Jump to content



Boston Acoustics CS 260


Recommended Posts

Καλημερα σας! Ειμαι σε αναζητηση ηχοσυστηματος για το δωματιο μου που θα εχει διπλη χρηση. Ταινιες στην tv κυριως αλλα και μουσικη(λιγοτερο ομως). Ψαχνοντας λοιπον εδω και καποιες μερες στο ιντερνετ και αφου εχω δει μπολικα ηχεια-κολωνες επεσα πανω στα ηχεια του τιτλου. Απο τα βασικα τους χαρακτηριστικα φαινονται για μια πολυ καλη περιπτωση μιας και σε σχεση με αλλα ηχεια στο ευρος τιμης εως 300 ευρω εχουν μεγαλυτερη ευαισθησια (92dB), πολυ μεγαλυτερο ευρος συχνοτητων αποκρισης αλλα και μια παρα πολυ καλη τιμη στο σκρουτζ. Απο reviews που εχω δει, γραφονται πολυ καλα λογια για την αποδοση και στις δυο χρησεις που με ενδιαφερουν και σαν μονο αρνητικο παρουσιαζουν την καπως ελαφρια κατασκευη τους και την καπως χαμηλοτερη αποδοση τους στα μπασα, χωρις ομως να ειναι κατι το τραγικο!

Ρωταω λοιπον, ειναι τοσο καλα οσο φαινονται; Τα εχει ακουσει η δοκιμασει καποιος; Θα προσπαθησω να τα ακουσω εγω ο ιδιος αλλα θα με ενδιεφερε η γνωμη σας. Ο ενισχυτης που σκεφτομαι να τα συνοδεψει ειναι ενας yamaha rx-v377!

Έγινε επεξεργασία από rastafari
topic title edited.
Link to comment
Share on other sites

Ti dωματιο εχεις και ποσο μακρια μπορεις να βαλεις τα ηχεια απο τον τοιχο?

Και σκοπευεις να βαλεις 5.1 ηχεια.. ή θα αρκεστεις απλα στα 2?

Έγινε επεξεργασία από ΝTG
Link to comment
Share on other sites

Ο χωρος μου ειναι γυρω στα 15 τετραγωνικα. Απο την τηλεοραση καθομαι σε αποσταση γυρω στα 2,5. Αυτη τη στιγμη ο χωρος μου ειναι περιεργα διαμορφωμενος και τα ηχεια θα στηθουν με τετοιο τροπο που ας πουμε θα κοιτανε το μισο δωματιο. Η διαρυθμιση ομως θ αλλαξει και τουλαχιστον οσον αφορα τη μουσικη τα ηχεια θ απευθυνονται σε ολο το χωρο ενω και παλι η αποσταση απο την τηλεοραση θα ειναι η ιδια περιπου. Σε 5.1 οχι δεν σκοπευω να παω. Το πολυ πολυ να προστεθει ενα sub μονο αν αυτο ειναι απαραιτητο.

Link to comment
Share on other sites

Θα κοιτουσα μεγαλυτερη σειρα απο ενισχυτη που προσφερουν καποια features παραπανω, (yamaha 577 η 828 απο pioneer)

Κοιτα τους λιγακι παραπανω ..

 

Για ηχεια προσωπικα θα κοιτουσα κατι πιο σιγουρακι.

Αν παιζεις στα 300€ ..δες τα dali zensor 3 ενω αν θες db (που στο χωρο που εχεις θα εχεις..ουτως η αλλως) δες και τα klispch r15

 

Βεβαια για "τηλεοραση" ειναι κομματακι overkill.

 

Aν δωσεις το κατι παραπανω στον ενισχυτη δες και τα wharefedale 220 και αργοτερα καποια στιγμη βαζεις και το sw.

 

Για το χωρο που εχεις ολα ειναι μια χαρα..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως ολα οσα μου προτεινεις ξεφευγουν αρκετα. Γυρω στα 200 θα παει ο 377 και στα 250 τα ηχεια που ειδα... Και σκεψου οτι τα 250 για τα boston ψηθηκα να τα δωσω γτ ειδα οτι ειχαν καλυτερα specs απο αλλα που εβλεπα. Αν μπορουσα να κανω δουλεια και με λιγοτερα θα μου ηταν ταμαμ..

Link to comment
Share on other sites

Τα specs στα ηχεια ειναι λιγο "χειροτερα" απο τα specs που υπαρχουν στα τροφοδοτικα.

 

Παντως απο τη στιγμη που θες να συνοδευσεις ταινιες..οκ. 

 

Και με κλειστα ματια(και αυτια) να παρεις ηχεια καλυμενος θα εισαι

Link to comment
Share on other sites

Τοσο χαλια ε; Μαλιστα.. Το οτι αρκετα reviews λενε καλα λογια για τα συγκεκριμενα ηχεια, εχει να λεει κατι; η οχι; Ο ηχος βεβαια ειναι καθαρα υποκειμενικος, το ξερω, αλλα δεν μπορει καποια γενικη εντυπωση πιστευω πρεπει να υπαρχει!

 

Παντως και απο τις δικες σου προτασεις, αλλα και απο αλλων, βλεπω οτι περισσοτερο μου προταθηκαν ηχεια βασεως. Γιατι ετσι;

Link to comment
Share on other sites

Eiναι το αντιστοιχο "γιατι το superflower 550hx και οχι το deer 850w που εχει και περισσοτερα watt και ειναι και φθηνοτερο " :p

 

Παρτα παντως αν σε ικανοποιουν.

 

Απλα εχε απο πισω αποσταση απο τον τοιχο.  Αναλογα και τις εντασεις βεβαια που θες να ακους ..αλλα καλο ειναι να εχεις μισο μετρο. (συνηθως πανω απο 30cm)

Link to comment
Share on other sites

Deer 850w?? Μα τοσο χαλια πια;;; :-P Δεν ξερω και πολλα απο οικιακα ηχοσυστηματα δυστυχως. Τωρα το ψαχνω σιγα σιγα το θεμα. Θα προσπαθησω ν ακουσω μερικα σετακια πρωτα και αν δω οτι καποιο με καλυπτει στ αυτια μου, θα το τιμησω! 

 

Αν εχεις κατι υποψην στα λεφτα που ειπα, η και οποιοσδηποτε αλλος, ριχτε το εδω να το μελετησω. Οχι οτι ενα 50αρικο πανω κατω θα φερει το τελος, αλλα οχι και σχεδον 300 ευρω πανω!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ηταν αμεση η αντιπαραβολη. Σχημα λογου ηταν.

 

Για αρχη ακου οσα μπορεις..και μην ψαχτεις ντε και καλα για εντασεις και high db ευαισθησιας. Ακομα και με ενα 88db να ξεκινησεις για ηχειο θες μολις 16watt για να φτασεις τα 100db spl...oπου αν αυτο δεν ειναι το οριο του δωματιου θα ειναι το οριο των γειτονων σου.Απο εκει και περα τα watt ανεβαινουν πιο γρηγορα. (και ουδεμια συγκριση με αυτα των pc)

 

 

Γραψε και μια ακομα τι εχεις να συνδεσεις και με ποιο τροπο. Δλδ περα απο Tv και ενισχυτη και ηχεια τι αλλο θα περιλαμβανει το ολο σεταπ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω την εντυπωση πως οσα πιο πολλα τα dB ευαισθησιας του ηχειου, τοσο πιο ευκολα το οδηγει ο ενισχυτης. Ειμαι λαθος; Σε καμια περιπτωαη δε με νοιαζει να γκρεμισω τοιχους η να σπασω τα νευρα των γειτονων!

Τι αλλο να περιεχει το setup δλδ; :-P Την τηλεοραση, τον ενισχυτη, τα ηχεια και το pc απο το οποιο θα στελνω με hdmi το σημα σε ολα τα υπολοιπα για να βλεπω ταινιες η ν ακουω μουσικη. Ισως να προσθεσω μια καρτα ηχου στο pc αλλα αργοτερα.

Link to comment
Share on other sites

Ηθελα να δω πως θα μεταφερεις τον "ηχο" στα ηχεια.

 

Αφου πας για τετοιο setup ..βαλε στη λιστα και τα tannoy reveal 601a 

Θα γλιτωσεις και τα λεφτα του ενισχυτη. Μη σε παραξενεψει σαν προταση.

 

Συνηθως το φορτιο που βλεπει ο ενισχυτης (εμπεδηση) ειναι αντιστοιχο κριτηριο αλλα ναι ..αναιμικος ενισχυτης με πολυ χαμηλης ευαισθησιας ηχεια για δυνατες εντασεις δε το λες και "ευκολη" οδηγηση.

Δεν ειναι σωστο παντως να το εχεις ως κριτηριο επιλογης ηχειων. Ακομα και τα 85αρια με 100watt ενισχυτη  ειναι μια χαρα. Απλα θα θες 32watt πλεον για τα 100db

To ποιο θα παιζει ομως καλυτερα ειναι ανεξαρτητα των "specs" χωρις να ευνοειται οποιοδηποτε απο τα δυο απο αυτα και μονο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οχι τα αυτοενιαχυομενα δεν μ ενδιαφερουν. Θελω να υπαρχει ενισχυτης μονο και μονο για λογους επεκτασης αυριο μεθαυριο. Ναι μεν τωρα το ολο σεταπ θα ειναι λιτο, αλλα αυριο μεθαυριο μπορει να βαλω ενα αλλο dvd player η κατι αλλο.. Δε θελω να ειμαι περιορισμενος. Οσο πιο πολυ ψαχνω τοσο πιο πολυ μπερδευομαι. Την Μεγαλη Εβδομαδα θα προσπαθησω να παω ν ακουσω καποια σετ, τοσο κολωνες οσο και βασεως.

Link to comment
Share on other sites

Ενα μικρο update στο θεμα και εξτρα ερωτησεις!!

Στο θεμα του ενισχυτη τελικα κατεληξα σε εναν pioneer vsx324 μεταχειρισμενο μαζι με το σαμπακι με το οποιο εβγαιναν σαν ενα ολοκληρωμενο 5.1 ηχοσυστημα( τα ηχεια δεν θα τα αγορασω γτ δεν ηταν προς πωληση).

Οποτε τωρα εχω κολλησει παλι στο θεμα των ηχειων. Μιλαμε για 2 ηχεια και οχι για 5. Οποτε θα ηθελα να με βοηθησετε λιγο στην επιλογη τους με δεδομενο οτι το ηχοσυστημα μου θα ειναι 2.1 τελικα. Εως 250 ευρω και για τα 2 θελω να δωσω και εχω υποψην τα εξης σετσετ

1 Cambridge audio sx50 αλλα και το sx60

2 Wharfedale Diamond 220

3 Dali Zensor 1

4 Kef C3

5 Crystal audio tx-b1

6 Boston acoustics cs26 ii

7 Yamaha ns-50f (τα μονα δαπεδου)

Οπως βλεπετε ειμαι χαμενος στον ωκεανο! Μεχρι στιγμης πιο πολυ γλυκοκοιταω τα crystal audio λογω του οτι ειναι ελληνικα αλλα και τα yamaha διοτι σαν ηχεια δαπεδου θα μου λυσουν τανχερια ως προς την τοποθετηση. Απλα θα τα βαλω στο πατωμα και τελος, ενω για ολα τ αλλα ισως χρειαστω και βασεις καποια στιγμη.

Εχετε καποιο απο τα παραπανω να προτεινετε ως προτιμοτερο; Η καποιο το οποιο πρεπει να αποφυγω; Επισης αν παρω καποιο απο τα σετ βασης, αν χρειαστω βασεις τι γινεται; Υπαρχουν για ολα; Εχει δικια του βαση καθε σετ η κανουν ολες οι βασεις σε ολα τα σετ; Ειναι ακριβες;

Link to comment
Share on other sites

Αν και τα Yamaha ns-50f σε βολεύουν όπως λες είναι αυτά που σου προτείνω να αποφύγεις.

Τα συγκεκριμένα δεν είναι και τόσο ευαίσθητα όσο αναγράφεται.

Για να αποδώσουν 91db με 2.83v στο 1m χρειάζεται να καταναλώσουν 2w και όχι 1!Στο 1w θα έχουν ευαισθησία 88db!

Επίσης για να "κατεβούν" στα 35hz θα είναι και η ηχητική στάθμη αρκετά db χαμηλότερη που δεν νομίζω να σε καλύψει.

(Συμπεράσματα από τα specs τους και την κατηγορία τιμής τους απλά,δεν τα έχω ακούσει,αλλά δεν νομίζω να πέφτω και έξω.)

Επίσης αφού έχεις sub δεν σου χρειάζεται ηχείο που να κατεβαίνει κάτω από 50hz λόγο crossover,εκτός και αν θες να ακούς μουσική σε στέρεο χωρίς το sub.

Αν ναι τότε προτίμησε τα.

Όλα τα άλλα είναι μια χαρά επιλογές για το setup σου και επέλεξε μόνο μετά από ακρόαση.

Εγώ θα σου προτεινα με σειρά 2,3,6,5.

Όσο για βάση υπάρχουν άπειρες επιλογές και δεν χρειάζεται να δώσεις ένα σωρό λεφτά.

Μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου αν πιάνουν τα χέρια σου.

Επίσης ανάμεσα σε βάση και ηχείο το θεωρώ απαραίτητο να τοποθετήσεις κάποιο αντικραδασμικό υλικό. Αυτά! :)

Έγινε επεξεργασία από rory
Link to comment
Share on other sites

για αρχη δεν ξερουμε τι sub εχει(ς)..

 

Απο τα νουμερα και μονο ..δεν εχεις λογο να βγαλεις τα yamaha :p

(περι τα ποσο χαμηλα φτανουν υποθετω ο ρορυ αναφερεται στα +-6δβ εναντι +-3δβ που ειναι ψιλογνωστο τρικ για "ορισεις" ποσο χαμηλα φθανουν.Ουτως η αλλως ακομα και στα +-3δβ παλι πιο χαμηλα θα παιζουν απο τα αλλα).

 

Δλδ ακομα και ετσι να ειναι -που δεν το αντιλεγω- παλι σε "καλυτερη" μοιρα ειναι απο τα αλλα (τρια πρωτα)  :p (σε εισαγωγικα το καλυτερη εε..μη το προσπερασεις)

 

Aπο την αλλη με τα 2-3-1(σχ60) παιρνεις τα καλυτερα της κατηγοριας αλλα σιγουρα οχι τα πιο δυνατα (σε εντασεις).

 

Κατα τα αλλα ..καλες ακροασεις πριν παρεις οτιδηποτε.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.