Jump to content



Ποιον ssd για boot drive


Recommended Posts

Μπορειτε να μου προτεινετε ενα ssd για λειτουργικο και προγραμματα που θα αντικαταστησει εναν intel 520 60gb, ο οποιος θα  χρησιμοποιηθει σε αλλο pc?

Το μεγεθος μπορει να ειναι περιπου 120-180gb, υπεραρκετο, διοτι υπαρχει αφθονος αποθηκευτικος χωρος σε σκληρους. Η αξιοπιστια ειναι σημαντικος παραγοντας επιλογης, βεβαια ειναι στην αγορα λιγα χρονια για να εξαγεις ασφαλη συμπερασματα. Το κοστος περιπου στα 100 ευρω δεν θα ηταν απροτεπτικο. Το συστημα αν σας βοηθαει αποτελειται απο Asrock z97 extreme4, Intel i7 4771, 16gb ddr3 1600Mhz Ram.

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις φθηνό, τότε ο Intel 520 120GB είναι με 5 χρόνια εγγύηση και γρήγορος.

Ειδάλλως πηγαίνεις για τις κλασικές λύσεις:

 

OCZ Vector 150

Samsung 840 PRO

Samsung 850 PRO

SanDisk Extreme PRO

Plextor M6e

 

Οι παραπάνω είναι με 5 ή 10 χρόνια εγγύηση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

βασικα πρεπει να παιζει στην αγορα ελαχιστα κομματια..Για μενα, το μονο που προσφερει ειναι το "ονομα" ..και τα 5 χρονια εγγυηση:p

 

Tωρα για εγγυηση ..ειμαι σιγουρος οτι και τον 520 δεν πρεπει να τον εχεις 3 χρονια..οποτε δε ξερω αν στη πραξη θες εγγυηση 5 χρονια ή και 10.

Koστιζει και αυτο σαν feature.

 

Aπο την αλλη αν εισαι τυχερος παρε sandisk extreme pro 240gb με 130€.Aν εισαι ατυχος ..θα τον βρεις παραπανω.

 

Στα 100€ που ψαχνεις η θα μεινεις στα 3 χρονια για μερικους 240-256γβ δισκους ή θα πας σε παλιοτερο 120GB..που αυτο απο μονο του αναιρει την αξιοπιστια εναντι των 250αρηδων.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εχω δυο 520 60gb σε διαφορετικα μηχανηματα κατι λιγοτερο απο 3 χρονια. Φυσικα και θελω οσο μεγαλυτερη εγγυηση γινεται, εξαλλου θα τον χρησιμοποιησω στο γραφειο μου σε τεταρτο υπολογιστη, γι'αυτο και τον αλλαζω. Δεν ειπα οτι χρειαζομαι 240gb για λειτουργικο και προγραμματα. 

Link to comment
Share on other sites

Χρειαζεσαι δε χρειαζεσαι ...ολα τα nand εχουν ενα αριθμο συγκεκριμενο που μπορουν να γραψουν στα κελια τους Eστω 3000. (3000 p/e)

 

Αυτο σημαινει οτι για διπλασιας χωρητικοτητας δισκο εχεις αυτοματα και διπλασια GB που μπορεις να γραψεις μεχρι να φτασεις τiς 3000.

Αν μαλιστα δε, εχεις και μπολικο χωρο ελευθερο τοσο καλυτερα.Kατι σαν overprovisioning...απλα ειναι στο χερι σου ποτε θα το καλυψεις.

 

Aυτο ως προς την αξιοπιστια και χωρητικοτητα.(εδιτ ->περισσοτερη "αντοχη" ...παρα "αξιοπιστια" αλλα εισαι πιο χαλαρος πλεον μιας και θες ειτε διπλασιο χρονο ειτε διπλασιο κοπο για να τα εξαντλησεις)

 

Απο κει και επειτα εγγυηση για τις εταιριες ειναι και λογιστικο νουμερο το οποιο το πληρωνεις για να το εχεις.

Ολοι οι δισκοι ειναι αξιοπιστοι κοινως , αν δε σου παρουσιασει ηλεκτρικο προβλημα τοτε θα σου δουλευει ανετα περαν της εγγυησης.

Ποσο μαλλον οταν ψαχνεις αντικατασταση σε λιγοτερα απο 3 χρονια.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.