Jump to content



Σηκωνει dispute ?


JohnnyX

Recommended Posts

Πηρα απο ebay μια μπαταρια για το notebook. Αν και φαινεται απολυτως ιδια δε κουμπωνει...πρεπει να ειναι 1 χιλιοστο πιο φαρδια και αυτο την εμποδιζει να κουμπωσει (απεχει απο το πληρες κουμπωμα 1 χιλιοστο...ανασηκωνεται λογω του αυξημενου φαρδους και δε φτανει σωστα μεχρι το τελος).

Επικοινωνησα με το πωλητη...ο οποιος προσφερθηκε να δωσει λυση ..συγκεκριμενα μου λεει στειλε την πισω (με δικα μου εξοδα οπως μου λεει αφου αυτου ειναι οι οροι του ebay) να σου στειλω μια αλλη σωστη.

Το θεμα ειναι οτι εγω τη πηρα 43$ ..δηλαδη 30€ περιπου. Τα ταχυδρομικα για να τη στειλω ειναι βεβαιο οτι ξεπερναν το ποσο αυτο...δηλαδη θα την διπλοπληρωσω (τουλαχιστον) για να την εχω !

Του ειπα για τα αυξημενα κοστη και μου εδωσε και αλλη λυση.

Να μου επιστεψει το 30% των χρηματων πισω...

Η να του δωσω ενα 70% επιπλεον να μου στειλει μια ακομη μπαταρια (αυτη η λυση ειναι εντελως ανοητη αφου μπορει και αυτη να εχει το ιδιο προβλημα).

Δηλαδη πρεπει να δεχτω το 30% πισω ως καλυτερη λυση και να μην εχω τιποτα !!!

To ερωτημα ειναι ...dispute μπορω να κανω ..? δεδομενου οτι ο πωλητης μου δινει λυσεις...απλα ειναι εντελως εκτος πραγματικοτητας.

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω πως οχι...το θεμα δεν ειναι το 1 χιλιοστο....ειναι οτι δε κουμπωνει

Εγώ πάντως δε θεωρώ "λύσεις" του πωλητή όταν σου λέει "εχμ, η λύση που σου δίνω είναι να αγοράσεις καινούρια μπαταρία που μπορεί να έχει και το ίδιο prob, με 30% έκπτωση"...

Εγώ θα έκανα dispute. Πολυ απλά αυτό που παρήγγειλες δεν κάνει για το μοντέλο που αναγράφεται ότι κάνει.

Περίμενε να πάρεις και άλλες γνώμες όμως.

Link to comment
Share on other sites

Έλεγξε προσεκτικά την περιγραφή που δίνει ο πωλητής για το αντικείμενο για τυχόν αντιφάσεις!

πχ αν λέει ότι ταιριάζει στο laptop σου, ενώ τελικά δεν κάνει, είναι δικό του λάθος!

Από την άλλη αν είναι ασαφής η περιγραφή μπορεί να στο παίξει Κινέζος:p!

Όσο για τις λύσεις που προτείνει, απλά γελοίες!!

Ξεκίνα ανοίγοντας ένα Case στο ebay και αν δεν γίνει τίποτα περνάς και στο paypal.

Link to comment
Share on other sites

Αν η περιγραφη διαφέρει ελαχιστα απο το προιον, πρωτα επικοινωνησε και πες του το, αν δεν δεχτει, ανοιξε ενα dispute σαν item not as described και στις λεπτομέριες ανέφερε οτι ειναι λαθος του πωλητη και οτι τα μεταφορικα ειναι υψηλα, συνεπως είτε θα σου πληρώσει τα μεταφορικα και θα στειλει αλλο ειτε full refund. Προσωπικα θα επελεγα το δευτερο καθαρα για λογους ασφαλειας/τυχον εκδικητικής συμπεριφορας (σου στειλει ΠΑΛΙ αλλο προιον)

Αν το λαθος ειναι απο μερια σου, τρως την χασουρα. Μεταφορικα ΕΛΤΑ ΔΕΝ ειναι ακριβα.

Edit: Paypal και Ebay ειναι η ιδια εταιρια. Κανεις dispute στο ebay, ΟΧΙ στο paypal, γιατι δεν εχεις buyers protection που περιλαμβανει και τα μεταφορικα

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.