Jump to content

Widex

Members
  • Posts

    25
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About Widex

  • Γενέθλια 01/01/1990

Widex's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Widex

    Διαγωνισμός - Γιατί έτσι μας αρέσει - TheLab.gr

    +1 Seismic
  2. Widex

    Νέα σύνθεση (Haswell vs Skylake, 960GTX vs ?)

    Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο. Τελικά μάλλον θα καταλήξω στα παρακάτω: Intel Core i5 4460 3.2 GHz Quad Core Socket 1150 84W Box 200 ευρώ nVidia GeForce GTX 960 WindForce 4GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI Triple DP (Gigabyte) 230 ευρώ Asrock Socket 1150 H97 Anniversary GLan Audio Raid 78 ευρώ Crucial Ballistix Sport 16GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz 82 ευρώ Samsung 250GB 850 Evo MZ-75E250B Solid State Drive SATA III SSD 2.5'' 100 ευρώ
  3. Καλησπέρα Θα ήθελα τα φώτα σας για νέα σύνθεση που θέλω να φτιάξω. Ξεκινάω με το budget: 1000 - 265 (για μια Dell U2414H) = 735 ευρώ Απαιτήσεις: Casual gaming: Arma 2/3, Rust, CS:GO Other: θα ήθελα να μπορώ να σηκώνω κανένα VM σαν άνθρωπος (8GB+ memory για αυτό?) Τέλος δεν με ενδιαφέρει το overclocking. Περιορισμοί: Έχω το παρακάτω τροφοδοτικό και θα ήθελα να το κρατήσω: Corsair CX500 Δεν έχω σκοπό να κάνω αναβάθμιση σύντομα. Μέχρι στιγμής σύνθεση: 1. Samsung 850 EVO 250 100 ευρώ 2. Gigabyte GeForce GTX960 4GB WindForce 2X OC 230 ευρώ 2b. Αξίζει + 30 ευρώ για Gigabyte GeForce GTX960 4GB Gaming? Νομίζω όχι 2c. Θα μπορούσα να πάω στην εναλλακτική λύση της ATI άλλα δεν την επέλεξα εξαιτίας τροφοδοτικού. Γενικά (ίσως και επιπόλαια) θα προτιμούσα Nvidia... 3. Haswell vs Skylake Εάν πάω σε Haswell λέω να επιλέξω i5 4460 έναντι i5 4590 ως VFM λύση (+20 ευρώ για 0.1 GHz, nooot) 200 ευρώ Εάν πάω σε Skylake λέω να επιλέξω i5 6500 έναντι i5 6400 (διαφορά 25 ευρώ μεταξύ τους, 3.2 και 2.7GHz αντίστοιχα) 230 ευρώ Εδώ είναι που κολλάω. Αναρωτιέμαι εάν αξίζει να πάω σε Skylake για να είμαι πιο futureproof. Φαντάζομαι εάν πάω σε 1151, αυτόματα πάω σε DDR4 (λίγο ακριβότερες μνήμες). Επίσης παίζει το ενδεχόμενο να μείνω σε Haswell και ότι περισσέψει να το χώσω αλλού (more RAM κλπ). Για motherboard και RAM (ότι μείνει σε χρήματα είναι κέρδος, δεν χρειάζεται να εξαντλήσουμε το budget δλδ): Haswell path: 205 ευρώ left Skylake path: 175 ευρώ left Τέλος, αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο λίγο με το CPU, θα ήθελα προτάσεις για μνήμες & MB. Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!
  4. Widex

    Αγορές και paypal

    Αγορά 13 ευρώ με Πειραιώς (VISA Debit) προς geekbuying δεν περνάει μέσω Paypal. Πετάει το παρακάτω μήνυμα: "We couldn't complete your purchase, because the card issuer declined the card Visa x-xxxx."
  5. Widex

    Μετάβαση σε Linux

    Το XFCE δεν μου άρεσε, το έχω βάλει σε netbook και όντως είναι αρκετά ελαφρύ. Χθες δοκίμασα MATE και μου άρεσε αν και θα προτιμούσα Cinnamon. Ωραία, για να δούμε Libre Office 5! Δίσκος: και έγω τείνω πλέον για ext4 μια και καλή. Οι περισσότεροι στο net λένε ότι είναι stable η χρήση NTFS από Linux, αν και σε περιπτώσεις όπου πάθει κάτι ο δίσκος, τα tools επιδιόρθωσης των Windows είναι πολύ ανώτερα. Δεν θέλω να ρισκάρω τα δεδομένα. Γνωρίζω για το wine, απλά σε περίπτωση που μπορώ να τρέξω vm είμαι ήσυχος. Είναι όντως μεγάλο βήμα να φύγεις σε Linux μια και καλή. Προσωπικά, κουράστηκα να φορμάρω/εγκατάσταση κάθε χρόνο + θα τελειώσει το DreamSpark οπότε είναι ευκαιρία. ΥΓ: Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
  6. Widex

    Μετάβαση σε Linux

    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Το σκέφτηκα και εγώ για mint xfce αλλά πίστευα ότι θα σηκώσω το Cinnamon, θα το εξετάσω. 2. Ναι έτσι ακριβώς. Στην ουσία πρέπει να κάνω backup τα αρχεία ή να φτιάξω ένα ext4 partition εντός του δίσκου (εφόσον είναι 50% άδειος) και μετά απλό copy-paste έτσι; Σε περίπτωση που μελλοντικά θέλω να γυρίσω σε NTFS κάνω την αντίστροφη διαδικασία; 3. Οκ θα το δοκιμάσω 4. Οκ το φαντάστηκα ότι λογικά η μόνη σημαντική έλλειψη αυτή θα είναι.
  7. Widex

    Μετάβαση σε Linux

    Καλησπέρα, σκέφτομαι να πραγματοποιήσω μετάβαση στα Linux από Windows 8.1 μια για πάντα. Ωστόσο, με απασχολούν κάποια ζητήματα στα οποία θα ήθελα να με διαφωτίσετε. Πριν ξεκινήσω αναφέρω τα παρακάτω: Laptop Lenovo G500 με SSD 256gb Samsung 840EvoΣκέφτομαι να βάλω Linux Mint Cinnamon 64bitΈχω χρησιμοποιήσει Ubuntu και είμαι άνετος με το τερματικόΑπορίες: Φοβάμαι μήπως μήπως δεν βρω άξιο αντικαταστάτη του Office. Libre/Open office δεν μου άρεσαν όταν τα δοκίμασα σε Windows. Προς το παρόν λέω να την βγάλω με Google Docs & Office365 (@ Cloud) και για heavy δουλειες, Latex. Ο 2ος δίσκος στο laptop είναι NTFS. Τον αφήνω σε αυτό το filesystem; Τον μετατρέπω σε ext4; Virtual Box με εικονικό Windows machine θα την παλέψει ή όχι το συγκεκριμένο laptop; Να βάλω +4gb RAM για να είμαι άνετος σε περίπτωση που χρειαστώ κάτι από Windows; Κάποια άλλη έλλειψη του Mint/Ubuntu (vs Windows) που θα έπρεπε να με προβληματίσει;
  8. Widex

    Πείτε Ό,τι Θέλετε v5.0

    http://www.zougla.gr/greece/article/sinelif8i-protagonistis-gnostis-diafimisis-gia-isagogi-iroinis Έρχεται ο Πίου!
  9. Widex

    Πείτε Ό,τι Θέλετε v5.0

    Τώρα που το δοκίμασα δουλεύει κανονικά το i-bank
  10. Widex

    Πείτε Ό,τι Θέλετε v5.0

    Thanks! Πάω αύριο με ΦΕΚ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.
  11. Widex

    Πείτε Ό,τι Θέλετε v5.0

    Καλησπέρα, έβγαλε κανείς κωδικούς για e-banking (πχ σε Eurobank) τις τελευταίες ημέρες; Πήγαν οι γονείς μου και φάγανε άκυρο (και καλά το ΥΠΟΙΚ το απαγορεύει). Διάβασα τα ΦΕΚ και τις ανακοινώσεις των τραπεζών, και επιτρέπεται μια χαρά.
  12. Καλησπέρα, σήμερα παρατήρησα, κοιτώντας την οθόνη του laptop από το πλάι, δύο φωτεινά σημεία όπως φαίνεται στην εικόνα. Τα σημεία φαίνονται μόνο σε άσπρο background. Έχει συναντήσει κανένας σας κάτι παρόμοιο; Καλύπτεται κάτι τέτοιο από την εγγύηση; Το κοντέρ που φαίνεται (εάν zoomάρει κανείς) είναι αντανάκλαση από wallpaper pc που βρίσκεται απέναντι Ευχαριστώ!
  13. Καλημέρα, Θέλω να συνδέσω desktop pc και laptop σε μιά οθόνη που δέχεται VGA + DVI. Μέχρι στιγμής δούλευα με την εξής λύση, desktop συνδεμένο μέσω DVI και laptop μέσω VGA, εναλλαγή μεταξύ analog και digital source. Θα ήθελα όμως να συνδέσω και τα 2 μέσω DVI. To laptop μπορώ να το συνδέσω μέσω HDMI -> DVI adaptor. Υπάρχει κάποια λύση τύπου KVM switch? Να προτιμήσω HDMI ή DVI switch (νομίζω καλύτερα DVI); Το φθηνότερο που βρήκα θα με καλύψει ή να κοιτάξω κάτι πιο ακριβό; Στο ebay να κοιτάξω ή θα κλαίω την οθόνη μου; Ευχαριστώ!
  14. Widex

    Gaming Headset στα 50 ευρω

    Thanks πάρα πολύ Μ' άρεσε πολύ η συγκεκριμένη πρόταση. Φαντάζομαι τα superlux μόνο από thomann με ομαδική έτσι; Η λύση με το zalman mic φαίνεται πολύ καλή. Λέω να εξετάσω πλέον και Sennheiser με ξεχωριστό mic. Τα JVC & samson φαίνονται επίσης ωραία. Τα creative ξεφεύγουν από το budget.
  15. Καλησπέρα, εδώ και αρκετές μέρες χαζεύω επιλογές για gaming headset με ταβάνι τα 50 ευρώ. Περιόρισα τις επιλογές μου στα εξής: 1) Logitech G230 50 ευρώ (official, skroutz) Μου αρέσει ότι έχουν 3 χρόνια εγγύηση (logitech after sales support) + μπορείς να πλύνεις τα μαξιλαράκια. Καθόλου άσχημο design. 2) Razer Kraken USB 55 ευρώ (official, skroutz) Τα έχω βάλει μόνο και μόνο επειδή είναι κοντά στην τιμή που θέλω. Προς το παρόν με κερδίζουν περισσότερο οι υπόλοιπες επιλογές 3) Steelseries 3Hv2 - 35 ευρώ (official, skroutz) Μου αρέσει ότι είναι φορητά (Retractable microphone & foldable design), κάτω από τα 40 ευρώ. Με χαλάει ότι είναι on-ear. Οπότε πάμε στις παρακάτω δύο Full-size επιλογές 4) Steelseries 5Hv2 - 35-40 ευρώ (skroutz) Τα συγκεκριμένα έχουν ένα ωραίο review. Ωστόσω δεν βρίσκω στο official site τπτ για 5Hv2 παρά μόνο για 5Hv3. 5) Steelseries 5Hv3 - 47+ ευρώ (official, skroutz) Ερωτήσεις: 1) Ποια η διαφορά μεταξύ 4 (Steelseries 5Hv2) και (Steelseries 5Hv3); Φαντάζομαι ότι τα v3 είναι νέα γενιά ... αλλά ουσιαστικές διαφορές δεν μπορώ να βρω στο net. 2) Ποιο θα επιλέγατε (δεκτές και εναλλακτικές προτάσεις);
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.