφορές του ποντικιού (π.χ. τρεμούλιασμα, γωνία, σκάλα κλπ ...). Αυθαίρετες κινήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δοκιμές επιτάχυνσης και ακρίβειας χρησιμοποιώντας επίσης αυτού του είδους την πλοκή. Μπορείτε να κάνετε γρήγορη σάρωση / αργή σάρωση πίσω στις ίδιες κινήσεις σημείου για έλεγχο επιτάχυνσης. Μπορείτε επίσης να κάνετε πράγματα όπως να μετακινήσετε το ποντίκι σε ένα σωρό κύκλους και να δείτε αν η διαδρομή διαφέρει.

  Οι μετρήσεις έγιναν σε τρείς φάσεις, μια με το ποντίκι συνδεδεμένο στον ασύρματο usb δέκτη μια συνδεδεμένο με bluetooth χωρίς το iCUE και μια συνδεδεμένο στο bluetooth με το iCUE:

  - Σύνδεση σε ασύρματο δέκτη (μέ iCUE) @6605 cpi

  Count vs Time

  large.1650046563_CountvsTime_6605cpi.png

  Interval vs Time

  large.2066220557_intervalvsTime_6605cpi.png

  Velocity vs Time

  large.680021812_VelocityvsTime_6605cpi.png

  X vs Y

  large.703305764_xvsy_6605cpi.png

   

  Όταν έγινε σύνδεση bluetooth, το cpi έπεσε περίπου στο μισό χωρίς τη χρήση του iCUE. Με τη χρήση του iCUE τα πράγματα ήταν οριακά καλύτερα. 

  Μετρήσεις bluetooth χωρίς iCUE @2600cpi

  Count vs Time

  large.217088319_2600cpi_countvstime.png

  Interval vs Time

  large.286032407_2600cpi_intervalvsTime.png

  Velocity vs Time

  large.993880329_2600cpi_velocityvsTime.png

  X vs Y

  large.117465221_2600cpi_xvsy.png

  Μετρήσεις bluetooth με iCUE @2735cpi

   

  Count vs Time

  large.1811808307_2735cpi_countvstime.png

  Interval vs Time

  large.978536296_2735cpi_intervalvsTime.png

  Velocity vs Time

  large.119371589_2735cpi_velocityvsTime.png

  X vs Y

  large.501233024_2735cpi_xvsy.png

   

  Βλέπουμε ότι το βέλτιστο σενάριο είναι η σύνδεση μέσω του ασύρματου usb με τεχνολογία Slipstream.

  Στα παιχνίδια οι επιδόσεις του Corsair Sabre RGB Pro Wireless ήταν πάρα πολύ καλές. Όλα λειτούργησαν όπως θα έπρεπε και η συνεργασία με το ποντίκι σε όλα τα σενάρια που αντιμετώπισα στο World of Tanks ήταν άψογη. Βέβαια, πολλές ήταν οι φορές που αναγκαστήκαμε να καταφύγουμε σε ονοματολογία των θείων και των ιερών των συμπαικτών μας, των αντιπάλων τους και σε παίκτες συγκεκριμένης χώρας που είχε δεχθεί σχεδόν ταυτόχρονα επίθεση από Γερμανία και Σοβιετική Ένωση στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Οι επικλήσεις σε μέλη των οικογενειών αυτών που έχουν δημιουργήσει το παιχνίδι και στον πρωθυπουργό της χώρας προέλευσης του παιχνιδιού ήταν και αυτές αρκετές. Πολλές φορές δε, υπήρχαν στενές επαφές τρίτου τύπου μεταξύ του ποντικού και του mousepad, το ποντίκι δεν έδειξε να συγκινείται, αλλά δε θα το πρότεινα σε νευρικούς παίκτες, μιας και η έλλειψη αλουμινένιου σκελετού σίγουρα μειώνει την αντοχή του σε κατακέφαλα.

   

  Συμπεράσματα

   

  Ο καιρός συμβίωσης με το Corsair Sabre RGB Pro Wireless πέρασε αναίμακτα και μιας και κατάφερε και πέρασε το τεστ του World of Tanks, δίνοντάς μου επιπλέον την ευκαιρία να χαρτογραφήσω στο κουμπί forward την αγαπημένη μου ρύθμιση snipper (I do not leave home witout it) όλα ήταν πολύ καλά. Με εξέπληξε ευχάριστα η ακρίβεια των κινήσεων μου με το ποντίκι, το βάρος του που δεν το αισθανόσουν καθόλου και το γεγονός ότι το ποντίκι ήταν κολοβό (ασύρματο για τους νεότερους) μου έδινε μεγάλη ευχέρεια κινήσεων. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι το Corsair Sabre RGB Pro Wireless προσφέρει σχεδόν μηδενικό lag με την ασύρματη τεχνολογία Slipstream, έχουμε σαν αποτέλεσμα ένα ασύρματο ποντίκι με την απόκριση ενός ενσύρματου. Κατάσταση win win. 

  Το μόνο μειονέκτημα που εντοπίσαμε, το οποίο δεν είναι πολύ σοβαρό, δεν έχει να κάνει με τη λειτουργικότητα του ποντικιού ως ποντίκι, είναι ότι ο φωτισμός του είναι φτωχός και δεν προσφέρει την δυνατότητα απεικόνισης του DPI με φωτεινές ενδείξεις, όπως κάνει ο ενσύρματος αδελφός του.

   

  Συνοψίζοντας λοιπόν, αναφορικά με το Corsair Sabre RGB Pro Wireless έχουμε τα εξής:

   

  gallery_33472_825_8446.jpg
  Ο καλός
  - Πολύ μικρή καθυστέρηση απόκρισης
  - Λειτουργία και μόνο του ως bluetooth αλλά και ασύρματα μέσω του usb τεχνολογίας slipstream

  - Ολισθητήρες από PFTE
  - Θύρα φόρτισης USB C
  - QuickStrike κουμπιά μηδενικής απόστασης από τους διακόπτες

  - Διακόπτες OMRON με διάρκεια ζωής 50 εκατομμύρια κλικ

   

  gallery_33472_825_10385.jpg
  Ο Κακός
  - Φτωχός φωτισμός στο ποντίκι.

   

  gallery_33472_825_6003.jpg
  Ο Αδιάφορος
  - Η μη ύπαρξη sniper button. Με remapping το πας όπου θες.

  - Τιμούλα; Θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο κάτω

   

  Με βάση λοιπόν όλων των παραπάνω, η βαθμολογία του Corsair Sabre RGB Pro Wireless είναι:

   

   

   
   
   

   

   

   

   

  Ευχαριστούμε πολύ την Corsair για την παραχώρηση του δείγματος.


  Συντελεστές Review
  Reviewers: astrolabos
  Photographers: astrolabos
  Editing: TheLab Team
  Αξιολόγηση
  Features:9
  Usability9.50
  Quality9.50
  Performance9.50
  GraphicsSelect
  SoundSelect
  GameplaySelect
  ReplayabilitySelect
  Value for money9
  Editor's ChoiceYes
  Innovation AwardNo
  Design AwardNo
  Value for MoneyNo
  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Latest Reviews

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.