Jump to content



Recommended Posts

Πριν λιγες μερες πεθανε η GTX 670 μου και αγορασα μια sapphire R9 280X (dual-x) . 

Δεν εκανα φορματ τον υπολογιστη και μετα το uninstall των nvidia drivers, περασα το Catalyst 14.12 omega. Σημερα κανω το πρωτο μου oc στην R9 με clocks : 

Base Gpu clock: 1020 , OC Gpu clock : 1080
Base Mem clock: 1500 , OC mem Clock 1600
voltage : 1050 , OC voltage : 1150

Μολις ανοιγω ενα game και ενεργοποιειται η καρτα γραφικων κρασαρει. Βγαζει κατω δεξια την ειδοποιηση AMD driver has stopped working and has recovered successfully ή ''ταδε game'' has been blocked from accessing graphics hardware.

Βοηθεια παρακαλω πριν μισησω την AMD αδικα.

Link to comment
Share on other sites

Tα clocks τα κατεβασα παλι σε stock . Μολις εδωσα 1.25v με stock clocks και παλι κρασαρε . Την εκανα install σε pc ενος φιλου οπου εχει amd , εκανα clean install τα drivers και εχω ακριβως τα ιδια προβληματα.  

Link to comment
Share on other sites

αν θες, περιέγραψε κ τον τρόπο που έκανες το o/c.. έτσι απλά ανέβασες τα ρολόγια κι άνοιξες το παιχνίδι ας πούμε;

το ότι ένας γνωστός με την ίδια κάρτα έφτασε τα ίδια ρολόγια με κάποια settings, δε σημαίνει ότι μπορείς να το κάνεις κι εσύ..

Έγινε επεξεργασία από Delijohn
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά έχω μια απορία αλλά δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό theard οπότε συγχωρέστε με.. Έχω την r9 280x της sapphire χωρίς κάποιο overclock όταν παίζω το assassins creed unity με ultra high στα 30-35 fps η κάρτα μετά από κανένα 30 λεπτό gaming ανεβάζει βαθμούς και παίζει από 75 - 83c.. Και αρκετή φασαρία. Το μηχάνημα έχει αρκετά καλό cable management και έχει 4 ανεμιστήρες 12αρηδες. Είναι normal η να αρχίσω να ανησυχώ?

Link to comment
Share on other sites

Και μενα ζεσταινοταν οταν ετρεχε στο max. 

 

Το ο/c εγινε απο Sapphire Trixx. Και τα ρολογια που εβαλα ,τα θεωρω αρκετα χαμηλα για να κρασαρει ετσι. 

Μηπως να κανω ενα φορματ το pc για να περασω τους drivers απο αρχη? Μπορει να μπλοκαρει κατι την registry ..

Link to comment
Share on other sites

τα ρολογια ειναι οντως χαμηλα...ειμαι σιγουρος οτι θα παιξει 1150mhz με σωστες ρυθμισεις, δεν εχω δει καμια 7950-7970-280Χ που να μην επιασε τουλαχιστον τα 1150 και εχουν περασει απο τα χερια μου 7-8 απο αυτες συνολικα. Η χειροτερη απο ολες, απλα ειχε τοιχο στα 1180mhz οση ταση και να εδινες δεν πηγαινε παραπανω και ας ειχε αποθεμα τασης και πολυ καλο asic.

 

Λοιπον, σε πρωτη φαση ασε ησυχη τη μνημη, βγαλτην απο την εξισωση, αστην στα 1500. Μετα πρεπει να φροντισεις να απενεργοποιησεις το power limiter. Θεωρητικα και το +20% στο afterburner/trixx ειναι επαρκες για τις συχνοτητες που θα παιξεις, αλλα αμα θες να κανεις τη σωστη δουλεια πρεπει να πειραξεις το bios, να το βαλεις στα 350W και δε θα χρειαστει να ξανασχοληθεις μαζι του.

 

Μετα πες μας το ASIC απο το gpu-z και ξεκινα να δεις για τα 1100mhz ποση ταση θελει! Εχε υποψιν σου οτι αυτες οι καρτες εχουν αρκετο vdroop, συνεπως οταν θα δινεις 1.2v ας πουμε, θα πεφτει σε load ακομα και στο 1.13v...

Επισης εχε υποψιν σου οτι η 7970 GHZ edition (που ειναι η ιδια καρτα ετσι, μη γελιομαστε) για να παιξεις στα 1050mhz εχει stock voltage απο την AMD 1.256v ...το οποιο ναι μεν ειναι υπερβολικο και το εχουν επιλεξει για να ειναι σιγουροι οτι θα "αντεξουν" οι περισσοτεροι πυρηνες Tahiti και δεν καθονται να βρουν ο καθενας ποσο λιγοτερο απο αυτο θελει, αλλα το λεω γιατι το οτι δε σου επαιξε στα 1080mhz με 1.15v δεν ειναι και κατι το τρομερο οπως καταλαβαινεις...

Λογικα για τα 1100mhz θα πρεπει να μην ξεπερασεις τα 1.2v αλλα αναλογα το asic της καρτας σου ολα γινονται... Οποτε για μενα βαλε αυτο το στρογγυλο νουμερο και αρχισε να δινεις ταση απο 1.175 και πανω (αφου με 1.15 δεν αντεχε ουτε τα 1080) μεχρι να δεις ποσο χρειαζεται. Αμα καταληξεις μετα μπορεις να ψαξεις και το 1150mhz...

Link to comment
Share on other sites

Καταρχας την εκανα install σε 2 αλλα δυνατα pc και μου εβγαλε τα ιδια προβληματα. Για αυτο την πηγα στο Πλαισιο να την βαλει σε ενα καθαρο pc να τρεξει benchmarks . Δουλεψε απροβληματιστα ειπαν οι τεχνικοι. Τελοσπαντων, την βαζω παλι στο pc μου και κανω format τα windows. Τρεχω games και κανει ακριβως τα ιδια. Αποφασιζω λοιπον να ριξω τα clocks σε 850 την gpu ,1350 την μνημη και voltage limit +20% συμφωνα με το msi afterburner. Τρεχω ελαφρυ παιχνιδι (league of legends) και τρεχει,βεβαια καθε 5 λεπτα εμφανιζει artifact σε στιγμιαιο καρε. 
Εχω απηυδήσει που δεν μπορει να τρεξει στα stock ρολογια.   ( btw ASIC quality στο gpu-z βγαζει 66.5%)

Link to comment
Share on other sites

Το να κρατήσεις μια κάρτα που δεν παίζει στα stock ρολόγια της δεν νοείται.

Έχεις 2 επιλογές, έτσι όπως το βλέπω:

 

-Την ξαναπάς στο πλαίσιο και τους τα λες λίγο πιο... δυναμικά πως έχουν τα πράγματα. Και να τους πεις να τη δοκιμάσουν μπροστά σου.

-Την κάνεις register στην sapphire και τους την στέλνεις πακέτο, ταχυδρομικά.

Link to comment
Share on other sites

οπα ομως....τωρα αλλαζει το πραγμα, αμα δεν παιζει ουτε stock γιατι συζηταμε για OC?

Μαλλον εχει το γνωστο προβλημα με τις μνημες που τις πουλανε overclocked στις 280Χ και σε καποια κομματια δεν αντεχουν τη συχνοτητα...

Δοκιμασε να κανεις downclock μονο τις μνημες αν θες να σθγουρευτεις, βαλτες 1300mhz ας πουμε...και τον πυτηνα αστον ως εχει.

 

Οχι οτι αλλαζει κατι στο αποτελεσμα, αμα δεν παιζει σε stock, απλα RMA και τελος, απλα για να καταλαβεις τι γινεται το λεω...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Παιδιά καλησπέρα και πάλι θα ήθελα τα φώτα σας σε μια μου απορία.

Το σύστημα μου είναι αυτό στην εικόνα  έχω 2 οθόνες 27άρες και θέλω να παραγγέλλω ακόμα μια ..  

υπάρχει περίπτωση να μην παίζει η 3 οθόνη (eyefinity) ? 

 

Τώρα έχω την μια με hdmi to hdmi και την δεύτερη hdmi και ανταπτορα dvi η τριτη θα παίξει κανονικά αν την

βάλω στην δεύτερη θήρα dvi η πρέπει να πάρω άλλο ανταπτορα ???

 

Παιχνίδια θα μπορώ να παίξω η θα δω τίποτα 10 fps ?

μέχρι στιγμής με 2 οθόνες είμαι υπερβολικά ικανοποιημένος με την απόδοση της κάρτας σχεδόν όλα full 40-70fps 

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων  

 

 

 

 

Untitled-1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.