Jump to content

Γιάννης_84

Premium Members
  • Posts

    1.952
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About Γιάννης_84

  • Γενέθλια 12/03/1984

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Περιοχή
    Αθήνα
  • Ενδιαφέροντα
    τι να πρωτογράψω;
  • Επάγγελμα
    Τεχνικός

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Γιάννης_84's Achievements

  1. Βρετανία: «Συγγνώμη» Σούνακ για το σκάνδαλο με το μολυσμένο αίμα - 3.000 οι νεκροί - CNN.gr WWW.CNN.GR «Ημέρα ντροπής» για το βρετανικό κράτος χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ τη σημερινή, με αφορμή τα ευρήματα της έκθεσης για το σκάνδαλο με το μολυσμένο...
  2. Γιάννης_84

    COVID-19

    Τα ψυχολογικά μου; Κάνει μπαμ ότι το μαγαζί που έφτιαξε τον covid19 και μας γ@μησε παγκοσμίως, έπαιρνε λεφτά για επικίνδυνη έρευνα από το ινστιτούτο που μας κουνούσε τόσα χρόνια το δάχτυλο και έδινε το σύνθημα του παγκόσμιου shaming και έλεγε ψέματα ότι δήθεν δεν χρηματοδοτούσε τέτοια έρευνα και τα σχόλια επ' αυτού ήταν ότι τώρα μας αρέσουν οι δημοσιογράφοι; Το ποιος βγάζει ψυχολογικά, ξανασκέψου το λίγο. Υπήρξαν πράγματα που μπορεί να ήταν σωστά και οκ, άλλα απλές αστοχίες και πάλι οκ, άνθρωποι είναι και οι αρχές, αλλά υπήρξαν και συνειδητά ψεύδη και το κίνητρο δεν ήταν πάντα αγαθό. Αν τα θέλεις πιο νιανιά, δεν έχω την υπομονή, ελπίζω να την έχει κάποιος άλλος όπως ο @rory, αν όντως λες αλήθεια ότι είσαι ανοιχτόμυαλος να μάθεις πράγματα που ίσως τα είχες αντιληφθεί λανθασμένα. Αν ακόμα νομίζεις ότι κανένα ψέμα δεν ειπώθηκε συνειδητά, κανένας δεν κονόμησε, κανένας δεν εκμεταλλεύτηκε, κανένας δεν είχε ατζέντα, κανένας δεν έβλαψε, παρά μόνο οι δύσπιστοι και οι αιρετικοί, συνέχισε να ζεις στον κόσμο σου. Παρεμπιπτόντως, εγώ δέχομαι ότι κάποιοι μη γιατροί που έλεγαν στον κόσμο τι να κάνει και να μην κάνει, όντως μπορεί να έβλαψαν. Ήταν οι μόνοι;
  3. Γιάννης_84

    COVID-19

    Δεν έχω σκοπό να κάνω κανέναν ρόμπα, δεν με εξυπηρετει αυτό σε κάτι. Το ερέθισμα να ξαναγράψω ήταν οι ειρωνίες για την επίκληση δημοσιογραφικών δημοσιεύσεων. Τόσο shaming και ταμπέλα συνωμοσιολόγου τόσα χρόνια και τη μία αποκαλύπτεται ένα ψέμα, την άλλη μια υπερβολή, την άλλη ένα άλλο ψέμα, αλλά οι επιφυλλάξεις για τέτοια θέματα ποτέ δεν απολαμβάνουν ένα γραμμάριο δικαίωσης. Όλα είναι όπως τα έλεγαν οι τηλεοράσεις, ο ψεύτης και με λερωμένη φωλιά Φάουτσι κλπ. Αν εσύ ακόμα πιστεύεις ότι δικαίως μας τα έπρηζαν και έμμεσα μας εκβίαζαν ανεξαρτήτως οποιονδήποτε κριτηρίων, τότε κανένα στοιχείο δεν θα σου αλλάξει τη γνώμη.
  4. Γιάννης_84

    COVID-19

    Αφορμές για memes θες να δεις και τίποτα άλλο. Σε κάλυψε ο άλλος και χωρίς link. Κλασσική περίπτωση συμπεριφοράς κακιασμένων 10χρονων. Η γενική θνησιμότητα ανεξαρτήτως αιτίας δεν είναι μυστικό για καμία χώρα. Αφαιρείς τους έτσι κι αλλιώς παραφουσκωμένους κατά κοινή παραδοχή θανάτους covid και σου μένουν όλοι οι υπόλοιποι. Από εκεί και μετά υπάρχουν μέσοι όροι 5ετίας και συγκεκριμένοι τρόποι που γίνονται οι σωστές συγκρίσεις και βλέπεις την πραγματική άνοδο. Και σε ποιες χώρες και σε ποια χρονικά διαστήματα κλπ. Αν θες γραφηματάκια, σου έδωσα πηγή. Όποια και να είναι τα δεδομένα, memes είναι οι απαντήσεις, δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο. Απλώς επειδή κάθε φορά που επιβεναιώνεται ένα ακόμα γνωστό ψεματάκι, όλο και κάποιος θα ανεβάζει κάτι, ας αποφεύγουμε τις εξυπνάδες τύπου 《τώρα είναι καλοί οι δημοσιογράφοι》 διότι από που αλλού θα το μαθαίναμε; Το σκορ αντικειμενικής ενήμερωσης vs ατζεντιακής προώθησης δεν ανατρέπεται με μερικές αραιές εξαιρέσεις. Πως ήταν η άλλη εξυπνάδα ότι ακόμα και το χαλασμένο ρολόι γράφει σωστή ώρα 2 φορές τη μέρα; Ε, κάτι τέτοιο μπορεί ισχύει και με τους ΑΡΔ.
  5. Γιάννης_84

    COVID-19

    Έλα τώρα με τις δικαιολογίες. Έψαξες 2 λεπτά και εντάξει. Σε αυτό το thread έχουν ανεβάσει και video του, δεν θα σε πάρω από το χεράκι. Ένα απλό παράδειγμα πηγών είναι ο John Campbell, δεν είναι η μοναδική πηγή πληροφόρησης. Πίστεψε ό,τι θες. Όπως για τη νυχτερίδα που φίλησε τον παγκολίνο τις ημέρες που συμπτωματικά υπήρχε ανακατοσούρα σε ένα κοντινό εργαστήριο, όπου έτυχε τότε να αλλάξουν και συστήματα καταγραφής και ααφάλειας και έχουμε κάποια... ασήμαντα κενάκια. Οι έρευνες εκείνου του εργαστηρίου μην πάει το μυαλό σου ότι ήταν τίποτα επικίνδυνες και αχετικές με τέτοιους ιούς. Το διέψευσαν τότε οι ΑΡΔ και κυβερνήσεις, άρα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να είπαν ψέματα. Όταν ήταν στο φόρτε η όλη φάση έπρεπε να μη μιλάμε γιατί είχαμε πόλεμο με τον αόρατο εχθρό και δήθεν θα έβλαπτε η κουβέντα και ο προβληματισμός. Τώρα που πέρασε ο καιρός και φαίνονται καθαρότερα οι υπερβολές και τα ψέματα, κάνουμε σαν να μην καταλαβαίνουμε.
  6. Γιάννης_84

    COVID-19

    Δικές μου πηγές; Google. Δες για παράδειγμα στατιστικά ανά ηλικίες και χωρίς προϋπάρχοντες καρκίνους, διαβήτες, καρδιακές ανεπάρκειες κλπ και πες μου μετά. Λες και έχουν σημασία τα δεδομένα θα ξαναπώ. Όταν η Δανία για παράδειγμα είχε απαγορεύσει τους χωρίς λόγο εμβολιασμούς (διευκρίνιζε ακόμα και για 1η δόση) κάτω από μια ορισμένη ηλικία, το είχα γράψει, κανείς δεν το έλαβε υπόψη. Και επειδή υπήρχε και στα αγγλικά η ανακοίνωση (όχι google translate) και την είχα διαβάσει με τα ματάκια μου, δεν ήταν μετατροπή σε προαιρετικό, αλλά απαγόρευση αν δεν υπήρχε επί τούτου ιατρική αιτιολόγηση. Γιατί δεν το έκαναν απλως προαιρετικό safe and effective αφού; Στου κουφού την πόρτα. Αν ειλικρινά σε ενδιαφέρει, τα δεδομένα είναι φανερά και διαθέσιμα. Μπορείς να αρχίσεις από τον Άγγλο γιατρό Campbell πάντα με πηγούλες μελετών και επίσημων κρατικών στατιστικών και βγάλε τα συμπεράσματά σου. Και δεν είναι κανένας αιρετικός πολέμιος. Ήταν από αυτούς που επαινούσαν και προέτρεπαν, αλλά και από τους λίγους που ζήτησαν αργότερα συγγνώμη βάσει του "follow the evidence" όπως συχνά λέει. Δεν με ενδιαφέρει μια κουβέντα με το στόχο κάποιο gotcha, σε τάπωσα/με τάπωσες. Αλλά όταν επιτέλους μαθαίνονται κάποια από τα ψέματα που υποψιαζόμασταν από την αρχή ότι είναι ψέματα, ας μην ειρωνευόμαστε την αλήθεια.
  7. Γιάννης_84

    COVID-19

    Στου κουφού την πόρτα δεν ψήνομαι αυτή τη στιγμή να κοπιάσω να χτυπήσω άλλο και δεν είναι δουλειά μου, ούτε δήλωσα ποτέ ειδικός γιατί δεν είμαι. Πάντως είναι διαθέσιμα τα πάντα, δεν είναι τίποτα μυστικά. Απλώς δεν τονίζονται αρκετά ώστε να έχουν πέσει στις αντιλήψεις των ανεπιφύλακτων. Συνεχίζοντας να μην προσπαθώ να επιβληθώ σε κανέναν, δεν με ενδιαφέρει να σε πείσω για κάτι και μένω ήσυχος διατηρώντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξω στάση σε οτιδήποτε, με βάση ό,τι εφόδια μπορώ να έχω στη διάθεσή μου. Δεν μένω όμως ήσυχος που δεν προσπάθησα να ψήσω δικό μου άνθρωπο να μην ρισκάρει να πάθει αυτό που έπαθε γιατί δεν άντεχε άλλο να μη μπορεί να πάει για έναν γαμhμένo καφέ με την υπόλοιπη παρέα. Και μας κουνάνε και το δάχτυλο οι ομοϊδεάτες των χρηματοδοτών της δημιουργίας του χτικιού με το οποίο μπλέξαμε. Όταν ένα αφήγημα είναι ακόμα και 95% ειλικρινές και έστω και μόνο 5% ψευδές, αλλά με συνειδητό και επιτηδευμένο αυτό το ψευδές κομμάτι, κάποια στιγμή το ψέμα αρχίζει και μαθαίνεται μαζί και με το γεγονός της συνειδητότητάς του και τότε άντε βγάλε άκρη αν ήταν 95-5, 99-1, 60-40 ή οποιοσδήποτε άλλος συνδυασμός. Προτιμώ τον συνειδητό ψεύτη να τον σταμπάρω και να μην του έχω τυφλή εμπιστοσύνη, αλλά υπό κάποια σχετική αμφισβήτηση.
  8. Γιάννης_84

    COVID-19

    Δες δεδομένα για σχολεία και παιδιά γενικότερα, για ηλικίες κάτω των 40, για κάτι δήθεν 95+% αποτελεσματικότητες που μας έλεγαν στην αρχή, για παύση καθιερωμένων ορθών ιατρικών πρακτικών με τους ίδιους τους γιατρούς να μην ξέρουν να απαντήσουν το γιατί και με τους δήθεν ειδικότερους να απαντάνε 《επειδή δεν χρειάζεται》, για δημοσιογραφικούς/κυβερνητικούς ισχυρισμούς που δεν διατυπώθηκαν ποτέ γραπτώς από τις 4 εταιρείες αλλά μεταδιδόντουσαν ως τέτοιοι, για το τι παραδέχθηκαν οι κατά πολύ προπορευόμενοι (χρονολογικά) Κινέζοι γιατροί στην αντιμετώπιση κρουσμάτων ως το μεγαλύτερό τους θανατηφόρο λάθος, για τη γενική ΕΚΤΟΣ covid αύξηση θνησιμότητας κλπ κλπ, τα έχουμε πει, τα έχουμε ξαναπεί και η κυρίαρχη απάντηση ήταν και είναι shaming για το ό,τι δεν πήραμε θέση πανομοιότυπη με το σανό αλλά διατηρήσαμε αμφιβολίες χωρίς να προσπαθούμε σε κανέναν να επιβάλλουμε τι θα κάνει ή δεν θα κάνει, σε αντίθεση με την κυρίαρχη τάση που συχνά απειλούσε αλλά κυρίως έκανε shaming σε ανεμβολίαστους που δεν είχαν καν νοσήσει/μεταδόσει αλλά και σε νεκρούς και τις οικογένειές τους με darwin awards και άλλα τέτοια.
  9. Γιάννης_84

    COVID-19

    Δεν έχει νόημα, ο καθένας βλέπει μόνο ό,τι βολεύει το confirmation bias του.
  10. Γιάννης_84

    COVID-19

    Μερικές μικρές ασυνέπειες και ρωγμούλες, ή κάποιες σπάνιες εξαιρέσεις με στιγμιαίες κρίσεις ειλικρίνειας ή αμφιβολίας, δεν εξαφανίζουν τα βουνά ψεμάτων, υποκρισίας, bulling, πετσολαδωμάτων, εκβιασμών, πλύσης εγκεφάλων, σποράς διχόνοιας και πολλών άλλων 《αγαθών》. Ούτως ή άλλως είναι αργά πια..., τα δεδομένα δεν μετράνε πουθενά. Τα λάθη των γιατρών, ο τάφος τα σκεπάζει.
  11. Συμφωνώ μεν, με μια μικρή παρατήρηση δε. Η απαξίωση δεν είναι αποκλειστικώς έργο αυτών που έχουν το πρόγραμμα που αναφέρεις (που πράγματι το έχουν), αλλά συμμετέχουν επάξια και ένας σωρός τεμπέληδων εμπλεκομένων ακόμα, διευκολύνοντας το αφήγημα του προγράμματος. Π.χ. γνωρίζω προσωπικά περίπτωση (αρκετά παλιά βέβαια) δημόσιας υπηρεσίας στην οποία η μόνιμη καθαρίστρια σηκωνόταν σπανιότατα από την καρέκλα στην οποία είχε ριζώσει και τα πάντα ήταν μέσα στη μπίχλα. Κάποιοι ελάχιστοι φιλότιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που φυσικά δεν ανήκαν στην καθαριότητα, έπιαναν περισσότερο τη σκούπα από την καθαρίστρια, η οποία τους διαολόστελνε κιόλας αν την πίεζαν να κάνει και λίγο τη δουλειά της. Δεν ξέρω τι γίνεται τώρα στην ίδια υπηρεσία κι αν έχουν μπει εργολάβοι κι αν τυχόν είναι πλέον και πιο βρώμικα και ακριβότερα κλπ, αλλά και η πιο πάνω κατάσταση που περιέγραψα δεν έδειχνε πως είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να διατηρηθεί, εξ ου και η εύκολη αιτιολόγηση διαφόρων προγραμμάτων τα οποία στην ουσία αποτελούν (ευλόγως) άλλοθι για διάφορες κονόμες ημετέρων κλπ.
  12. Γιάννης_84

    COVID-19

    Οι ΑΡΔ έχουν γενικά καλύτερη, αμεσότερη και λιγότερο φιλτραρισμένη πρόσβαση στην πληροφόρηση και τα πρωτογενή δεδομένα, απ' ότι ο μέσος αναγνώστης/ακροατής/τηλεθατής τους. Αυτός πως και δεν έμαθε ότι δεν υπάρχει καμία αύξηση σε ξαφνικίτιδες υγιών νέων, ούτε καμία τρομερή αύξηση σε θνησιμότητες κάθε αιτίας γενικώς, αλλά φυσικά και το γεγονός πως ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ όσοι υγιείς νέοι έπαθαν ξαφνικίτδα να το έπαθαν από 《αυτό》; Τσάμπα οι τύψεις, ας τον πληροφορήσει κάποιος να μην βασανίζεται αδίκως ο καημένος.
  13. Ανταγωνιστικός έναντι ποιων; Άλλων Ευρωπαίων; Ή χωρών με βιοτικό επίπεδο στον πάτο; Αν η μη ανταγωνιστικότητα οφείλεται σε εξαντλημένη γη κλπ, το καταλαβαίνω, αλλά μήπως δεν έχουμε και παραδείγματα βλαπτικών αγροτικών πολιτικών; Σε αυτό δεν διαφωνώ, συμβαίνει. Βλέπεις την έλλειψη εμπιστοσύνης αδικαιολόγητη; Αυτό ξεπερνάει εμένα. Ο μεγαλύτερος φταίχτης συνήθως είναι ο εαυτός μας και όχι οι άλλοι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι διάφοροι 《άλλοι》 είναι αγγελούδια αγαθών προθέσεων. Έτερον εκάτερον.
  14. Άλλο πράγμα το να στερεύουν τα πηγάδια ή να μην πιάνει το προϊόν καλή τιμή στην αγορά και άλλο πράγμα είναι τα άνωθεν οικονομικής φύσης κίνητρα/αντικίνητρα για τη χ/ψ καλλιέργεια. Αυτά είναι στα οποία έχει ασκηθεί κριτική, συχνότατα δικαιολογημένη και όχι οι επιστημονικής φύσης προειδοποιήσεις για το τι επιπτώσεις έχει η α ή η β πρακτική. Και επειδή ακριβώς δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ούτε στις προθέσεις, ούτε στην εκτέλεση της ελληνικής και ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής, πολλοί αντιδρούν όπως στον ψεύτη βοσκό, ακόμα και όταν τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα λέει.
  15. Δεν είναι απαραιτήτως μόνο θέμα αποδεικτικών στοιχείων και χαζού ή έξυπνου εισαγγελέα, μπορεί να είναι και θέμα άμεσης ή έμμεσης πίεσης, υποσχέσεων, φιλοδοξιών κλπ. Δεν γνωρίζω κάτι, αλλά να προτείνεται αθώωση ειδικά για βιασμό, είναι λίγο περίεργο, δεν ξέρω. Ο τύπος είπε πως ήταν ερωτευμένος με το κοριτσάκι και δήθεν δεν ήξερε την ηλικία της. Στέκουν αυτά τα πράγματα; Τι να πω, δεν ξέρω. Γενικά ο τύπος έχει παίξει το χαρτί <<ρίξτε με σε όσο πιο μαλακά γίνεται, γιατί αλλιώς θα πάρω κι άλλους μαζί μου στο βούρκο>> και σαν να φαίνεται προς το παρόν ότι μπορεί και να αποδίδει αυτό το χαρτί, δεν ξέρω, μακάρι οι ποινές στο τέλος να διαψεύσουν τις ανησυχίες μου.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.