Jump to content



Πρόβλημα με Internet / αποσυνδέσεις


Recommended Posts

Χρόνια πολλά σ'όλους και καλά Χριστούγεννα. Έχω πρόβλημα με το internet στο σπίτι και με την hol που είχα παλαιότερα και με το conn-x που έχω τώρα.

Η σύνδεση μου είναι ΟΤΕ double play 24mbps. Το πρόβλημα είναι ότι έχω συχνές αποσυνδέσεις (αναβοσβήνει το adsl λαμπάκι) και στο router μαζεύονται πολλά σφάλματα.

Στην αρχή είχα θέμα με την καλωδίωση του ΟΤΕ στο σπίτι και επειδή είναι δύσκολο να ξανά περαστεί καινούργια καλωδίωση, έχω συνδέσει απευθείας καλώδιο utp cat5,

στο καλώδιο του ΟΤΕ που έρχεται στο κουτί μου και το στέλνω στο router. Για 3 μήνες ήμουν μια χαρά (τουλάχιστον δεν είχα παρατηρήσει αποσυνδέσεις)

και από τον Σεπτέμβρη έχω πάλι αποσυνδέσεις μέχρι και τώρα. Σχεδόν ανά 1 με 2 βδομάδες παίρνω τηλέφωνο και δηλώνω την βλάβη, έρχεται το συνεργείο μου αλλάζει

θέση στο ΚΑΦΑΟ, μετράει και στο σπίτι όλα μια χαρά, κανένα σφάλμα και μετά από μια βδομάδα άντε πάλι από την αρχή, τηλέφωνο, δήλωση βλάβης κτλ.

Έχουν αλλαχθεί φίλτρα στα τηλέφωνα και διαχωριστής τουλάχιστον 4-5 φορές,έχω 2 συσκευές τηλεφώνου με τα φίλτρα τους.

Έχω δοκιμάσει απευθείας το καλώδιο συνδεδεμένο με το router χωρίς διαχωριστή. Router είχα στην αρχή ένα huawei άλλαξα και εξοπλισμό, τώρα έχω ένα ZTE, πάλι τίποτα.

*Πριν ένα μήνα ένας από το συνεργείο του ΟΤΕ μου είπε ότι έχει πρόβλημα το ΚΑΦΑΟ της περιοχής(το υπόγειο καλώδιο) και από της 15 ελεύθερες θέσεις που υπάρχουν με

συνδέουν σ'αυτή με τα λιγότερα προβλήματα. Του λέω ότι αυτό δε είναι λύση και κάθε τρεις και λίγο να παίρνω τηλέφωνο.

Την Παρασκευή που δήλωσα πάλι βλάβη με την κοπέλα που μίλησα, την ρώτησα τι μπορώ να κάνω ώστε να λυθεί το πρόβλημα, μου είπε να πάω σε κάποιο κατάστημα του OTE

και να κάνω γραπτό παράπονο προς την διοίκηση του ΟΤΕ. Τώρα δεν ξέρω αν θα λύσει κάτι αυτό.

Τι έχετε να πείτε ή προτείνετε.

Link to comment
Share on other sites

Την Παρασκευή που δήλωσα πάλι βλάβη με την κοπέλα που μίλησα, την ρώτησα τι μπορώ να κάνω ώστε να λυθεί το πρόβλημα, μου είπε να πάω σε κάποιο κατάστημα του OTE και να κάνω γραπτό παράπονο προς την διοίκηση του ΟΤΕ.

Τα ίδια μου είπαν κι εμένα που έχω κάνει αίτηση για τηλέφωνο από τον Μάρτιο και με έχουν ακόμα στην αναμονή... Δεν ξέρω αν το λένε για να μας ξεφορτωθούν ή αν δουλεύει. Εγώ θα πάω πάντως, δεν είναι κόπος και μάλιστα σε Γερμανό, γιατί θα κάνω και λίγο φασαρία να με ακούσει περισσότερος κόσμος :)

Όσον αφορά στο πρόβλημά σου, νομίζω ότι έχεις κάνει ήδη ότι περνάει από το χέρι σου. Δοκίμασε μόνο κάποιο δυνατό router, όπως πχ έναν Vigor που εμένα σε ανάλογη περίπτωση, δεν έπεφτε ποτέΣ. Επειδή είναι ακριβοί, δες μήπως έχει κάποιος να σου δανείσει.

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται θα πάω να κάνω το γραπτό παράπονο. Είχα αγοράσει το Vigor2710ne (γύρω στα 100e αν θυμάμαι καλά) πριν ένα χρόνο αλλά και μ'αυτό είχα τα ίδια.

Τελευταία δεν το έχω δοκιμάσει να δω αν θα είναι εντάξει

Σκέφτομαι αυτό που λες πετάνε το μπαλάκι απ'τον ένα στον άλλο.

Περιμένω να έρθουν πάλι να κάνουν ότι είναι να κάνουν και να ξαναβάλω πάλι το Vigor.

Link to comment
Share on other sites

Πέρα απ'όλα αυτά που έχω δοκιμάσει, λέω τώρα εγώ για να εξαντλήσω την οποιαδήποτε πιθανότητα (αλλά δεν νομίζω, αν ισχύει θα :hang3:), στο router

πάνω έχω συνδεδεμένο ένα switch SMC gigabit 5port (8ετίας) που δίνω internet σε 4 άλλα PC υπάρχει πιθανότητα να είναι υπαίτιο για τις αποσυνδέσεις/σφάλματα?

Έβαλα το Vigor πάνω και έχω λιγότερα τώρα.

Έγινε επεξεργασία από idonthave
λιγότερες
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Αγορά / Αλλαγή Router

 

Μετά από αρκετό καιρό έχω πάλι πρόβλημα με αποσυνδέσεις, έχω δηλώσει βλάβη πάλι στον ΟΤΕ, έχουν περάσει γύρω στις 5 μέρες, η επίλυση είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Απ'ότι έχω δει έχουν ρίξει την ταχύτητα στα 10mb και τώρα οι αποσυνδέσεις είναι λιγότερες αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν, την λύση να μου αφήσουν την γραμμή στα 10mb (αν αυτό έχουν σκοπό να κάνουν) δεν πρόκειται.

 

Το Vigor2710ne που είχα να δοκιμάσω δεν το έχω πλέον, για να δω συμπεριφορά. Αυτήν την στιγμή είμαι με ένα ZTE που μου είχαν δώσει για αντικατάσταση του 1ου router.

 

Ξέρω ότι όποιο router και να πάρω στα 30€ με 50€ θα είναι καλύτερο από το ZTE του ΟΤΕ.

 

Αν και για VDSL στο άμεσο μέλλον δεν το βλέπω, το συγκεκριμένο tp-link td-w9980 στα 75€ (προσφορά) πως το βλέπετε και σε σχέση με το vigor που είχα.

Έγινε επεξεργασία από idonthave
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.