Jump to content



  • Geil Black Dragon 16GB 1866MHz CL10 Quad Channel review


    icon_geil_review.png

     

    Μετά το μικρό διάλειμμα της EpicGear Meduza, επιστρέφουμε στα κατ' εξοχήν προϊόντα παραγωγής της Golden Emperor Int'l Ltd, της γνωστής μας GeiL, που δεν είναι άλλα από τις μνήμες υπολογιστών.

    Η αλήθεια είναι πως είχαμε καιρό να δοκιμάσουμε κάποιο κιτ, αν και από το review των GeiL Evo Two που είχαμε δει τελευταία δεν έχει προκύψει κάποια σημαντική τεχνολογική αλλαγή στο εν λόγω κομμάτι της αγοράς.

    Βέβαια η κυκλοφορία των SandyBridge-E και των νέων APUs της AMD ανανέωσαν το ενδιαφέρον της αγοράς και κατ' επέκταση των κατασκευαστών, οι μεν με την υποστήριξη Quad Channel kits και οι δε με το υψηλό overclockability των memory controllers τους.

    Η σημερινή δοκιμή έχει να κάνει με την πρώτη κατηγορία, αυτή των Quad Channel memory kit που κύριος στόχος του είναι να καλύψει τις ανάγκες ενός σύγχρονου συστήματος που εφοδιάζεται κατά κύριο λόγο με κάποιον Intel SandyBridge-E, χωρίς να αποκλείει την χρήση του από οποιοδήποτε σύστημα διαθέτει τέσσερις υποδοχές μνήμης.

    Το κέρδος που έχουμε από την αγορά ένα quad kit έναντι της αγοράς τεσσάρων ξέχωρων dimms είναι το γνωστό "πάντρεμα". Ουσιαστικά όταν τα memory IC's προέρχονται από την ίδια γραμμή παραγωγής τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά τους είναι πιο ομοιόμορφα και άρα αποδίδουν πιο ομοιότροπα.

    Η Golden Emperor Int'l Ltd λοιπόν είχε την καλοσύνη να μας αποστείλει για δοκιμή ένα από τα πιο πρόσφατα μέλη της σειράς Black Dragon με κωδικό GB316GB1866C10QC.

     

    Πρόκειται για ένα σετ τεσσάρων dual sided memory modules με χωρητικότητα 4GB έκαστο που μας δίνουν συνολική χωρητικότητα 16GB. Κάθε memory module έρχεται rated στα 1866Mhz με timings CL10-10-10-32.

     

    main.jpg

     

    Αρκετά για την ώρα. Ας περάσουμε στα χαρακτηριστικά των Geil Black Dragon 16GB 1866MHz CL10.

     

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Geil Black Dragon 16GB 1866MHz CL10

    Στον παρακάτω πίνακα παρατίθενται τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή

     

    Geil Black Dragon 16GB 1866MHz CL10
    Χωρητικότητα 4 x 4GB
    Τύπος μνήμης DDR3 240pin
    Timings 10-10-10-32
    Τάση λειτουργίας 1.5V
    Ψύκτρες -
    Άλλα χαρακτηριστικά DBT (Die-hard Burn-in Technology) Enhanced
    Εγγύηση Eφ' όρου ζωής

     

     

    Τα τρέχοντα Quad kits των GeiL Black Dragon περιλαμβάνουν τα παρακάτω μοντέλα:

    • GB38GB1866C10QC, Series: Black Dragon, 16GB (4x2GB) Quad Channel, 1866MHz, CL10
    • GB38GB2133C10AQC, Series: Black Dragon, 8GB (4x2GB) Quad Channel,2133MHz, CL10
    • GB316GB2133C10AQC, Series: Black Dragon, 16GB (4x4GB) Quad Channel, 2133MHz, CL10

    Όπως όλα τα σετ παραγωγής GeiL, έτσι και οι Geil Black Dragon 16GB 1866MHz CL10 πριν βγουν στην κυκλοφορία έχουν περάσει από το γνωστό εξονυχιστικό ποιοτικό έλεγχο που εισήγαγε η GEIL ονόματι DBT.

    Βέβαια οι GB316GB1866C10QC δεν έρχονται εφοδιασμένες με κάποιο παθητικό σύστημα ψύξης(MTCD) αλλά η λειτουργικότητά τους έχει επιβεβαιωθεί με την DBT. Επίσης, όπως όλα τα προϊόντα της GeiL έτσι και οι Black Dragon 16GB 1866MHz CL10 συνοδεύονται από εγγύηση εφ' όρου ζωής.

    Maximized Thermal Conduction & Dissipation

    Η τεχνολογία Maximized Thermal Conduction & Dissipation, εν συντομία MTCD, αναφέρεται στον ειδικό σχεδιασμό των λείων αλουμινένιων ψυκτρών των Geil Evo Series που έρχονται σε επαφή με τα memory ICs μέσω ενισχυμένου θερμοαγώγιμου αυτοκόλλητου. Έτσι μεταφέρεται αποτελεσματικά το μεγαλύτερο μέρος της παραγόμενης θερμότητας στη διαθέσιμη επιφάνεια της ψύκτρας.

    Αυτή η ταχεία μεταφορά της θερμότητας φέρνει γρήγορα σε θερμική ισορροπία την επιφάνεια των ICs με αυτή της ψύκτρας με αποτέλεσμα να μειώνεται σε ικανό επίπεδο η θερμοκρασία των IC. Η συστοιχία των πτερυγίων μεγιστοποιεί την επιφάνεια αποβολής και αυξάνει το συντελεστή διάχυσης της παραγόμενης θερμότητας.

    Ενώ η ψύκτρα των Geil Evo Two δεν έχει κάποιο κινούμενο εξάρτημα, ο ειδικός σχεδιασμός των πτερυγίων, σαν σήραγγα, χρησιμοποιεί τη ροή αέρα που υπάρχει μέσα στο κουτί από τους διάφορους ανεμιστήρες δημιουργώντας ένα wind-tunnel που έχει ως αποτέλεσμα την επαρκή ψύξη τους.Όταν υπάρχει διάταξη δύο (Dual Channel) ή τεσσάρων (Quad Channel) dimm στο σύστημά μας, όλα μαζί τα πτερύγια από το κάθε dimm σχηματίζουν μια σήραγγα που μεγιστοποιεί τη διάχυση θερμότητας αφήνοντας τα IC δροσερά μέσω φυσικής θερμό-απαγωγής.

    Η τεχνολογία MTCD των Geil Evo Series είναι μια υψηλής απόδοσης λύση για συστήματα με συνωστισμένο εσωτερικό (πολλά καλώδια, σωλήνες υδρόψυξης κ.α) για την καλύτερη δυνατή διατήρηση της απόδοσης του συστήματός σας!

     
    MTCD.png
     

    Die-hard Burn-in Technology

    spacer.png

     

     

    DBT είναι τα αρχικά του Die-hard Burn-in Technology. Πρόκειται για μια μέθοδο ελέγχου των modules, ώστε η GEIL να είναι σίγουρη ότι θα υπάρχει μηδενικό failure σε όσα καταφέρουν να φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων. Συγκεκριμένα, σε ειδικά κατασκευασμένα μηχανήματα με πολλαπλούς memory controllers τοποθετούνται και ελέγχονται ταυτόχρονα εως 1000 modules, για 24 ώρες, σε θερμοκρασία που φτάνει τους 100 βαθμούς Κελσίου. Έτσι διασφαλίζεται ότι όσες μνήμες έχουν προδιάθεση εμφάνισης οποιοδήποτε προβλήματος στις πρώτες μέρες της λειτουργίας τους δε θα διατεθούν στην αγορά.

    Το παρακάτω διάγραμμα της GEIL μας δίνει και μια εικόνα της παραπάνω διαδικασίας

     

    spacer.png

     

    Εικόνες: Geil Black Dragon 16GB 1866MHz CL10

     

    box1.jpg

    box2.jpg

     

    Στις παραπάνω εικόνες βλέπουμε τη συσκευασία των GB316GB1866C10QC που ακολουθεί πιστά το οπτικό στυλ της οικογενείας των Black Dragon με το δράκο να περιτριγυρίζεται από χρυσές και μαύρες λεπτομέρειες ενώ το κόκκινο χρώμα τονίζει το όνομα της κατασκευάστριας και ότι το κιτ μας είναι DBT passed.

    Χαιρετίζουμε την επιλογή της GeiL στη χρήση εξωτερικής χάρτινης συσκευασίας που προσθέτει στην προστασία της κλασσικής πλαστικής θήκης των memory modules. Αρκετές εταιρίες αρκούνται στη συσκευασία των dimms με μόνο μια εύθραυστη λεπτή πλαστική θήκη όπως θα δούμε σε επόμενο review.

     

    notice.jpg

     

    Κλασσικό πλέον χαρακτηριστικό στις συσκευασίες της GeiL, η φιλική προειδοποίηση σχετικά με τον ορθό τρόπο χρήσης του "Θηρίου" που είμαστε έτοιμοι να απελευθερώσουμε στο σύστημά μας. We Told You So...

    Πίσω από αυτό βλέπουμε την πλαστική προστατευτική θήκη στην οποία βρίσκονται τα τέσσερα memory modules μας.

     

    modules.jpg

     

    Σε πρώτο πλάνο οι Geil Black Dragon 16GB 1866MHz CL10 Quad Channel. Όμορφος σχεδιασμός, με τα LED στα μάτια των διπλών δράκων να δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα εντός κουτιού όταν τα φώτα πέφτουν. Gamers Oriented product είναι άλλωστε.

     

    hynix.jpg

     

    Μια λίγο πιο κοντινή ματιά μας αποκαλύπτει τα memory IC's των GB316GB1866C10QC. Πρόκειται για τα Hynix H5TQ2G83CFR-H9C χωρητικότητας 2Gbit έκαστο που κάθε memory module αριθμεί 16 από αυτά. Τα συγκεκριμένα Hynix 2Gb DDR3 SDRAMs προσφέρουν πλήρως σύγχρονη λειτουργία και στους δύο κύκλους ρολογιού. Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά τους μπορείτε να τα δείτε εδώ. Εκ πρώτης όψεως τα συγκεκριμένα IC's φαίνονται ίδια με τα H5TQ2G83ΒFR, απλώς με διευρυμένο CAS latency.

    Σύστημα δοκιμής

    Το σύστημα της δοκιμής αποτελείτο απο τα παρακάτω:

    system.jpg

     

    Τα μετροπρογράμματα που χρησιμοποιήσαμε ήταν τα εξής:

    • AIDA64 Ultimate Suite
    • Sisoft Sandra 2012
    • Cinebench 11.5
    • SuperPi mod1.5 XS
    • wPrime v2.07
    • x264 HD Benchmark v4.0
    • RamDisk Measurements with AS SSD Benchmark & Crystal Disk Mark 3.0.1 x64
    • Photoshop CS5: 600mb of pictures(~5mb each) loading from RamDisk

     

    Επόμενη σελίδα, οι μετρήσεις των GeiL Black Dragon 16GB 1866MHz CL10 Quad Channel. Είναι το πρώτο Quad Kit που δοκιμάζουμε οπότε δεν υπάρχουν αποτελέσματα για αντιπαράθεση. Παρόλα αυτά, ας δούμε τι κατάφεραν οι εν λόγω μνήμες.

    AIDA64, SisoftSandra 2012, CINEBENCH 11.5

     

    AIDA64 v2.20 Beta

    Cache&Memory Benchmark

    XMP Overclock @ 2500MHz
    1866MHz 10-10-10-32 2T 2500MHz 11-13-12-32 1T

     

    Αν και μειωμένη η απόδοση του memory controller των SB-E σε σχέση με με των απλών SB, το overclocking των GeiL Black Dragon 16GB 1866MHz CL10 Quad Channel δίνει ένα αισθητό boost περίπου στα 2GB/s. Τουλάχιστον αγγίξαμε το ψυχολογικό φράγμα των 20GB/s στα reads.

     

     

    Αρκετά πιο αισιόδοξα τα νούμερα της SisoftSandra 2012, με το boost που δίνουν τα 2500Mhz να γίνεται ακόμα πιο εμφανές.

    *Υπάρχει ένα θέμα με το αν μετράει πιο σωστά το AIDA64 ή το SisoftSandra. Στην πρώτη περίπτωση τα νούμερα βγαίνουν επαναλαμβανόμενα χειρότερα από των απλών SB ενώ η SisoftSandra δείχνει ακριβώς τα διπλάσια νούμερα που θεωρητικά είναι πιο σωστό(Dual Channel vs Quad Channel). Δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς μετράνε τα συγκεκριμένα προγράμματα οπότε για την ώρα θεωρούμε ότι είναι και τα δύο σωστά.

     

     

    Αν και πιστεύαμε ότι δεν θα δούμε διαφορές σε ένα cpu/gpu based benchmark, τελικά αποδείχθηκε ότι οι μνήμες είναι ικανές να δώσουν ένα σεβαστό προβάδισμα στο score του cinebench!

    SuperPi mod1.5 XS, wPrime v2.07, x264 HD Benchmark v4.0

     

     

    Αναμενόμενα αποτελέσματα στο SuperPi. Όσο ανεβαίνουμε σε ταχύτητα ο χρόνος πέφτει. Το ίδιο συμβαίνει όσο πέφτουμε και σε timings. Αισθητή η διαφορά του Overclocking στα 32Μ.

     

     

    Όντας αντίστοιχο τεστ με το SuperPi, το wPrime δείχνει την ίδια συμπεριφορά.

     

     

    Μικρή αλλά αισθητή η διαφορά από το αυξημένο bandwidth των μνημών στο secondary pass του x264 benchamark, λογικό αφού χρησιμοποιεί πιο έντονα τον επεξεργαστή. Σεβαστή διαφορά στο πρώτο pass με αποτέλεσμα να εξυπηρετεί όσους κάνουν low quality transcodes.

     

    ASSSD, CDM, Photoshop CS5

     

    CrystalDiskMark 3.0.1 x64

    RamDisk Bencing

    XMP Overclock @ 2500MHz
    1866MHz 10-10-10-32 2T 2500MHz 11-13-12-32 1T
    ASSSD Copy Benchmark

    RamDisk Bencing

    XMP Overclock @ 2500MHz
    1866MHz 10-10-10-32 2T 2500MHz 11-13-12-32 1T

     

     

    Σκεφτήκαμε πως δεν θα ήταν άσχημο να δημιουργούσαμε ένα RamDisk ώστε να μετρήσουμε με ακόμα δύο από τα γνωστά μας προγράμματα τη διαμεταγωγή των μνημών μας. Έτσι έγινε εγκατάσταση του freeware RamDisk της dataram που μας έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα NTFS partition των 4GB οπού εκεί εκτός από τη μέτρηση ταχύτητας με τα ASSSD & CDM, φορτώσαμε και τις φωτογραφίες για το τεστ του photoshop οπότε να αποκλείσουμε όσο γίνεται το bottlenech από το δίσκο του συστήματος.

    Θα περιμέναμε μεγαλύτερες διαφορές από το overclock των μνημών αλλά όπως φαίνεται το αυξημένο latency δεν αφήνει το άπλετο bandwidth του Quad Channel να γίνει fully utilized. Εκπληκτικά νούμερα πάντως σε κάθε περίπτωση.

     

     

    Tο προτελευταίο τεστ της δοκιμής μας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες το σύστημά μας χρειάστηκε 1 λεπτό και 47" ενώ με τις μνήμες στα 2500Mhz ο χρόνος αυτός έπεσε στo 1 λεπτό και 41"

    Crysis 2

     

     

    Δεν θα μπορούσαμε να μην δούμε εάν υπάρχει διαφορά σε κάποιο από τα σύγχρονα παιχνίδια. Έτσι χρησιμοποιήσαμε ένα από τα πιο βαριά Video Games που κυκλοφορούν. Φυσικά αναφερόμαστε στο Crysis 2 το οποίο χάρη στο Adrenaline Benchmark Tool, μας έδωσε μια εικόνα από το πόσο μπορεί να μας ωφελήσει το overclock των μνημών μας. Όπως βλέπουμε σε χαμηλές αναλύσεις η διαφορά είναι αισθητή με τα minimum fps να ανεβαίνουν πάνω από το σημαντικό όριο των 30Fps βεβαιώνοντας ότι η ροή του παιχνιδιού μας θα είναι σε κάθε περίπτωση ομαλότατη

     

    Υπερχρονισμός

    Προτού δούμε τι καταφέραμε με τις GB316GB1866C10QC, ας δούμε λίγο πως συμπεριφέρονται και με πιο τρόπο πρέπει να χειριζόμαστε τα Hynix H5TQ2G83xFR-H9C. Όπως όλα τα memory ICs, έτσι και τα συγκεκριμένα Hynix διαμορφώνουν τα timings τους σύμφωνα με έναν συγκεκριμένο τύπο.

    Για τα Hynix H5TQ2G83xFR-H9C λοιπόν, ο τύπος με τον οποίο πρέπει να θέτουμε τα timings για να επιτύχουμε τους καλύτερους χρονισμούς σε κάθε περίπτωση είναι ο X - (X +2) - (X +1) όπου το X είναι το tCL και σύμφωνα με αυτό τα tRCD και tRP διαμορφώνονται αναλόγως. Επιπλέον το tRAS δεν πρέπει να πέφτει κάτω από 28 αν θέλουμε να ξεπεράσουμε τα 2000-2100 MHz, εναλλακτικά έχει να κάνει με την εκάστοτε περίπτωση και το πως θέλουμε να σετάρουμε τη μνήμη μας.

    Τέλος, η χρήση 2T δεν δίνει κάποιο ουσιαστικό πλεονέκτημα έναντι του 1Τ το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιούμε έως τα όρια χρονισμού των μνημών μας, υπό φυσιολογικές συνθήκες.

    Επίσης, συγκεκριμένα για την περίπτωση των GB316GB1866C10QC, τα Dimms δοκιμάστηκαν και ένα ένα χωρίς να παρουσιάζουν αισθητές διαφορές στην απόδοσή τους, πράγμα που σημαίνει πως το πάντρεμα της Geil έχει γίνει με σωστό τρόπο.

    Ο πίνακας που ακολουθεί μας δίνει μια γενική ιδέα για το τι μπορούμε να περιμένουμε από μνήμες που στηρίζονται στα

    Hynix H5TQ2G83xFR-H9C. Βεβαίως σημαντικό ρόλο παίζει και το pcb των μνημών όντας ένας από τους λόγους που βλέπουμε διαφορετικές αποδόσεις σε μνήμες που χρησιμοποιούν τα ίδια ICs.

    hynixCFR.png?m=1331672449

    Οπότε, εφόσον αναλύσαμε το πώς σετάρουμε τις μνήμες μας, και είδαμε μια γενική άποψη απο τη συμπεριφορά τους κατά τον υπερχρονισμό, ας δούμε τι καταφέραμε με τις δικές μας GB316GB1866C10QC. Προτιμήσαμε να παίξουμε με πιο κλασσικά timings απλά και μόνο να δούμε τι συμπεριφορά έχουν με τα ίδια subtimings.

    bd_oc.png?m=1331674500

    Όπως βλέπουμε οι μνήμες από ένα σημείο και μετά δεν ακούνε στο αυξημένο ρεύμα ενώ στις χαμηλές τάσεις παρουσιάζουν πολύ καλύτερη συμπεριφορά από τη reference. Η μέγιστη συχνότητα που κατάφεραν εντάσσεται στα αναμενόμενα όρια αλλά με πολύ μικρότερη τάση. Προφανώς το pcb της GeiL μπορεί να παρέχει καθαρό ρεύμα στα memory ICs τα οποία όμως δεν μπορούν να ξεπεράσουν σε μεγαλύτερο βαθμό τις μηχανικές τους αντοχές.

    Το μέγιστο (σχεδόν*) σταθερό overclock που επιτύχαμε ήταν το εξής:

    Όπως προαναφέραμε, οι Geil Black Dragon 16GB 1866MHz αρκούνται σε σχετικά μικρές τάσεις για να αποδώσουν τα μέγιστα δυνατά. Από εκεί και πάνω η περισσότερη τάση μεταφραζόταν αυτομάτως σε αυξημένες θερμικές καταπονήσεις που τις καθιστούσαν ακόμα πιο ασταθείς. Βεβαίως κατάφεραν να αγγίξουν το ψυχολογικό όριο των 2500Mhz σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης του 34% από τα αρχικά τους ρολόγια. Πολύ καλή επίδοση από τις GB316GB1866C10QC, ένα κιτ που δεν διαθέτει οποιοδήποτε σύστημα ψύξης!

    *Μπορούσαμε να εκτελέσουμε τα πάντα αλλά στο windows memtest πέταγαν random errors.

    Επίλογος

     

     

    epilogue.jpg

     

    Η τελευταία παρουσίαση που είχε γίνει σε μνήμες της οικογενείας των Black Dragon ήταν στο 2x2GB κιτ των 2000MHz ενώ είχαμε γενικά αρκετό καιρό να δοκιμάσουμε κάποιο σετάκι.

    Στην περίπτωση των Black Dragon 16GB 1866MHz, η Geil συνεχίζει να παρουσιάζει καλοδουλεμένα και εμφανίσιμα προϊόντα που χωρίς να πλασάρονται με μεγάλους τίτλους και φανφάρες καταφέρνουν να προκαλούν πάντα θετικές εντυπώσεις. Η κατασκευάστρια δείχνει να επιλέγει πάρα πολύ καλά τα υλικά της συνταγής της μιας και τα Hynix H5TQ2G83CFR-H9C σημείωσαν πρόσφατα παγκόσμιο ρεκόρ συχνότητας στα 1868Mhz(DDR). Οπότε, τα 2500Mhz που πετύχαμε "δεν μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση" παρά μας έδειξαν τα όρια του memory controller του επεξεργαστή μας.

     

    Εν κατακλείδι, επιπλέον της πολύ καλής συσκευασίας, το DBT, η όμορφη εμφάνιση με τα φωτιζόμενα μάτια των δράκων, η άριστη τιμή και τα 16GB διαθέσιμου χώρου καθιστούν το Quad kit των Black Dragon 1866MHz μια από τις λύσεις που πρέπει να έχετε σοβαρά υπόψιν για το σύστημά σας.

     

    Πλεονεκτήματα:

    • Σωστό ύψος που δεν βρίσκει σε ψύκτρες
    • Εμφάνιση
    • Overclocking
    • Πολύ καλή συσκευασία
    • Τιμή


    Μειονεκτήματα:

    • Χαλαρά Timings
    • Δεν διαθέτουν σύστημα ψύξης
    geil_bd.png

     

    Geil Black Dragon 16GB 1866MHz CL10

    19/3/2012

    Ευχαριστούμε την GeiL για την παραχώρηση του δείγματος της παρουσίασης καθώς και την Intel για την παραχώρηση του i7-3930k.

    Διονύσιος [NoDsl] Καρόπουλος

    Συντελεστές Review
    Reviewers: NoDsl
    Photographers:
    Editing:
    Αξιολόγηση
    Χαρακτηριστικά:Select
    Χρηστικότητα:Select
    Ποιότητα:Select
    Επιδόσεις:Select
    Γραφικά:Select
    Ήχος:Select
    Gameplay:Select
    Αντοχή στο Χρόνο:Select
    Απόδοση/Τιμή:Select
    Editor's ChoiceNo
    Innovation AwardNo
    Design AwardNo
    Value for MoneyNo


    User Feedback

    Recommended Comments

    There are no comments to display.



    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

  • Πρόβλημα στην εγκατάσταση λειτουργικό Windows 8 και 10 Έκδοση 64 bit

    Καλησπέρα,   Ελπίζω να είστε καλά διότι καιρό έχω να κάνω σύνδεση εδώ.   Δεν μπορώ να εγκαταστήσω την 64bit έκδοση λειτουργικού Windows σε λαπτοπ με προδιαγραφές κατάλληληες και 64 bit motherboard. Στην προσπάθεια για εγκατάσταση από DVD δισκάκι έκδοσης 64 bit λειτουργικού,  εμφανίζει μήνυμα λάθος   "A media driver is missing"    Κάποιες πιθανές λύσεις φαίνονται εδώ   https://www.auslogics.com/en/articles/resolving-a-media-driver-is-missing-

    αρης_τζ
    αρης_τζ
    Λειτουργικά Windows 1

    κολλημενη βιδα

    παιδιά πρόσφατα μετακόμισα στο πατρικό μου και έχει αρκετές εργασίες να κάνω άρα θα σας χρειαστώ και σε άλλο θέμα αργότερα.Για την ώρα έχω μια βίδα που πρέπει να αλλάξω την κλειδαριά και  δεν ξεκολλάει με τίποτα.Δοκίμασα wd 40 ήδη.Κάποια ιδέα?Δεν έχω ηλεκτρικό κατσαβίδι δυστυχώς.

    edward
    edward
    Το στέκι του μάστορα 2

    Kingdom Come: Deliverance 2

    Kingdom Come: Deliverance 2 trailer and release date leaked WWW.DSOGAMING.COM It appears that IGN has leaked the trailer and the release date for Kingdom Come: Deliverance 2.  

    DEADLAZARUS
    DEADLAZARUS
    PC Gaming

    any desk settings

    Καλησπέρα Λαμπίτες! 😀   Συνδέομαι στο pc της δουλειάς, με any desk το οποίο προφανώς έχει άλλες ρυθμίσεις οθόνης (συγκριτικά με το δικό μου), και όταν κάνω full screen το παράθυρο είναι σαν να <παίζω> στο κέντρο της οθόνης. 🧐 Το πρώτο που είδα είναι η ανάλυση οθόνης και επειδή το δικό μου τρέχει σε 1920x1080, το pc στο γραφείο δεν έχει τόση ανάλυση.   Γνωρίζει κάποιος τρόπο κατά τον οποίο θα γίνει η οθόνη full screen? Σαν να δουλεύω από το γραφείο ένα πράγμα..

    intercoolerr730
    intercoolerr730
    Εφαρμογές για Windows 5

    το shortcut σε Ubuntu 22.04

    Καλησπέρα.   Προσπαθώ να βρώ μία λύση στο εξής σε Ubuntu 22.04 :   Θέλω να φτιάχνω shortcuts σε folders ή αρχεία (αρχεία όχι εφαρμογών, απλά .txt).   Έχω ενεργοποιημένο στα preferences το "Create link". Οπότε, όταν πάω σε ένα folder, με δεξί κλικ, μου βγάζει την επιλογή "Create link", και όταν πατάω, εμφανίζει το "Link to" + όνομα καταλόγου. Δουλεύει, αλλά έχω ένα θέμα. Το δίνω με καταλόγους:   παράδειγμα: έχω φτιάξει τη δομή (όλα είναι κατάλογοι, μέχ

    serpico75
    serpico75
    Linux
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.